Inkább kHz lesz az.rTom írta: ↑2024.05.12., vas. 11:38Nagyon impresszív!edifostex írta: ↑2024.05.12., vas. 11:18Nocsak?!..
https://www.blog.wiimhome.com/post/unve ... your-music
Az alábbiak azért a bithuszároknak fájhat:
Does EQ usage cause resampling to a lower bitrate for 192 or 96 kbps media?
Not my experience. The EQ simply adjusts the sound, same with the PEQ. No issues with bitrates.
Michael Wright
When DSP-related features are active, the Eversolo DMP-A8 internally resamples audio to 48 kbps for the processing purposes and then resamples the resulting audio back to its original bitrate for the output. miniDSP devices also resample audio to either 48 or 96 kbps, depending on the model. On the other hand, the RME ADI-2 DAC and Pro FS R devices don't resample audio. However, their DSP functionality is limited to 192 kbps. So it's interesting what about WiiM Ultra in this regard...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Nagyon impresszív!edifostex írta: ↑2024.05.12., vas. 11:18Nocsak?!..
https://www.blog.wiimhome.com/post/unve ... your-music
Az alábbiak azért a bithuszároknak fájhat:
Does EQ usage cause resampling to a lower bitrate for 192 or 96 kbps media?
Not my experience. The EQ simply adjusts the sound, same with the PEQ. No issues with bitrates.
Michael Wright
When DSP-related features are active, the Eversolo DMP-A8 internally resamples audio to 48 kbps for the processing purposes and then resamples the resulting audio back to its original bitrate for the output. miniDSP devices also resample audio to either 48 or 96 kbps, depending on the model. On the other hand, the RME ADI-2 DAC and Pro FS R devices don't resample audio. However, their DSP functionality is limited to 192 kbps. So it's interesting what about WiiM Ultra in this regard...
Sziasztok!Tredqill írta: ↑2024.03.28., csüt. 15:19Üdv mindenkinek!
A segítségetekre van szükségem.
Vettem egy zsír új Audiolab 6000N hálózati lejátszót.
Egy hete használom.
Van egy komoly probléma vele:
Mindegy, hogy milyen forrásból játszik, akár online rádióállomást, Spotify-t hallgatok, vagy a hálózaton keresztül közvetíti Windows PC-n játszott film hangsávjait, minden esetben akadozik a lejátszás. Átlagosan kb 2 percenként kihagy 3-4 másodpercet. Írtam az Audiolab supportnak és a Play-Fi supportnak, senkitől sem kaptam választ.
Lehet valamit kezdeni a problémával vagy vigyem vissza a boltba?
Köszönöm, ha elolvastad!
Korábban beszélgettünk néhányan a lejátszómról, azóta elég sokat használtam.
Kicsit csiszoltam a hálózatomon, így a problémák jó része megszűnt.
Ha nem az androidos Play-Fi szoftveren keresztül kapja a jelet a lejátszó, akkor tökéletesen működik. (Pl. PC-ről Spotify segítségével)
Ha médiaszerverről megy a zene, akkor érdemes a "Transfer Playback" opciót kiválasztani. Így nem a médiaszerverről megy a zene a telefonra és onnan a lejátszóra, hanem közvetlenül a médiaszerverről a lejátszóra.
A legkényelmesebb közvetlenül Spotifí-ról használni. Így ki lehet kerülni a nem túl felhasználóbarát Play-Fi szoftvert.
A hangminőség kiváló!
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 319
Értem, köszönöm a válaszokat!
