Tényleg bejött?
Persze mehet a megfelelő helyre.
Én mostanában vettem meghallgatás nélkül 2 hangszedőt is. Egy MoFi MT-t és egy AT-33PTG-t a Teka GR-be.
Az addig megszokott Marantz NA-6006-Accuphase p300 médialejátszó-erősítő páros, ami a Dual concentric Tannoyokkal (Arden mk2.) oly jó volt, itt elkezdett sértő magasakat produkálni. Aztán az Angol vonalnak (Cambridge CXN) meg nem volt felbontása. Futóműként jó volt, tettem mögé külső DAC-ot. Az meg nem volt jó a beépített hangerő szabályozóval ( Philips DAC 960). kellett egy passzív preamp. Először úgy tűnt, jó a kínai is. De a Khozmó sokkal jobb. Akkorra kiderült, hogy az Accuphase sem egy felbontás bajnok, úgyhogy járt itt vagy 20 erősítő, végül egy épített Kaneda monoblokk pár van már 2 éve. Járt itt még vagy 10 vas azóta, meg van is 2 másik, de ár-érték arányban nem lehet leváltani őket. Most kezdem előröl a csereberét, mert egy DIY streamer bizony jobbnak bizonyul, mint a Cambridge-Philips páros...
Volt némi elégedetlenség azért, vagy csak kíváncsiság az új iránt?
Én nem bántam. Utat mutatott, kizökkentett az addig jól bevált sablonból. Nem kellett nagyságrenddel drágább cuccokat hadrendbe állítanom, de volt pár zsákutca, amiből ki kellett tolatni...Indy írta: ↑2024.03.11., hétf. 13:16:) Ez az, amit én már mindenképpen szeretnék elkerülni. Éppen ezért csak óvatosan teszek-veszek bármit is. Párszor már megéltem ezt és már nem szeretném újra...
Legutóbb én is külföldről vettem hs kábelt, amit még soha nem hallottam, másnál se, és bizony nem bántam meg...
:) Ez az, amit én már mindenképpen szeretnék elkerülni. Éppen ezért csak óvatosan teszek-veszek bármit is. Párszor már megéltem ezt és már nem szeretném újra...
Simán vettem 1982-ben egy Koetsu Black hangszedőt Münchenben.Meghallgatás nélkül csupán a Hifi sajtóra hallgatva.Mondhatom nem bántam meg.Az Ortofonok után egy megváltás volt...
Ezzel nagyon egyetértek. Én pl. pontosan tudom már az itt eltöltött pár (de nem sok) év alatt, hogy ki z, akinek a "hangbéli" (és műfajbéli) ízlése 99%-ban egyezik az enyémmel, és ha én nem hallottam, de ő igen, és azt mondja hogy jó, akkor nagyon-nagyon pici az esélye, hogy melléfogjak. Ehhez persze kellett az is, hogy az illetőket személyesen is megismerjem, esetleg egy beszélgetésen túl több közös zenehalgatási élményünk is legyen, amiről hasonlóképpen vélekedtünk...akvapark írta: ↑2024.03.11., hétf. 10:10"Öreghifis"-nek lenni nem csak nyűg, de előny is.
Persze, mindent otthon kell(ene) meghallgatni, ráadásul hosszú távon.
Szerencsére a kor előrehaladtával egyre több olyan barátja van az embernek, akinek a fülében bízom. Vagy ellenkezőleg, van olyan. hogy pont nem hallgatok a véleményére.
Valamint voltak olyan újságok, akiket, tapasztalat alapján, szavahihetőnek tartottam.
Így - úgy érzem - sikerült egy filléres nagyon kiegyenlített rendszert összeállítanom.
Ha sikeresen kombináljuk az újság(ok), az "aranyfülű" ismerősök véleményét, vagy "bádogfülű" haverok negálását, és az otthoni meghallgatást, akkor - szerintem - kicsi az esély a mellényúlásra.![]()
Sok sikert a vásárláshoz, zenehallgatáshoz.![]()
Jah persze, ilyen is létezik. De akkor nálam életbe lép az, hogy vagy jó áron veszem, ha nem jönne be, akkor el tudjam adni (Vettem már én is így kockáztatva, volt ami bejött, volt amit eladtam), vagy elengedem és tovább megyek.juliush írta: ↑2024.03.11., hétf. 10:44Meg is lehet fordítani az érvelést, komolyan ne is próbálkozzunk olyan komponensekkel, amelyeknek előzetes, főleg otthoni meghallgatására nincs lehetőségünk? Példának okáért 2014-ben nem sok hazai hifista hallott a Resonessence Labs-ról, vagy 2017-ben az Exogalról (természetesen tisztelet a kivételnek!), nemhogy elérhető lett volna meghallgatásra. Bevállaltam őket és azóta is boldogan hallgatom.Vinkler írta: ↑2024.03.10., vas. 21:16Most komolyan!?
