A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
Ja... És van aki észrevette és nem tulajdonított jelentőséget egy elütésnek és van aki alig várja, hogy beleköthessen valamibe...
Ha rám gondoltál én nem az a ,,belekötős" fajta vagyok!!!
Azt akartam mondani, hogy minél vastagabb egy táp kábel, annál rosszabb hangot produkál. Az én rendszerem háttér zenéléskor sem vesz fel - fogyasztásmérő szerint - 0.2A-nél többet. Ahhoz minek a ,,bikakakábel" ???
Jelenleg még nincsenek meg a hátsó hangfalak, majd az építkezés végén jutok el oda, hogy megvegyem azt is. Csak most húzzuk a kábeleket és ezt a festés elött beakarom csatornázni. Akkor furu marad az 1,54 m2
Köszi nektek
12 méter távolságra kevés lesz az 1,54m2!
Lehet, sőt biztosan sok is
Ó micsoda katasztrófa! Meg is köveztetem magam De lehet hogy főbe kéne lőni
elirás van,van aki észre vette és van aki nem,az 1,54m2 és 1,54mm2,van egy kis eltérés (a 2 adat között)
Alapvetően eléggé a való világtól eltávolodottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki 1.54m2 kábel keresztmetszetet valóságosnak gondoljon :)
(és a belinkelt kábelek képén is ott van a valós mértékegység)
aki akarta megértette,aki nem,az kötötte az ebet a karóhoz,és viccesre fogta
Alapvetően eléggé a való világtól eltávolodottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki 1.54m2 kábel keresztmetszetet valóságosnak gondoljon :)
(és a belinkelt kábelek képén is ott van a valós mértékegység)
Jelenleg még nincsenek meg a hátsó hangfalak, majd az építkezés végén jutok el oda, hogy megvegyem azt is. Csak most húzzuk a kábeleket és ezt a festés elött beakarom csatornázni. Akkor furu marad az 1,54 m2
Köszi nektek
Köszi nektek
Ez mit jelent, hogy kevés? Halkabb lesz csak, de ugyan úgy szól mint a vastagabb? Csak mert ha a hangerőt befolyásolja azt a Denon majd bekalibrálja, és erősít rajta.
Igen halkabb lesz főleg magasfrekvencián,dinamikai visszaesés is várható. Ezt nem lehet erősítővel kompenzálni. De ha ezzel együtt tudsz élni szólni -szólni fog az 1,54m2 el is. Véleményem szerint sokkal jobban járnál a lapos fehér kácsás kábellel. De ez az én saját véleményem!
Ez mit jelent, hogy kevés? Halkabb lesz csak, de ugyan úgy szól mint a vastagabb? Csak mert ha a hangerőt befolyásolja azt a Denon majd bekalibrálja, és erősít rajta.
Elvileg 12m-en ez a 1.54m2 ezt hozza:
Maximális ajánlott távolság (2.5% teljesítményvesztés): 13.62 m
Kábel ellenállása 12 méteren: 0.14 Ω
Teljesítményveszteség 12 méteren: 2.21 %
Kábel miatt elveszített hangerő 12 méteren: -0.10 dB
A 0.1dB-t rá tudom pluszba húzni az erősítővel simán.
Köszi nektek
Köszi nektek
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Álmennyezetbe vezetném el a hátsó 2 hangfal kábeleit és tanácstalan vagyok, hogy milyen keresztmetszetet válasszak.
Dali Spektor, vagy ikon lesz hátul. Valami ilyesmi:
Az áthidalandó távolság az 12m.
Egy házimozi erősítő lenne jelenleg Denon 3312, de ez hamarosan cserés lesz feljebb lépés miatt.
Amik szóba jönnek a kácsánál:
Szerintetek melyikkel járnék a legjobban?
12 méter távolságra a vastagabb kábelt javasolnám! Ekkora távon már magasfrekvencia vesztéssel lehet számolni vékonyabb kábel esetén.
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Álmennyezetbe vezetném el a hátsó 2 hangfal kábeleit és tanácstalan vagyok, hogy milyen keresztmetszetet válasszak.
Szerintetek melyikkel járnék a legjobban?
Én nem látom indokoltnak a 4 mm2, vagy a fölötti keresztmetszetet, én ezekből talán a Furu FS 303 - at választanám,..
A vastag kábelek húsosabb, mackósabb hangúak álltalában, az hátra meg végképp nem hiányzik szerintem, de ez egyéni preferencia kérdése.
Most milyen keresztmetszeteket használsz - elöl-hátul - mi a tapasztalatod vele ?
