Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

DeProtector írta:
2024.05.16., csüt. 20:34
Csak az MM-ekhez van ilyen RigB. A 95-öshöz 83 font, az 500-ashoz 94, a 700-hoz 110 körül. Simon Clark, a The Audio Files UK csinálja ezeket.
Most már mindenféle alváltozatok is vannak, pl Regákhoz három csavaros. Meg egy csomó színben elérhető, akár pirosban is.

Kértem Simontól mintát, de amikor megtudta, hogy az AT-hez vagyok bekötve, akkor utána már nem küldte el. gondolkodik.gif

Mivel a 700-as sorozatnak eleve fém háza van, nehezen tudom elképzelni, hogy egy másik fémház akkora javulást tudna hozni, ami megérne kb 50 ezer a forintot.

Egy 540-esen persze oké, de ahhoz hozzátesszük a RigB 40 ezer forintos felárát, akkor annyiért pont ott van a 740-es, ami gyakorlatilag egy fém házba épített 540-es, tehát annak sem látom nagy hasznát.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.05.19., vas. 18:23
Nem értek az analógozás ezen részéhez, de ha valaki normális lemezjátszón lejátszva szeretné elmenteni a lemez anyagát valami digit hordozóra, arra van valami korrekt megoldás ?
https://www.project-audio.com/en/product/record-box-e/

Meg persze rendes hangkártya a számítógépbe.....

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

arzachel írta:
2024.05.20., hétf. 11:03
Gumiból lemezalátét?Én még jót az életben nem hallottam....
A klasszikus Mk2 Technics 1200 gumi lemezalátét az parádés. Egyszer egy ügyfélnek akartam demózni, hogy mennyivel jobb egy tuning alátét, de nem volt az :-(

Achromatot néha visznek kipróbálni Tekára, azt ritkán hozzák vissza, de a hagyományos parafa, gumi-parafa, velúrbőr, akril stb alátétekkel szemben győzni szokott (vagyis azokat visszahozzák).

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.05.16., csüt. 14:17
Azt valahol máshol olvastam, hogy " MP500.....fényes csilingelő magasak... "
Az MP500 egy ufó. Nincsenek mélyei meg magasai, hanem zenél. Az biztos, hogy semmi esetre sem "fényes" és "csilingelő" a hangja. Levegős, áttetsző, minden színezéstől és túlzástól mentesek a magasai.

Ha van kedved átugrani, már meg tudom mutatni, mit művel egy Kubrick és egy MP500 együtt (Jelco 350-es kar).

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.05.16., csüt. 13:58
Kubrick - et sosem hallottam, csak olvastam róla, Sondek - et annál többet.
Ez valóban két világ, az előző a nagyon naturális, már - már steril tónusával, az utóbbi kissé mélyben gazdag, meleg, selymes hangzásával szemben...
Be....na, ha egyformán szólnának ugyan azzal a hangszedővel...

Szerintem az AT karaktere inkább az, amit a Kubrick - on produkált, a futómű meg még rá is " segített " kicsit.
A Sondek " csöves " tónusa úgy tűnik jól passzol az AT - kevébé testes karakteréhez.
Ennél több ismeretlen van a rendszerben :-)

Amikor utoljára nyílt napunk volt, még a Covid előtt, a nagy rendszer front endje a Kubrick és az AT33PTG/II párosa volt, és nem azért, mert vékony, nyeszlett hangot akartunk prezentálni :-)

Ott egy kifejezetten a hangszedőhöz tekercselt trafót használtunk, csöves phonót és csöves erősítőt, és nagy dög hangsugárzót 30 centis mélyhangszóróval (Parabox Tempesta MK2).

