tanczi írta: ↑2024.03.16., szomb. 09:10
és így csinálod.
Mi számít feleslegesnek? Ami engem illet, mivel az elborultabb vonalra nem volt igény, pozitív visszajelzés, így rendszerint torrentről válogatok, adott esetben csak kicsit átgyalogolva a művészfilmek mezejére és nem túlságosan eltávolodva a mainstreamtől. Az értelme is több, ha mindenkinek elérhető forrásból származik. Olyan persze előfordulhat, hogy feliratvadászós a történet.
Akartam is kérni, hogy növelve az varianciát ajánljatok asszociácóból-emlékből-nosztalgiából-pillanatnyi érzelmiekből, akár saját nézések, kutakodások során, akár egymás ajánlói kapcsán merül fel valami, elég fantáziátlan csak végigmennem az aktuális torrentmegjelenéseken, még ha csak a kevés érdemesebbekről is esik szó. De rendező, operatőr, szereplők nevei szerint szimatolva is bukkanhatnak fel kincsek és akkor saját munka is van benne, nem csak az aktuális, platformok közötti ajánlások cirkulálnak körbe agy nélkül.
A címegyezésekre automatikusan ügyelek, évszám mindig kerül a cím mögé vagy egyéb egyértelműsítő tulajdonság, ha több is kering belőle. A citált kritikákkal viszont az a baj, hogy ebben az impulzív világban a sietve átfutott, nem egyszer ütős buzzwordökre építeni akaró
vélemények -
ez a film szar!
- elviszik a megítélést, akkor meg minek írtam 1 karaktert is, ha másvalaki, más szempontok szerint való leírásával vegyítem, agyonütöm azt? Nem szükségszerűen megy szembe két írás, de volt már rá példa, nem sült el jól, inkább soha többet.
Vastagon szedve az ajánlás, simán szedve a közepes, szürkével a kerülendő. Emellett annyira ismerhettek az ajánlók alapján, hogy tudjátok, nagyjából mire számíthattok. Mint torrenten egy PLAN9, már ha ez nem nagyképű. Így gondoltam ezt az egészet. Az egykattintásos módszert - mint a streamer felületén - nem tudom megadni, de az sem baj, ha az ajánló és levadászás között van egy kis ülepedési idő. Igaz, talán egy fokkal lehetne megfoghatóbbá tenni, IMDB vagy egyéb külső link megfontolás alatt.
Plecsniket is be lehetne vezetni, akár grafikusan is, mint linkelt kiskép vagy csak betűvel, pár ötlet:
PA - projektorra alkalmas, projektorra ajánlható - látványos alkotás, lejátszása közben esélyes, hogy nem feleslegesen redukálódik a lámpa élettartama
SLO/SM - szló múvi, ne számítson senki pörgésre, ellenben mélységre
TO/TOR - torrenten könnyűszerrel elérhető
ST/STR - adott streamingen érhető el kizárólag - megjelölt forrással
ART - nem kell fáradni kukorica készítésével, esetleg ez elborultabb lehet
Cell (2016) - John Cusack szaladgál hevesen, Sámuel L. Jackson is, mellé néz nagyokat, modemhanggal terjed az áldás, 1x nézhető.