Pedig szerintem tud máshogy szólni.Rock60 írta: ↑2024.05.15., szer. 21:23
Ja, nyilván az otthoni meghallgatás a legjobb, hiszen nem csak a kar, a futómű, hanem az erősítő, hangfal és miegyébb is alakítja a végkimenetelt.
A " totálisan máshogy, más karakterrel " való megszólalással nem értek egyet.
Természetesen a futómű/kar kombó tehát a lemezjátszó saját hangja nagyon nem elhanyagolható szempont, de a hangszedőnek a karaktere legalább olyan erős és áthallatszik mindenen.
Dixíe-chicken pont az előbb utalt rá a Nagaoka/Sumiko viszonylatban.
Az én tapasztalatom a kb.10 lemezjátszó és ugyanannyi hangszedő keresztbe - hosszába csereberélése okán, hogy a hangszedők karaktere mindig jól felismerhető és kiismerhető.
Az általam most is használt AT33PTG/II korábban egy Soulines Kubrick futóművön, Jelco SA750D, majd IsoKinetic Silver Melody, végül Origin Live Zephyr karban volt. Mindegyik összeállításban a tankönyvi tipikus AT hangot hozta. Fényes magasak, nagyon vékony mély, technikai, sokszor "színtelen" hangok (meg persze frankó felbontás, nagyon alacsony torzítás, jó tér stb, de most csak az előbbiek relevánsak).
Ezek után átkerült egy Sondekre, ott előbb Basik Plus, majd egy tuning Akito karra. És egy radikálisan más hangot hallani. Nagyon masszív, feszes de hatalmas mélytartományt, már-már selymesen lágy magasakat, gyönyörűen textúrált színeket. Most már egyátalán nem egysíkú a megszólalása sem.
Persze van ami megmaradt a korábban tapasztaltakból, de az szerencsére mind pozitívum volt előtte is.
Aztán előfordulhat, hogy a Kubrick és a Sondek két annyira távol eső karakterű/torzítású/színezésű (?) hang, hogy ebből adódik amit hallok. Az AT-nek meg lehet az a karaktere, hogy nincs neki?
Vagy csak annyira pont az én ízlésvilágom felé tolódott a hang, hogy ezért élem meg ekkorának a különbséget.
Minden meglehet, mindenesetre nálam ez volt/van.