Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
A JRiver belengette a Media Center 33 megjelenését. Váthatóan szeptember közepétől lesz elérhető.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 381
Szia ThorSteinar!
Elég sok rendszert kipróbáltam már, szinte az összes Windows-t, kb négy különböző Linux-ot, Roon Rock-ot.
Mindezeket a saját gépemen, legutóbb egy Win11 23H2 futott.
Nyugodtan telepítsd fel az új rendszert, jobb lesz a hang, mint amit most hallgatsz!

Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Korábban milyen OS-t próbáltál?
Nálam jelenleg Win10 Enterprise N LTSC van és szeretnék biztosra menni ha meglépem a váltást, mert elég macerás egy OS csere.
Különben Roon Core és HQPlayer fut a gépen és csak zenére használom.
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 25
Köszi a tippet.kakaox írta: ↑2024.06.25., kedd 15:42Sziasztok!
Néhány hete a legújabb Windows 11 24H2 IoT Enterprise LTSC operációs rendszert használom zenelejátszásra.
Akit érdekel és tud is rendszert telepíteni mindenképpen próbálja ki, szerintem nagyon jó a hangja!
Hivatalosan magyarul nem jelent meg, de könnyen magyarítható telepítés után.
Korábban milyen OS-t próbáltál?
Nálam jelenleg Win10 Enterprise N LTSC van és szeretnék biztosra menni ha meglépem a váltást, mert elég macerás egy OS csere.
Különben Roon Core és HQPlayer fut a gépen és csak zenére használom.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Plixir Elite BDC mkII|Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas,
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
Sziasztok!
Néhány hete a legújabb Windows 11 24H2 IoT Enterprise LTSC operációs rendszert használom zenelejátszásra.
Akit érdekel és tud is rendszert telepíteni mindenképpen próbálja ki, szerintem nagyon jó a hangja!
Néhány érdekesség:
- Nem szükséges a telepítéshez UEFI BIOS / TPM 2 modul / 4 GB RAM / Secure Boot!
- Nincs automatikus eszköztitkosítás (Device Encryption), nincs Windows Copilot, nincs Microsoft Store!
- Sajnos az Edge böngésző nem távolítható el, de szinte minden más igen.
innen akár le is tölthető az ISO
https://oprend.hu/hirek/2386/letoltheto ... elepitheto
https://massgrave.dev/windows_ltsc_links
Egy leírás a hálózati elérésben történő változásokról
https://ipon.hu/magazin/cikk/a-windows- ... akozasokat
Egy hivatalosan lecsupaszított, sallangmentes változat, pont ilyennek kéne lenni egy operációs rendszernek.
A hálózatkezelésen a programot fejlesztők "piszkálkodtak" a 24H2-ben ezért picit komplikáltabb
a fájlmegosztás.
Megoldás:
gpedit.msc, és nyissa meg a Helyi csoportházirend-szerkesztőt
1. Válassza a Helyi számítógépházirend
> Számítógép konfigurációja
> Felügyeleti sablonok
> Hálózat
> Lanman munkaállomás lehetőséget
Kattintson duplán a
„Vendégek nem biztonságos bejelentkezéseinek engedélyezése”
elemre, és válassza az Engedélyezés lehetőséget
2. Tallózzon újra a következő helyre a Helyi csoportházirend-szerkesztőben.
Helyi számítógép házirend
> Windows beállítások
> Biztonsági beállítások
> Helyi házirend
> Biztonsági beállítások
Kattintson duplán a
"Microsoft hálózati ügyfél: Kommunikáció digitális aláírása (mindig)",
kattintson duplán a megnyitáshoz, válassza a Letiltás lehetőséget.
Néhány érdekesség:
- Nem szükséges a telepítéshez UEFI BIOS / TPM 2 modul / 4 GB RAM / Secure Boot!
- Nincs automatikus eszköztitkosítás (Device Encryption), nincs Windows Copilot, nincs Microsoft Store!
- Sajnos az Edge böngésző nem távolítható el, de szinte minden más igen.
innen akár le is tölthető az ISO
https://oprend.hu/hirek/2386/letoltheto ... elepitheto
https://massgrave.dev/windows_ltsc_links
Egy leírás a hálózati elérésben történő változásokról
https://ipon.hu/magazin/cikk/a-windows- ... akozasokat
Egy hivatalosan lecsupaszított, sallangmentes változat, pont ilyennek kéne lenni egy operációs rendszernek.
A hálózatkezelésen a programot fejlesztők "piszkálkodtak" a 24H2-ben ezért picit komplikáltabb
a fájlmegosztás.
Megoldás:
gpedit.msc, és nyissa meg a Helyi csoportházirend-szerkesztőt
1. Válassza a Helyi számítógépházirend
> Felügyeleti sablonok
> Hálózat
> Lanman munkaállomás lehetőséget
Kattintson duplán a
„Vendégek nem biztonságos bejelentkezéseinek engedélyezése”
elemre, és válassza az Engedélyezés lehetőséget
2. Tallózzon újra a következő helyre a Helyi csoportházirend-szerkesztőben.
Helyi számítógép házirend
> Windows beállítások
> Biztonsági beállítások
> Helyi házirend
> Biztonsági beállítások
Kattintson duplán a
"Microsoft hálózati ügyfél: Kommunikáció digitális aláírása (mindig)",
kattintson duplán a megnyitáshoz, válassza a Letiltás lehetőséget.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
A külső clock-ra értettem.tottyi írta: ↑2024.06.17., hétf. 13:06Ez mar az en gepemben van.supravox írta: ↑2024.06.17., hétf. 12:50Ha meg tudod venni akkor tedd meg.tottyi írta: ↑2024.06.17., hétf. 10:10Hi, a legujabb fejlesztes a Jcat-nal. Az XE usb kartyat SMA konektorral latjak el igy kesobb is meglehet hozza rendelni a kulso Master OCXO Clock Upgrade-et es nem kell visszakuldeni a kartyat az atszerelesre bar a posta az nagyon jol mukodik naluk mert az elso XE (mert nem lehet, hogy Laci-nak elosre jo legyen) nem mukodott es vissza kellett kuldenem de mindent ok alltak.
IMG_1349.jpg
Sokat fog számítani.
Amúgy jó reggel jcat![]()
De még bejaratós.
Igaz ezt a jcat kártyát nem hallottam de az előző szörnyű volt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Ez mar az en gepemben van.supravox írta: ↑2024.06.17., hétf. 12:50Ha meg tudod venni akkor tedd meg.tottyi írta: ↑2024.06.17., hétf. 10:10Hi, a legujabb fejlesztes a Jcat-nal. Az XE usb kartyat SMA konektorral latjak el igy kesobb is meglehet hozza rendelni a kulso Master OCXO Clock Upgrade-et es nem kell visszakuldeni a kartyat az atszerelesre bar a posta az nagyon jol mukodik naluk mert az elso XE (mert nem lehet, hogy Laci-nak elosre jo legyen) nem mukodott es vissza kellett kuldenem de mindent ok alltak.
IMG_1349.jpg
Sokat fog számítani.
Amúgy jó reggel jcat![]()

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
Szia, nekem olyan tortent Roon-al, hogy valami ujitas utan bejott a Roon de teljesen feher volt a kezelo felulet. Ugy jo volt ha az iconat elinditottam administrator modban (ezt kiprobalhatod) de nalam a megoldas az volt, hogy netrol kellett lehuznom Intel Graphic drivert mert az automata Asus-os app nem huzta le a legujabbat csak ugy csinalt mindha instalalta volna. Lehet nalad is valami driver megoldja de a windowsban az Advanced valamiben a frissiteseknel lehet kulon lehuzni driverokat amit egyebkent nem ajanl fel a windows.Klang2 írta: ↑2024.06.17., hétf. 12:31Sziasztok, nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni a lenti témában.
Használom jó ideje az Audirvana-t WIN11-es Audio-PC-n.
Pár napja nem tudom használni az Audirvana-t, nem indul el. Elindítom a programot, majd kiírja, hogy jelentkezzek be, ez rendben megtörténik (képernyőn a visszaigazolás, hogy beléptem), de maga az Audirvana nem indul el (pontosabban maga a lejátszó felület nem látszik). Próbáltam újratelepíteni, de a helyzet változatlan.
Más program (Roon, Foobar) rendben működik rajta. Ezeket természetesen kikapcsolom, amikor indítom az Audirvana-t, volt, hogy ezek nem is voltak telepítve.
Nagyon köszönöm, ha tudtok javaslatot adni, mi lehet a gond?
