wittao írta: ↑2024.06.20., csüt. 10:00Ha jol ertettem, akkor rendelkezesre all az eredeti DXD 24/352.8 felbontas, amibol csak MQA kicsomagolhato illetve PCM 16/44.1 all rendelkezesre?
Miert nem kerult fel egy legalabb 24/88.2 vagy 24/176.4 felbontas is a streamingszolgaltatokhoz MQA nelkul?
Az én döntésem volt, kiadóként, hogy nem lesz lehetséges a nagy felbontású streamelés, csak a CD felbontás.
Aki kiváncsi a nagy felbontásra, az meg kell, hogy vegye. Létezik szalagos verzió is az Album 1-ből, azt is megveheti, aki le tudja játszani és érdekli.
Kb 60000 - en hallották a 100 streaming szolgáltatónál az albumot, 14 hónap alatt. Ez eddig 27 dollár bevételt hozott volna. Ha lehetne 150 dollár alatti összeget számlázni, de nem lehet. A 192k/24 bites verzió pontosan ugyanennyi bevételt termelne, nem jön érte több pénz és más audiofil felvételekt is kiadó prducerek, kiadók tapasztalata szerint több meghallgatást sem hoz. A HDTracks új streaming szolgáltatásában valószínűleg elérhető lesz, mint MQA. Már beszéltem velük erről.
A most megjelent, szalagról és élőben készülő Babindák, Juhász, Papesch, Pettik: Egy! című LP-nk sem lesz fenn egyik streaming oldalon sem. Semmilyen formában, egyelőre.
A szalag DSD256 átírása egy nativ DSD bónusz track-kel elérhető lesz DSD256-ban a nyár vége felé.
Vagyis, én vagyok az oka, hogy a nagyfelbontású változatok nem elérhetőek streamingen keresztül és nem is lesznek mostanában.