Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer DVR-433/530/630

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

.... nekem nem volt ez a megakadás/ugrás probléma, volt de ez az ott maradt utolső/első frame miatt. Amit egyszerűen ki lehet vágni, ha pause közben kockáról-kockára lépteted és úgy rakod le a jelölőket(marker).
Ez nem volt teljesen tiszta, akkor volt megakadás vagy sem? Honnan látni az első/utolsó frame-t ?

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ja, bocsi ... a felvételek: SP, XP, és egy alkalommal XP+

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Miután már nekem is sikerült nem a komplett filmet kivágnom, hanem rendeltetés szerűen az elejét és a végét.
Így túl vagyok egy néhány film megvágásán ... Hét év tibetben, Schindler listája (bár ebben nem volt reklám, csak előtte és utánna lévő részek), saját esküvői felvétel dv-ről digizve .... nekem nem volt ez a megakadás/ugrás probléma, volt de ez az ott maradt utolső/első frame miatt. Amit egyszerűen ki lehet vágni, ha pause közben kockáról-kockára lépteted és úgy rakod le a jelölőket(marker).

433
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: 433 »

Ma több módszert kipróbáltam!

Ugy tünik, hogy az XP módban a pillanatnyi megállás nem kiküszöbölhető. De SP módban működik, nem tapasztaltam megállást, se a HDD-ről, se a DVD-RW-ről. A vágást viszont "Frame Accurate Editing" módban végeztem, mert igy framevágás pontosabban kezelhető, mint Video-módban. Ezt még többször megpróbálom, de kétszer már sikeres volt.

Video-módú vágásnál, ahol egyszerre 10-12 frame-t ugrik lapozáskor, még hang hiba jelentkezet, ezért ezt többször nem próbáltam.

Még fogok gyakorlatozni SP-módon belül, s tapasztalataimmal majd jelentkezem!

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Andzsinon kívül próbálta még akkor valaki a vágási módszerét? Akad a vágási pontoknál visszajátszáskor vagy sem?

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Sziasztok.Azoktól kérnék tanácsot akik Dv kimenettel rendelkező írójuk van, hogy próbálták már PC-vel összekötni? Az asztali írók topikban elkeserítettek, hogy hangban kimaradások vannak amikor kivágok részleteket.Én ezt hülyeségnek tartom, hogy ilyen paraméterekkel kiadjank valamit. Erősítsetek már meg. Eredetileg JVC DR-MH300-as tipust néztem ki mert 24 bit 196KHZ mintavételezés is használható audió rögzítésnél és HDMI kimenettel is rendelkezik,de amikor kipróbáltam az üzletbe a saját felvételem bizony lecsüggedtem, hogy HD felbontásra való konvertálásnak nincs értelme,mert iszonyú a látvány ezen kívül még digital optikai audio kimenete sincs ezek után a Pio-ra gondoltam az 530-as vagy a 630-as tipusra. Nagyobb tipusokra nincs szülségem, mert egyenlőre HD kamerám sincs és a TV adás sincs ilyen.Amire lesz úgyis elavulnak ezek a készülékek mert jön a blue ray készülékek.A Pio csak a920,930 as verzi rendelkezik HDMI csatival és hang mintavételezés is a kisebb verziókban csak 24 bit 96 KHz. Mivel csak a saját studió felvételnél lenne csak jelentősége ezért erről is lemondok, hisz a kamerék is csak 16bit 48KHz-es mintavételezést tudnak,vagyis ritkán lehet kihasználni és szerintem nem is nagyon halható a különbség. Ehez van e valakinek hozzászólása?Kiváncsi lennék a nagyobb verzót használóknak mi a véleményük.Köszi!

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Reklámok kivágásakor az akadás csak a harddrive-os lejátszáskor van, vagy ha kiirod DVD-R-re akkor is? Hasonló problémát irtak a Sony felvevőknél, de kiiráskor ez megszűnik. 
/tau ba

Sajnos DVD-ről lejátszva is akad. De "vendég_andzsin" módszerét kipróbálom, aztán meglátjuk.

Feltétlenül irdd le az eredményt légyszíves , mert a 433 a favoritom és ez elég nagy rosszpont lenne.

/tau ba

433

Pioneer DVR-433/530/630

Reklámok kivágásakor az akadás csak a harddrive-os lejátszáskor van, vagy ha kiirod DVD-R-re akkor is? Hasonló problémát irtak a Sony felvevőknél, de kiiráskor ez megszűnik. 
/tau ba

Sajnos DVD-ről lejátszva is akad. De "vendég_andzsin" módszerét kipróbálom, aztán meglátjuk.

433

Pioneer DVR-433/530/630

Kedves Mindenki! 
Karácsony óta használok egy Pio DVR433-at. HDD-re veszek fel s vágom ki a reklámok, a leirás szerint. Több féle módon probáltam, de a reklámok helyét fejezetnek értelmezi (ami a kisebbik baj) s egy pillanatra meg is áll a lejátszáskor.

Tud valaki valamit, hogyan lehet ezen segíteni?

Azon nem tudsz változtatni, hogy ne fejezeteknek értelmezze, mert ott marad a vágási pont, azt nem tudod "kivágni" vagy meg nem történté tenni, ez így van és kész.

Az akadástegy trükkös módon lehet kikerülni, amit nem írnak le sehol, magam jöttem rá, hogy kell: én mindig video módban vágok, amikor a from-nál be kell jelölni, hogy honnan vágjon és megy a filmed, akkor nyomsz egy pause-t, eztuán valahol a reklám elején megáll, azután a back forward gombon nyomsz egyet, akkor visszamegy néhány kockát, addig nyomod, amíg el nem éri a kívánt pozíciót és akkor nyomsz egy entert, ugyanez van a végén is, ha így csináod akkor az író olyan helyen fog vágni, ami nem zavar bele a gop/frame struktúrába és a lejátszás folyamatos lesz, ezzel ellentétben ha a sima lejátszás közben nyomkodod az entert, a from-nál és a to-nál, akkor biztos, hogy akadni fog. És még egy: seamless playbe kell állítnai a lejátszót, ami nem alapértelmezett. ennyi.

Köszönöm, a szerkesztést eddig is ugy csináltam ahogy irtad. A beállítást elvégeztem, holnap kipróbálom a szerkesztést az új beállítással.

Köszönöm

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

/tau ba

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Kedves Mindenki! 
Karácsony óta használok egy Pio DVR433-at. HDD-re veszek fel s vágom ki a reklámok, a leirás szerint. Több féle módon probáltam, de a reklámok helyét fejezetnek értelmezi (ami a kisebbik baj) s egy pillanatra meg is áll a lejátszáskor.

Azon nem tudsz változtatni, hogy ne fejezeteknek értelmezze, mert ott marad a vágási pont, azt nem tudod "kivágni" vagy meg nem történté tenni, ez így van és kész.

Az akadástegy trükkös módon lehet kikerülni, amit nem írnak le sehol, magam jöttem rá, hogy kell: én mindig video módban vágok, amikor a from-nál be kell jelölni, hogy honnan vágjon és megy a filmed, akkor nyomsz egy pause-t, eztuán valahol a reklám elején megáll, azután a back forward gombon nyomsz egyet, akkor visszamegy néhány kockát, addig nyomod, amíg el nem éri a kívánt pozíciót és akkor nyomsz egy entert, ugyanez van a végén is, ha így csináod akkor az író olyan helyen fog vágni, ami nem zavar bele a gop/frame struktúrába és a lejátszás folyamatos lesz, ezzel ellentétben ha a sima lejátszás közben nyomkodod az entert, a from-nál és a to-nál, akkor biztos, hogy akadni fog. És még egy: seamless playbe kell állítnai a lejátszót, ami nem alapértelmezett. ennyi.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Kedves Mindenki! 

