Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 229

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Rock60 írta:
2024.05.15., szer. 21:23

Ja, nyilván az otthoni meghallgatás a legjobb, hiszen nem csak a kar, a futómű, hanem az erősítő, hangfal és miegyébb is alakítja a végkimenetelt.
A " totálisan máshogy, más karakterrel " való megszólalással nem értek egyet.
Természetesen a futómű/kar kombó tehát a lemezjátszó saját hangja nagyon nem elhanyagolható szempont, de a hangszedőnek a karaktere legalább olyan erős és áthallatszik mindenen.
Dixíe-chicken pont az előbb utalt rá a Nagaoka/Sumiko viszonylatban.
Az én tapasztalatom a kb.10 lemezjátszó és ugyanannyi hangszedő keresztbe - hosszába csereberélése okán, hogy a hangszedők karaktere mindig jól felismerhető és kiismerhető.
Pedig szerintem tud máshogy szólni.
Az általam most is használt AT33PTG/II korábban egy Soulines Kubrick futóművön, Jelco SA750D, majd IsoKinetic Silver Melody, végül Origin Live Zephyr karban volt. Mindegyik összeállításban a tankönyvi tipikus AT hangot hozta. Fényes magasak, nagyon vékony mély, technikai, sokszor "színtelen" hangok (meg persze frankó felbontás, nagyon alacsony torzítás, jó tér stb, de most csak az előbbiek relevánsak).
Ezek után átkerült egy Sondekre, ott előbb Basik Plus, majd egy tuning Akito karra. És egy radikálisan más hangot hallani. Nagyon masszív, feszes de hatalmas mélytartományt, már-már selymesen lágy magasakat, gyönyörűen textúrált színeket. Most már egyátalán nem egysíkú a megszólalása sem.
Persze van ami megmaradt a korábban tapasztaltakból, de az szerencsére mind pozitívum volt előtte is.

Aztán előfordulhat, hogy a Kubrick és a Sondek két annyira távol eső karakterű/torzítású/színezésű (?) hang, hogy ebből adódik amit hallok. Az AT-nek meg lehet az a karaktere, hogy nincs neki?
Vagy csak annyira pont az én ízlésvilágom felé tolódott a hang, hogy ezért élem meg ekkorának a különbséget.
Minden meglehet, mindenesetre nálam ez volt/van.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

andarson írta:
2024.05.15., szer. 22:12
Nekem a Sumiko Blue Point no.3 előtt Nagaoka MP500-am volt, igaz nem a mostani lemezjátszómban. Ott valami nem volt kerek, valószínű nem is volt jól beállítva (utólag azt gondolom), ráadásul az MP500 igényli a legprecízebb beállítást a Nagaoka vonalon. De az MP500 számomra egy elég komplex, nagy felbontású, főleg a magas hangokban kifinomult hangszedő benyomását keltette. A Blue Point no. 3 ezzel szemben számomra kicsit egyszerűbb, nem bonyolítja túl a dolgokat, viszont ez valahogy jobban fekszik az ízlésemhez, rockhoz, akár pophoz, elektronikus zenéhez, de jazzben is közelebb áll az ízlésemhez.
Szia!

Ha jól értem - bár nem azt írtad - a Naga 500 - ban több lehet, mint a Sumiko - ban.
Amennyire emlékszem, Nálad a magasakat nem lehetetlen túlzásba vinni, ezért érthető, hogy a Nagaoka kicsit sok volt és a Sumiko jobban passzol a rendszeredbe.
Árkategória tekintetében a Sumiko - val az MP300 van pariban, őket lenne érdekes és korrekt összehasonlítani.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Hozzászólás Szerző: andarson »

Nekem a Sumiko Blue Point no.3 előtt Nagaoka MP500-am volt, igaz nem a mostani lemezjátszómban. Ott valami nem volt kerek, valószínű nem is volt jól beállítva (utólag azt gondolom), ráadásul az MP500 igényli a legprecízebb beállítást a Nagaoka vonalon. De az MP500 számomra egy elég komplex, nagy felbontású, főleg a magas hangokban kifinomult hangszedő benyomását keltette. A Blue Point no. 3 ezzel szemben számomra kicsit egyszerűbb, nem bonyolítja túl a dolgokat, viszont ez valahogy jobban fekszik az ízlésemhez, rockhoz, akár pophoz, elektronikus zenéhez, de jazzben is közelebb áll az ízlésemhez.

