Mit tartasz tiszteségesnek és miért ?
Mi az irreális ?
Bocsi, ezek tényleg rébuszok, ezekkel nem sokra megy egy kezdő.

Mit tartasz tiszteségesnek és miért ?
Sokan segítenének szívesen, akár konkrétumokkal is, de ehhez feltétlenűl ismernünk kell az anyagi lehetőségeidet. / Nem ártana tudni valamit az összedrótozandó komponensekről is./
Egy biztosat tudok javasolni, tisztességes hangsugárzó ill kábeleket vegyél a rendszeredhez ne drágát, csodát ne várj tőlük mert nem fogsz hallani, ne költs irreális összegeket amik esetleg a családi kassza is megsinylene.rTom írta: ↑2024.05.18., szomb. 16:38Köszönöm! Akkor én ebbe az utcába be sem fordulnék, ha nem lehet tudni hol a vége.chord_ írta: ↑2024.05.18., szomb. 09:42A véletlenek ide-oda fognak hajigálni kábel-ügyileg, ez teljességgel és totálisan elkerülhetetlen. Nem lesznek használható konkrétumok.
Valamilyen érdekes metszéspontokon felbukkannak kábelek, amelyek túlságosan nagyot emelnek az otthoni zenehallgatáson; amelyek egy másik, hasonló ízlésű rendszerben már csak 'átlagosan jók', vagy éppen semmilyenek. Aztán próbálunk következtetéseket levonni ebből, amelyek általában nem helyesek. Azért, mert az eseményszám az 1 db, az otthoni fotelből. Itt a kábelgyártóknak picit nagyobb rálátásuk van a hangi alakulásokra; aki 30 vagy 50, vagy 2000 rendszernél detektál valamit a kábeleivel, az egy másik koordináta-rendszer, mint az én személyes ízlésem.
A nagyobb felbontású rendszereken kétségbeejtően nagyot változtatnak a kábelek; a kirakósjáték annyira bonyolult, és a pszicho része annyira kivédhetetlen, hogy itt mindig lesz írnivaló.
Köszönöm! Akkor én ebbe az utcába be sem fordulnék, ha nem lehet tudni hol a vége.chord_ írta: ↑2024.05.18., szomb. 09:42A véletlenek ide-oda fognak hajigálni kábel-ügyileg, ez teljességgel és totálisan elkerülhetetlen. Nem lesznek használható konkrétumok.
Valamilyen érdekes metszéspontokon felbukkannak kábelek, amelyek túlságosan nagyot emelnek az otthoni zenehallgatáson; amelyek egy másik, hasonló ízlésű rendszerben már csak 'átlagosan jók', vagy éppen semmilyenek. Aztán próbálunk következtetéseket levonni ebből, amelyek általában nem helyesek. Azért, mert az eseményszám az 1 db, az otthoni fotelből. Itt a kábelgyártóknak picit nagyobb rálátásuk van a hangi alakulásokra; aki 30 vagy 50, vagy 2000 rendszernél detektál valamit a kábeleivel, az egy másik koordináta-rendszer, mint az én személyes ízlésem.
A nagyobb felbontású rendszereken kétségbeejtően nagyot változtatnak a kábelek; a kirakósjáték annyira bonyolult, és a pszicho része annyira kivédhetetlen, hogy itt mindig lesz írnivaló.
A véletlenek ide-oda fognak hajigálni kábel-ügyileg, ez teljességgel és totálisan elkerülhetetlen. Nem lesznek használható konkrétumok.
pärt írta: ↑2024.05.18., szomb. 08:55Nem olyan baráti az.A topik címe pedig helyesen: "Kábelekről általában". Senki sem jár ide konkrét típusokról értekezni, legalábbis öt oldalra jut egy ilyen kérdés. Persze a létrehozás idején még ez volt a jámbor igény. Ebben a klubban pedig a sör, bor, konyak barátai és az absztinensek igyekeznek megtalálni a közös hangot. A legkedvezőbb konszenzus idáig az, hogy valamit mindenki iszik.
Nem olyan baráti az.
Bevallom töredelmesen, nekem vannak nagyon drága kábeleim, ès mind azèrt vettem mert dizájnba tetszettek, platina, arany, ezüst kábelekről, csatlakozókról beszèlünk, nehèz lenne ezekről már feljebb lèpni.wittao írta: ↑2024.05.17., pén. 21:03Hozzateszem meg en sem valasztottam sohasem kinezet alapjan, sot inkabb neha meg kellett szoknom vagy a kezelhetetlenseget (ELROD AC-k) vagy eppen feltunoseget (Gryphon piros).
Viszont az utobbi idoben eljatszottam a gondolattal, hogy egy hofeher kabelszettet lehet szivesen betennek a rendszerbe, ha olyat csinalna a gyarto, akinek a kabeleit hasznalom :)
És ettől lenne aktív elem?MrCollector írta: ↑2024.05.17., pén. 21:01Nem is tudom, próbáltál már kábelek nélkül hifizni?
Ha épp hallani VÉLIK ?fülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55
Ha van egy jó audio rendszer, amin a tulaj (és esetleg hifiben laikus hozzátartozói) élvezettel hallgat legtöbb ismert és ismeretlen zenéketl, akkor, ha egy passzív tagját (kábel, alátét, fotel párna, stb. kicserélem egy gyengébb típusra, akkor a zene élvezete akkor sem szenved csorbát, ha épp hallani vélik...
Hm. A saját rendszeremből kiindulva. Nem használom milliós kábeleket, (sőt!) de: Ha nem a jelenlegi, elég régóta preferált kábelek vannak bekötve akkor a zene fakó, nincs tere, nem elég részletező , nincsenek lecsengések stb. Számomra kb átlagossá válik. (Sajnos próbáltam páratfülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55A hozzászólásom meglehetősen különféleképp ihleti meg a fültársakat: Karinthy Frigyes jut eszembe: https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy- ... itas-77293
Tehát mégegysző: Ha van egy jó audio rendszer, amin a tulaj (és esetleg hifiben laikus hozzátartozói) élvezettel hallgat legtöbb ismert és ismeretlen zenéketl, akkor, ha egy passzív tagját (kábel, alátét, fotel párna, stb. kicserélem egy gyengébb típusra (amit korábban mélyen szántott tesztek bizonyítottak), akkor a zene élvezete akkor sem szenved csorbát, ha épp hallani vélik, hogy ez vagy az a bizbasz nem annyira jó, mint a végleges változat. És ha ez nem így történik, akkor valóban a rendszer nem teljesíti a tulaj által óhajtott minőséget.
Aki ezt nem érti, avagy félre akarja érteni, az megveszekedett hifi buzerátor, avagy kényszeres tagadás mániás, vagy olvasott szöveget érteni nem képes féltollú indián.
Hozzateszem meg en sem valasztottam sohasem kinezet alapjan, sot inkabb neha meg kellett szoknom vagy a kezelhetetlenseget (ELROD AC-k) vagy eppen feltunoseget (Gryphon piros).
Nem is tudom, próbáltál már kábelek nélkül hifizni?Voyager írta: ↑2024.05.17., pén. 20:54Amiért egy ellenállás, vagy kondenzátor is az!MrCollector írta: ↑2024.05.17., pén. 20:43A kábel miért passzív tag?fülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55A hozzászólásom meglehetősen különféleképp ihleti meg a fültársakat: Karinthy Frigyes jut eszembe: https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy- ... itas-77293
Tehát mégegysző: Ha van egy jó audio rendszer, amin a tulaj (és esetleg hifiben laikus hozzátartozói) élvezettel hallgat legtöbb ismert és ismeretlen zenéketl, akkor, ha egy passzív tagját (kábel, alátét, fotel párna, stb. kicserélem egy gyengébb típusra (amit korábban mélyen szántott tesztek bizonyítottak), akkor a zene élvezete akkor sem szenved csorbát, ha épp hallani vélik, hogy ez vagy az a bizbasz nem annyira jó, mint a végleges változat. És ha ez nem így történik, akkor valóban a rendszer nem teljesíti a tulaj által óhajtott minőséget.
Aki ezt nem érti, avagy félre akarja érteni, az megveszekedett hifi buzerátor, avagy kényszeres tagadás mániás, vagy olvasott szöveget érteni nem képes féltollú indián.
Megfordítva: miért (is) lenne aktív tag?
Amiért egy ellenállás, vagy kondenzátor is az!MrCollector írta: ↑2024.05.17., pén. 20:43A kábel miért passzív tag?fülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55A hozzászólásom meglehetősen különféleképp ihleti meg a fültársakat: Karinthy Frigyes jut eszembe: https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy- ... itas-77293
Ha el van rejtve, nem mindegy, mennyire csili - vili ?
A kábel miért passzív tag?fülelek írta: ↑2024.05.17., pén. 19:55A hozzászólásom meglehetősen különféleképp ihleti meg a fültársakat: Karinthy Frigyes jut eszembe: https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy- ... itas-77293
Fejèn találtad a szöget!
A megoldás kettővel lejjebb...