Szerintetek megérné lecserélni egy Marantz AV 7703-as processzort egy új Marantz Cinema AV 40-es re?

Vagy hdmi splitterAvalancheeee írta: ↑2024.03.31., vas. 20:20Olyan lejátszóm van... Viszont a play station-nek csak 1 van...
Igen, persze. Én a DLBC-re gondoltam. A Dirac ART egy másik liga lesz teljesen.DeLorean írta: ↑2024.04.03., szer. 18:24A Dirac ART utánozhatatlan lesz, de az Audyssey is kiváló munkát tud végezni.Jalso írta: ↑2024.04.03., szer. 17:19Igen, rengeteget olvastam erről a gépről. Be van kötve rendszerbe amúgy?
Azért írtam a "megfelelő kezekben"-t mert egy Multeq-X-szel is ha tudja az ember, hogy mit csinál, köröket lehet verni a Dirac-ra is.
A mostani Cinema 40-emet nagyon megszerettem, ez meg még egy lapáttal rá tudna tenni, ebben biztos vagyok.
Ott egészen más a koncepció, azonban elég sokféle EQ rendszer után azt mondom - természetesen utóméréssel - egy Audyssey is azt tudja nyújtani, ami már bőven vállalható ezzel a Marantz procival.
Természetesen rendszerbe kötve meg is hallgatható.
![]()
Szép nagy tank ez és a belbecs is sokat javult az előző szériához képest.DeLorean írta: ↑2024.04.03., szer. 18:24A Dirac ART utánozhatatlan lesz, de az Audyssey is kiváló munkát tud végezni.Jalso írta: ↑2024.04.03., szer. 17:19Igen, rengeteget olvastam erről a gépről. Be van kötve rendszerbe amúgy?
Azért írtam a "megfelelő kezekben"-t mert egy Multeq-X-szel is ha tudja az ember, hogy mit csinál, köröket lehet verni a Dirac-ra is.
A mostani Cinema 40-emet nagyon megszerettem, ez meg még egy lapáttal rá tudna tenni, ebben biztos vagyok.
Ott egészen más a koncepció, azonban elég sokféle EQ rendszer után azt mondom - természetesen utóméréssel - egy Audyssey is azt tudja nyújtani, ami már bőven vállalható ezzel a Marantz procival.
Természetesen rendszerbe kötve meg is hallgatható.
![]()
Igen, rengeteget olvastam erről a gépről. Be van kötve rendszerbe amúgy?DeLorean írta: ↑2024.04.03., szer. 17:15Köszi!
Semmi sem kell hozzá.
Alapból is veri a többit.
Eszméletlen jól megépített proci, ráadásul gyönyörű is és valóban mindent tud és még többet is.
8K felskálázás, akinek az esetleg jó lehet.
De a 4K felskálázás is kiválóan működik.
De ha jön a Dirac ART, akkor lesz valóban verhetetlen ár-érték arányban.
Egy Anthem és egy Arcam is ennél többe kerül, de a Marantz valóban a felsőbb kategóriába tartozik. Mérések alapján is.
HAJRÁ!
Csak egy ideig hirdetem.
A hivatalos márkaszervizt tudom javasolni.
Az ami 8 éve 800k volt, az ma másfél milla minimum. A feltüntetett watt értéket nyugodtan hagy figyelmen kívül, minden gyártó más módszert használ a meghatározására és sz alapján még igazat is mondAvalancheeee írta: ↑2024.03.16., szomb. 19:33Igen, viszont akkoriban ez nagyjából 7-800 ezer forint körül mozgott és ezek a denonok is (mondjuk a 4 ezres) ekörül van, illetve ami még -szerintem- árulkodó lehet az a tápegységen feltüntetett watt érzék, ami a yamaha-nál 490 a denonoknál meg kb. 650-700 körül.
Ezért reméltem hátha van olyan fórumtárs, aki meg tudja mondani hogyan állnak ezek egymáshoz
Egy régi Yamaha dsp-z9 erősítőt cserélnék le az atmos miatt. A Rotel rap1580mkII most 1990 EUR 5 év garanciával és ez jó árnak tűnik érte. Biztos nagyon jók a Denon felsőbb kategóriás erősítői, de 770e Ft körül nem tudnék újat venni 5 év garanciával.
Mit cserélnél mire és mennyiért? Én inkább vennék mondjuk Denont, mert ahhoz már elérhető a Dirac DLBC és várhatóan lesz ART is, a rotel meg leállt a szimpla Diracnál.
DeLorean épp árul egyet, Neki biztos van.
Ebben az esetben MiniDSP 2x4 HD + ARC Genesys és sokáig elégedett lehetsz majd.viragok írta: ↑2024.02.15., csüt. 14:49Igazad van.
A Cinema 40-nel használtra gondoltam 7-800k körül. A DLBC-t benéztem mert úgy hittem hogy jár a cinema 40-hez és az arcam av40-hez is. De ha ez plussz költség akkor benéztem nem is éri meg annyira. 15m2-en mozizok 2 dynavoice t12-es szubbal 7.2-ben. Néha úgy érzem lehet egy avr is elég lenne.
Nem biztos hogy lenne csere csak szeretném kipróbálni, hogy milyen lehet a fenti készülékekkel. Lehetőség szerint minnél kevesebb csereberével.
Az Avm60 előtt Avm50, előtte pedig marantz 7702 volt. Ezekhez képest előre lépésnek éltem meg az Avm60-ast és az arc genesist.
Rew-et használom de saját fejből tanulgatom.
Igazad van.-KP- írta: ↑2024.02.15., csüt. 12:08Nem vitatva, hogy jobb a Dirac, az AVM60 használt piacon 500-550k körül megy. Marantz Cinema 40 1 millió huf és a Dirac DLBC-vel további 300k. Véleményem szerint abszolút ésszerűtlen csere lenne, és a ráfordítandó pluszköltség nagyon nem lenne arányos egy oldallépésért. A két dsp amit írtam 100-120 ezer körül beszerezhető, és még ha fizet is valakinek egy 50 ezer körüli összeget a beállításért mert nem akarja megtanulni a REW-et,akkor is nem túl nagy ráfordítással ott van a 4 független szub kimenet és megmaradt egy valag pénz a zsebében. Amit vagy elrak magának, vagy fordíthatja másra ami tovább javítja a rendszerét.
Az világos, hogy eddig pre/pro szettet használt, viszont ha a CInema 40-et nézte utódként, akkor nem XLR-rel, tehát abban az irányban nem akar fejleszteni. Az is lehet, hogy gondolkodik, hogy a szoba méretei és / vagy hangfalai és / vagy források amiket néz, nem indokolják a szeparált rendszert.-KP- írta: ↑2024.02.15., csüt. 12:08=0.95emNem vitatva, hogy jobb a Dirac, az AVM60 használt piacon 500-550k körül megy. Marantz Cinema 40 1 millió huf és a Dirac DLBC-vel további 300k. Véleményem szerint abszolút ésszerűtlen csere lenne, és a ráfordítandó pluszköltség nagyon nem lenne arányos egy oldallépésért. A két dsp amit írtam 100-120 ezer körül beszerezhető, és még ha fizet is valakinek egy 50 ezer körüli összeget a beállításért mert nem akarja megtanulni a REW-et,akkor is nem túl nagy ráfordítással ott van a 4 független szub kimenet és megmaradt egy valag pénz a zsebében. Amit vagy elrak magának, vagy fordíthatja másra ami tovább javítja a rendszerét.
Nem vitatva, hogy jobb a Dirac, az AVM60 használt piacon 500-550k körül megy. Marantz Cinema 40 1 millió huf és a Dirac DLBC-vel további 300k. Véleményem szerint abszolút ésszerűtlen csere lenne, és a ráfordítandó pluszköltség nagyon nem lenne arányos egy oldallépésért. A két dsp amit írtam 100-120 ezer körül beszerezhető, és még ha fizet is valakinek egy 50 ezer körüli összeget a beállításért mert nem akarja megtanulni a REW-et,akkor is nem túl nagy ráfordítással ott van a 4 független szub kimenet és megmaradt egy valag pénz a zsebében. Amit vagy elrak magának, vagy fordíthatja másra ami tovább javítja a rendszerét.Jalso írta: ↑2024.02.15., csüt. 11:42Szia!viragok írta: ↑2024.02.14., szer. 20:51Sziasztok!
Jelenleg egy Anthem avm60-as processzort használok. Felmerült bennem, hogy mást is kipróbálnék. A Marantz cinema 40 és az Arcam avr11 vagy av40 készülékek közül választanék. Kíváncsi vagyok hogy a dirac mennyiben másabb mint az arc. A cinema 40-ben tetszik, hogy több subot is kezel. Akinek van tapasztalata ezekkel a készülékekkel kíváncsi lennék a véleményére.
Üdv Attila
Volt AVM60-am és most egy Cinema 40-em van, előtte egy SR7015-öt használtam. Az SR7015 és a Cinema 40 is full külső végfokozva volt/van. Az AVM60-nak jobb volt a tere mint az SR7015-nek, de a Cinema 40-nel helyreállt a rend. Van full pre-amp funkció a Cinema 40-en tehát használhatod dedikált processzorként, és ilyenkor lekapcsolja a saját végfokait. 2V-ig stabilak a pre-out kimenetek, tehát szinte bármit utánaköthetsz. Az AVM60-ban bár 2 szub kimenet van, viszont azok nem vezérelhetőek külön, míg a Cinema 40-en mind a 4 külön vezérelhető. A Dirac pluszban fizetős, de egy Audyssey-vel is nagyon szépen meg lehet csinálni a rendszert. Szívesen segítek a beállításban. Írj rám ha gondolod.
Szia!viragok írta: ↑2024.02.14., szer. 20:51Sziasztok!
Jelenleg egy Anthem avm60-as processzort használok. Felmerült bennem, hogy mást is kipróbálnék. A Marantz cinema 40 és az Arcam avr11 vagy av40 készülékek közül választanék. Kíváncsi vagyok hogy a dirac mennyiben másabb mint az arc. A cinema 40-ben tetszik, hogy több subot is kezel. Akinek van tapasztalata ezekkel a készülékekkel kíváncsi lennék a véleményére.
Üdv Attila