Vinkler írta: ↑2024.05.03., pén. 08:15
kammerer írta: ↑2024.05.02., csüt. 18:03
Kedves T.!
Viszonylag hiába a tulajdonosváltozás, éppen a vezetési módszerek - megengedem, szinte kényszerű - rugalmatlansága okán a magam részéről nem igazán hiszek abban, hogy megvalósítható az AVX hifi fórumán lényegi változás abban a tekintetben, amit a minapi facebookcsoport-beli beszélgetésünkön célként megfogalmaztál. Ez az "Az OFF-ot átraktam a helyére." intézkedés az, amiben a korábbiak alapján biztos voltam, és mutatja a vezetési módszerek változatlanságát - és ebből adódóan nagyjából az AVX változatlanságát a szép célok ellenében.
Nem vagyok rá háklis, de muszáj megjegyeznem, hogy tegnap 10 percen belül háromszor írtad le a nevemet rosszul. Látom ezen posztod elején már nem tetted.

Spongyát rá.
A cél változatlan, összefogni a hifis társadalmat egy platformon, ahol van moderáció, mert szükséges! Ezt több alkalommal bizonyították a mára bedőlt oldalak. Nem úgy és olyan, mint az általad nagyra tartott arckönyvön, ahol percről percre törölnek tartalmakat értesítés nélkül, vagy éppen kapcsolnak le oldalakat, szintúgy. Ezt beszéltük Ferivel, mikor megjegyezte, hogy rendszeresen előfordul vele. Ekkor jeleztem, hogy ez a felületet a hobbinknak tartom fent és üzemeltetem, abban bízva, hogy igen is sikerül összeszedni a hobbink képviselőit egy helyre. Tisztán látszik, hogy ez nehéz elképzelés, de szerintem nem lehetetlen. A facebookon gombamód elszaporodott oldalak, csak felszabdalják és klikkesítik a közösséget, nem alkalmas a cél elérésére.
Itt kell megjegyeznem, hogy a fórum nem egy egyveleg, egy listásan felépülő oldal, mint az előbb említett gyűjtő, hanem egy TEMATIKUSAN felépített, strukturált tartalom. Éppen ezért, (ami a szabályzatban is benne van egyébként, amit elfogadtál) az adott témában nem releváns hozzászólásokat (OFF-okat) átmozgatjuk az OFF témába, azaz ide. Ez MINDEN fórumon így van. A facebookon azért nincs, mert nem tudod kivitelezni, ott törölni tudsz. Szóval a moderáció, annak a módszere a fórum működéséből adódik, nem hatalmi allűr! A hozzászólásod, ahogy a többieké is látszik továbbra is, nem értem, hogy hol itt a probléma?
Azt is szeretném elmondani, hogy az áthelyezett hozzászólásod egyébként nemcsak súrolta a személyeskedés határát, de néha át is lépte. A moderálási kifogásod, pedig még egy általad is elfogadott szabályt sértett. Ez rögtön kettő! Ezek után, azon lamentálni, hogy mi megpróbáljuk szabályos keretek között működtetni a fórumot (ebből is láthatod, hogy nem vasököllel, majd levonni a konzekvenciát, hogy másnak sem sikerült elérni a célt, nekünk sem fog menni) úgy, hogy azokat ne te nem tartod be? Azért ez elég érdekes meglátás!
Sűrű elnézést kérek a dupla W-zésért, nem tudom, miért rögzült be - súlyos figyelmetlenség.
Hogy én nagyra tartanám a Facebookot?! Undorítónak tartom a működési módszereit és pánostobának a rendszerét. Soha nem adtam jelét, hogy szimpatizálnék vele, hát még hogy nagyra tartanám. Regisztrációm is vagy két éve van rajta, az is csak kényszerűségből.
Az AVX fórumrendszerét nem kell védened, hiszen az persze elég ügyes. A moderálási szabályzatotokat se kell védened, persze, hogy szükséges. Nem arra utaltam, hanem személyes gyakorlatokra. Hja, én személyeskedek...
Egyébként amiatt emeltem szót irányodban (kvázi tanácsképpen), amit és ahogyan szelektálva tettél át az offba. Per pillanat te voltál Aszpirin hatalmi pozíciója. Lásd vezetési módszer - ami kapcsán persze megjegyeztem, nagymértékben kényszerű helyzet a rugalmatlansága egy ekkora méretű és ennyi történelmi ballaszttal terhelt szervezetnél.
Erről pöntyögtem tegnapi message-emben is. Kvázi tanácsképpen pöntyögtem, de persze ehhez a tanácshoz is megjegyeztem, hogy tudom, abban a Face-csoportban az ottani vezetőségnek egyelőre sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen picike, könnyen átlátható társaság. De talán az ottani vezetési módszereinken is múlik valamelyest, hogy ott szellemi összefogós beszélgetések vannak, nem állandó harcok - két-három harcos természetű személy önmagától kikopott onnan, mert olyan a KÖZEG. A közeg pedig részben a vezetési módszerek miatt olyan.