Üdv, Józsi
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ha meg tudod venni akkor tedd meg.tottyi írta: ↑2024.06.17., hétf. 10:10Hi, a legujabb fejlesztes a Jcat-nal. Az XE usb kartyat SMA konektorral latjak el igy kesobb is meglehet hozza rendelni a kulso Master OCXO Clock Upgrade-et es nem kell visszakuldeni a kartyat az atszerelesre bar a posta az nagyon jol mukodik naluk mert az elso XE (mert nem lehet, hogy Laci-nak elosre jo legyen) nem mukodott es vissza kellett kuldenem de mindent ok alltak.
IMG_1349.jpg
Sokat fog számítani.
Amúgy jó reggel jcat
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Sziasztok, nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni a lenti témában.
Pár napja nem tudom használni az Audirvana-t, nem indul el. Elindítom a programot, majd kiírja, hogy jelentkezzek be, ez rendben megtörténik (képernyőn a visszaigazolás, hogy beléptem), de maga az Audirvana nem indul el (pontosabban maga a lejátszó felület nem látszik). Próbáltam újratelepíteni, de a helyzet változatlan.
Más program (Roon, Foobar) rendben működik rajta. Ezeket természetesen kikapcsolom, amikor indítom az Audirvana-t, volt, hogy ezek nem is voltak telepítve.
Üdv, Józsi
Üdv, Józsi
Musician - Pass Labs - Ayon Gyrfalcon - Stax
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hi, a legujabb fejlesztes a Jcat-nal. Az XE usb kartyat SMA konektorral latjak el igy kesobb is meglehet hozza rendelni a kulso Master OCXO Clock Upgrade-et es nem kell visszakuldeni a kartyat az atszerelesre bar a posta az nagyon jol mukodik naluk mert az elso XE (mert nem lehet, hogy Laci-nak elosre jo legyen) nem mukodott es vissza kellett kuldenem de mindent ok alltak.
- hildgyorgy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 71
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Van jónéhány CD-m ami nincs az Accuraterip adatbázisában. Tudtok esetleg olyan útmutatót valahol, ami step-by-step elmeséli, hogy hogyan küldök be új CD-adatot? A magától értetődő utakat már kipróbáltam, de az Accuraterip-ablak mindig 0 benyújtható CD-t jelez, akár az EAC-ben, akár a dBpoweramp-ban próbálkozok. Valamit elbénázok, de mit?
Egy újfajta lejátszót próbálgatok (https://ton.al), az követeli meg az Accuraterip-jelenlétet.
Köszi, üdv, Gyuri
Van jónéhány CD-m ami nincs az Accuraterip adatbázisában. Tudtok esetleg olyan útmutatót valahol, ami step-by-step elmeséli, hogy hogyan küldök be új CD-adatot? A magától értetődő utakat már kipróbáltam, de az Accuraterip-ablak mindig 0 benyújtható CD-t jelez, akár az EAC-ben, akár a dBpoweramp-ban próbálkozok. Valamit elbénázok, de mit?
Egy újfajta lejátszót próbálgatok (https://ton.al), az követeli meg az Accuraterip-jelenlétet.
Köszi, üdv, Gyuri
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T
Juliush első mondata nem marhaság, a többi stimmelhet. 

- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ezek mar akkora marhaságok, mint amikor az AI azt tanácsolja, hogy ha lecsúszik a pizzádról a sajt, akkor használ egészségre ártalmatlan ragasztót.juliush írta: ↑2024.05.23., csüt. 17:05Én annak idején a Windows default startup shelljét (explorer.exe) lecseréltem a kiválasztott lejátszó programra (regedit-> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell). Bár én sem értem az ikontalanítás hangzásra történő befolyásának mechanizmusát, hátterét, de valami azt súgja, hogy ebben az esetben végül is tökmindegy, hogy van-e benne ikon, vagy sem, hiszen nincs a windows shell, ami arra pazarolná a gép drága erőforrásait, hogy bárminek is az ikonját mutogassa.
De persze lehet, hogy tévedek.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Én annak idején a Windows default startup shelljét (explorer.exe) lecseréltem a kiválasztott lejátszó programra (regedit-> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell). Bár én sem értem az ikontalanítás hangzásra történő befolyásának mechanizmusát, hátterét, de valami azt súgja, hogy ebben az esetben végül is tökmindegy, hogy van-e benne ikon, vagy sem, hiszen nincs a windows shell, ami arra pazarolná a gép drága erőforrásait, hogy bárminek is az ikonját mutogassa.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Azt már csak halkan jegyzem meg, nem minden futtatható állományhoz lehet büntetlenül
hozzányúlni. Amelyik saját CheckSum ellenőrzéssel rendelkezik, az bizony vagy el sem
indul, vagy tiltakozik, hogy vírusos, és elköszön.
U.i. Az esetleges szerzői jogot most ne is firtassuk.
hozzányúlni. Amelyik saját CheckSum ellenőrzéssel rendelkezik, az bizony vagy el sem
indul, vagy tiltakozik, hogy vírusos, és elköszön.
U.i. Az esetleges szerzői jogot most ne is firtassuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára La_Valse 2024.05.23., csüt. 17:08-kor.
Ez az .exe eseteben programindtáskor, vagy .dll-ból való resource betöltésekor történik meg, de még mindenképp mielőtt bármit is kiválasztanál a lejátszásra, és szerény véleményem szerint az ikonok esetében olyan gyorsan történik a rederelés (nano- vagy mikroszekundumokról beszélünk) és olyan jelentéktelen terhelést jelent, hogy esélye nincs beleszólni a hangzásba.
Azt még mindig tartom, hogy ha valaki ettől hall hangjavulást, az egy erősen a ezo-hatás kategória SZÁMOMRA.
(Vigyázat, szarkazmus következik, nehogy komolyan vegyétek: Én egyéként javasolom, hogy ezzel az erővel minden resource-ot műtsetek ki minden exe és DLL-ből, még a szövegtáblákat is, minek azok, azokat is renderelni kell megjelenítéskor (ráadásul sokkal bonyolultabb a renderelésük, mint az .ico resource-okéi. - valósznűleg ezért jó, ha nincs metaadat sem
)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5992
Ez rendben is lenne, csakhgy a .exe beli ikon renderelésének (és megjelenítésének) semmi köze a lejátszáshoz, sem a lejátszott fájlokban található metaadatokhoz.
Ez az .exe eseteben programindtáskor, vagy .dll-ból való resource betöltésekor történik meg, de még mindenképp mielőtt bármit is kiválasztanál a lejátszásra, és szerény véleményem szerint az ikonok esetében olyan gyorsan történik a rederelés (nano- vagy mikroszekundumokról beszélünk) és olyan jelentéktelen terhelést jelent, hogy esélye nincs beleszólni a hangzásba.
Azt még mindig tartom, hogy ha valaki ettől hall hangjavulást, az egy erősen a ezo-hatás kategória SZÁMOMRA.
(Vigyázat, szarkazmus következik, nehogy komolyan vegyétek: Én egyéként javasolom, hogy ezzel az erővel minden resource-ot műtsetek ki minden exe és DLL-ből, még a szövegtáblákat is, minek azok, azokat is renderelni kell megjelenítéskor (ráadásul sokkal bonyolultabb a renderelésük, mint az .ico resource-okéi. - valósznűleg ezért jó, ha nincs metaadat sem

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
Csak egy idézet a Jplay fórumról...
I2SHDMI
"Szerintem a metaadatokkal (címkékkel) kapcsolatos felfedezésed is remek ötlet.
Ami azt illeti, ahogy mondod, pusztán a metaadatok (címkék) megszüntetése javítaná a hangminőséget.
Ennek az az oka, hogy kiküszöböli a dekódolási folyamat egy pazarló lépését.
És ez csak egy példa.
A metaadatokon (címkéken) kívül a hangminőség is javítható egyszerűen a "tömörítetlen FLAC" vagy a "WAV formátum" használatával, például az erősen tömörített "FLAC 8-as tömörítési szint" helyett.
A hangminőség akkor is megváltozik, ha a program RAM-on fut, vagy például egy korábbi WINDOWS kompatibilitási módban.
A CPU logikai magjának engedélyezése/letiltása, a szórt spektrum beállításai, a fizikai memória működési frekvenciája és késleltetése, valamint egyéb tényezők szintén befolyásolják a hangminőséget.
A különféle feltevések eltérései percnyi időeltérést hoznak létre, ami növelheti a jitter- és fáziszajt, és hangminőségbeli eltéréseket okozhat, még akkor is, ha az értékek digitálisan azonosak.
Végső soron maga a "valós idejű lejátszási folyamat" okozza a hangminőség romlását.
Bár minden bizonnyal fontos magának a lejátszási folyamatnak a minőségének javítása, arra is fontos összpontosítani, hogyan lehet a lehető legtöbb felesleges elemet kiküszöbölni a valós idejű lejátszási folyamat megkezdése előtti szakaszban."
Személy szerint csak a szükséges IDtag-al (metaadat) ellátott WAV fájlokat hallgatok.
Ez nem mostanában történt, hanem kb 15 éve így hallgatom a zenei állományaimat.
Akkor kipróbáltam, hogy a közepesen tömörített FLAC-ban (természetesen veszteség mentes),
vagy a WAV formátumban tárolt zene miként szól és jobban tetszett minden esetben a WAV formátum.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
La_Valse, köszi az infót, vasárnap fogom kipróbálni!

https://www.angusj.com/resourcehacker/
Ez a szerszám kell a művelethez.
1 - megnyitás után megjelenik a bal oldali ablakban az ICON
2 - a billentyűzeten a DEL gombbal törölhető
3 - Mentés (Fontos hogy ne a Mentés másként parancsot használjuk!!!)
Ha a mentés sikeres, akkor lesz egy ikon nélküli ***.exe és egy ***_original.exe
Ha valamilyen oknál fogva hibára fut a resourcehacke
(jellemzően a védett mappákban nem tudja felülírni a fájlokat), akkor én azt a módszert választottam,
hogy kimásoltam a lejátszó programom (JRiver Media Center 32.exe) egy átmeneti mappába,
ami a Windows által nincs védve, itt elkészítettem az ikonmentesítést, majd admin joggal felülírattam
az eredeti helyen lévőt.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5992
Próbálok rájönni, hogy egy ikon kiszedése mitől javíthat a hangon, egyelőre nekem eléggé ezo kategóriának tűnik, de biztosan elsiklok valami fölött.La_Valse írta: ↑2024.05.23., csüt. 10:43Újabb hangminőség javító receptről számoltak be a Jplay fórumán. Így szól, szereljük ki
az ikont az .exe fájlból, és minden jobb lesz. Aki beszámolt róla, a MajiorityCamisole
alkalmazással kísérletezett, ami ugye nem is direkt lejátszó. Ezen felbuzdulva, valaki
a HQPlayer-ből szedte ki az ikont, és persze az is jobb lett.
Van egy másik is, bizonyos xxxdll.mun fájlokat ikon mentesítsünk, és akkor is közeledünk
az áhított felé.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Újabb hangminőség javító receptről számoltak be a Jplay fórumán. Így szól, szereljük ki
az ikont az .exe fájlból, és minden jobb lesz. Aki beszámolt róla, a MajiorityCamisole
alkalmazással kísérletezett, ami ugye nem is direkt lejátszó. Ezen felbuzdulva, valaki
Van egy másik is, bizonyos xxxdll.mun fájlokat ikon mentesítsünk, és akkor is közeledünk
az áhított felé.
az áhított felé.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- tottyi
- Hazajáró lélek
Visszainstalaltam a Win 10-et es ennel is jon a sugas meg a Chrome-ot sem kell megnyitni. Tovabb tesztelem.tottyi írta: ↑2024.02.24., szomb. 11:06Felinsalaltam a Windows 11 Pro verziot az audio pc-re illetve atinstalaltam mert adta a lehetoseg es olyan jelenseget vettem eszre, hogy mikor megy a Roon es kinyitom a Chrome broswert es egesz kepernyore teszem akkor eloszor elkezd a hang duplazodni aztan a jobb fele a hangfalnak teljes sugasba kezd. Ha leallitom a zenet es ujrainditon akkor is ezt csinalja amig vissza nem kicsinyitem a Chrome-ot. A windows 10-el nom voltak ilyen problemak. Valakinek ilyesmi tapasztalat?
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ne aggodj, nekem is csinalja a Chord Dave Dac-al. :)GTomi írta: ↑2024.05.09., csüt. 08:49Kipróbáltam, más dac-kal nem csinálja a pattanásokat.Aszpirin írta: ↑2024.04.24., szer. 16:15Nem lekicsinyelve Szabó Zoli munkáját, egyszerűen csak elgondolkodtató, hogy a második "neves" lejátszó programmal is ezt csinálja, ráadásul nem látom még a panaszáradatot a Roon-ra, hogy pattogna a hang olyan (mindennapos) szcenáriókban, amiket felvázoltál. Én sem tapasztaltam vele soha. De ha már felmerült a neve: Zoli aktív a fórumban, ha valaki, akkor ő tuti ért hozzá, ha nem is olvassa ezt a topikot... javaslom keresd meg privátban, és kérd ki a véleményét. Mi csak tapogatózunk itt (egyébként, ha van fejesed, akkor én kölcsön tudok adni egy USB-bemenetes DAC-fejeserősítőt, hogy kipróbáld, más DAC-kal is csinálja-e. Ráadásul nem is nagyon szar a kis Resonessence Labs Concero HP, amit ajánlok neked erre a tesztre... Ha érdekes, persze.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Kipróbáltam, más dac-kal nem csinálja a pattanásokat.Aszpirin írta: ↑2024.04.24., szer. 16:15Nem lekicsinyelve Szabó Zoli munkáját, egyszerűen csak elgondolkodtató, hogy a második "neves" lejátszó programmal is ezt csinálja, ráadásul nem látom még a panaszáradatot a Roon-ra, hogy pattogna a hang olyan (mindennapos) szcenáriókban, amiket felvázoltál. Én sem tapasztaltam vele soha. De ha már felmerült a neve: Zoli aktív a fórumban, ha valaki, akkor ő tuti ért hozzá, ha nem is olvassa ezt a topikot... javaslom keresd meg privátban, és kérd ki a véleményét. Mi csak tapogatózunk itt (egyébként, ha van fejesed, akkor én kölcsön tudok adni egy USB-bemenetes DAC-fejeserősítőt, hogy kipróbáld, más DAC-kal is csinálja-e. Ráadásul nem is nagyon szar a kis Resonessence Labs Concero HP, amit ajánlok neked erre a tesztre... Ha érdekes, persze.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Van SPDIF vezérlő, amelyik ezt kezeli és van, amelyik nem. Amelyik igen, ott értelemszerűen a vezérlő átállítja a megfelelő üzemmódban a megfelelő időben. Így pl. PCM-PCM váltásnál nem szokott gond lenni (ideális esetben).Aszpirin írta: ↑2024.04.25., csüt. 14:30Azt írtam, hogy a "csend" már adatként megy ki, az első szám frekvenciájával... Tehát nem "semmi", hanem 0-k sorozata. S/PDIF-en ez már érzékelhető frekvenciát produkál akkor is, ha csupa 0 (csend) az adat (vagy DSD/DoP esetében a csend(közeli) állapotot produkáló bitfolyam), USB-n emlékeim szerint van szinkronjelküldés (de az USB audio speckót rég olvastam, szóval itt tévedhetek), HDMI-n meg biztosan emlékszem, hogy az egyik TMC csatorna órajelet küld az audio blokkoknál (is)...
Mondom, csek elméleti okoskodás...bagyis ez is kérdés, hogy tanuljak, na.
A gond általában i2S HDMI-n és USB-n van. Ha új XMOS van a rendszerben és/vagy a XMOS FW programozója kirakta az egyik lábára az üzemmód küldését, akkor a vezérlő még idejében kiolvassa ezt és átküldi a dac chipnek. HDMI esetén van a legtöbb probléma, ott ugye direkt befolyik az adat, ezért sok helyen frekiméréssel oldják meg az üzemmód átállítását (ezt a többi bemenet-típusnál is lehet alkalmazni). (és TMC működne, ha nem lenne átfedés bizonyos órajelek között!)
Akkor kezd el igazán cidri lenni, amikor bejön a képbe a DSD... ott azért már szokott lenni tüzijáték, ha a mute jel nem szalad ki időben, és ahogy fentebb említettem a relék nem tudnak eléggé gyorsan húzni. A reléknek is van egy fizikai korlátja, és sokszor a kirepülő impulzus hamarabb odaérkezik, mint a relék ahogy elindulnak. Ilyenkor csattan egy nagyot a rendszer, ha nincsen előfok/hangerőszabályzó a jelútben a teljes kivezérlés miatt.
Valószínű, hogy egy lejtászóprogram tudna ezeken a problémákon segíteni, mi is sokat agyaltunk rajta. Végül hardverből és vezérlő szoftverből oldottuk meg, mások pedig FPGA-ba bekergetik az adatokat, aztán az jön ki és úgy/akkor ahogy akarják.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric