Aztatat én nem tudhatom....

Fotókon inkább lazábban szőtt kábeleket látok, a LessLoss sem fonja túl sűrűre a kábeleit, szemre 2 - 2.5 centire saccolom.
Az én szövésemnél kb. 1.5 - 1.7 centiméterre követik egymást a kereszteződések, ami sűrűnek számít.
Nem szándékosan készítettem ilyen sűrűre, valahogy így adta magát kézenfekvőnek.
Én a Neotech kábeléből készítettem a fonást - hasonló tömör drót, mint az MCU, de jóval nagyobb tisztaságú rézből - és az azonos erővel végzett folyamat végén ilyen lett, lazábbra/ritkábbra készítve nehezebb azonos hosszúságúra készíteni a hurkokat.
Már jóval a kábelek elkészítése után beszéltem az Akusztikás úrral - sorry, nem jut eszembe a neve - és érdekes tapasztalatokról számolt be a saját kísérletezgetései eredményeképpen.
Nagyon önzetlenűl és láthatóan szívesen beszélt a témáról, pedig kábeleket is forgalmazó kereskedő lévén elutasító is lehetett volna.

Az Ő elmondása szerint - logikusan - a kábeleknek fizikai rezonanciája van, ami visszahallható a hangjukon is. A fonás eredményeképpen sok - sok " rugó " alkotja a kábelt, a rugók önrezonanciája a hosszukkal függ össze.
A rövidebb rugóknak magasabban, a hosszabbaknak mélyebben van az önrezonanciája.
Következésképpen a hosszabbra, lazábbra szőtt kábel kissé mélyebb tónúsú, a rövidebbre, feszesebbre szőtt drót picit feszesebb, analitikusabb hangzású.
Hangsúlyozom, ez nem az én tapasztalatom, de számomra teljesen logikus és hihető a magyarázata.