Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Ákos tudjuk, sokan tudjuk, hogy remek kábeleket készítesz és várunk türemmel :smile53:
A hifi - de talán minden hobbi is - már csak ilyen, kell a történet a termék mögé...
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

ValhallA írta:
2024.05.29., szer. 10:15
Ejnye Viktor, de kis türelmetlen vagy... :rolleyes:
(Az előző hozzászólásodnál a lájk mezőben írtam, hogy majd ha lesz egy kis időm válaszolok a kérdésedre.)

Sajnos nincs időm fórumozni, ezért is nem írtam, egyszerűen nem akartam két mondatban elintézni egy fáradtságos fejlesztési folyamat eredményét, de ha erre van szükség, hát tessék.:
A Graphene, Graphene X, Ethos, tiszta platina/graphene hibrid, míg az Infinity Platina/Rhodium/Graphene hibrid.

Egyébként meg nem mindegy, hogy mi van benne?
Nekem mindegy lenne, ha akár lomtalanításból származó zománc szigetelésű, réz tekercselődrót lenne, de hasonló, vagy azonos hangjellemzőkkel bírna, mint a fent említett összekötők.
Ahh köszönöm, nem néztem a lájk mezőt :)
Természetesen a fejlesztési folyamatot is örömmel megismerném, és lehet nyugodtan beszélhetünk többesszámról is, ez mindig érdekes. Főleg úgy, hogy nálam már az első Graphene is nagyon nagyon pozitiv tapasztalatokkal bírt.

Hogy miért nem mindegy (nekem)? Szerintem azért, mert aki mondjuk sok kábellel találkozik, sokféle anyaggal, majd utána egy új fejlesztés esetén hirtelen valami olyasmit hall, amit nagyon kevés más terméknél, akkor kíváncsivá válik. Ez vajon az új anyaghasználat sajátossága, és egyben egy lehetséges út az üdvözítő színezetlen, eszköztelen hang irányába, vagy pedig csak egy állomás? Nekem egyértelműen az előbbi volt.
Sok lomtalanításból származó, zománcozott, trafóvezetékből innen-onnan bontott drótokkal találtak meg az elmúlt években. Ha ár/teljesítmény alapján művelném ezt a hobbit, akkor valószínű itt keresgélnék és találnék megfelelő játszópajtást. Viszont szeretem a határokat feszegetni, megnézni az audio világ műszaki bugyraiban a lejátszás/rögzítés útján hol vannak még esetleg tartalékok. Ez a lomis kábelkészítés ebből a szempontból totális zsákutca, még ha egyesek 500.000-1.000.000 Ft/m árcímként is akasztanak rájuk. Az első Graphene számomra megmutatta, hogy igen, ott még van tartalék bőven.

Ugyanakkor megértettem, hogy Nálad ezek egyedi, kézműves termékek, nagy hozzáadott értéket képviselő, precíz kézimunkával készülnek. Nem tudtam milyen fajták vannak (IC RCA, IC XLR, Digit IC van-e? Hangfalkábel van-e? Tápkábel van/lesz-e?, Ha igen mennyibe kerülnek ezek?). Azért fontos a többi típus, mert szeretek rendszerben gondolkodni a kábelezés során, kifejezetten zavar, amikor egyesek különböző kábelek hibáit egy másik hibájával kompenzálgatják. Sokan vannak, akik levelezgetős, bizalmaskodó, telefonálgatós vásárlók, magam részéről előtte szeretek kicsit körbenézni, utánaolvasni. Egyáltalán azt megtudni lőtávolban vannak-e a termékek az anyagi lehetőségeimet figyelembevéve. Úgy láttam, hogy esetedben ilyesmi nem várható - ami nem baj, csak így nekem nehéz metszéspontot kialakítanom - , ezért továbbléptem más irányba, lévén egy honlap, típus, ár, verziók stb. nem érhetők el publikusan, csak egy-egy hirdetésben látom "VIII" változatot, vagy Reference stb. az általam eddig ismertek után. Félreértés ne essék, mivel évek (tizedek? :) ) óta így csinálod, valószínű ez így működik jól, csupán számomra nehézkes a mítoszgyártással azonosulni.