Dali Spektor, vagy ikon lesz hátul. Valami ilyesmi:
Az áthidalandó távolság az 12m.
Egy házimozi erősítő lenne jelenleg Denon 3312, de ez hamarosan cserés lesz feljebb lépés miatt.
Amik szóba jönnek a kácsánál:
Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. Kicsit meglepődtem mikor a dobozból kivettem a kàbelt, a dobozra 1 m van feltüntetve, viszont a kàbel 2 méter hosszú. Egy 280 eurós kàbelt kaptam meg 90 euróért amiben benne volt a postaköltség. ( Hollandiàban élek)
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele? A kàbel külső anyaghasznàlata, súlya megszokott audioquest minőség, de mi lehet belöl.
Kicsit aggódom, mivel túl olcsó volt, és nem eggyezik a kàbelhossz a dobozon feltüntetett adattal. Szerintetek?
Csatolok pàr képet
Nekem volt ilyen kábelem a Kácsától(hazai hivatalos forgalmazó), és a képeid alapján én eredetinek mondanám. Amúgy kipróbáltad? Hozza az általad elvártakat?
Ár/érték arányban szerintem igen jó kábel.
Sajnos, mint minden nagy márkát, az AQ-t is előszeretettel hamisítják.
Sziasztok
A napokban vettem egy hasznàlt audioquest red river rca kàbelt. Kicsit meglepődtem mikor a dobozból kivettem a kàbelt, a dobozra 1 m van feltüntetve, viszont a kàbel 2 méter hosszú. Egy 280 eurós kàbelt kaptam meg 90 euróért amiben benne volt a postaköltség. ( Hollandiàban élek)
Elképzelhető, hogy egy hamisìtvànyba futottam bele? A kàbel külső anyaghasznàlata, súlya megszokott audioquest minőség, de mi lehet belöl.
Kicsit aggódom, mivel túl olcsó volt, és nem eggyezik a kàbelhossz a dobozon feltüntetett adattal. Szerintetek?
Csatolok pàr képet
Ezt azért az eladóval kéne megkonzultálni. Mit rendeltél, 1m vagy 2m-est? Ha az eladó bujkál előled, az gyanúra ad okot. De akár hogy is, ha ő tévesztette a métert, vagy éppen a kábelhez nem találta az eredeti dobozát. Az ár? lehet szabadulni akart tőle gyorsan. Ennél fontosabb, engem zavarna ha 2m-esből fel kéne tekernem, mert túl hosszú. opció, tovább adod, de eredeti dobozod neked sem lesz hozzá.
Végső esetben elmennék egy holland AQ kereskedőhöz, bemutatni, hátha lát rajta fake jelet.
Teljesen egyetértek veled, viszont a nyelvet nem beszélem annyira, hogy esetleg egy bonyolult vàlaszt kapok tőle, hogy azt én teljesen megértsem!
A hirdetésben 1 méter szerepelt, vagy a dobozon làttam az egy méteres feliratot, és ez alapjàn vettem meg. Mivel a hollandom nem szàz szàzalék, előtte egy picit szeretnék tàjékozodni, van e alapom reklamàlni....szoktak e ilyen kàbeleket hamisìtani stb
Szerintem a legtöbbet hamisított kábel az AQ.
Hogy a beltartalomban mennyiben különböznek az eredetitől azt nem tudom.
Attól,hogy hamis még lehet jó.
Persze az érzés nem jó.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Sziasztok
Csatolok pàr képet
Ezt azért az eladóval kéne megkonzultálni. Mit rendeltél, 1m vagy 2m-est? Ha az eladó bujkál előled, az gyanúra ad okot. De akár hogy is, ha ő tévesztette a métert, vagy éppen a kábelhez nem találta az eredeti dobozát. Az ár? lehet szabadulni akart tőle gyorsan. Ennél fontosabb, engem zavarna ha 2m-esből fel kéne tekernem, mert túl hosszú. opció, tovább adod, de eredeti dobozod neked sem lesz hozzá.
Végső esetben elmennék egy holland AQ kereskedőhöz, bemutatni, hátha lát rajta fake jelet.
Teljesen egyetértek veled, viszont a nyelvet nem beszélem annyira, hogy esetleg egy bonyolult vàlaszt kapok tőle, hogy azt én teljesen megértsem!
A hirdetésben 1 méter szerepelt, vagy a dobozon làttam az egy méteres feliratot, és ez alapjàn vettem meg. Mivel a hollandom nem szàz szàzalék, előtte egy picit szeretnék tàjékozodni, van e alapom reklamàlni....szoktak e ilyen kàbeleket hamisìtani stb