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DeProtector írta:
2024.05.15., szer. 23:39

Az általam most is használt AT33PTG/II korábban egy Soulines Kubrick futóművön, Jelco SA750D, majd IsoKinetic Silver Melody, végül Origin Live Zephyr karban volt. Mindegyik összeállításban a tankönyvi tipikus AT hangot hozta. Fényes magasak, nagyon vékony mély, technikai, sokszor "színtelen" hangok (meg persze frankó felbontás, nagyon alacsony torzítás, jó tér stb, de most csak az előbbiek relevánsak).
Az AT "tankönyvi tipikus hangja" egy régi dolog. Amikor Yosike Koizumi-szan átvette az AT hangszedők tervezését, minden megváltozott. Koizumit nagyjából úgy érdemes elképzelni, mint Mészáros Janit, csak öltönyben :-) Fiatal (még mindig negyven alatt), kicsit csodabogár, és nagyjából az egész élete a lemezjátszók és a hangszedők körül forog. Ő alapvetően hangot épít, és a fejében nem az a hangzás ideál, ami volt egy-két évtizede. A mai AT-k közül talán az 540-es, ami hasonló a régi AT-kre, kicsit vékonyabb mélytartománya és "csilingelő" magasai miatt, de az elődjénél, a 440-esnél kevésbé dominánsak ezek a tulajdonságai.

Az újabb AT-k (VM95-sorozat, VM500-sorozat, VM700-sorozat, OC9X-sorozat, ART9X-ek, nem beszélve a "nagy" ART20-ról és az MC2022-ről másképp szólnak, testesebbek, dögösebbek.

Szerencsére a márka hangzására jellemző másik tulajdonság, a természetesség, semlegesség megmaradt.

Amúgy EAR ezt írta a hangszedőről, amikor szintén Soulines Kubrickon hallgatta, valószínűleg azzal a karral, ami hozzád került:

https://ear.hu/?p=9072
Aztán előfordulhat, hogy a Kubrick és a Sondek két annyira távol eső karakterű/torzítású/színezésű (?) hang, hogy ebből adódik amit hallok. Az AT-nek meg lehet az a karaktere, hogy nincs neki?
Vagy csak annyira pont az én ízlésvilágom felé tolódott a hang, hogy ezért élem meg ekkorának a különbséget.
Minden meglehet, mindenesetre nálam ez volt/van.
EAR elég sokat játszogatott a trafókkal, amíg összeállt neki a hang.

Az mondjuk tény, hogy az LP12 kontra Kubrick az tényleg alma és körte.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

andarson írta:
2024.05.15., szer. 22:12
Nekem a Sumiko Blue Point no.3 előtt Nagaoka MP500-am volt, igaz nem a mostani lemezjátszómban. Ott valami nem volt kerek, valószínű nem is volt jól beállítva (utólag azt gondolom), ráadásul az MP500 igényli a legprecízebb beállítást a Nagaoka vonalon. De az MP500 számomra egy elég komplex, nagy felbontású, főleg a magas hangokban kifinomult hangszedő benyomását keltette. A Blue Point no. 3 ezzel szemben számomra kicsit egyszerűbb, nem bonyolítja túl a dolgokat, viszont ez valahogy jobban fekszik az ízlésemhez, rockhoz, akár pophoz, elektronikus zenéhez, de jazzben is közelebb áll az ízlésemhez.
A saját rendszeres meghallgatás szerintem is kifizetődő tud lenni, ha van rá lehetőség.
Az úgy van, hogy vannak a Nagaoka hangszedők a 100-astól a 300-asig, és eléggé hasonlóak, de a drágább mindig ad hozzá valamit. És akkor ott az 500-as, ami egy ufó.

MP100 - kúpos tű, egyszerű tűszár, műanyag test: naaagy amerikai hang fillérekért, élet, erő, lendület, dinamika, de részlet nem sok, minden középről szól, komplett szólamok eltűnnek. Kemény rockra, technóra valószínűleg rendkívül szórakoztató.

MP110 - ugyanaz, mint az MP100, de már elliptikus tű: még mindig a lendület és a dinamika dominál, de megjelennek a részletek, a zeneiség. Amikor elviszik tesztelni a hasonló árú hangszedőkkel (60e a listaár), a statisztikai átlagnál többször választják ezt. Nyilván nem ezzel kell operát hallgatni, de ha ennyi a keret, akkor más hangszedővel sem szól szebben/jobban.

MP150 - árban nagy ugrás (150e ft), minőségben is: spéci tűszár (de még alu), nude elliptikus tű, erősített ház (de még műanyag), finomabb belső huzalozás. A hang jellege még mindig meleg és dinamikus, de ez már egy másik szint. Nagy és megfogott basszus, kicsit lekerekített magasak. Ez már az audiofil kategória.

MP200 - árban nincs nagy különbség (190e ft), a különbség a bór tűszár. Ami az audiofil hangszedőből kicsit high-endeset csinál. Nem annyira "hifis" a hangzás (bass + treble), és megjelenik egy csomó részlet. Flow. Na, itt már az operalemezek is előkerülhetnek...

MP300 - megint nagyobb ugrás árban (300 ft), a különbség a fém ház. És egy apróság: a tűtartó oldalán egy-egy miniatűr csavar, ami a tűtartót szorosan odafogja a házhoz. A fém ház a mélytartományra van hatással, hátborzongatóan mély hangokat tud elővarázsolni a barázdából, ugyanakkor ezek a mélyek gyorsak és pontosak is. Szerintem ismeritek a hatást, ha a mélyeket rendbetesszük, kinyílnak a magasak is. Azokhoz a lemezjátszókhoz szoktam ajánlani, amik alapvetően sokra képesek, de nem lehet magasságot állítani a karbaknál. Az elliptikus tű miatt kevésbé érzékeny az SRA-ra és úgy általában az abszolút precíz beállításra, de a műszaki megoldásai alkalmassá teszik kimaxolni mondjuk egy Rega P6 képességeit.

MP500 - árban kicsi a különbség (350e ft). Itt már elmúlnak az elliptikus tűk, az 500-as valamiféle line contact tűt kap. Ez hangzásban teljesen más, mint az eddigiek. Megmarad az MP500 gyönyörű mélyátvitele, de csak amúgy mellékesen. Kiegyenlített hangzás, nagy tér, minden ott van a helyén. Semmit nem érzel, miközben hallgatod, csak árad a zene. Nem tudod megmondani hifimagazinos stílusban, hogy mi a jó benne, csak ha beteszel utána egy másik hangszedőt, marad valami szomorú érzésed, hogy hát azért az MP500 az más világ. Az MP500-at (ami nekem is az egyik fő hangszedőm) úgy adom oda tesztelni, hogy tessék elvinni legalább egy hétre, és minden nap használni, minél több lemezt meghallgatni vele, és csak utána értékelni.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.05.15., szer. 20:35
Te meg tudnád fogalmazni, hogy az MP150/300 és a magas jelszintű Sumiko MC milyen karakterű egymáshoz képest ?
Hukkle - nak segíthetne.
Mind a három hangszedő elérhető a tesztprogramban nálam.

Aki csoporttag, az elviheti kipróbálni őket pár napra, még letétet sem kell hagyni.

Az biztos, hogy teljesen más iskola.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

arzachel írta:
2024.05.20., hétf. 12:01

A Townshend is próbálkozott a Rock alá gumi lábakkal.Mint a szél lecseréltem...A gumi elnyeli a rezgéseket és avval a lendülettel vissza is rúgja.
Tudom, mondtad már... gondolkodik.gif
Nem gumi, hanem sorbothan.
Sokkal nagyobb a belső csillapítása, mint a guminak, az én masinámon tökéletesen bevált.
Speciál cucokkal nem kísérleteztem, egyszerű réz kúp/tüske hallhatóan rosszabb volt, úgy is, hogy a Reference meglehetősen immunins arra, hogy min áll az olaj/levegő lengéscsillapítói miatt.

Abból a golyós Herb's kúpból kellett volna még vennem - volt még 6 db eladó - esetleg azt még kipróbálnám egyszer, bár meglehetősen macerás az újra installálás más magasság esetében a külön álló motor és ellentengely miatt. gondolkodik.gif Asszem, mégis kihagyom...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2636

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

arzachel írta:
2024.05.20., hétf. 12:01
Rock60 írta:
2024.05.20., hétf. 11:23
arzachel írta:
Nem igazi gumi az. Már úgy értem, hogy valami " keverék ".