Ez a cég hifi gyártóknak nyújt hardver és szoftver megoldásokat a streamer funkcionalitás kifejlesztéséhez. Tehát ők adják a hardver modult és mobilappot (MConnect), a gyártó beépíti a készülékébe, gondoskodik a hardver modul szoftveres vezérléséről, és a kiszolgáló áramkörökről. Például a Heed Audio streamer kártyája ezen alapszik. Nem végfelhasználóknak szánt termék.Elmo írta: ↑2024.05.08., szer. 20:50Állítólag nincs hülye kérdés. Ezek mik? Hova kell őket beszerelni? Mi az, hogy DSD out? Leginkább a CDM4140 érdekelne, mert az tudja a Tidal Connectet. https://conversdigital.com/
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6406
Nekem hálózati ill. internet-streamer futómű moduloknak tűnnek, mindenféle földi jóvl felszerelve, I2S, S/PDIF kimenetekkel (CDM4140-en nincs SPDIF kimenet, illetve a 2121-esben va beépített DAC, tehát analóg kimenete is van). A DSD out valószínűleg fizikailag osztozik az I2S kimenettel (hirtelen ezt nem tudtam megállapítani), és DSD források natív, DoP vagy PCM-be konvertált továbbítását teszi lehetővé (Az I2S alapból csak PCM-et tudna).Elmo írta: ↑2024.05.08., szer. 20:50Állítólag nincs hülye kérdés. Ezek mik? Hova kell őket beszerelni? Mi az, hogy DSD out? Leginkább a CDM4140 érdekelne, mert az tudja a Tidal Connectet. https://conversdigital.com/
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 319
Állítólag nincs hülye kérdés. Ezek mik? Hova kell őket beszerelni? Mi az, hogy DSD out? Leginkább a CDM4140 érdekelne, mert az tudja a Tidal Connectet. https://conversdigital.com/
Szerintem ennek így nincs sok értelme. Bejön a képbe egy Chord Dave. Audio PC-t hálózati futómüvel lehet összehasonlítani.tottyi írta: ↑2024.05.01., szer. 13:37Ha csak a hangot nezzuk es az arcedulat nem akkor pl az en audio pc-em + Chord Dave dac-nak vagy az A1-nek lehet jobb hangja ha netan valaki tesztelt ilyesmit.Redguy írta: ↑2024.04.29., hétf. 19:16Nem könnyű összehasonlítani.tottyi írta: ↑2024.04.29., hétf. 09:05Hi, valaki veletlen nem csinalt egy olyan tesztet amit egy audio pc-et osszevetett pl egy Lumin A1-el? Az audio pc linearis tap, kiszoftwerozva stb. Most van itt nem messze hozzam egy ilyen szerkezet elado es igen kivancsi lennek az osszehasonlitasban. Persze nem akarok pofatlan lenni, hogy csak kiprobalnam vasarlasi szandek nelkul.
Van valakinek ezen a teren tapasztalata?
Audio PC és audio PC között ég és föld lehet a különbség megépítettség, és persze ennek megfelelően ár tekintetében.
Az összevetés azért is sántít, mert az A1-ben van egy komoly dac is, míg a PC az "csak" PC, ott még számoni kell egy megfelelő minőségű dac-al, egy plusz táp és egy digit kábellel (usb kártya?). Ha ezeket mind levonom az A1 árából, akkor nem sok marad a PC-re. Szvsz.
Mostani gepem:
Intel I9 13900T
ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
Kingstone FURY Renegade DDR4 8GB x2
Samsung 860 EVO M2 SSD 1TB
USB kartya Qnap Asmedai chips
MZ/X LPC250-RED Tapegyseg
Streacom FC10 Case
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 950
Ha csak a hangot nezzuk es az arcedulat nem akkor pl az en audio pc-em + Chord Dave dac-nak vagy az A1-nek lehet jobb hangja ha netan valaki tesztelt ilyesmit.Redguy írta: ↑2024.04.29., hétf. 19:16Nem könnyű összehasonlítani.tottyi írta: ↑2024.04.29., hétf. 09:05Hi, valaki veletlen nem csinalt egy olyan tesztet amit egy audio pc-et osszevetett pl egy Lumin A1-el? Az audio pc linearis tap, kiszoftwerozva stb. Most van itt nem messze hozzam egy ilyen szerkezet elado es igen kivancsi lennek az osszehasonlitasban. Persze nem akarok pofatlan lenni, hogy csak kiprobalnam vasarlasi szandek nelkul.
Audio PC és audio PC között ég és föld lehet a különbség megépítettség, és persze ennek megfelelően ár tekintetében.
Az összevetés azért is sántít, mert az A1-ben van egy komoly dac is, míg a PC az "csak" PC, ott még számoni kell egy megfelelő minőségű dac-al, egy plusz táp és egy digit kábellel (usb kártya?). Ha ezeket mind levonom az A1 árából, akkor nem sok marad a PC-re. Szvsz.
Mostani gepem:
Intel I9 13900T
ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
Kingstone FURY Renegade DDR4 8GB x2
Samsung 860 EVO M2 SSD 1TB
USB kartya Qnap Asmedai chips
MZ/X LPC250-RED Tapegyseg
Streacom FC10 Case
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 120
Nem könnyű összehasonlítani.tottyi írta: ↑2024.04.29., hétf. 09:05Hi, valaki veletlen nem csinalt egy olyan tesztet amit egy audio pc-et osszevetett pl egy Lumin A1-el? Az audio pc linearis tap, kiszoftwerozva stb. Most van itt nem messze hozzam egy ilyen szerkezet elado es igen kivancsi lennek az osszehasonlitasban. Persze nem akarok pofatlan lenni, hogy csak kiprobalnam vasarlasi szandek nelkul.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Szia, keresd @Rolibratyo-t, neki van ebben tapasztalata, remélem nem haragszik meg érte, hogy beajánlom.tottyi írta: ↑2024.04.29., hétf. 09:05Hi, valaki veletlen nem csinalt egy olyan tesztet amit egy audio pc-et osszevetett pl egy Lumin A1-el? Az audio pc linearis tap, kiszoftwerozva stb. Most van itt nem messze hozzam egy ilyen szerkezet elado es igen kivancsi lennek az osszehasonlitasban. Persze nem akarok pofatlan lenni, hogy csak kiprobalnam vasarlasi szandek nelkul.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 950
Hi, valaki veletlen nem csinalt egy olyan tesztet amit egy audio pc-et osszevetett pl egy Lumin A1-el? Az audio pc linearis tap, kiszoftwerozva stb. Most van itt nem messze hozzam egy ilyen szerkezet elado es igen kivancsi lennek az osszehasonlitasban. Persze nem akarok pofatlan lenni, hogy csak kiprobalnam vasarlasi szandek nelkul.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
Tudom, hogy ez nem virág, de ha a régi Vega-t vesszük alapul, lehetne kicsit
mutatósabb is…
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
Pár évvel ezelőtt (talán három vagy négy…) beszélgettem Göteborg-ban Stefan-al az Akkelis Audio tulajával és egy akkor pont ott lévő figurával az Auralic-tól.
Azt mondták hamarosan lesz utódja az Aries-nek ami olcsóbb lesz mint a G széria. Aztán pár év szünet és most ebbe botlottam:
https://us.auralic.com/blogs/news
Azt mondták hamarosan lesz utódja az Aries-nek ami olcsóbb lesz mint a G széria. Aztán pár év szünet és most ebbe botlottam:
https://us.auralic.com/blogs/news
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- tibikecsoki
- Törzsvendég

- Értékelés: 143
Nekem x50 volt,de az app-ja használhatatlan volt,így inkább eladtam.Azóta már lehet,hogy jobban működik,bár nem tudom,mennyire frissítgetik.
Zidoo X20 Pro,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2,Metronome le streamer, Rockna wavelight dac, ProAc Respone D38, 2db REL T/7x, JMlab tantal505.
-
picturemusic
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Sziasztok!
Coctail audio N25-ről van valakinek tapasztalata? Esetleg, akinek ilyen volt vagy van segíthetne. Hangzás, kezelhetőség stb...
Nekem elsősorban futóműként kellene.
Coctail audio N25-ről van valakinek tapasztalata? Esetleg, akinek ilyen volt vagy van segíthetne. Hangzás, kezelhetőség stb...
Nekem elsősorban futóműként kellene.
Megjött ma a firmware frissítés az Aries Femto-hoz (9.4 -> 9.5). Most már tökéletesen működik az AirPlay MacOSX 14.4.1 (Sonoma) és iOS 17.5 Beta2 alól is, minden app-pal (Apple Music, Youtube, stb.).
A G sorozathoz pár nappal később érkezik.
"Streamerek esetén nagyon fontos kiválasztási szempont a gyártó elkötelezettsége a rendszeres és hosszútávú szoftverfrissítések felé, nagyon sokan ezt nem veszik figyelembe. Pedig enélkül egy idő után a megvásárolt streamer egy alapfunkcionalítású vassá válik. Az Auralic, vagy a Lumin ezt példamutatóan kezeli, de vannak sajnos ellenpéldák is."
Én az Oppo Sonica- val jártam így... Nem tudom a Tidalt használni vele.. Mint streamer kuka,...legfeljebb dacnak lehet használni,..de arra meg van másik.
Én az Oppo Sonica- val jártam így... Nem tudom a Tidalt használni vele.. Mint streamer kuka,...legfeljebb dacnak lehet használni,..de arra meg van másik.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 122
Korrekt hozzáállás. Kevés az ilyen gyártó aki egy ilyen öreg termékre is így odafigyel. Azt hiszem nálam is marad az Altair egy darabig.
Az összes AirPlay-t használó eszközt érinti a hiba.
Az összes AirPlay-t használó eszközt érinti a hiba.
Mindig, mindennél van jobb!
Streamerek esetén nagyon fontos kiválasztási szempont a gyártó elkötelezettsége a rendszeres és hosszútávú szoftverfrissítések felé, nagyon sokan ezt nem veszik figyelembe. Pedig enélkül egy idő után a megvásárolt streamer egy alapfunkcionalítású vassá válik. Az Auralic, vagy a Lumin ezt példamutatóan kezeli, de vannak sajnos ellenpéldák is.vazze írta: ↑2024.04.15., hétf. 19:05Korrekt hozzáállás. Kevés az ilyen gyártó aki egy ilyen öreg termékre is így odafigyel. Azt hiszem nálam is marad az Altair egy darabig.ZöldFül írta: ↑2024.04.15., hétf. 18:25Nah, tegnap írtam az Auralic-nak, meg is jött a válasz:
"Hi:
The latest iOS and Mac OS update has caused AirPlay issue and it has been reported. AURALiC's engineer team is looking into the issue at this moment and will try to fix the problem in the next firmware released scheduled at the week of 22nd April. We will post update in our community, you can follow up the latest status with the link below:
https://community.auralic.com/t/problem ... 17-4/13145
Xuanqian Wang"
BARTIMEX AUDIO Honlap
Korrekt hozzáállás. Kevés az ilyen gyártó aki egy ilyen öreg termékre is így odafigyel. Azt hiszem nálam is marad az Altair egy darabig.ZöldFül írta: ↑2024.04.15., hétf. 18:25Nah, tegnap írtam az Auralic-nak, meg is jött a válasz:
"Hi:
The latest iOS and Mac OS update has caused AirPlay issue and it has been reported. AURALiC's engineer team is looking into the issue at this moment and will try to fix the problem in the next firmware released scheduled at the week of 22nd April. We will post update in our community, you can follow up the latest status with the link below:
https://community.auralic.com/t/problem ... 17-4/13145
Xuanqian Wang"
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 452
Bteszem ide is, talán többen látják (a streaming szolgáltatós topicból):
Kedves Mindenki! Nekem is Tidal problémám van Auralic Aries Mininél: Az április 10. utáni upgrade ugye növelte a felbontást a zenék egy részénél. A kényelem miatt a Tidal Connect móddal szoktam zenét hallgatni. Azt vettem észre, hogy így nem emeli fel a felbontást, a Lightning DS-ből meg minden rendben van.
Van valami beállítás, amit nem vettem észre?
Kedves Mindenki! Nekem is Tidal problémám van Auralic Aries Mininél: Az április 10. utáni upgrade ugye növelte a felbontást a zenék egy részénél. A kényelem miatt a Tidal Connect móddal szoktam zenét hallgatni. Azt vettem észre, hogy így nem emeli fel a felbontást, a Lightning DS-ből meg minden rendben van.
Van valami beállítás, amit nem vettem észre?