Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11176
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

La_Valse írta:
2024.05.06., hétf. 14:04
Az UcD elég sokáig bírta, az nCore már rövidebb ideig. A Purifi (Eigentakt) még meg sem melegedett, máris itt a Nilai.
Az nCore elég régóta, egy évtizednél is régebben a piacon van és marad is még az új nCoreX verzióval. A Nilai-ról még nem sokat tudunk a gyártó véleményén túl.

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 129

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

Rock60 írta:
2024.05.06., hétf. 14:12
gomolalaci írta:
2024.04.27., szomb. 20:25

Lehet segíteni rajta! MeanWell kapcsoló üzemű tápegység! Úgy is ezeké a jövő. Nem búg, nem melegszik és pont azt tudja, amit a lavór nagyságú mázsás toroidok! Feszültséget, áramot ad, olcsón, és jól!
Nekem nincs egyáltalán ,,búgós" trafóm. Sem a hálózati lejátszó-előerősítőmben, sem a végfokomban. Lehet köpködni a kedves fórumtársaknak, bírom 36_1_11.gif
Mishow, erre a " érthető, tárgyilagos és értékelhető " hozzászólásra gondoltál ?

Persze, hogy érdemes nyitottnak lenni. Annál már hogy legyek nyitottabb, hogy rákérdezek már harmadjára ? gondolkodik.gif
Én már többször felajánlottam fórumtársaknak és külsősöknek is, hogy el lehet jönni Veszprémbe meghallgatni egy olyan rendszert, amiben egyetlen lineáris táp sincsen. A HHD táptól kezdve, Router, PC, DAC, végfok, hangfalak mind kapcsolóüzemű tápegységekről működnek. El lehet dönteni, hogy ez egy olyan hang-e a mit szeretnek, vagy olyan, amilyennek sokan leírják anélkül, hogy hallották volna.
Kb. 20-an megígérték, de egy-két ember kivételével nem jöttek el. Ők otthon nyitottak. (Lehet, hogy egy sört.) :smile29:

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

juliush írta:
2024.05.06., hétf. 14:29
Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, Putzey a Hypexből kilépve alapította Purifyt önálló cégként, míg a Nilai a Hypex saját NCore-jának továbbfejlesztése.
Nehéz kibogozni. Az nCore Putzeys találmánya, tény, hogy ekkor a Hypex alkalmazottja volt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1117

Hozzászólás Szerző: denesdr »

La_Valse írta:
denesdr írta:
2024.05.06., hétf. 11:29
Mitől audiofil(ebb, mint a többi jelenlegi Hypex)?
Ki tudja. Az UcD elég sokáig bírta, az nCore már rövidebb ideig. A Purifi (Eigentakt) még meg sem melegedett,
máris itt a Nilai. A Class D amp részen volt egy kósza megjegyzésem, hogy ezek a fiúk (Putzeys, Risbo, Lyngdorf)
sokat tudnak a PWM-ről, de az üzletről is.
Hogy az nCore rövidebb ideig bírta volna azt azért nem mondanám. A Nilai drágább és mérve gyakorlatilag semmivel nem tud többet egy NCx500-nál, sőt van amiben alul is marad vele szemben.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

La_Valse írta:
Ki tudja. Az UcD elég sokáig bírta, az nCore már rövidebb ideig. A Purifi (Eigentakt) még meg sem melegedett,
máris itt a Nilai. A Class D amp részen volt egy kósza megjegyzésem, hogy ezek a fiúk (Putzeys, Risbo, Lyngdorf)
Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, Putzey a Hypexből kilépve alapította Purifyt önálló cégként, míg a Nilai a Hypex saját NCore-jának továbbfejlesztése.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1471

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

gomolalaci írta:
2024.04.27., szomb. 20:25

Lehet segíteni rajta! MeanWell kapcsoló üzemű tápegység! Úgy is ezeké a jövő. Nem búg, nem melegszik és pont azt tudja, amit a lavór nagyságú mázsás toroidok! Feszültséget, áramot ad, olcsón, és jól!
Nekem nincs egyáltalán ,,búgós" trafóm. Sem a hálózati lejátszó-előerősítőmben, sem a végfokomban. Lehet köpködni a kedves fórumtársaknak, bírom 36_1_11.gif
Mishow, erre a " érthető, tárgyilagos és értékelhető " hozzászólásra gondoltál ?

Persze, hogy érdemes nyitottnak lenni. Annál már hogy legyek nyitottabb, hogy rákérdezek már harmadjára ? gondolkodik.gif

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

denesdr írta:
2024.05.06., hétf. 11:29
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1117

Hozzászólás Szerző: denesdr »

shany írta:
2024.05.06., hétf. 11:13
Hypex Nilai-t hallott már valaki? Talán ez a jelenlegi legmodernebb, és leginkább audiofil D-osztályú erősítő...

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

alto írta:
2024.05.06., hétf. 09:01
...Bár a szívem engem is inkább a csöves és az A-osztályú félvezetősök felé húz, de például a gallium nitrid alapú félvezetők és az adaptív kimenti szűrők megjelenése a D-osztályban bizakodásra ad okot. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb én is találok kedvemre való D-osztályú hangot. :rolleyes:
Érdemes lehet kipróbálni az A-osztályú csöves előfok+D-osztályú végfok párosítást! A modern, semleges, nagy erőtartalékokkal rendelkező Hypex NCore NC500-as modulokra épülő végfok szerintem jó szinergiát alkot az Icon Audio LA4 MkIII-as előfokkal, az előbbi hagyja érvényesülni az utóbbi csöves jellegét, elég egyértelmű a hatása a láncba illesztve, ami a D-osztály transzparenciáját mutatja. Pláne, hogy az előfok meghajtó képessége lehetővé teszi az NC500-ak előtti meghajtó fokozat kihagyását, így a teljes erősítés 12+12.7 dB, ami sokkal kedvezőbb az én körülményeim között, mint a szokásos 30-40dB gain az elő+végfokokra.
Nálam most pár különböző technológia működik vetésforgó szerűen, köztük van tiszta A-osztály, AB, T, PowerDAC, a fenti kombinációt a különböző iskolák szerencsés ötvözetének találom.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: shany »

Hypex Nilai-t hallott már valaki? Talán ez a jelenlegi legmodernebb, és leginkább audiofil D-osztályú erősítő...

"Olcsósított", diy kit változatban is:
sztereo: https://woodartaudio.com/hypex-amplifie ... ifier-kit/
mono: https://woodartaudio.com/hypex-amplifie ... ifier-kit/

Meghallgatásos teszt Pass Labs referenciával:

youtu.be/NdZFAWe1Nxo

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3020

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A történelem ismétli önmagát, mindig jön az új amit jobbnak állítanak be a jelenleg futó trendnél - példák: tube/SS, R2R/CC, LP/CD, analóg/digi.
Az újdonság persze gyerekcipőben jár, ezért bőszen fejlesztik évtizedekig, mire valamennyire használható lesz akkor megint jön az új csoda :smile29: ami lenyomja.
Ez a hangtechnika katasztrófális múltja.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3328
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

mishow írta:
2024.05.06., hétf. 08:32
gomolalaci írta:
2024.05.05., vas. 21:12
Rock60 írta:
2024.05.04., szomb. 20:47
Engem érdekel, meg szerintem másokat is... gondolkodik.gif
De, ha nem, nem, Te tudod...
Ha nekem szólt a kérdés, sajnos nem. Rengeteg tapasztalatom volt az elmúlt néhány évtizedben....
Megértem, ha @gomolalaci nem akar itt erről bővebben írni: pár kommenttel és néhány nappal ezelőtt tárgyilagosan és közérthetően "mesélt" már róla, számomra érthető és "értékelhető" stílusban, fotókkal illusztrálva, de csak ledorongolást kapott érte. Szerintem jobb, ha ez a téma visszaköltözik a "Class D" topicba, bár arra jó volt, hogy pl az én kíváncsiságomat felkeltette. Magam is lineáris táp, nagy trafó párti vagyok, de a búgás, vagy a rossz hatásfok (melegedés) sokszor zavar. Nem gondolom, hogy azonnak kihajigálok minden hifit, amit eddig összeraktam, de mostantól nyitottabb leszek, és jobban odafigyelek a témára. :rolleyes:
Bizony, érdemes nyitottnak maradni. Aki hosszú évek óta foglakozik ezzel a hobbival, nyilvánvalóan kialakulnak az egyéni preferenciái és meggyőződései, de ezeket nem árt időről-időre felülvizsgálni, mert a technika fejlődése nem állt le. Az erősítéstechnikában az innováció jelenleg zömében a D-osztály környékén zajlik. Bár a szívem engem is inkább a csöves és az A-osztályú félvezetősök felé húz, de például a gallium nitrid alapú félvezetők és az adaptív kimenti szűrők megjelenése a D-osztályban bizakodásra ad okot. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb én is találok kedvemre való D-osztályú hangot. :rolleyes:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2606