Van pl. a Herb's - nek az a készülékalátét bigyója. Annak az alapja is valami szilikon/gumi/valami " ötvözet ", abban ül egy ebony golyó...
Nagyon - nagyon jó cucc.
A Townshend is próbálkozott a Rock alá gumi lábakkal.Mint a szél lecseréltem...A gumi elnyeli a rezgéseket és avval a lendülettel vissza is rúgja.
butyl amit használ az Oyaide:

https://en.wikipedia.org/wiki/Butyl_rubber

gumi és gumi között is lehet külömbség:téli gumi,nyári gumi,F1 gumi :D ...ezt az anyagos részét most ugorjuk át,jobban izgat az a "tányér" kialakitása,és ahoz hogyan viszonyul egy mai 180-200-220gr-os LP,leszoritó nélkül ?...az hogy vlmi régi,a kőolaj krizis korszakban gyártott kiadvány "befekszik" az egy dolog... 31_1_21.gif

:quetionmark:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Rock60 írta:
2024.05.20., hétf. 11:23
arzachel írta:

Van pl. a Herb's - nek az a készülékalátét bigyója. Annak az alapja is valami szilikon/gumi/valami " ötvözet ", abban ül egy ebony golyó...
Nagyon - nagyon jó cucc.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Őslakos
Őslakos

arzachel írta:

Nagyon - nagyon jó cucc.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

arzachel írta:
egy Garrard 301-es felhasználó oldalrol kaptam az ajánlást,hogy lehet egy misét megérhet,szijhajásnál is,ott meglepően jól müxi :D ...de nem tetszik,hogy a 100% felfekvés érdekében,leszoritóval(?) kéne használni,amely segitségével "befekteti/bepréseli " a lemezt a felületére...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Rock60
Őslakos
Őslakos

lacy írta:
2024.05.20., hétf. 08:10

Na ennek a leírása is remekművet sejtet :smile29:

Tapasztalja meg az időtlen zene és a modern formatervezés tökéletes kombinációját aTT-Play2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóval. Ez az audiofil mestermű elrepíti Önt bakelitgyűjteményének lenyűgöző hangzásvilágába, és újradefiniálja a zenehallgatás esztétikai élvezetét.

ATT-Play 2x10W sokoldalúságát a választható sebesség (33 1/3, 45, 78 RPM) mutatja. A 17,7 cm-es kislemezektől a hatalmas 30 cm-es albumokig számos zenei felfedezést kínál, időtlen kaput képezve a múlt hangzásbeli kincseihez.

ATT-Play több, mint csak egy médium az analóg zene számára, a fejlett Bluetooth-kapcsolat révén 2x10W-os hidat képez a digitális világ felé. Könnyedén csatlakoztathatja okostelefonjához, és a beépített sztereó hangszórókon keresztül teljes tisztaságban elevenítheti fel kedvenc zeneszámait. A nosztalgia és a technológia kombinációja személyes és egyedi élményt nyújt.

ATT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszó nem csak akusztikailag, hanem vizuálisan is lenyűgöző a kiváló lejátszókarral, a lemezjátszó vezérlésével és a modern kialakítással. Ez a harmonikus összjáték különleges esztétikai zenei élményt nyújt. Merüljön el a múlt és a jelen kombinációjában, amely a TT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóban egyesül, egyedülálló forradalmat teremtve a hangzás és az esztétika terén.

Bakker, gyerekek, ilyet kell venni ! Ez már legalább ronda is... :D

" Audiofil mestermű....lenyűgöző hangzásvilág....újradefiniálja....hatalmas 30 cm -es album....teljes tisztaságban....harmónikus összjáték....különleges esztétikai zenei élmény....

Hát, ha ezt hamarabb tudom...Az " újra definiálásban " biztos vagyok... :fekverohog:

Ja, igen, ami a lényeg. Megveszi a szerencsétlen, aztán közli, hogy az analóg szisztéma, az egy s...r...
Há' persze.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.05.20., hétf. 11:29-kor.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

sziasztok

használ vlki Oyaide BR-12-es lemezalátétet ?

https://www.audiohobby.eu/et/for-analog ... br-12.html

van egy érdekes paramétere:

From centre to perimeter, it has a taper of 1.0 degree elevated angle. It will correct a vinyll disc's warpage by the rubber sheet tightly sticking to it.

tapasztalatok vele kapcsolatban esetleg ?

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

DeProtector írta:
2024.05.19., vas. 13:19
Nemjó, nincs is rajta blútúsz.
Na itt van egy másik, hogy elégedett legyél, ebben van már blútúsz :)

na ennek a leírása is remekművet sejtet :smile29:

Tapasztalja meg az időtlen zene és a modern formatervezés tökéletes kombinációját aTT-Play2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóval. Ez az audiofil mestermű elrepíti Önt bakelitgyűjteményének lenyűgöző hangzásvilágába, és újradefiniálja a zenehallgatás esztétikai élvezetét.