Nem lehet a fejezet bejegyzést törölni?
PC-n a TMPGEnc DVD Author pontosan ugyanezeket csinálja. Ott lehet törölni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Analizer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Analizer »

Ez kivételesen a film hibája.Iszonyat rossz minőség,a bitráta alig haladja meg a 2Mbps-t,elképesztő,hogy ilyen szemetet kiadnak.Bár én a filmet se sokra becsülöm,de ez nem ide tartozik.

Jogos a két pont, más lejátszóval, PC-n, WinDVD-vel mindenhol ugyanott, ugyanúgy... iszonyat

433

Pioneer DVR-433/530/630

Kedves Mindenki!

Karthago
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Karthago »

Most látom, hogy már a VideoHelp.com-on is fent van.

Karthago
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Karthago »

Sziasztok!
Találtam régiómentesítést a fórumban tárgyal típusokhoz:

http://thepiratebay.org/

(Kb. két perce leltem rá, ezért én még nem próbáltam ki.)

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Hello!Egy kérdésem lenne hozzátok:
A ti gépetek hogy birkózik meg egy Nagy Sanyi vagy hasonló "mozgalmas" jeleneteket tartalmazó film lejátszásával?
Mert az én 530-asom ezen a filmen bezony párszor kockázott rendesen...
Nem tudom, ez mennyire a film hibája, mert más filmen pl. hasonló jelenetnél tökéletesen műkszött.

Ez kivételesen a film hibája.Iszonyat rossz minőség,a bitráta alig haladja meg a 2Mbps-t,elképesztő,hogy ilyen szemetet kiadnak.
Bár én a filmet se sokra becsülöm,de ez nem ide tartozik.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Analizer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pioneer DVR-433/530/630

[
Másolt, vagy hivatalos eredeti lemezről van szó?
Eredeti

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hello!Egy kérdésem lenne hozzátok:
A ti gépetek hogy birkózik meg egy Nagy Sanyi vagy hasonló "mozgalmas" jeleneteket tartalmazó film lejátszásával?
Nem tudom, ez mennyire a film hibája, mert más filmen pl. hasonló jelenetnél tökéletesen műkszött.

Másolt, vagy hivatalos eredeti lemezről van szó?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Analizer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pioneer DVR-433/530/630

Hello!
Egy kérdésem lenne hozzátok:

oca

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: oca »

Sziasztok ! 
Karácsony óta egy Pio 530-as tulajdonosa vagyok. Nagyon tetszik,de lenne egy kérdésem: Miért nem tesz autómatikusan Chapter választókat a felvételeknél 10 vagy 15 percenként, ahogy be van állítva? (HDD - Video mod on)

Köszi előre is a segítséget!

Mert ez csak dvd írásnál működik, HDD-nél nem.

Köszi, majd akkor kipróbálom DVD-vel! Eddig csak HDD-re vettem fel közvetlenül és onnan másoltam tovább a vágott anyagot DVD-re.

Kipróbáltam, Mükődik !

Köszönöm mégegyszer!

oca

oca

Pioneer DVR-433/530/630

Sziasztok ! 
Karácsony óta egy Pio 530-as tulajdonosa vagyok. Nagyon tetszik,de lenne egy kérdésem: Miért nem tesz autómatikusan Chapter választókat a felvételeknél 10 vagy 15 percenként, ahogy be van állítva? (HDD - Video mod on)

Köszi, majd akkor kipróbálom DVD-vel! Eddig csak HDD-re vettem fel közvetlenül és onnan másoltam tovább a vágott anyagot DVD-re.

andzsin

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: andzsin »

Sziasztok ! 

oca

Pioneer DVR-433/530/630

Sziasztok ! 

Nekem tett.
De kiszedtem, mert inkább én szeretném szétszabdalni.

Ók, csak Én szeretem,ah minden működik rendesen, még ha nem is használnám!
Ha már van egy ilyen funkció, akkor működjön! A többi funkció, amit kipróbáltam még ment.
Esetleg leírnád, hogy milyenek az Initializ. Setup beállításaid?!
Lehet , hogy elállítottam valamit.

Köszi

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Sziasztok ! 

Nekem tett.
De kiszedtem, mert inkább én szeretném szétszabdalni.
Elkúrtuk

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”