Egy nagy kalappal a továbbiakhoz is, mindig rá-ránézek a topikra egy érdekes új fejlesztés kapcsán!
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6949

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Ejnye Viktor, de kis türelmetlen vagy... :rolleyes:
(Az előző hozzászólásodnál a lájk mezőben írtam, hogy majd ha lesz egy kis időm válaszolok a kérdésedre.)

Sajnos nincs időm fórumozni, ezért is nem írtam, egyszerűen nem akartam két mondatban elintézni egy fáradtságos fejlesztési folyamat eredményét, de ha erre van szükség, hát tessék.:
A Graphene, Graphene X, Ethos, tiszta platina/graphene hibrid, míg az Infinity Platina/Rhodium/Graphene hibrid.

Egyébként meg nem mindegy, hogy mi van benne?
Nekem mindegy lenne, ha akár lomtalanításból származó zománc szigetelésű, réz tekercselődrót lenne, de hasonló, vagy azonos hangjellemzőkkel bírna, mint a fent említett összekötők.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

wittao
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2024.05.25., szomb. 17:24
Jozef76 írta:
2024.05.25., szomb. 17:19
Ma kicsit teszteltünk.
IMG_20240525_171358.jpg
IMG_20240525_120956.jpg
Balról jobbra Graphene, Graphene x, Ethos, Infinity kábelek.
Ez a 4 kábel még Ákosnál sem volt egyszerre.
Hangminőségre is így jönnek sorba az Infinity az nagy ugrás.
Szuper kabelek! Talan a legelsot volt szerencsem meghallgatni nehany eve.
A vezetok anyagai hogy jonnek sorban? Mi a kulonbseg?
(Hangfalkabel is van a grafen verziok kozott mar?)
Ákos ezekre a specifikációkra a titok ködös, áthatolhatatlan leple hull? :D

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

:photograph: A nap képe!
Csatolmányok
a nap képe.jpg
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 287

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Kezdődhet a hallgatozás és a zene élvezete! 😀
IMG_20240526_160339.jpg
IMG_20240526_160332.jpg

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2024.05.25., szomb. 17:24
Jozef76 írta:
Ma kicsit teszteltünk.
IMG_20240525_171358.jpg
IMG_20240525_120956.jpg
Ezekre a kérdésre nem tudok választ adni. Az Ákost kellene megkérdezni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Jozef76 írta:
Ma kicsit teszteltünk.
IMG_20240525_171358.jpg
IMG_20240525_120956.jpg

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Ma kicsit teszteltünk.
IMG_20240525_171358.jpg
IMG_20240525_120956.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Miles Davis composing at his keyboard in a recording studio, December 1st, 1970)
Csatolmányok
Miles.jpg
Miles.jpg (99.13 KiB) Megtekintve 2134 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

happybday.gif Ma 79 esztendős a legenda, Pete Townshend! happybday.gif leborulok.gif leborulok.gif leborulok.gif

youtu.be/PNbBDrceCy8

youtu.be/LeXf90OGTHE

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Alan Parker's film Birdy premiered at the Cannes Film Festival in May 1985 and won the Grand Prix Spécial du Jury prize. l-r Nicolas Cage, Alan Parker, Matthew Modine, Alan Marshall and Peter Gabriel.)

youtu.be/XCB-0bYN-jc
Csatolmányok
PG.jpg
PG.jpg (88.04 KiB) Megtekintve 1895 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3252

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Giacomo Puccini cukorbaja miatt hosszasan lábadozik autóbalesetben szerzett lábtöréséből. 1903 Torre del Lago, Lucca, Olaszország

.
1903_torre_del_lago_lucca_italy_the_celebrated_italian_music_composer_giacomo_puccini.jpg
Csak a Marantz! :-D

arthur3d
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 285

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Sziasztok,

Szeretnék megosztani Veletek néhány gondolatot Ákos legújabb összekötő kábelével kapcsolatban.