ATT-Play 2x10W sokoldalúságát a választható sebesség (33 1/3, 45, 78 RPM) mutatja. A 17,7 cm-es kislemezektől a hatalmas 30 cm-es albumokig számos zenei felfedezést kínál, időtlen kaput képezve a múlt hangzásbeli kincseihez.

ATT-Play több, mint csak egy médium az analóg zene számára, a fejlett Bluetooth-kapcsolat révén 2x10W-os hidat képez a digitális világ felé. Könnyedén csatlakoztathatja okostelefonjához, és a beépített sztereó hangszórókon keresztül teljes tisztaságban elevenítheti fel kedvenc zeneszámait. A nosztalgia és a technológia kombinációja személyes és egyedi élményt nyújt.

ATT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszó nem csak akusztikailag, hanem vizuálisan is lenyűgöző a kiváló lejátszókarral, a lemezjátszó vezérlésével és a modern kialakítással. Ez a harmonikus összjáték különleges esztétikai zenei élményt nyújt. Merüljön el a múlt és a jelen kombinációjában, amely a TT-Play 2x10W BT RCA-Out 3 Speed lemezjátszóbanegyesül, egyedülálló forradalmat teremtve a hangzás és az esztétika terén.

Kép

https://www.klarstein.hu/TT-Play-2x10W- ... 1246140343

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.05.20., hétf. 06:27
Hol látod ezt a tűerőt ?
itt, monnyuk az, hogy szarul van fordítva az egy másik dolog

Tulajdonságok

hangszedő kar megakasztása
nyomás a hanglemeztartóra: 4 - 6 g
tömeg alkalmazkodása
S alakú fémszínű hangszedő kar
sebesség: 33 1/3 és 45 fordulat/perc
érzékelő rendszer: MM
tápegység: 100 – 240 V~ | 50/60 Hz

Rock60
Őslakos
Őslakos

lacy írta:
2024.05.19., vas. 20:56

Azért vannak fokozatok ebben is
először is az a 4-6 gramm (állíthatatlan ) tűnyomás már eleve kizárná normális lemeztulajdonosnál, hogy erre a bigyóra bármit is feltegyen úgy, hogy a tű is belekerüljön a barázdába.
Hol látod ezt a tűerőt ?
Egyébként állítható :D Gyorskötözővel, befőttes gumival, szigszallaggal, rágógumival gusztusosan odafogatsz egy kevés sörétet.
Nem olvastátok el eléggé figyelmesen :
" Legjobb hang : szíjmeghajtás, MM érzékelő rendszer, auto stop és pitch control." :smile53: :D

Zoli
Nem hinném, hogy bármilyen reklamációt el fogadnának bárkitől, akinek tönkreteszi a lemezgyűjteményét.
Hova mész panaszra, hogy bizonyítod be, hogy milyen állapotú volt a lemezed előtte, és hogy az " akril csoda " vájt új barázdát bele ? Költői kérdések, nyilván sehogy.
De míg ez elkerülhető mert választás kérdése, addig a klóros stb. víz, de főleg a rengeteg E - tartalmú műanyag rákkeltő élelmiszer, ami 5 - 10 évet elvesz az életünkből, ezeket nagyon nehéz kikerülni, még ezek miatt sem futkosunk hatóságokhoz...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