Visszatérve az összefogásra. Azt a kitételedet nem igazán értem, hogy az itt-ott gombamód elszaporodott oldalak klikkesítenének, és akadályoznák az összefogást. Például, hogy gátolják azt, hogy az AVX legyen az összefogás intézménye. Az AVX a történelmi ballasztjai miatt tudott eddig csak felemásan lenni az összefogás intézménye. A történelmi ballasztok nagyobb része nyilván a magyar hifis társadalom végzetes (és talán manapság is erősödő) megosztottsága miatt van, kisebb része nyilván eseti vezetési hibák miatt, és néha talán koncepcionális hibák miatt is. Én szurkolok, hogy ezt sikerüljön megfordítani, és nem csak szurkolok, lásd megindítottam szereplésemet az itt régóta legkárhoztatottabb általános topikban - megengedem, nem volt éppen hiba nélküli a szereplésem, de nem abban volt hibás, amiben annak látod. Hogy személyében kit hogyan kezelek, amögött (több)évtizedes tapasztalatok vannak a konkrét személyeket illetően is - lásd utalásomat a vezetési módszerekre, a jó vezető jó átlátóképességgel bír a vezetettjeiről, munkatársairól.
Nyilván például Feri szereplésének potenciálisan jobban örülnél, mint az enyémnek, de ugyebár Feri se véletlenül távozott innen, és sokan mások se véletlenül távoztak innen (és nem véletlen, hogy például Feri lubickol a Face-csoportunkban! - és nem véletlen, hogy van, aki itt lubickol évtizedek óta, és onnan kikopott hamar...). És persze sokan pedig nem véletlenül működnek itt mindenki megelégedésére, hiszen az AVX koncepciójában sok potenciál van (amely potenciált persze alaposan meggyakott az elkávéixesedés időszaka...).
Klikkesedés, megosztás, AVX-központú összefogást-akadályozás ügyben akkor nyilván meg kell vizsgáljuk az Audiokultúra Fórumot is. Nem tudom, mennyire sorolod be a klikkesedésbe, szétforgácsolásba, én nem sorolom. Alaposan utánanéztünk (néztem) az alapítás előtt, ilyen tematikájú fórum a világon se látható, és Magyarországon sincs, nem is volt. Nóvum. Szaklapot tekintve a Darvas-féle Hi-Fi Magazin volt ilyen, ezt gondolom, nem kell magyaráznom. És valamelyest a Hi-Fi News & Record Review.
Hogy lehetséges lenne-e az AVX egyik topikjaként működtetni? Erőst kétlem. Pedig szívesen működne ilyen alkalmas fórumrendszerű helyen a Fórum, mint amilyen az AVX (rühelljük a Face-t, nem tudom, miből gondoltad, hogy nagyra tartom). Egyébként először a Prohardveren indítottuk audiokultúra topikként, leszedálta az ottani viszonyrendszer - értsd, az ottani vezetési-moderációs személyi módszerek. Nem a rendszer, mert kiváló fórumrendszere van a PH!-nak, ellenben az ott is áldozatkész társadalmimunkás moderátorok egy kis része. Személyes-kedés. És leszedálta az ottani tagság egy része is, akiknek egy kis része ugyebár ide az AVX-re is átjár purifikálni, és az itteni tagság egy része is átment bitperfekt "tudományos"-ba. A szóbanforgó tagságrészt tudtuk volna kezelni, ha a lap vezetési módszerei (értsd, személyesen néhány személy) hagyta volna. Kisebb volumenben itt az AVX-en is megvan az ilyen jellegű tagságrész, és szintén kisebb volumenben itt is megvan személyesen néhány személy vezetésimódszerileg, akik ellehetetlenítenék itt is egy audiokultúra topik működését. (!)
Lehet, hogy a te pozíciódból nézve az Audiokultúra Fórum valamelyest konkurenciája az AVX-nek, és hat a szétforgácsolódás felé az összefogás helyett. Az Audiokultúra Fórum azonban hiába szívesen működne egy ilyen jóféle fórumrendszerben, mint az AVX, ez sajnos szociológiailag lehetetlen. A korábbi próbálkozásaink tapasztalatai is azt mutatták, hogy egy ilyen kezdeményezés (audiokulturális kultúrszalon) csak akkor tud valamelyest is a céljait megközelítve működni, ha alkalmas résztvevőivel önmagát irányítja. Ha nincs alkalmatlan vezetési módszer fölötte. Nyilván egy kultúrszalonnak fontos, hogy legyen egy-két "madamerecamier"-ja ("darvaslászlója"), és kultúrszalonkodni akaró és képes tagsága, közössége, KÖZEGE. Kultúra.
Az átfogó topikrendszere révén persze az AVX is az audiokultúra fóruma lehetne és kéne, hogy legyen. Én ebben próbáltam volna segíteni a múltkori "verbunkosodnak" engedelmeskedvén. Versus történelmi ballasztok.