Ki az, aki meghallgatás nélkül vesz meg egy komponenst zenehallgatáshoz? Nem az a lényeg, hogy illeszkedjen a rendszerbe és megfeleljen a hallgató igényeihez? Tetszen neki, ami hall?!
Ok, alap műszaki adatokban feleljen meg az elvárásoknak, de felőlem bárki írhat, véleményezhet bármit, nekem az számit, amit hallok, nem az, amit valaki leír. Egy vélemény, így is kezelem.
Listák ide-oda, mindenkinek azt tanácsolom, hogy hallgassa meg a megvásárolni kívánt készüléket, és csak az alapján döntsön!
Az biztos, hogy nem ennyire fekete-fehér ez a sztori, Akvapark fórumtársunk gyönyörűen fogalmazta meg a racionális középutat!
![]()
Ha valaki tapasztalt, és tudja mit akar, akkor az nyugodtan vásárolhat meghallgatás nélkül, aki meg teszt bajnokot akar játszani az meg...Vinkler írta: ↑2024.03.10., vas. 21:16Most komolyan!?GTomi írta: ↑2024.03.10., vas. 21:08Próbálom követni a vitát itt a fórumon, de akkor ebből azt is le lehet szűrni, hogy valaki piacra dob egy kiváló terméket, majd a nevéből fakadóan, (mert egy jó brand), egyre silányabb termékeket dob piacra, plusz megjelennek más szereplők is, és akkor jön róló?
Jelen pillanatban a kínai dac gyártók ugyanezt csinálják, egyre többen és többet csinálnak olcsóbban, egyes mérések szerint ugyanazt a színvonalat hozzák mint a "nagyok", miközben a vita arról megy, hogy meg is kell hallgatni őket, nem csak mérni?
Ki az, aki meghallgatás nélkül vesz meg egy komponenst zenehallgatáshoz? Nem az a lényeg, hogy illeszkedjen a rendszerbe és megfeleljen a hallgató igényeihez? Tetszen neki, ami hall?!
Ok, alap műszaki adatokban feleljen meg az elvárásoknak, de felőlem bárki írhat, véleményezhet bármit, nekem az számit, amit hallok, nem az, amit valaki leír. Egy vélemény, így is kezelem.
Listák ide-oda, mindenkinek azt tanácsolom, hogy hallgassa meg a megvásárolni kívánt készüléket, és csak az alapján döntsön!
Meg is lehet fordítani az érvelést, komolyan ne is próbálkozzunk olyan komponensekkel, amelyeknek előzetes, főleg otthoni meghallgatására nincs lehetőségünk? Példának okáért 2014-ben nem sok hazai hifista hallott a Resonessence Labs-ról, vagy 2017-ben az Exogalról (természetesen tisztelet a kivételnek!), nemhogy elérhető lett volna meghallgatásra. Bevállaltam őket és azóta is boldogan hallgatom.Vinkler írta: ↑2024.03.10., vas. 21:16Most komolyan!?
Áthoztam ide a témát, ne OFF-oljuk a DAC-topicot.chord_ írta: ↑2024.03.11., hétf. 09:18
Én pl. így vettem, elég sok mindent.
Mark Levinson No.512.
8 éve volt 2M, használtan, légyszi add már ide meghallgatni, 20 kiló, de csak ide hozom a szobámba 110km-re rázatni autóval, aztán visszaviszem, ha nem tetszik, OK? Aztán kapsz egy mercicsokit, mert jófej voltál...
GustardA26
idehozod meghallgatni?, zenélünk meg dumálunk egy jót, OK? Tökjó lemezeim vannak ám. De nem biztos, hogy illeszkedik a rendszerbe, akkor bocs...
Hogy lehet kapni a Muzikernél, és ott a 36 órás elállási jog?, ja, de csak ha ki sem bontod, akkor, szóval ez felejtős, meg morálisan nekem nem OK...
Szerintem Vinkler nem írta ,hogy otthoni meghallgatás csak ami szóba jöhet......persze ezt csak én értelmeztem így.chord_ írta: ↑2024.03.11., hétf. 09:18Én pl. így vettem, elég sok mindent.Vinkler írta: ↑2024.03.10., vas. 21:16
Most komolyan!?
Mark Levinson No.512.
8 éve volt 2M, használtan, légyszi add már ide meghallgatni, 20 kiló, de csak ide hozom a szobámba 110km-re rázatni autóval, aztán visszaviszem, ha nem tetszik, OK? Aztán kapsz egy mercicsokit, mert jófej voltál...
