zoli73 írta: ↑2024.10.18., pén. 18:14
Szép napot mindenkinek!
Van esetleg valakinek tapasztalata a képen látható megoldással?
Többször olvatam már róla, hogy a hangsugárzó(elsősorban álló doboz) tetejére helyezett súly, jótékony hatással bír.
Ezek még csak hevenyészetten elkészített acéldarabok, még nem "szalonképesek". Ha beválik, akkor még csinosítom öket, de előbb bizonyítaniuk kellene.
Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata és megosztja, azt megköszönöm!
Közben próbálgatom ezeket a "vasdarabokat"(ami valójában acél) a hangsugárzók tetején, és így első blikkre azt mondom, hogy jó! Bevallom, előzetesen kicsit szkeptikus voltam, azt vártam, hogy nem igazán fogok semmit sem hallani, de nagyon nem így lett.
A mélytartomány, és különösen a legalja(sub) határozottabb, kontúrosabb lett, és az is tettenérhető, amit István mondott, hogy a tér magasabb lesz, és a hang jobban leválik a dobozokról. Valamint egyfajta nyugodtság, nagyvonalúság, melegség jelenik meg a hangképen, amitől nagyon jólesik hallgatni, "hallgattatja magát", bele lehet veszni a zenébe. A nagybőgő szóló baromi élvezetes, izgalmas, eddig nem volt ilyen határozott, testes hangja, és ilyen jelenlét érzet sem volt. A rezesek is valamivel elevenebbek, a zongora fürgébb, csengőbb.
Levéve a súlyokat, jelentősen visszaesik az élvezeti faktor, közömbösebbé válik a zene, eltávolodik, fakul.
Aztán lehet, hogy ez is zene, felvétel, hangulat, stb. függő, mert még csak a harmadik lemez pörög, de eddig tetszik, és semmiféle "mellékhatást" sem vélek felfedezni.
Mivel nem túl esztétikus ez a két acél henger, így valószínüleg István példáját követve, bevonom őket filccel. Lehet az is változtat majd a hangra gyakorolt hatásán?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech