Almarro alatt pl. a 318B-re gondolsz vagy másik típusra? Már mint ami megfizethető és jó hangú.alto írta: ↑2024.05.19., vas. 10:37300B SE erősítőt saját magam is építettem, meg pár gyárit is elég jól ismerek, mondhatom, hogy mániás 300B fan vagyok. Azt azonban cáfolnám, hogy egy átlag dobozt meghajt. Egyrészről az 7-8 Watt amit SE-ben tud, az azért az átlag érzékenységű hangfalakhoz elég kevés, érdemes 92-93 dB felettiekkel próbálkozni. Továbbá amit egy ilyen 300B SE kapcsolás kifejezetten utál, az az ugrabugra impedancia menet, ő a 8 ohmos kimentén tényleg 8 ohmot vár és nem kettőt. Egyutas szélessávúak, vagy egyszerű keresztváltójú, lapos impedancia menetű kétutasok valók hozzá igazából.chord_ írta: ↑2024.05.19., vas. 09:566C33C - szerettem, jó hangú, nagyon stabil, és a végcső fillérekbe kerül,KopaszKutya írta: ↑2024.05.18., szomb. 18:51Sziasztok!
Ha lehet ilyet kérdezni, melyik(kek) a legjobb hangú Dénes Péter végerősítő(k)?
Jókat olvasni a DPA 211 SE-ről és a 6C33C SE monoblokkokról is, de még egyiket se hallottam.
Köszönöm!
300B - talán a legjobb hangú, itt nagyon sok múlik az alkatrészeken, csöveken, a végcsövek nagyon drágák; átlag dobozt nagyon jól hajt, pedig csak 7W
211 - én soha nem szerettem
Átlagdobozhoz jobb választás a 6C33C a maga 18 wattjával, és valóban jóval olcsóbb egy csőcsere mint a 300B esetén, bár manapság elég nehéz hozzájutni, mert csak az oroszok gyártják. Korábban Almarro erősítőket forgalmaztam 6C33C-el, megfizethető árú, nagyon jó hangú kis erősítő volt, szerettem, kár hogy a tulajdonos halálával megszűnt a gyártása.
Gondolom az is inkább a kisebb vagy érzékenyebb hangfalakhoz való a maga 18 W / 8 Ohm-os teljesítményével.