Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lp lemezmosó topik
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Re: Lp lemezmosó topik
Múlt vasárnap tettem rendbe ezzel a szerrel egy dupla János passió lemezt, amit anno lemezőrrel kezeltettem. Barátom nagyon sóher módon adagolta ,mert ugye nem volt olcsó cucc. Ennek eredményeként a lejátszáskor a tű két perc alatt tele lett műanyag trutymóval, az alapzaj is nagyon durva volt.
A mosás után megújult, ha tökéletes nem is lett (Hungaroton licensz kiadvány), de ég és föld a különbség...
A mosás után megújult, ha tökéletes nem is lett (Hungaroton licensz kiadvány), de ég és föld a különbség...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Majd mesélj, milyen!Voyager írta: ↑2024.03.28., csüt. 20:05Meg is jött. Holnap mosok, mosok és mosok.![]()
Nagyon kulturált a csomagolás (és a fecskendők is).
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Meg is jött. Holnap mosok, mosok és mosok.

Nagyon kulturált a csomagolás (és a fecskendők is).
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- PgSpa
- Fórumlakó
Igen, közben rájöttem, hogy tőlük rendeltem.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Ez a következő kiszemeltem, amit ki akarok próbálni.
Itt a hazai forrás.: https://www.bakelitfutar.hu/kiegeszitok ... ncentratum
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- PgSpa
- Fórumlakó
Én már egy éve ilyet használok. Jobbnak találom a hatásosságát, mint az Okki-Nokkihoz adott folyadékét.
Anno, mielőtt megvettem utána is olvastam, mindehol dícsérik.
Itthon is kapható, én talán a lemeztasakos cégtől vettem, ha jól emlékszem.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Köszi a link-et,de elmentem a hanglemeztasak.hu-hoz és a saját üvegembe betöltött 5l ilyen deszt vizet.500.-Ft / l.Voyager írta: ↑2024.03.23., szomb. 14:29Bidesztillált víz
https://www.manipedishop.hu/bidesztilla ... er-t413832
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Voyager
- V.I.P.
Az alábbi tisztítófolyadék koncentrátumot, próbálta már valaki? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
Köszönöm!
https://respectphono.de/en/winyl-pro-cl ... dwQAvD_BwE
Köszönöm!
https://respectphono.de/en/winyl-pro-cl ... dwQAvD_BwE
- Voyager
- V.I.P.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1169
A fenti "követelményeknek" kb semmi nem fog megfelelni.KRP írta: ↑2024.03.14., csüt. 18:39Tisztelt Közösség,
az elmúlt napokban igyekeztem tájékozódni lemezmosó témában, ahogy látom,
- egy megfelelő ultrahangos mosó,
- majd vákumos leszívás
kombinációja jó megoldás lehet.
Az olvasottak alapján a valóban megfelelő ultrahangos mosónak összetett követelményeknek kell megfelelnie, hogy ne csak placebo legyen:
- a lemezre merőlegesek és elegendő számúak legyenek az UH fejek, azaz a csévingek két hosszabbik oldalára legyenek szerelve (hogy ne legyenek epicentrumok és vakfoltok),
- az UH frekvencia több féle legyen, közte 100 kHz feletti érték (különben nem elég apró a bubi, hogy a mikrobarázda mélyén, ill. bizonyos anyagokat is ki tudjon tisztítani),
- rendelkezzen buborékmentesítő funkcióval (decalnak hívják több helyen),
- a fűtés legalább 30-40°C között legyen állítható,
- egyszerre csak egy lemezt kezeljen, de azt szép lassan forgassa,
- legyen hozzá címke védő,
- legyen hatékony folyadék szűrő (hogy ne kelljen lemezenként 10-20 liter 2xdeszti víz és alkohol keveréket lecserélni).
Érdekes, hogy 40 kHz-es fejekkel szereltből széles választék van és már bőven 100eFt alatt is árulnak ilyet, de a fenti követelményeknek megfelelőt még nem találtam párszázas ajánlatként.
Van esetleg valakinek ötlete?
Tisztelt Közösség,
- majd vákumos leszívás
Az olvasottak alapján a valóban megfelelő ultrahangos mosónak összetett követelményeknek kell megfelelnie, hogy ne csak placebo legyen:
- a lemezre merőlegesek és elegendő számúak legyenek az UH fejek, azaz a csévingek két hosszabbik oldalára legyenek szerelve (hogy ne legyenek epicentrumok és vakfoltok),
- az UH frekvencia több féle legyen, közte 100 kHz feletti érték (különben nem elég apró a bubi, hogy a mikrobarázda mélyén, ill. bizonyos anyagokat is ki tudjon tisztítani),
- legyen hatékony folyadék szűrő (hogy ne kelljen lemezenként 10-20 liter 2xdeszti víz és alkohol keveréket lecserélni).
Érdekes, hogy 40 kHz-es fejekkel szereltből széles választék van és már bőven 100eFt alatt is árulnak ilyet, de a fenti követelményeknek megfelelőt még nem találtam párszázas ajánlatként.
- majd vákumos leszívás
Üdv, én a DM desztillált vizet használom, tökéletesen megfelel. 5 literes kiszerelésben is kapható. Üdv, SFI
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
- arzachel
- V.I.P.
Köszi,tonee73 írta: ↑2024.01.26., pén. 09:43Nemrég volt diskurzus róla, talán van link is:
viewtopic.php?p=2843091#p2843091
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6153
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- arzachel
- V.I.P.
Üdv!
Érdeklődnék hogy a vizet ami a mosófolyadékhoz kell,hol érdemes vásárolni?
Érdeklődnék hogy a vizet ami a mosófolyadékhoz kell,hol érdemes vásárolni?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Re: Ultrahangos lemezmosó
Miután tökéletesen eloszlatom a bőséges mennyíségű folyadékot a lemezen, a leszívás megkezdése előtt 1 - 1.5 percig, vagy szükség szerint még tovább hagyom pihenni.
Ezt hívom áztatásnak.
Szerintem ennek az időszaknak a hossza döntő a végeredmény szempontjából.
Nem csinálom teljesen automatikusan.
Az alapvetően tisztának tartott lemezekre kevesebb folyadékot és időt szánok, mint a láthatóan szennyezettebekre, vagy a bizonytalan előéletű használtan beszerzett darabokra.
Ma 28 darabon vagyok túl, kicsit zsong is már a fejem...

- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2628
Yes = Tales from topographic ocean/The Ancient / Giants Under the Sunsupravox írta: ↑2024.01.21., vas. 15:26Nagyon szìvesen.dixie-chicken írta: ↑2024.01.21., vas. 15:09hmm..akkor olyan jót beszélgettünk/zenéltünk közben,hogy gyorsan eltelt a 6 perc lemezenként,nem is vettem észre...ami biztos a Donald Fagen "Nightflight" egy más dimenzióba került,mosás után,hangzásügyileg,néztem is vlki kicserélte a lemezjátszómat az éjszaka,ma amikor felraktam,ezmijez
...a másik 3 is rendben van "fizikailag",1x nél volt egy makacs "pötyi" amin vlmilyen ragacs maradványa volt,most "like new" (Air "Live at Montreux '78),a másiknál 1x volt egy olyan érzésem hogy az LP,ránézésre tökéletes,de lejátszás közben,voltak némi mélybarázdás lerakodások,hogy itt ott,voltak némi enyhe sercegések (Jimmy Giuffre 3) ,ez orvosolva mind a 2 lemeznél...a régi ECM,meg csak poros volt,már a karbonkefe is segitett rajta,de úgy voltam vele,hogy rendbe kell tenni,ha már adva van a lehetőség...annak eszmei értéke van manapság (Marion Brown/ECM 1004)
![]()
köszi még 1x![]()
![]()
Az a Yes album eszelős volt.
20 percig meg se nyikkantunk.
Illetve a leeső állkapcsom hangja zavart be néha![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Tales_fro ... hic_Oceans
youtu.be/HDbfT3YI_L4
a Shure M95HE,elvérzett rajta,odahaza,az én rendszeremen

EAN:0081227965532
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.
csak az tudom leirni,amit itt a srácok csinálnak,és láttam:gnagy írta: ↑2024.01.21., vas. 11:08Ráöntöd / fújod (én spriccelővel csinálom) a lemezre a folyadékot, szétteríted és vársz pár percet?Rock60 írta: ↑2024.01.20., szomb. 23:22Elég ideig hagyod ázni a szennyeződést, mielőtt elkezded leszívatni a folyadékot ?
Én alap esetben kb. 1 - 1.5 percig áztatom.
Nagyon ritkán fordul elő, a különösen elhanyagolt állapotban lévő használtan vett lemezeknél, hogy megismételem a folyamatot.
Ilyenkor, ha szükségesnek tűnik, meghosszabbítom az áztatatási időt, akár 4 - 5 percre.
Milyen filyadékot használsz?
Én a Project gyári folyadékát.
Az, hogy kinézetre milyen a lemez, nem jelent semmit. Már az első mosás után is jól néz ki, de a 2-3-4 után olyan, mintha dimenzióugrás lenne a hangban. + sokszor még a reménytelennek kinéző lemezek is recsegés-pattogás nélkül, teljesen csendben szólnak.
Egyébként voltam annyira beteg, hogy megvettem az ultrahangos mosót.... Olcsó darab volt, majd beszámolok.
https://hanglemeztasak.hu/bakelit-tisztitas
ráöntik a lötyit,kefével,mind a 2 forgásirányba,szétkenik a folyadékot,elég meredek szögben a lemezhez vizonyitva "ekézünk-szántunk",fordulatszám mondjuk 5x, ezek után,aztán leszivás,2 irányba,oldalforditás,ismétlés a másik oldalon...volt olyan lemezen,ahol ezt megismételték...tökéletes munkát végeznek a srácok,de az ultrahanos mosás,nekem übereli az egészet...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Nagyon szìvesen.dixie-chicken írta: ↑2024.01.21., vas. 15:09hmm..akkor olyan jót beszélgettünk/zenéltünk közben,hogy gyorsan eltelt a 6 perc lemezenként,nem is vettem észresupravox írta: ↑2024.01.21., vas. 12:08Nem állítható.dixie-chicken írta: ↑2024.01.21., vas. 11:13
amit én észre vettem a Tiéd,és az Audicentrumban lévőnél,hogy az Audicentrumban lévőn a mosási folyamat hoszabb-időben...ez állitható ?
ami biztos,a végeredmény mind a 2 változatnál,parádés![]()
Elvileg 6 perc mindkét gépnél....ami biztos a Donald Fagen "Nightflight" egy más dimenzióba került,mosás után,hangzásügyileg,néztem is vlki kicserélte a lemezjátszómat az éjszaka,ma amikor felraktam,ezmijez
...a másik 3 is rendben van "fizikailag",1x nél volt egy makacs "pötyi" amin vlmilyen ragacs maradványa volt,most "like new" (Air "Live at Montreux '78),a másiknál 1x volt egy olyan érzésem hogy az LP,ránézésre tökéletes,de lejátszás közben,voltak némi mélybarázdás lerakodások,hogy itt ott,voltak némi enyhe sercegések (Jimmy Giuffre 3) ,ez orvosolva mind a 2 lemeznél...a régi ECM,meg csak poros volt,már a karbonkefe is segitett rajta,de úgy voltam vele,hogy rendbe kell tenni,ha már adva van a lehetőség...annak eszmei értéke van manapság (Marion Brown/ECM 1004)
![]()
köszi még 1x![]()
![]()
Az a Yes album eszelős volt.
20 percig meg se nyikkantunk.
Illetve a leeső állkapcsom hangja zavart be néha
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.
hmm..akkor olyan jót beszélgettünk/zenéltünk közben,hogy gyorsan eltelt a 6 perc lemezenként,nem is vettem észresupravox írta: ↑2024.01.21., vas. 12:08Nem állítható.dixie-chicken írta: ↑2024.01.21., vas. 11:13amit én észre vettem a Tiéd,és az Audicentrumban lévőnél,hogy az Audicentrumban lévőn a mosási folyamat hoszabb-időben...ez állitható ?
Elvileg 6 perc mindkét gépnél.

köszi még 1x

Nem állítható.dixie-chicken írta: ↑2024.01.21., vas. 11:13amit én észre vettem a Tiéd,és az Audicentrumban lévőnél,hogy az Audicentrumban lévőn a mosási folyamat hoszabb-időben...ez állitható ?
Elvileg 6 perc mindkét gépnél.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- dixie-chicken
- V.I.P.
amit én észre vettem a Tiéd,és az Audicentrumban lévőnél,hogy az Audicentrumban lévőn a mosási folyamat hoszabb-időben...ez állitható ?
ami biztos,a végeredmény mind a 2 változatnál,parádés

- gnagy
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 74
Ráöntöd / fújod (én spriccelővel csinálom) a lemezre a folyadékot, szétteríted és vársz pár percet?Rock60 írta: ↑2024.01.20., szomb. 23:22Elég ideig hagyod ázni a szennyeződést, mielőtt elkezded leszívatni a folyadékot ?
Én alap esetben kb. 1 - 1.5 percig áztatom.
Nagyon ritkán fordul elő, a különösen elhanyagolt állapotban lévő használtan vett lemezeknél, hogy megismételem a folyamatot.
Ilyenkor, ha szükségesnek tűnik, meghosszabbítom az áztatatási időt, akár 4 - 5 percre.
Milyen filyadékot használsz?
Én a Project gyári folyadékát.
Az, hogy kinézetre milyen a lemez, nem jelent semmit. Már az első mosás után is jól néz ki, de a 2-3-4 után olyan, mintha dimenzióugrás lenne a hangban. + sokszor még a reménytelennek kinéző lemezek is recsegés-pattogás nélkül, teljesen csendben szólnak.
Egyébként voltam annyira beteg, hogy megvettem az ultrahangos mosót.... Olcsó darab volt, majd beszámolok.
Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event
Nekem az ezelőtti verzió van.
Nem tudom mi a különbség.
Én a vadiújat 1500€-ért vettem.
Asse olcsó de azért nem 1 milla