Hozzászólás Szerző: mishow »

gomolalaci írta:
2024.05.05., vas. 21:12
Rock60 írta:
Ha nekem szólt a kérdés, sajnos nem. Rengeteg tapasztalatom volt az elmúlt néhány évtizedben....
Megértem, ha @gomolalaci nem akar itt erről bővebben írni: pár kommenttel és néhány nappal ezelőtt tárgyilagosan és közérthetően "mesélt" már róla, számomra érthető és "értékelhető" stílusban, fotókkal illusztrálva, de csak ledorongolást kapott érte. Szerintem jobb, ha ez a téma visszaköltözik a "Class D" topicba, bár arra jó volt, hogy pl az én kíváncsiságomat felkeltette. Magam is lineáris táp, nagy trafó párti vagyok, de a búgás, vagy a rossz hatásfok (melegedés) sokszor zavar. Nem gondolom, hogy azonnak kihajigálok minden hifit, amit eddig összeraktam, de mostantól nyitottabb leszek, és jobban odafigyelek a témára. :rolleyes:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
Elmondanád, konkrétan melyik típusról van szó, ki építette készre, dobozolta be, milyen másik - esetleg analóg - tápegységhez hasonlítottad, milyen különbséget tapasztaltál, stb...
Ha nekem szólt a kérdés, sajnos nem. Rengeteg tapasztalatom volt az elmúlt néhány évtizedben.... A legutóbbi egy 2000 eurós integrált volt. Márkát nem írok, mert úgyis ,,falra hányt borsó",fórumtársamat idézve....
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

MOT64 írta:
2024.05.05., vas. 20:00
Rock60 írta:
Elmondanád, konkrétan melyik típusról van szó, ki építette készre, dobozolta be, milyen másik - esetleg analóg - tápegységhez hasonlítottad, milyen különbséget tapasztaltál, stb...
Szerintem falra hányt borsó lenne. Volt már több jószándékú próbálkozás is. Túl nagy az ellenállás.
Csak a trafó, meg a lineáris. Mmmmmmm...... leborulok.gif
Szerintem én meg most mondom, hogy engem érdekelne és talán mást is...
Hodyka - val beszéltem telefonon, mesélt ezt - azt, Poporinál erősítő tesztek, stb...
Például azt a részét megvilágíthatnád, hogy a gagyi kapcsitápokkal szemben, amik teleköpködik a hálózatot zajjal, a jobbaknál ezt hogy küszöbölik ki ?
Szerintem a felhasználókat ez foglalkoztatja legjobban.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Rock60 írta:
2024.05.04., szomb. 18:10
venomer írta:
2024.05.04., szomb. 14:13
Keresek loudness- és source direct kapcsoló nélküli erősítőt nem olyan nagyon sokért. Képtelen vagyok élni az opció adta szabadsággal.....
Érccsük a viccet... :D

