Az nCore elég régóta, egy évtizednél is régebben a piacon van és marad is még az új nCoreX verzióval. A Nilai-ról még nem sokat tudunk a gyártó véleményén túl.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11176
- Kapcsolat:
Re: Sztereó erősítők
Én már többször felajánlottam fórumtársaknak és külsősöknek is, hogy el lehet jönni Veszprémbe meghallgatni egy olyan rendszert, amiben egyetlen lineáris táp sincsen. A HHD táptól kezdve, Router, PC, DAC, végfok, hangfalak mind kapcsolóüzemű tápegységekről működnek. El lehet dönteni, hogy ez egy olyan hang-e a mit szeretnek, vagy olyan, amilyennek sokan leírják anélkül, hogy hallották volna.Rock60 írta: ↑2024.05.06., hétf. 14:12Mishow, erre a " érthető, tárgyilagos és értékelhető " hozzászólásra gondoltál ?gomolalaci írta: ↑2024.04.27., szomb. 20:25
Lehet segíteni rajta! MeanWell kapcsoló üzemű tápegység! Úgy is ezeké a jövő. Nem búg, nem melegszik és pont azt tudja, amit a lavór nagyságú mázsás toroidok! Feszültséget, áramot ad, olcsón, és jól!
Nekem nincs egyáltalán ,,búgós" trafóm. Sem a hálózati lejátszó-előerősítőmben, sem a végfokomban. Lehet köpködni a kedves fórumtársaknak, bírom![]()
Persze, hogy érdemes nyitottnak lenni. Annál már hogy legyek nyitottabb, hogy rákérdezek már harmadjára ?![]()
Kb. 20-an megígérték, de egy-két ember kivételével nem jöttek el. Ők otthon nyitottak. (Lehet, hogy egy sört.)
Nehéz kibogozni. Az nCore Putzeys találmánya, tény, hogy ekkor a Hypex alkalmazottja volt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Hogy az nCore rövidebb ideig bírta volna azt azért nem mondanám. A Nilai drágább és mérve gyakorlatilag semmivel nem tud többet egy NCx500-nál, sőt van amiben alul is marad vele szemben.La_Valse írta: ↑2024.05.06., hétf. 14:04Ki tudja. Az UcD elég sokáig bírta, az nCore már rövidebb ideig. A Purifi (Eigentakt) még meg sem melegedett,
máris itt a Nilai. A Class D amp részen volt egy kósza megjegyzésem, hogy ezek a fiúk (Putzeys, Risbo, Lyngdorf)
sokat tudnak a PWM-ről, de az üzletről is.
Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, Putzey a Hypexből kilépve alapította Purifyt önálló cégként, míg a Nilai a Hypex saját NCore-jának továbbfejlesztése.La_Valse írta: ↑2024.05.06., hétf. 14:04Ki tudja. Az UcD elég sokáig bírta, az nCore már rövidebb ideig. A Purifi (Eigentakt) még meg sem melegedett,
máris itt a Nilai. A Class D amp részen volt egy kósza megjegyzésem, hogy ezek a fiúk (Putzeys, Risbo, Lyngdorf)
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Mishow, erre a " érthető, tárgyilagos és értékelhető " hozzászólásra gondoltál ?gomolalaci írta: ↑2024.04.27., szomb. 20:25
Lehet segíteni rajta! MeanWell kapcsoló üzemű tápegység! Úgy is ezeké a jövő. Nem búg, nem melegszik és pont azt tudja, amit a lavór nagyságú mázsás toroidok! Feszültséget, áramot ad, olcsón, és jól!
Nekem nincs egyáltalán ,,búgós" trafóm. Sem a hálózati lejátszó-előerősítőmben, sem a végfokomban. Lehet köpködni a kedves fórumtársaknak, bírom![]()
Persze, hogy érdemes nyitottnak lenni. Annál már hogy legyek nyitottabb, hogy rákérdezek már harmadjára ?
Ki tudja. Az UcD elég sokáig bírta, az nCore már rövidebb ideig. A Purifi (Eigentakt) még meg sem melegedett,
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Érdemes lehet kipróbálni az A-osztályú csöves előfok+D-osztályú végfok párosítást! A modern, semleges, nagy erőtartalékokkal rendelkező Hypex NCore NC500-as modulokra épülő végfok szerintem jó szinergiát alkot az Icon Audio LA4 MkIII-as előfokkal, az előbbi hagyja érvényesülni az utóbbi csöves jellegét, elég egyértelmű a hatása a láncba illesztve, ami a D-osztály transzparenciáját mutatja. Pláne, hogy az előfok meghajtó képessége lehetővé teszi az NC500-ak előtti meghajtó fokozat kihagyását, így a teljes erősítés 12+12.7 dB, ami sokkal kedvezőbb az én körülményeim között, mint a szokásos 30-40dB gain az elő+végfokokra.alto írta: ↑2024.05.06., hétf. 09:01...Bár a szívem engem is inkább a csöves és az A-osztályú félvezetősök felé húz, de például a gallium nitrid alapú félvezetők és az adaptív kimenti szűrők megjelenése a D-osztályban bizakodásra ad okot. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb én is találok kedvemre való D-osztályú hangot.![]()
Nálam most pár különböző technológia működik vetésforgó szerűen, köztük van tiszta A-osztály, AB, T, PowerDAC, a fenti kombinációt a különböző iskolák szerencsés ötvözetének találom.
Gyula
Hypex Nilai-t hallott már valaki? Talán ez a jelenlegi legmodernebb, és leginkább audiofil D-osztályú erősítő...
"Olcsósított", diy kit változatban is:
sztereo: https://woodartaudio.com/hypex-amplifie ... ifier-kit/
mono: https://woodartaudio.com/hypex-amplifie ... ifier-kit/
Meghallgatásos teszt Pass Labs referenciával:
youtu.be/NdZFAWe1Nxo
"Olcsósított", diy kit változatban is:
sztereo: https://woodartaudio.com/hypex-amplifie ... ifier-kit/
mono: https://woodartaudio.com/hypex-amplifie ... ifier-kit/
Meghallgatásos teszt Pass Labs referenciával:
youtu.be/NdZFAWe1Nxo
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3020
A történelem ismétli önmagát, mindig jön az új amit jobbnak állítanak be a jelenleg futó trendnél - példák: tube/SS, R2R/CC, LP/CD, analóg/digi.
Az újdonság persze gyerekcipőben jár, ezért bőszen fejlesztik évtizedekig, mire valamennyire használható lesz akkor megint jön az új csoda
ami lenyomja.
Ez a hangtechnika katasztrófális múltja.
TJ.
Az újdonság persze gyerekcipőben jár, ezért bőszen fejlesztik évtizedekig, mire valamennyire használható lesz akkor megint jön az új csoda
Ez a hangtechnika katasztrófális múltja.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Bizony, érdemes nyitottnak maradni. Aki hosszú évek óta foglakozik ezzel a hobbival, nyilvánvalóan kialakulnak az egyéni preferenciái és meggyőződései, de ezeket nem árt időről-időre felülvizsgálni, mert a technika fejlődése nem állt le. Az erősítéstechnikában az innováció jelenleg zömében a D-osztály környékén zajlik. Bár a szívem engem is inkább a csöves és az A-osztályú félvezetősök felé húz, de például a gallium nitrid alapú félvezetők és az adaptív kimenti szűrők megjelenése a D-osztályban bizakodásra ad okot. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb én is találok kedvemre való D-osztályú hangot.mishow írta: ↑2024.05.06., hétf. 08:32Megértem, ha @gomolalaci nem akar itt erről bővebben írni: pár kommenttel és néhány nappal ezelőtt tárgyilagosan és közérthetően "mesélt" már róla, számomra érthető és "értékelhető" stílusban, fotókkal illusztrálva, de csak ledorongolást kapott érte. Szerintem jobb, ha ez a téma visszaköltözik a "Class D" topicba, bár arra jó volt, hogy pl az én kíváncsiságomat felkeltette. Magam is lineáris táp, nagy trafó párti vagyok, de a búgás, vagy a rossz hatásfok (melegedés) sokszor zavar. Nem gondolom, hogy azonnak kihajigálok minden hifit, amit eddig összeraktam, de mostantól nyitottabb leszek, és jobban odafigyelek a témára.gomolalaci írta: ↑2024.05.05., vas. 21:12Ha nekem szólt a kérdés, sajnos nem. Rengeteg tapasztalatom volt az elmúlt néhány évtizedben....![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2606
Megértem, ha @gomolalaci nem akar itt erről bővebben írni: pár kommenttel és néhány nappal ezelőtt tárgyilagosan és közérthetően "mesélt" már róla, számomra érthető és "értékelhető" stílusban, fotókkal illusztrálva, de csak ledorongolást kapott érte. Szerintem jobb, ha ez a téma visszaköltözik a "Class D" topicba, bár arra jó volt, hogy pl az én kíváncsiságomat felkeltette. Magam is lineáris táp, nagy trafó párti vagyok, de a búgás, vagy a rossz hatásfok (melegedés) sokszor zavar. Nem gondolom, hogy azonnak kihajigálok minden hifit, amit eddig összeraktam, de mostantól nyitottabb leszek, és jobban odafigyelek a témára.gomolalaci írta: ↑2024.05.05., vas. 21:12Ha nekem szólt a kérdés, sajnos nem. Rengeteg tapasztalatom volt az elmúlt néhány évtizedben....
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Ha nekem szólt a kérdés, sajnos nem. Rengeteg tapasztalatom volt az elmúlt néhány évtizedben.... A legutóbbi egy 2000 eurós integrált volt. Márkát nem írok, mert úgyis ,,falra hányt borsó",fórumtársamat idézve....
A gondolkodás nem megerőltető...
Szerintem én meg most mondom, hogy engem érdekelne és talán mást is...
Hodyka - val beszéltem telefonon, mesélt ezt - azt, Poporinál erősítő tesztek, stb...
Például azt a részét megvilágíthatnád, hogy a gagyi kapcsitápokkal szemben, amik teleköpködik a hálózatot zajjal, a jobbaknál ezt hogy küszöbölik ki ?