A saját rendszeres meghallgatás szerintem is kifizetődő tud lenni, ha van rá lehetőség.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

Rock60
Őslakos
Őslakos

DeProtector írta:
2024.05.15., szer. 15:22

Szerintem a saját otthoni meghallgatás talán a hangszedő esetében a legfontosabb minden komponens közül. Saját tapasztalatból is tudom mondani, hogy egy azon hangszedő totálisan máshogy, más karakterrel (!) képes szólni más karban, és legfőképp másik futóművel.
Szóval hacsak valakinek nem volt pontosan ilyen lemezjátszója, mint a tiéd, úgy szerintem sajnos nem mész túl sokra a tippekkel.
Ja, nyilván az otthoni meghallgatás a legjobb, hiszen nem csak a kar, a futómű, hanem az erősítő, hangfal és miegyébb is alakítja a végkimenetelt.
A " totálisan máshogy, más karakterrel " való megszólalással nem értek egyet.
Természetesen a futómű/kar kombó tehát a lemezjátszó saját hangja nagyon nem elhanyagolható szempont, de a hangszedőnek a karaktere legalább olyan erős és áthallatszik mindenen.
Dixíe-chicken pont az előbb utalt rá a Nagaoka/Sumiko viszonylatban.
Az én tapasztalatom a kb.10 lemezjátszó és ugyanannyi hangszedő keresztbe - hosszába csereberélése okán, hogy a hangszedők karaktere mindig jól felismerhető és kiismerhető.

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
2024.05.15., szer. 14:30
Rock60 írta:
2024.05.15., szer. 14:04

Hukkle, ha mindenképpen új darabot szeretnél , A Sumiko Blue Point alacsony, vagy magas jelszintű MC - i 230 körül megkaphatók, ezekkel Dixie-chicken-nek és Andarsonnak is jók a tapasztalatai.
igen,csak az én megfogalmazásomban,az MP150 és Sumiko,más-más irányvonalat képviselnek,hangzásban, szwsz 3x ;)

:smile49:
Ez teljesen így van, gondoltam, hogy majd írod is...
Azt nem tudjuk, hogy a 150 - es az " véletlenűl" van a karban, vagy tudatos választás ? gondolkodik.gif
Te meg tudnád fogalmazni, hogy az MP150/300 és a magas jelszintű Sumiko MC milyen karakterű egymáshoz képest ?
Hukkle - nak segíthetne.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

hukkle írta:
2024.05.13., hétf. 18:08
A VPI Scoutban most egy Nakaoka MP 150 pickup van.

Lenne lehetőség kicsit fejleszteni. Alapvetően a ritmika mindig fontosabb számomra, mint a felbontás.
Szerintem a saját otthoni meghallgatás talán a hangszedő esetében a legfontosabb minden komponens közül. Saját tapasztalatból is tudom mondani, hogy egy azon hangszedő totálisan máshogy, más karakterrel (!) képes szólni más karban, és legfőképp másik futóművel.
Szóval hacsak valakinek nem volt pontosan ilyen lemezjátszója, mint a tiéd, úgy szerintem sajnos nem mész túl sokra a tippekkel.

Ennek okán egyébként valóban igen jó a Pointe féle tesztprogram. Persze csak akkor, ha azok vannak a kiszemeltjeid közt, amit forgalmaznak is.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2658

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2024.05.15., szer. 14:04
Rock60 írta:
2024.05.15., szer. 13:24

A 200 - as alig - alig jobb a 150 - nél. Kis ráfordítással picit jobb, két hónap múlva már uncsi. Minek ?
Ha már cserélnék és házon belül - és nem lenne túl a lőtávon - akkor MP500.

