Az élet elég változatos példákat produkál.
Volt nálam két dac is próba meghallgatáson egy - egy hétig, zokszó nélkül viszavették, ahogy megbeszéltük. A Mostani / Metrum / dac is így került hozzám, hogy hallgathattam több, mint egy hétig, ráadásul ingyen ! Meglepve és köszönettel vettem a felajánlását a kedves fórumtársnak. Végül beleszokott a rendszerembe, és utaltam a Forintocskát.
Vettem korábban úgy is dac - ot, hogy nem hallgattam meg sehol, visszavételről szó sem volt, csak amit hallottam és olvastam róla itt - ott, az alapján döntöttem és nagyon nem bántam meg. / Topping D70 /
Vásárolta már úgy is dacot, hogy a kereskedőnél hallgattam össze az enyémmel - nem adták oda próbafülelésre - egy tök más rendszerben, és tetszett a hangja.
Otthon újra összehasonlítva, a különbség ugyan úgy kijött, jobb volt, mint a régi.
A kis Unison Research integráltat is hasonlóképpen vettem. Elautóztam a világ végére a tulajhoz, vittem a saját erősítőmet, összehasonlítottuk.
Eléggé lemosta az enyémet. Hazavittem, újra összehallgattam őket, nem volt kérdés, hogy a új szerzemény jobb.
Ezt a módszert járhatónak tartom. A két készülék közötti differencia egy idegen rendszerben hasonlóan kihallható, mint a sajátban. Persze nem árt az idegen rendszer hangját gyorsan felmérni, miben más, mint a sajátunk, kiismerni, amennyire lehet.
Aztán, vettem úgy is erősítőt, hogy az ottani rendszerben meghallgattam, aztán letét ellenében elhozhattam, nálam lehetett egy hétig, mert pont ment el nyaralni a tulaj.
A hét elteltével hívom az embert, hogy visszavinném ezért, meg azért, mondta, jó, hívjam holnap, pontosítunk időpontot. Hívtam másnap és még vagy hússzor, soha többet nem vette fel a telefont.
SMS - ben el is küldtem háromszor a q. annyjába, mást nem tehettem.
Más kérdés, hogy azóta egy - két apróság átalakult a rendszeremben a szinergia érdekében és már meg nem válnék az erősítőtől, de akkor nem esett jól...

Ebből az utóbbiból az a tanulság is levonható, hogy ha nem túl nagy a baj, akkor ha kell, a rendszer rengeteg helyen finomhangolható, hogy a jövevény tökéletesen beillesztkedhessen az új környezetébe.