GustardA26
idehozod meghallgatni?, zenélünk meg dumálunk egy jót, OK? Tökjó lemezeim vannak ám. De nem biztos, hogy illeszkedik a rendszerbe, akkor bocs...
Hogy lehet kapni a Muzikernél, és ott a 36 órás elállási jog?, ja, de csak ha ki sem bontod, akkor, szóval ez felejtős, meg morálisan nekem nem OK...
Én pl. így vettem, elég sok mindent.Vinkler írta: ↑2024.03.10., vas. 21:16
Most komolyan!?
Tudod hany “vak rendeles” megy review-k alapjan online shopokbol? Elkepeszto mennyiseg. Es utana a hazai kereskedok vagy szamoljak be 1-2-3 honapon belul, vagy ugyanennyi idon belul landolnak az aproban “feljebb lepes” cimszoval.Vinkler írta: ↑2024.03.10., vas. 21:16Most komolyan!?GTomi írta: ↑2024.03.10., vas. 21:08Próbálom követni a vitát itt a fórumon, de akkor ebből azt is le lehet szűrni, hogy valaki piacra dob egy kiváló terméket, majd a nevéből fakadóan, (mert egy jó brand), egyre silányabb termékeket dob piacra, plusz megjelennek más szereplők is, és akkor jön róló?
Jelen pillanatban a kínai dac gyártók ugyanezt csinálják, egyre többen és többet csinálnak olcsóbban, egyes mérések szerint ugyanazt a színvonalat hozzák mint a "nagyok", miközben a vita arról megy, hogy meg is kell hallgatni őket, nem csak mérni?
(meg)Hallgatás nélkül semmit nem lenne szabad venni, és ha lehet saját rendszerben, saját környezetben ha van rá mód. De ez már itt off.Vinkler írta: ↑2024.03.10., vas. 21:16Most komolyan!?GTomi írta: ↑2024.03.10., vas. 21:08Próbálom követni a vitát itt a fórumon, de akkor ebből azt is le lehet szűrni, hogy valaki piacra dob egy kiváló terméket, majd a nevéből fakadóan, (mert egy jó brand), egyre silányabb termékeket dob piacra, plusz megjelennek más szereplők is, és akkor jön róló?
Most komolyan!?GTomi írta: ↑2024.03.10., vas. 21:08Próbálom követni a vitát itt a fórumon, de akkor ebből azt is le lehet szűrni, hogy valaki piacra dob egy kiváló terméket, majd a nevéből fakadóan, (mert egy jó brand), egyre silányabb termékeket dob piacra, plusz megjelennek más szereplők is, és akkor jön róló?
Touch the screen, touch the screen!kupecke írta: ↑2024.03.09., szomb. 20:01Sajnos ez az üzenet tőled jött. Nagyon örülnék, ha azt a tudást és felkészültséget, amit zenei hozzáértés terén eddig a fórumon keresztül közvetítettél a Beethoven-i szellemiség jegyében használnád.![]()
Mindenki boldogabb lenne ( te is)![]()
Én csak egy áldást tudok küldeni NEKED!
Ezt Beethoven küldi neked, mert átment az üzenete.kupecke írta: ↑2024.03.09., szomb. 12:20Ő még talán azt tartotta fontosnak, amit Beethoven is megfogalmazott:tamagaba írta: ↑2024.03.08., pén. 16:59Volt egy Nagybácsim
...
Átjártam hozzá többször, hogy jól megmondom mi a hifi és a zenei hangzáshűség
Nem sikerült sosem
Minden pillanat amikor szólt a zene nála a szellemi tartalom elnyomott minden egyebet, műszaki irgumburgumot
Nem tudtam okosat mondani az Öregnek...
...
Elnézést, de párszor fogom még dicsőíteni
„A zene az egyetlen anyagtalan bejárat egy olyan világba, amely magasabb a tudásnál, s amely körülveszi az embert anélkül, hogy azt megragadhatná... Amit a szellem az érzékek útján kap meg belőle, az a megtestesült szellemi kinyilatkoztatás."
![]()
Ő még talán azt tartotta fontosnak, amit Beethoven is megfogalmazott:tamagaba írta: ↑2024.03.08., pén. 16:59Volt egy Nagybácsim
...
Átjártam hozzá többször, hogy jól megmondom mi a hifi és a zenei hangzáshűség
Nem sikerült sosem
Minden pillanat amikor szólt a zene nála a szellemi tartalom elnyomott minden egyebet, műszaki irgumburgumot
Nem tudtam okosat mondani az Öregnek...
...
Elnézést, de párszor fogom még dicsőíteni