Ha felkeresed a hivatkozott Emotiva oldalt, kiderül, hogy azt a mérést valójában Martin Logan 13A hibrid elektrosztatikuson végezték, és bár konkrétan a grafikont levették, de a diszkrét frekvenciákon mért impedanciák még ott vannak táblázatosan...bár ugyanezen fórumon azt is írják, hogy a gyártó a CCR-re 1.5ohmot adott meg minimumként, tehát a helyzet csak kevésbé jobb.
Senki nem is vonta kétségbe, de egyébként nem azt írta, hogy betorzított a center, hanem azt, hogy "összeesett" alatta a nagyteljesítményű D-osztályú erősítő, amivel a technológiát helyezte negatív konnotációba, tekintve a párbeszéd irányát. Sőt én úgy értettem, hogy az erősítő tönkrement.fülelek írta: Ha H Gábor azt mondja, hogy betorzított, akkor az úgy volt...
Holott a későbbi leírásából egyértelműen kiderül, hogy jó eséllyel a CCR alulméretezett arra a feladatra, abban a környezetben. Ha tényleg torzított, akkor könnyen lehet, hogy maga a center adta meg magát ... ahogy egyébként valamikor el is füstölt, mint megtudtuk. Számold csak ki, hogy egy nagy, jól csillapított hodályban durván 5-6m-re mekkora teljesítménnyel kell a 88 dB érzékenységű centert hajtani, hogy partiban legyen egy pár jóval nagyobb panellel 100+ dB tartományban! Sanszos, hogy a gyári határértéket meghaladó szám jön ki!
Javítottam /admin/