Hírdetnek egy MP 300 - ast, egy éves, 150 - ért. Meggondolnám. gondolkodik.gif
Na, az már szabad szemmel is " látható " különbség... :smile53:
Hukkle, ha mindenképpen új darabot szeretnél , A Sumiko Blue Point alacsony, vagy magas jelszintű MC - i 230 körül megkaphatók, ezekkel Dixie-chicken-nek és Andarsonnak is jók a tapasztalatai.
igen,csak az én megfogalmazásomban,az MP150 és Sumiko,más-más irányvonalat képviselnek,hangzásban, szwsz 3x ;)

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:
2024.05.15., szer. 13:24

A 200 - as alig - alig jobb a 150 - nél. Kis ráfordítással picit jobb, két hónap múlva már uncsi. Minek ?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rock60 írta:
2024.05.09., csüt. 17:44
Azért, mikor átpakoltad a kék műszeres készülék tetejéről a falikonzolra a Thorens - t, csak kellett volna lennie valami hirtelen benyomásnak...
:D :angry: :rolleyes: sad.gif :smile51: :smile49: ilyesmi...
Na, a hétvégén volt kis időm (de nem sok), és meghallgattam három dupla LP-t (John Mayer: Battle Studies, Eros Ramazzotti: Duets és Djabe & Steve Hackett: Life is a Journey - The Sardinia Tapes). Egyik sem kifejezettten audiofil-kiadvány, bár a Djabe -ra talán rá lehet fogni (de én náluk a 2x45rpm-es LP kiadásaikat tartom annak inkább, tudtommal a Witchi-Tai-To és az Update jelent meg ebben a formátumban)
Teljesen rendben, élvezhetően szóltak.
Marad a lemezjátszó és a lemezek :)
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Mellesleg az M33 hamarosan kiegészül egy M55 digitális lemezjátszóval (CD, SACD, DVDA, ...), amit az ebayen szereztem be... és ebbe most bevallom fejest ugrottam - de remélem, jobb lesz, mint a Marantz. És akkor marad a CD/SACD/DVDA-gyűjtemény is. Hérfőn-kedden ér ide, ha "követi a menetrendet", akkor már sokminden kiderül
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos

PgSpa írta:
2024.05.13., hétf. 21:30
Én első lépésként a Nagaokában kipróbálnék egy MP 200 tűt. Ha a kisebb tesónak tetszik a hangja, akkor
a nagyobbik is bejön talán, és nem kell túl sokat költened.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Re: MM és MC pickup-ok

Aszpirin írta:
2024.05.14., kedd 22:24
supravox írta:
2024.05.14., kedd 20:54
De a MoFi meglepően nem csinálja azt amiért én nem szeretem ezt a megoldást.
Mi az, konkrétan?
(tanulni szeretnék, illetve megfigyelni hogy az én Thorensem csinálja-e)
Supravox szerint minden szíjas gép nyávog, labilis, macerás és nyűgös, meg egyáltalán - kivéve a MoFi - t ... :rolleyes:
A leg...arabb a Linn LP12, amit még tűzifának sem használna, mert arra is alkalmatlan...
Jól összefoglaltam ? gondolkodik.gif :D
Mondjuk 12 milláért nekem sem kellene a Linn Klimax.
Meg kellene próbálni talán ezt :
Simon York Design Series 7 / Vibraplane vagy Graham karral.
Esetleg egy VPI TNT / Graham...
Én inkább a York - ot vinném inkább haza. :smile53:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

supravox írta:
2024.05.14., kedd 20:54
Mi az, konkrétan?
(tanulni szeretnék, illetve megfigyelni hogy az én Thorensem csinálja-e)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2485