zoli73 írta:
2024.05.19., vas. 21:35
lacy írta:
Rock60 írta:
Hát, ha totál belépő szintű analóg hangot szeretnél elmenteni, akkor az... gondolkodik.gif
Nem értek az analógozás ezen részéhez, de ha valaki normális lemezjátszón lejátszva szeretné elmenteni a lemez anyagát valami digit hordozóra, arra van valami korrekt megoldás ?
Vagy, ha úgy is mp3 - on végzi a nóta, akkor tök mindegy ?
először is az a 4-6 gramm (állíthatatlan ) tűnyomás már eleve kizárná normális lemeztulajdonosnál, hogy erre a bigyóra bármit is feltegyen úgy, hogy a tű is belekerüljön a barázdába.
Másrészt egy ilyen occoholmi belseje mennyire tartalmazhat valamicskét is komoly elektronikát? A phono része jó ha egy IC és akkor az még nem is a közepesen jó féle, hanem a legalja occo szintén kellő zajjal, és mennyire jó minőséggel?
Amúgy én SBlive 4.0 hangkártyával digiztem be a lemezeim a PC-be a vinyóra, aztán SoundForge-vel eldaraboltam számokká a teljes lemezoldalt ugye mert azt egyben mentettem le.
A SF még arra is kiváló volt, hogy a nagyobb pattogások és hibák simán kijavíthatók vele, konkrétan a görbében a tűhegyeket simán lehet egyenesíteni így aztán volt reccs nincs reccs.
Van erre valami automata mód is de nekem sosem sikerült ezt jól megcsináltatni, maradt a roppant időigényes kézi módszer.
Akkor ez még ugye wav de abból aztán akármivel is lehet akármivé konvertálni
Na igen kissé mókolósabb mint egy ilyen cuccal :)
Csak egy kérdésem van ezzel, és a hozzá hasonló förmedvényekkel kapcsolatban.
Ugye beperelhetem a gyártót, miután ez a vacak tönkretette a lemezgyüjteményem?
Mert erre rendeltetésszerű használat mellett is minden esély megvan, és minden bizonnyal erre a használati útmutatóban sem hívják fel a figyelmet.
Ezt azért "ne vedd úgy a szívedre!"!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

lacy írta:
Rock60 írta:
Hát, ha totál belépő szintű analóg hangot szeretnél elmenteni, akkor az... gondolkodik.gif
Másrészt egy ilyen occoholmi belseje mennyire tartalmazhat valamicskét is komoly elektronikát? A phono része jó ha egy IC és akkor az még nem is a közepesen jó féle, hanem a legalja occo szintén kellő zajjal, és mennyire jó minőséggel?
Amúgy én SBlive 4.0 hangkártyával digiztem be a lemezeim a PC-be a vinyóra, aztán SoundForge-vel eldaraboltam számokká a teljes lemezoldalt ugye mert azt egyben mentettem le.
A SF még arra is kiváló volt, hogy a nagyobb pattogások és hibák simán kijavíthatók vele, konkrétan a görbében a tűhegyeket simán lehet egyenesíteni így aztán volt reccs nincs reccs.
Van erre valami automata mód is de nekem sosem sikerült ezt jól megcsináltatni, maradt a roppant időigényes kézi módszer.
Csak egy kérdésem van ezzel, és a hozzá hasonló förmedvényekkel kapcsolatban.
Ugye beperelhetem a gyártót, miután ez a vacak tönkretette a lemezgyüjteményem?
Mert erre rendeltetésszerű használat mellett is minden esély megvan, és minden bizonnyal erre a használati útmutatóban sem hívják fel a figyelmet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
lacy írta:
2024.05.19., vas. 10:26

Na akkor itt a tuti :) olcsó szuper jól is néz ki, van benne erősítő, így a házimozi szetthez csatlakoztatható és az usb kimenetről azonnal menthető a lemez mp3 formátumba.
Mi ez ha nem a királyság?
Én minden vinyl rip-et minimum 94KHz 24bit wave formátumban mentek.
PHONO >ADC > PC
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

lacy
V.I.P.
V.I.P.

DeProtector írta:
2024.05.19., vas. 13:19

Nemjó, nincs is rajta blútúsz.
na neee
ennyiért még azt is ? :D

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

lacy írta:
2024.05.19., vas. 10:26
pärt írta:
2024.05.17., pén. 12:12
A teljesség igénye nélkül pár lemezjátszó, amikről a fórumtársak évek alatt leírták, hogy ipari hulladékok/mesterségesen túlfújt márkák/pocsék hangúak/túl sterilek/nyávognak/dübörögnek/beállíthatatlanok/stb:
Na akkor itt a tuti :) olcsó szuper jól is néz ki, van benne erősítő, így a házimozi szetthez csatlakoztatható és az usb kimenetről azonnal menthető a lemez mp3 formátumba.
Mi ez ha nem a királyság?

https://www.klarstein.hu/Pureness-lemez ... 1246140343
Na! Ennél jobb aztán kinek kellhet? :smile51:
A gondolkodás nem megerőltető...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”