A piros mondandó nagyon ott van ..maximálisan ...ANDS írta: ↑2024.04.23., kedd 01:23Amit istvan01 ír, azt szerintem érdemes meggondolni. Ha visszaolvasol a topicban, én leírtam, hogyan hasonlítottam össze az ösvénynek szánt kábeleket, pvc és polimer szigetelésűeket, különböző keresztmetszeteket.istvan01 írta: ↑2024.04.20., szomb. 09:43Azzal számolj, hogy az ösvény építés legmacerásabb fejlesztésű, cserélgetésre nagyon nem optimális eleme a falban vezetett kábel. Nem a méterenkénti kábel ára miatt, hanem amit egyszer valaki beletuszkolt abba a csatornába, azt kihúzni, másikat bele próbálni, nagy stressz. Minél hosszabb ez a csatorna/cső, minél több kanyar van benne, annál nagyobb munka ezt a cserét elvégezni. Tehát annak típus kiválasztása hosszú időre, későbbi hifi rendszer kiszolgálásra is alkalmasnak kéne lenni.
…..
Miután már pár lakásban áthúztunk néhány szobát, szerintem is csak azt szabad berakni a csőbe, amihez utána évekig nem nyúlsz hozzá.
Szerintem az ösvény hossza is befolyásolja a hangot, nemcsak a kábel típusa, erre jutottam kb. 5 hónap kísérletezés és járatás után. Mivel a járatás során az ösvény hangja változik, én csak akkor fogom betenni, amikor már bejárattam, mondjuk kb. 200-300 órát, ja, és a járatás legegyszerűbb módja, ha először rákötsz egy hűtőszekrênyt (15-20 napig minimum javaslom).
A polimer szigetelésűeket jól be tudtam járatni, a pvc szigetelésűek hangja hosszabb járatás után szerintem nagyon elmaradt a polimeresektől. Én nem a nyers hangból indulnék ki, hanem a bejáratottból.
A -drága rendszerhez drága ösvény kell - rendszerelméletedhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy szerintem akkora különbséget okoz már egy dedikált tápösvény, a villanyszerelési boltban kapható anyagból is, (polimer szigeteléssel kb. 1000-2500.- forint métere), hogy én inkább egy tápszűrő- tápkondícionálóra költeném a fennmaradó összeget.
Én véleményem szerint is ,költséghatékonyabb , olcsóbb kábelből de mégis külön tápösvény és a végére nem szűrőt , hanem inkább egy aktív tápfeszültség reget javasolok ....Talán 300 - 1 milláig mindenki megtalálja a neki megfelelőt.....Persze aki túl tolja az hajrá, a csillagos ég a határ..SZ.V.SZ.