"To infinity.... and Beyond" … és tovább???

Talán ez is lehetne a címe eme irománynak, de még mielőtt belevágnék, írnék pár sort elöljáróban.

A tavalyi év elején, egyik Ákossal folytatott beszélgetésem során megemlítette, hogy készül egy új kábelcsalád, mely az Infinity névre hallgat. Júniusban már el is készítette nekem a hangszóró kábelt – erről írtam is akkor pár gondolatot itt a ValhallA világá-ban. Már akkor elhatároztam, hogy a későbbiekben (vagy minél hamarabb :D ) nekem kelleni fog egy Infinity XLR összekötő kábel is – pedig nem panaszkodhatom a ValhallA Ethos összekötő kábelemre.
Nos, 2 héttel ezelőtt egy valóra vált álmom teljesült, amikor kézhez kaptam egy kis bőröndöt, melynek gyomrában ott lapult a hőn áhított kábel.
Infinity_XLR.jpg
Nem tudtam mire számítsak, mert az Ethos XLR tényleg egy fantasztikus összekötő kábel. Szóval nagyon izgatott voltam, mint ahogyan Ákos is, hiszen jól ismeri a rendszeremet - mondhatni együtt építettük -, azt viszont kihangsúlyozta, hogy készüljek föl alaposan :) … erre nem lehet fölkészülni :)
Szóval eljött a pillanat, bekötöttem a kábelt, a rendszer életre kelt és vártam, hogy minden komponens bemelegedjen. Azt még zárójelben megjegyezném, hogy nemrég cseréltem DAC-ot, így mindössze pár óra zenehallgatás volt a háta mögött. Ahogy elindítottam az első zenét, egyböl egy olyan zenei színpad tárult elénk mintha egy teljesen másik dimenzióba repültünk volna – megszűnt a tér és az idő. Egy olyan élmény volt amit nagyon nehéz szavakba önteni. Talán ahhoz az érzéshez tudnám hasonlítani, mint amikor a Hubble űrteleszkóp által készített felvételeket 3D-ben láttam – igazi katarzis. Az a roppant tisztaság, folyékonyság mint egy hegyi forrás... elképesztő élményt nyújtott.

Azóta az első (letaglózó) benyomás óta eltelt kb. 70 óra és már most szinte végtelen felbontással sugárzik felénk a zene, nagyon részletgazdag minden egyes előadás. A basszuson semmilyen felrakódást nem lehet hallani. Többek között van egy Taiko – japándob, SACD lemezem Kodo előadásában és hallani minden egyes rezdülését, vibrálását a hangoknak. Elképesztő az az organikus hangképzés amit kapunk. Nincs elkenődés, vagy barmilyen torz, nem odavaló hang egyik területen sem, legyen az magas, közép vagy málytartomány.

Olyan részleteket tár elénk ez az Infinity összekötő kábel, mintha az Univerzum egy pontján ücsörögnénk és gyönyörködnénk a Világmindenség megszámlálhatatlan színében, mely oly tiszta, harmonikus, rendezett és hihetetlenül részletgazdag amit tényleg nehéz nemcsak szavakba önteni, de elképzelni is. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amit az egyik nagyon jó ismerősöm – aki a U.S. Air Force vadászpilótája – mesélt arról, amikor éjszakai repülésen volt és a felhőrétegeket átszelve elé tárult a csillagos égbolt, idézem: „Lehetetlen pontosan leírni, ezt látni és érezni kell!” Így vagyok én is Ákos Infinity összekötő kábelével, lehet róla írni, meg lehet próbálni átadni a többi embernek a szavak által, de ezt Hallani Kell!

Végezetül visszakanyarodnék az első idézethez: "To infinity...and Beyon!” Tényleg van tovább?
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Holland, March 1979: In collaboration with Sony, Joop Sinjou of Philips introduces the compact disc to the world)
Csatolmányok
nap képe 4.jpg
nap képe 4.jpg (134.17 KiB) Megtekintve 1995 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Poseidon Anniversary
Csatolmányok
Poseidon 20 1.jpg
Poseidon 20.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

David William Sanborn (July 30, 1945 - May 12, 2024)
Rest In Piece Maestro

youtu.be/2BjljFq1Q5I

youtu.be/E6BBiZY_GeI
Csatolmányok
David-Sanborn.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

∞ Infinity ∞
Csatolmányok
Infinity202.jpg
Infinity 201.jpg

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: Bécó »

ValhallA írta:
2024.04.23., kedd 12:12
Infinity, WBT-0661-Ag villákkal szerelve.
Nagy Gratula Ákos! :tutiok:

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Régebben voltam néhányszor, tényleg iszonyú nagy, csak nem látod a fától az erdőt.Jó hangot nem kell keresni, ha kiállításnak tekinted akkor pazar és érdekes. Amúgy a város sokkal érdekesebb. Az biztos, hogy érdemes elmenni Münchenbe egyszer.....
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Agymenés Light.:

Hamarosan elstartol a világ legnagyobb, legnívósabb audiophile dzsemborija a High End Munich 2024!
Már elkezdtek szállingózni a netes megmondó celebek München irányába, így a legkülönbözőbb repterekről bejelentkezve próbálnak kínjukban valami értelmesnek tűnő, bemelegítő videót kikínlódni magukból. Általában kevés sikerrel!

Minden esetre, legalább egyszer az életben érdemes megtapasztalni, mert semmilyen egyéb kiállítás hangulata nem hasonlítható az ott tapasztalhatókhoz.
Egyszerre érdekes, frusztráló és fárasztó a rengeteg impulzus miatt.
Az a gyártó aki itt nem képviselteti magát az nem létezik, vagy egyáltalán nem tényező!
A legtöbb piacvezető cég általában itt debütáltatja a csúcstámadó készülékeket. Amit itt nem találsz meg az konkrétan nem is létezik!
Az msb már fel is töltött egy videót az ott debütáló új generációról.

youtu.be/e6ak04YxESE

A folyosókon lesben álló, feltörekvő, "arctámadó kiállítóktól" a csúcsragadozókig, akik maguk hozzák a speciális audio tapétát és saját gyártású járólapot(Kharma), itt mindenki képviselteti magát.
Egyes demókra nehezebb helyet foglalni, mint audenciát kapni Ferenc pápától!
Védnöknek olyan a zenei életben megkerülhetetlen, legendás embereket szoktak felkérni, mint Al Di Meola, Alan Parsons vagy Steven Wilson.
Szóval bárkik is a szervezők nem a hülye-gyerek kategóriát erősítik és méltán a legnagyobb show a témában!
Csatolmányok
1122.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Infinity, WBT-0661-Ag villákkal szerelve.
Csatolmányok
Infinity7.jpg
Infinity6.jpg
Infinity 4..jpg
infinity 3..jpg
infinity 1.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Never forgotten....
June 7, 1958 - April 21, 2016
Csatolmányok
112233.jpg
112233.jpg (48.91 KiB) Megtekintve 2667 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Eric Clapton, Phil Collins & Mark King in 1986)
Csatolmányok
nap képe 22.jpg

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

ValhallA írta:
2024.04.05., pén. 14:50

Megkaptam, hogy túl sokat írok dipól témakörben...
Tényleg sok a betű egy modern, fiatalos, írni-olvasni nem tudó társadalmi elvárásoknak és a divatnak maximálisan megfelelni kényszerülő fiatalnak.
Legalább 10 perc volt, mire elolvastam...

Megtennéd, hogy inkább egy 20 perces podcast-ban elmondod, hogy ne kelljen ezeknek a szerencsétleneknek erre több időt áldozniuk?
bocs.gif
Usher - Valhalla - Emotiva

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”