takiszer írta: ↑2024.03.23., szomb. 10:49
A legújabb mindent tud Mindenre kiteszi az MGA-t, mert USB-n megy a jel ....ott meg tudják "beszélni" igazából azt hittem, hogy majd előbb-utóbb ki tudja heverni a Tidal ezt az MQAzást, de úgy látom, hogy nem megy az újabban feltett cuccok is MQA-sak az előfizetésem természetesen a drágább... az asztali számítógépen nem MQAzik csak valami maxokat ír ki...Amúgyí lehet hogy rossz a fülem, mert a sima 44.1-es FLACok általában jobban szólnak, mint a nagyobb felbontású cuccok...de mindkét DACon...
Lásd lennebb, ez egy vadiúj megjelenés…
Ha ez nem megy nálad HiRes-ben, akkor hidd el, a hiba nem a Tidalnál van. Lehet, hogy be van állítva valahol a lejátszódon, hogy preferálja az MQA-t, vagy mégsem a legújabb Lumin-szoftver van, vagy az van, de mégsem kezeli rendesen a Tidal HiRes Flac-jait, vagy valamiért valahol limitálva van a kimeneti mintavételezési frekvencia… Egyébként a jelenség nálad tényleg olyan, mint amikor még az 1500 Ft-os “butított” előfizetésem volt, az pont úgy viselkedett, ahogy leírtad, azért kérdeztem rá.
Én írnék a Lumin supportnak, hogy mi lehet a gond….
(megj. nincs Luminom, ezért a képernyőképek Roon(remote)-ból származnak, egy iPad-ről. Esetleg megpróbálhatnád Te is Roon-nal /van neki próbaverziója, nem?/, mert szerintem a kis Lumin is működik Roon-végpontként)
.
Csak összehasonlításként, az MQA így jelenik meg a Roon által mutatott lejátszási láncban: