Hukkle, ha mindenképpen új darabot szeretnél , A Sumiko Blue Point alacsony, vagy magas jelszintű MC - i 230 körül megkaphatók, ezekkel Dixie-chicken-nek és Andarsonnak is jók a tapasztalatai.Rock60 írta: ↑2024.05.15., szer. 13:24
A 200 - as alig - alig jobb a 150 - nél. Kis ráfordítással picit jobb, két hónap múlva már uncsi. Minek ?
Ha már cserélnék és házon belül - és nem lenne túl a lőtávon - akkor MP500.
Hírdetnek egy MP 300 - ast, egy éves, 150 - ért. Meggondolnám.![]()
Na, az már szabad szemmel is " látható " különbség...![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Teljesen rendben, élvezhetően szóltak.
Marad a lemezjátszó és a lemezek :)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Na, a hétvégén volt kis időm (de nem sok), és meghallgattam három dupla LP-t (John Mayer: Battle Studies, Eros Ramazzotti: Duets és Djabe & Steve Hackett: Life is a Journey - The Sardinia Tapes). Egyik sem kifejezettten audiofil-kiadvány, bár a Djabe -ra talán rá lehet fogni (de én náluk a 2x45rpm-es LP kiadásaikat tartom annak inkább, tudtommal a Witchi-Tai-To és az Update jelent meg ebben a formátumban)
Teljesen rendben, élvezhetően szóltak.
Marad a lemezjátszó és a lemezek :)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Hírdetnek egy MP 300 - ast, egy éves, 150 - ért. Meggondolnám.
Na, az már szabad szemmel is " látható " különbség...
A 200 - as alig - alig jobb a 150 - nél. Kis ráfordítással picit jobb, két hónap múlva már uncsi. Minek ?
Hírdetnek egy MP 300 - ast, egy éves, 150 - ért. Meggondolnám.

Na, az már szabad szemmel is " látható " különbség...

A leg...arabb a Linn LP12, amit még tűzifának sem használna, mert arra is alkalmatlan...
Jól összefoglaltam ?

Mondjuk 12 milláért nekem sem kellene a Linn Klimax.
Meg kellene próbálni talán ezt :
Simon York Design Series 7 / Vibraplane vagy Graham karral.
Esetleg egy VPI TNT / Graham...
Én inkább a York - ot vinném inkább haza.
Re: MM és MC pickup-ok
Supravox szerint minden szíjas gép nyávog, labilis, macerás és nyűgös, meg egyáltalán - kivéve a MoFi - t ...

A leg...arabb a Linn LP12, amit még tűzifának sem használna, mert arra is alkalmatlan...
Jól összefoglaltam ?

Mondjuk 12 milláért nekem sem kellene a Linn Klimax.
Meg kellene próbálni talán ezt :
Simon York Design Series 7 / Vibraplane vagy Graham karral.
Esetleg egy VPI TNT / Graham...
Én inkább a York - ot vinném inkább haza.

(tanulni szeretnék, illetve megfigyelni hogy az én Thorensem csinálja-e)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Mi az, konkrétan?
(tanulni szeretnék, illetve megfigyelni hogy az én Thorensem csinálja-e)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
De a MoFi meglepően nem csinálja azt amiért én nem szeretem ezt a megoldást.
Nekem nagyon tetszett amikor hallottam.
A szíjasoktól engem ugyan lever a víz.
De a MoFi meglepően nem csinálja azt amiért én nem szeretem ezt a megoldást.
Nekem nagyon tetszett amikor hallottam.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2652
az már nagyon úgy néz ki hogy nincs gyártásban,és a gyártó a régi példányokhoz sem hajlandó adni gyári támogatást

https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... ns.291914/
viszont ez még van,Michell Gyro
https://www.analogueseduction.net/turnt ... rsion.html
vagy Orbe:
https://www.analogueseduction.net/turnt ... rsion.html
aztán ott vanak még a mai gyártásban SME 20/3 vagy SME 20/12 változatai is...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Söti : bocs, lehet, hogy WB-t már nem gyártják, de mivel nem vagyok benne biztos inkább maradjon.
Közben eszembe jutott még egy. Ezt a lemezjátszót még "rossz" rendszerben is hallottam, és ott is csodálatosan teljesített. Hallani lehetett, hogy sokkal többre volna képes, ha normális cucc lenne mögötte : Wilson Benesh Full Circle.
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Én első lépésként a Nagaokában kipróbálnék egy MP 200 tűt. Ha a kisebb tesónak tetszik a hangja, akkor
a nagyobbik is bejön talán, és nem kell túl sokat költened.
a nagyobbik is bejön talán, és nem kell túl sokat költened.
- dixie-chicken
- V.I.P.
alapjáraton tetszik a Naga hangja ? ha igen,akkor esetleg érdemes házon belül felfele lépegetni,ha van némi hiányérzeted,az más dimenzóba helyezi a dolgokatA VPI Scoutban most egy Nagaoka MP 150 pickup van.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
A VPI Scoutban most egy Nakaoka MP 150 pickup van.
Lenne lehetőség kicsit fejleszteni. Alapvetően a ritmika mindig fontosabb számomra, mint a felbontás.
Lenne lehetőség kicsit fejleszteni. Alapvetően a ritmika mindig fontosabb számomra, mint a felbontás.
Rock60 írta: ↑2024.05.13., hétf. 11:55Nem teljesen világos...
Talán az, hogy 250 alatt ki mit ajánl ehhez a géphez.![]()
Nem tudjuk, hogy ennyiért MC - t, vagy MM - et szeretne - e, és azt sem, hogy most mi van a karban, mi a viszonyítási alap.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6185
A kérdés és a válaszok átkerültek a helyükre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Köszi, ezt is megnézem!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Köszi a tippet, utánanézek!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- dixie-chicken
- V.I.P.
mivel más paramétert nem adtál meg (mennyi pénz ?): TechDas Airforce III,vagy Avid Acutus (hogy Classic vagy Reference,nem tudom megmondani)...ha mán lúd,legyen kövér....

- Csatolmányok
-
- techdas.jpg (100.34 KiB) Megtekintve 1259 alkalommal
-
- avid.jpg (111.95 KiB) Megtekintve 1259 alkalommal
Vagy jóval feljebb Luxman PD-151 MKII.
MoFi Studiodeck vagy Ultradeck. Stabil, minőségi futómű, az árkategóriájában viszonylag ritka 10 collos hangkarral.
Vagy jóval feljebb Luxman PD-151 MKII.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Talán az, hogy 250 alatt ki mit ajánl ehhez a géphez.
Nem tudjuk, hogy ennyiért MC - t, vagy MM - et szeretne - e, és azt sem, hogy most mi van a karban, mi a viszonyítási alap.
Nem teljesen világos...
Talán az, hogy 250 alatt ki mit ajánl ehhez a géphez.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Tudtok ajánlani jó szíjhajtasú lemezjátszót, ami új gyártású és tetszett?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Ortofon HMC-30-at asszem én tettem bele. De igazából mi a kérdés ezzel kapcsolatban?hukkle írta: ↑2024.05.11., szomb. 18:24Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
Esetleg valaki használt már ennek a gyári karjával nem prémium max 250eFt hangszedőt?
ui:
Láttam, hogy simán raknak bele 600eft feletti darabokat is, de ezek túl vannak a lőtávon.
Én is ezt használom;Nálam eddig a legjobb lemezjátszó,az összes régebbi nagyon népszerű lemezjátszót leiskolázza!(Pink Triangle,LP12,Roksan Xerxes,Roksan Xerxes 20+,stb)hukkle írta: ↑2024.05.11., szomb. 18:24Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
Esetleg valaki használt már ennek a gyári karjával nem prémium max 250eFt hangszedőt?
ui:
Láttam, hogy simán raknak bele 600eft feletti darabokat is, de ezek túl vannak a lőtávon.
Nálam ZYX Airy2 pickup van benne.

- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 581
Osztom az előttem szólót, én is Pointe fórumtárstól vettem hangszedőmet, ő ismeri a hangszedői karaktereit, így a hallgatott zenéidhez/ízlésedhez/pénztárcádhoz közel állót is tud ajánlani a tesztprogramjából.hukkle írta: ↑2024.05.11., szomb. 18:24Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
ui:
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- dixie-chicken
- V.I.P.
@Pointe-nek van egy jó tesztprogramja,olyan rent-a-hangszedőhukkle írta: ↑2024.05.11., szomb. 18:24Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
ui:

viewtopic.php?f=4&t=13373

Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
ui:
ui: