MoFi Studiodeck vagy Ultradeck. Stabil, minőségi futómű, az árkategóriájában viszonylag ritka 10 collos hangkarral.
Vagy jóval feljebb Luxman PD-151 MKII.
MoFi Studiodeck vagy Ultradeck. Stabil, minőségi futómű, az árkategóriájában viszonylag ritka 10 collos hangkarral.
Nem teljesen világos...
Ortofon HMC-30-at asszem én tettem bele. De igazából mi a kérdés ezzel kapcsolatban?hukkle írta: ↑2024.05.11., szomb. 18:24Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
Esetleg valaki használt már ennek a gyári karjával nem prémium max 250eFt hangszedőt?
ui:
Láttam, hogy simán raknak bele 600eft feletti darabokat is, de ezek túl vannak a lőtávon.
Én is ezt használom;Nálam eddig a legjobb lemezjátszó,az összes régebbi nagyon népszerű lemezjátszót leiskolázza!(Pink Triangle,LP12,Roksan Xerxes,Roksan Xerxes 20+,stb)hukkle írta: ↑2024.05.11., szomb. 18:24Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
Esetleg valaki használt már ennek a gyári karjával nem prémium max 250eFt hangszedőt?
ui:
Láttam, hogy simán raknak bele 600eft feletti darabokat is, de ezek túl vannak a lőtávon.
Osztom az előttem szólót, én is Pointe fórumtárstól vettem hangszedőmet, ő ismeri a hangszedői karaktereit, így a hallgatott zenéidhez/ízlésedhez/pénztárcádhoz közel állót is tud ajánlani a tesztprogramjából.hukkle írta: ↑2024.05.11., szomb. 18:24Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
ui:
@Pointe-nek van egy jó tesztprogramja,olyan rent-a-hangszedőhukkle írta: ↑2024.05.11., szomb. 18:24Mióta megvan a VPI Scout itthon, régen írtam ide. Nagyon szerethető mond a futómű, mind pedig a kar. Viszont tetőt még mindig nem csináltattam hozzá.
ui:
Nem tudom, milyenek a lehetőségeid, a választék nagy, a határ a csillagos ég, de hogy a márkánál maradjunk, kiindulásképpen szerintem egy AT VM95E - vel nem járnál rosszul.
Ahogy ELEX is írja - nem tudom, miért nem itt - hibás a következtetésed.
Mindenek előtt kipróbálnék egy másik mono lemezt is.
Iszonyatosan el vagyok havazva határidős melóval, kb "agypihentetési szünetben" szereltem fel a konzolt a falra, úgyhogy talán hihetetlen, de egyelőre kb egy fél számot hallgattam meg összesen eddig, a Jon Anderson - Roine Stolt albumról, ami épp ott hevert a szobámban. Mivel ez egy utoljára nagyon régen hallott lemez, nem tudom felidézni, hogyan szólt korábban, csak azt, hogy szerettem nagyon, és most nem annyira... Viszont nemrég egy egész hétvégét lemezjátszóztam, és eléggé bennem van azoknak a lemezeknek (Djabe, Ellington, Tanita Tikaram, Dire Straits, Camel, John Mayer, ...) a "hangja", le kell ülnöm pihentebben, s rászánni az időt, hogy alaposabban hallgatózhassak. Ez ma biztos nem történik meg, mert késő estig/éjjelig tuti dolgozni fogok egy holnap déli határidő miatt - közben ilyen félórás szüneteket tartok néha, amelyek egyikében most is épp írom ezt.
" Szólni szól..."
Szia! Thorens gyártmány, de úgy látom, már nincs a Thorens kínálatában. A Stream Audiónál vettem 2019-ben. 3mm vastag, és pont olyan a csomagolása, mint a ma is kapható tiszta parafa ("Cork") változatnak (megvan az eredeti csomagolása, onnan tudomdixie-chicken írta: ↑2024.05.09., csüt. 07:27@Aszpirin,az a gumi parafa keverék féle lemezalátét milyen vastag,és kinek a gyártmánya (Bluehorizon?) ?...milyen külső phono kábel az amit használsz ?
köszi![]()
Na ez így menő lett.Aszpirin írta: ↑2024.05.08., szer. 19:00Na, ma meg is érkezett, így megvan a megfejtlés: rétegelt lemez, de semmi furnér, hanem laminált felület. Tehát a "veneered wood" (a Pro-jectnél legalábbis) rétegelt lemezt jelent, bár a "veneer" az önmagában furnér...pärt írta: ↑2024.05.03., pén. 09:30A veneered valóban csak a felületre utal, tehát furnér. A lap vékonysága alapján valószínűbb a rétegelt lemez, egy MDF lap ilyen vastagságban nem túl merev és sérülékeny is. Bár furnérozni inkább MDF-et, HDF-et szoktak.Aszpirin írta: ↑2024.05.02., csüt. 10:41
Köszi a tanácsot!
Az amazonon a Pro-Ject termékleírásában "veneered wood board" szerepel, én ezt alapból MDF-nek gondoltam, de nem vagyok otthonos a szakmában, és most elbizonyltalanodtam, mert a tükörfordítás alapján akár rétegelt lemez is lehetne... Google translate nem sokat segít, mert "furnérozott fa táblá"-nak fordítja... a fafurnér okés, de hogy mire teszik... talán Te ismered az angol kifejezéseket, ez akkor MDF vagy rétegelt lemez vagy valami egyéb?
Elég egyszerű szerkezet, de a konzol fémrésze igényesen van kivitelezve és festve". Úgy 5 kg körül van mindenestől. Össze- és felszerelni gyerekjáték, feltéve hogy rendelkezésre állnak a megfelelő szerszámok (vízmérték, ceruza, fúró, csavarhúzó - ez ugye minden rendes háztartásban van), illeetve kell 5 tipli és 5 beleillő laposfejű csavar (azt nagyon nehezményeztem, hogy ennyi pénzért nem jár hozzá 5 fekete csavar, de majd lefestem a csavarok fejét feketére alkoholos filccel![]()
) 8-as, peremes műanyagtipli ment a téglafalba, több mint elég, a konzol stabil (én azért nem csimpaszkodnék rá, de a lemezjátszó súlyához bőven stabil).
Sok tapasztalat nincs még a hanot befolyásoló tulajdonságairól, szólni szól...de azért azt a vékony rétegelt lemezlapot szerintem le fogom cserélni, meglátjuk, még kísérletezek majd vele.
Na, ez van durván 70ezerért (de csak kintről, pl. Amazonról, mert itthoni webshopban, ahol van, 90ezer fölött van...). És ez most olcsónak számítLegalább korrekt minőségnek tűnik.
Ha beválik, a CD-lejátszó is felkerül egy ilyenre.
.
IMG_6004.jpeg
IMG_6005.jpeg
IMG_6006.jpeg
Na, ma meg is érkezett, így megvan a megfejtlés: rétegelt lemez, de semmi furnér, hanem laminált felület. Tehát a "veneered wood" (a Pro-jectnél legalábbis) rétegelt lemezt jelent, bár a "veneer" az önmagában furnér...pärt írta: ↑2024.05.03., pén. 09:30A veneered valóban csak a felületre utal, tehát furnér. A lap vékonysága alapján valószínűbb a rétegelt lemez, egy MDF lap ilyen vastagságban nem túl merev és sérülékeny is. Bár furnérozni inkább MDF-et, HDF-et szoktak.Aszpirin írta: ↑2024.05.02., csüt. 10:41
Köszi a tanácsot!
Az amazonon a Pro-Ject termékleírásában "veneered wood board" szerepel, én ezt alapból MDF-nek gondoltam, de nem vagyok otthonos a szakmában, és most elbizonyltalanodtam, mert a tükörfordítás alapján akár rétegelt lemez is lehetne... Google translate nem sokat segít, mert "furnérozott fa táblá"-nak fordítja... a fafurnér okés, de hogy mire teszik... talán Te ismered az angol kifejezéseket, ez akkor MDF vagy rétegelt lemez vagy valami egyéb?
- És bútorlapot, ami leánykori nevén pozdorja, vagy forgácslap...
A rétegelt lemez több szálirányra egymásra merőlegesen ragasztott lap. Vastagságát a furnér lemezek száma határozza meg. A furnér lemez vastagsága a 0.4 - 1.5 mm között szokott előfordulni.