Hozzászólás Szerző: supravox »

sutemenyx írta:
2024.05.13., hétf. 13:21
alto írta:
2024.05.13., hétf. 12:33
sutemenyx írta:
2024.05.13., hétf. 11:47
Tudtok ajánlani jó szíjhajtasú lemezjátszót, ami új gyártású és tetszett?
MoFi Studiodeck vagy Ultradeck. Stabil, minőségi futómű, az árkategóriájában viszonylag ritka 10 collos hangkarral.
Vagy jóval feljebb Luxman PD-151 MKII.
Köszi a tippet, utánanézek!
A szíjasoktól engem ugyan lever a víz.
Nekem nagyon tetszett amikor hallottam.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2024.05.14., kedd 08:56
Söti : bocs, lehet, hogy WB-t már nem gyártják, de mivel nem vagyok benne biztos inkább maradjon.
az már nagyon úgy néz ki hogy nincs gyártásban,és a gyártó a régi példányokhoz sem hajlandó adni gyári támogatást :angry:

https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... ns.291914/

viszont ez még van,Michell Gyro

https://www.analogueseduction.net/turnt ... rsion.html

vagy Orbe:

https://www.analogueseduction.net/turnt ... rsion.html

aztán ott vanak még a mai gyártásban SME 20/3 vagy SME 20/12 változatai is...

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Söti : bocs, lehet, hogy WB-t már nem gyártják, de mivel nem vagyok benne biztos inkább maradjon.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

sutemenyx írta:
Közben eszembe jutott még egy. Ezt a lemezjátszót még "rossz" rendszerben is hallottam, és ott is csodálatosan teljesített. Hallani lehetett, hogy sokkal többre volna képes, ha normális cucc lenne mögötte : Wilson Benesh Full Circle.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Én első lépésként a Nagaokában kipróbálnék egy MP 200 tűt. Ha a kisebb tesónak tetszik a hangja, akkor
a nagyobbik is bejön talán, és nem kell túl sokat költened.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

A VPI Scoutban most egy Nagaoka MP 150 pickup van.
alapjáraton tetszik a Naga hangja ? ha igen,akkor esetleg érdemes házon belül felfele lépegetni,ha van némi hiányérzeted,az más dimenzóba helyezi a dolgokat :D ...

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

A VPI Scoutban most egy Nakaoka MP 150 pickup van.

Lenne lehetőség kicsit fejleszteni. Alapvetően a ritmika mindig fontosabb számomra, mint a felbontás.

Rock60 írta:
2024.05.13., hétf. 11:55
sutemenyx írta:
2024.05.13., hétf. 11:42
hukkle írta:
2024.05.11., szomb. 18:24

Esetleg valaki használt már ennek a gyári karjával nem prémium max 250eFt hangszedőt?

Láttam, hogy simán raknak bele 600eft feletti darabokat is, de ezek túl vannak a lőtávon.
Ortofon HMC-30-at asszem én tettem bele. De igazából mi a kérdés ezzel kapcsolatban?
Nem teljesen világos...
Talán az, hogy 250 alatt ki mit ajánl ehhez a géphez. gondolkodik.gif
Nem tudjuk, hogy ennyiért MC - t, vagy MM - et szeretne - e, és azt sem, hogy most mi van a karban, mi a viszonyítási alap.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6186

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

sutemenyx írta:
A kérdés és a válaszok átkerültek a helyükre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Snipi írta:
2024.05.13., hétf. 12:37
sutemenyx írta:
Linn Klimax LP12.
Köszi, ezt is megnézem!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

alto írta:
2024.05.13., hétf. 12:33
sutemenyx írta:
MoFi Studiodeck vagy Ultradeck. Stabil, minőségi futómű, az árkategóriájában viszonylag ritka 10 collos hangkarral.
Köszi a tippet, utánanézek!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
mivel más paramétert nem adtál meg (mennyi pénz ?): TechDas Airforce III,vagy Avid Acutus (hogy Classic vagy Reference,nem tudom megmondani)...ha mán lúd,legyen kövér....

:D
Csatolmányok
techdas.jpg
techdas.jpg (100.34 KiB) Megtekintve 1260 alkalommal
avid.jpg
avid.jpg (111.95 KiB) Megtekintve 1260 alkalommal

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

sutemenyx írta:
Linn Klimax LP12.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

sutemenyx írta:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”