pärt írta: ↑2024.05.03., pén. 09:30
Aszpirin írta: ↑2024.05.02., csüt. 10:41
Köszi a tanácsot!
Az amazonon a Pro-Ject termékleírásában "veneered wood board" szerepel, én ezt alapból MDF-nek gondoltam, de nem vagyok otthonos a szakmában, és most elbizonyltalanodtam, mert a tükörfordítás alapján akár rétegelt lemez is lehetne... Google translate nem sokat segít, mert "furnérozott fa táblá"-nak fordítja... a fafurnér okés, de hogy mire teszik... talán Te ismered az angol kifejezéseket, ez akkor MDF vagy rétegelt lemez vagy valami egyéb?
A veneered valóban csak a felületre utal, tehát furnér. A lap vékonysága alapján valószínűbb a rétegelt lemez, egy MDF lap ilyen vastagságban nem túl merev és sérülékeny is. Bár furnérozni inkább MDF-et, HDF-et szoktak.
Na, ma meg is érkezett, így megvan a megfejtlés: rétegelt lemez, de semmi furnér, hanem laminált felület. Tehát a "veneered wood" (a Pro-jectnél legalábbis) rétegelt lemezt jelent, bár a "veneer" az önmagában furnér...
Elég egyszerű szerkezet, de a konzol fémrésze igényesen van kivitelezve és festve". Úgy 5 kg körül van mindenestől. Össze- és felszerelni gyerekjáték, feltéve hogy rendelkezésre állnak a megfelelő szerszámok (vízmérték, ceruza, fúró, csavarhúzó - ez ugye minden rendes háztartásban van), illeetve kell 5 tipli és 5 beleillő laposfejű csavar (azt nagyon nehezményeztem, hogy ennyi pénzért nem jár hozzá 5 fekete csavar, de majd lefestem a csavarok fejét feketére alkoholos filccel

) 8-as, peremes műanyagtipli ment a téglafalba, több mint elég, a konzol stabil (én azért nem csimpaszkodnék rá, de a lemezjátszó súlyához bőven stabil).
Sok tapasztalat nincs még a hanot befolyásoló tulajdonságairól, szólni szól...

de azért azt a vékony rétegelt lemezlapot szerintem le fogom cserélni, meglátjuk, még kísérletezek majd vele.
Na, ez van durván 70ezerért (de csak kintről, pl. Amazonról, mert itthoni webshopban, ahol van, 90ezer fölött van...). És ez most olcsónak számít

Legalább korrekt minőségnek tűnik.
Ha beválik, a CD-lejátszó is felkerül egy ilyenre.
.