De, karcolgatod a lényeget.
Ha használtál már olyan erősítőt, aminél NEM lehet inaktivizálni a hangszínszabályzó áramkört, ott nem tudod, mit is veszítesz vele.
Olyan erőlködőknél, ahol kikapcsolható az áramkör, ott nagyon jól hallható, hogy mennyivel levegősebben, lazábban szól úgy, mint bekapcsolt állapotban, 0 - ra állítva a potikat.
Feljebb tekerve, meg hagyjuk... Legalább is NEKEM nagyon rosszak a tapasztalataim.
Ezt meg tudom erősíteni, pedig se jó akusztikájú szobám, se jó fülem, se semmilyen high-en berendezésem nincsen. Volt egy Onkyo TX8130 hálózati lejátszóval egybeépített erősítőm, amin volt a kategóriájához illően hangszínszabályzó, loudnessre már nem emlékszem, meg volt egy source direkt menüpont is, ahol első blikkre nem sok változás történt a hanggal, mégis öblösebben, tisztábban szólt mikor a hangszínszabályzó ki lett iktatva. Pedig szeretem a basszusokat, de csak rosszabb lett.
A mostani TPA3255 chipes erősítőm (trafóval és diódás egyenirányítással, kondikkal) már szinte direktben csatlakozik a lejátszóhoz, csak egy-egy Beyschlag ellenálláspárt kapcsolgatnak a relék a hangjel útjába. És boldogság van, pedig ez egy kb 50 ezer forintos szett.
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 129

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

Rock60 írta:
Szerintem falra hányt borsó lenne. Volt már több jószándékú próbálkozás is. Túl nagy az ellenállás.
Csak a trafó, meg a lineáris. Mmmmmmm...... leborulok.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.05.03., pén. 22:24
gomolalaci írta:
2024.05.03., pén. 20:48

Nem jó! Túl könnyű! Nem lesz tőle a hígend több tíz kiló! És akkor már..... sz@r ;peace; :smile51: leborulok.gif
Nyugi van... :napsut:
Tudnál róla mesélni értékelhető stílusban ? gondolkodik.gif
A stílus maga az ember..... Sajnos én csak így tudok. Úgy sem érdekel senkit, én pedig nem vagyok hittérítő....
Ki kell próbálni, és akkor nem kell ,,mesélni". Egyébként nem tudok ,,mesélni", őszinte ember vagyok.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

venomer írta:
Keresek loudness- és source direct kapcsoló nélküli erősítőt nem olyan nagyon sokért. Képtelen vagyok élni az opció adta szabadsággal.....
Érccsük a viccet... :D

De, karcolgatod a lényeget.
Ha használtál már olyan erősítőt, aminél NEM lehet inaktivizálni a hangszínszabályzó áramkört, ott nem tudod, mit is veszítesz vele.
Olyan erőlködőknél, ahol kikapcsolható az áramkör, ott nagyon jól hallható, hogy mennyivel levegősebben, lazábban szól úgy, mint bekapcsolt állapotban, 0 - ra állítva a potikat.
Feljebb tekerve, meg hagyjuk... Legalább is NEKEM nagyon rosszak a tapasztalataim.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1291

Hozzászólás Szerző: -CB- »

venomer írta:
A funkciók, vagy a kapcsolók zavarnak? 31_1_21.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3726

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

venomer írta:
Marantz PM-66SE, vagy KI kiadásban?
Csak a Marantz! :-D

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

gomolalaci írta:
2024.05.03., pén. 20:48

Nem jó! Túl könnyű! Nem lesz tőle a hígend több tíz kiló! És akkor már..... sz@r ;peace; :smile51: leborulok.gif
Nyugi van... :napsut:
Tudnál róla mesélni értékelhető stílusban ? gondolkodik.gif

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.05.03., pén. 08:27
hodyka írta:
2024.05.03., pén. 05:16
Lehet már kapni "olcsón" nagyon jó LLC tápokat, és ezek már minőségiek

https://www.ebay.com/itm/353463600232

"SMPS500R use state of the art, very efficient LLC Series Resonant Converter Topology"

https://hifimediy.com/product/smps500r- ... er-supply/
Ezt így kép alapján el lehet dönteni, hogy mennyire jó ? gondolkodik.gif
Mi a vége árban, mire kész lesz ? Doboz, kapcsoló, IEC aljzat, tápkábel, DC kábel, meg amit még kihagytam...
Van aki már próbált ilyeneket ?
Nem a kép alapján, hanem a hallgatás alapján kurv@ jó! Már többet is építettem össze ,,ócska" olcsó összetevőkből és volt hogy eladtam a 2000 eurós erősítőmet... ,,mert hülye azért nem vagyok"! :D Pedig dehogynem! Itt próbálok jó akarni az ,,analóg" táp, és A osztályú hívőknek...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”