Szerintem a felhasználókat ez foglalkoztatja legjobban.
Ezt meg tudom erősíteni, pedig se jó akusztikájú szobám, se jó fülem, se semmilyen high-en berendezésem nincsen. Volt egy Onkyo TX8130 hálózati lejátszóval egybeépített erősítőm, amin volt a kategóriájához illően hangszínszabályzó, loudnessre már nem emlékszem, meg volt egy source direkt menüpont is, ahol első blikkre nem sok változás történt a hanggal, mégis öblösebben, tisztábban szólt mikor a hangszínszabályzó ki lett iktatva. Pedig szeretem a basszusokat, de csak rosszabb lett.Rock60 írta: ↑2024.05.04., szomb. 18:10Érccsük a viccet...![]()
De, karcolgatod a lényeget.
Ha használtál már olyan erősítőt, aminél NEM lehet inaktivizálni a hangszínszabályzó áramkört, ott nem tudod, mit is veszítesz vele.
Olyan erőlködőknél, ahol kikapcsolható az áramkör, ott nagyon jól hallható, hogy mennyivel levegősebben, lazábban szól úgy, mint bekapcsolt állapotban, 0 - ra állítva a potikat.
Feljebb tekerve, meg hagyjuk... Legalább is NEKEM nagyon rosszak a tapasztalataim.
A mostani TPA3255 chipes erősítőm (trafóval és diódás egyenirányítással, kondikkal) már szinte direktben csatlakozik a lejátszóhoz, csak egy-egy Beyschlag ellenálláspárt kapcsolgatnak a relék a hangjel útjába. És boldogság van, pedig ez egy kb 50 ezer forintos szett.
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
Szerintem falra hányt borsó lenne. Volt már több jószándékú próbálkozás is. Túl nagy az ellenállás.
Csak a trafó, meg a lineáris. Mmmmmmm......
Engem érdekel, meg szerintem másokat is...
Elmondanád, konkrétan melyik típusról van szó, ki építette készre, dobozolta be, milyen másik - esetleg analóg - tápegységhez hasonlítottad, milyen különbséget tapasztaltál, stb...
De, ha nem, nem, Te tudod...
Elmondanád, konkrétan melyik típusról van szó, ki építette készre, dobozolta be, milyen másik - esetleg analóg - tápegységhez hasonlítottad, milyen különbséget tapasztaltál, stb...
De, ha nem, nem, Te tudod...
-
gomolalaci
- Fórumlakó

A stílus maga az ember..... Sajnos én csak így tudok. Úgy sem érdekel senkit, én pedig nem vagyok hittérítő....Rock60 írta: ↑2024.05.03., pén. 22:24Nyugi van...gomolalaci írta: ↑2024.05.03., pén. 20:48
Nem jó! Túl könnyű! Nem lesz tőle a hígend több tíz kiló! És akkor már..... sz@r![]()
![]()
![]()
![]()
Tudnál róla mesélni értékelhető stílusban ?![]()
Ki kell próbálni, és akkor nem kell ,,mesélni". Egyébként nem tudok ,,mesélni", őszinte ember vagyok.
Érccsük a viccet...
De, karcolgatod a lényeget.
Ha használtál már olyan erősítőt, aminél NEM lehet inaktivizálni a hangszínszabályzó áramkört, ott nem tudod, mit is veszítesz vele.
Olyan erőlködőknél, ahol kikapcsolható az áramkör, ott nagyon jól hallható, hogy mennyivel levegősebben, lazábban szól úgy, mint bekapcsolt állapotban, 0 - ra állítva a potikat.
Feljebb tekerve, meg hagyjuk... Legalább is NEKEM nagyon rosszak a tapasztalataim.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3726
Keresek loudness- és source direct kapcsoló nélküli erősítőt nem olyan nagyon sokért. Képtelen vagyok élni az opció adta szabadsággal.....
Nyugi van...gomolalaci írta: ↑2024.05.03., pén. 20:48
Nem jó! Túl könnyű! Nem lesz tőle a hígend több tíz kiló! És akkor már..... sz@r![]()
![]()
![]()
Tudnál róla mesélni értékelhető stílusban ?
-
gomolalaci
- Fórumlakó

Nem a kép alapján, hanem a hallgatás alapján kurv@ jó! Már többet is építettem össze ,,ócska" olcsó összetevőkből és volt hogy eladtam a 2000 eurós erősítőmet... ,,mert hülye azért nem vagyok"!Rock60 írta: ↑2024.05.03., pén. 08:27Ezt így kép alapján el lehet dönteni, hogy mennyire jó ?hodyka írta: ↑2024.05.03., pén. 05:16Lehet már kapni "olcsón" nagyon jó LLC tápokat, és ezek már minőségiek
https://www.ebay.com/itm/353463600232
"SMPS500R use state of the art, very efficient LLC Series Resonant Converter Topology"
https://hifimediy.com/product/smps500r- ... er-supply/![]()
Mi a vége árban, mire kész lesz ? Doboz, kapcsoló, IEC aljzat, tápkábel, DC kábel, meg amit még kihagytam...
Van aki már próbált ilyeneket ?