Mindenki boldogabb lenne ( te is)

Én csak egy áldást tudok küldeni NEKED!
Ezt Beethoven küldi neked, mert átment az üzenete.kupecke írta: ↑2024.03.09., szomb. 12:20Ő még talán azt tartotta fontosnak, amit Beethoven is megfogalmazott:tamagaba írta: ↑2024.03.08., pén. 16:59Volt egy Nagybácsim
...
Átjártam hozzá többször, hogy jól megmondom mi a hifi és a zenei hangzáshűség
Nem sikerült sosem
Minden pillanat amikor szólt a zene nála a szellemi tartalom elnyomott minden egyebet, műszaki irgumburgumot
Nem tudtam okosat mondani az Öregnek...
...
Elnézést, de párszor fogom még dicsőíteni
„A zene az egyetlen anyagtalan bejárat egy olyan világba, amely magasabb a tudásnál, s amely körülveszi az embert anélkül, hogy azt megragadhatná... Amit a szellem az érzékek útján kap meg belőle, az a megtestesült szellemi kinyilatkoztatás."
![]()
Ő még talán azt tartotta fontosnak, amit Beethoven is megfogalmazott:tamagaba írta: ↑2024.03.08., pén. 16:59Volt egy Nagybácsim
...
Átjártam hozzá többször, hogy jól megmondom mi a hifi és a zenei hangzáshűség
Nem sikerült sosem
Minden pillanat amikor szólt a zene nála a szellemi tartalom elnyomott minden egyebet, műszaki irgumburgumot
Nem tudtam okosat mondani az Öregnek...
...
Elnézést, de párszor fogom még dicsőíteni
Átgondoltam a dolgot. Tényleg hülye kérdés volt. :)wittao írta: ↑2024.03.08., pén. 14:42Bevallom kicsit nehezen értelmezhető a kérdésed.
Amennyiben egy notebookod van, annak az USB kimenetébe dugsz egy USB A-B kábelt, és a kábel másik végét bedugod a Topping D70S USB IN digit bejáratába. Megfelelő driverek feltelepítését követően a két eszköz kiválóan fog működni egymás társaságában. A notebookra kell valamilyen zenelejátszó szoftver, zenei anyag és hadd szóljon. Amennyiben a gépen a ROON-t futtatod, akkor ott is a zenelejátszó szoftver, ott kimeneti hangeszközként ki kell választani a Topping-ot.
Bevallom kicsit nehezen értelmezhető a kérdésed.
Hogy kerül a D70s hálózatra? Nincs benne streamer modul.
Deffiniálni kellene, mit értek természetellenességen ?
Vegyük ki a képletből a "természetellenes" jelzőt, mert ezzel nem lehet mit kezdeni, már többször is lyukra futottunk vele!
Ugyan én sem vagyok mozis, de most így képzelem el őket:Rock60 írta: ↑2024.03.04., hétf. 17:53
Számomra rendkívül bosszantó, hogy egy ki tudja, hány száz milliós rendszer bármilyen szempontból is gyengébb lehet, a sztereó zenélésre, nem filmezésre optimalizált sajátomnál - ami közel sem a világ teteje - és a csim - bum cirkuszra talán legfogékonyabb korban lévő fiam is azt mondja, hogy hát ez otthon tényleg elviselhetőbb, élvezhetőbb.![]()
Ja, gondolom, valami olyasmi...
Ok, persze, ez így van, ahogy szép nyugodtan leírtad a jelenséget.fapaci írta: ↑2024.03.04., hétf. 15:15
Filmeknél természetes látványról és hangzásról beszélni felesleges, hiszen ott szinte minden hangot utólag vesznek fel, vagy mesterségesen állítanak elő, az alkotóknak nem célja a valóság másolása. Talán csak a dokumentumfilmes műfajban van értelme ilyen hivatkozásnak.
A technikai fejlesztések - mint a sokcsatornás hang - nem feltétlenül a hangminőség javításáról szólnak, a Dolby kezdeti újításai pont hogy minőségromlást okoztak, mégis elterjedtek. Sokkal inkább az élmény fokozása a cél, hiszen a nép azt tudja értelmezni, azért fizet szívesen. A sokcsatornás hang sokaknál fontosabb, mint a nyers hangminőség, inkább vesznek valami gagyi sokdobozos szettet, mint egy komolyabb sztereó rendszert.
Igen, tudjuk a reklamok is szabvanyoknak megfeleloen ugyanolyan hangosak, csak mi vagyunk hulyek, hogy tovabbra is hangosabbnak halljuk oketdiagnet írta: ↑2024.03.04., hétf. 15:27Akiknél a~2015 után gyártott magas költségvetésű, eredeti nyelvű produkciók esetén is visszatérő probléma a beszéd és a finom részletek érthetősége, barátkozzanak meg a gondolattal, hogya hiba nagy valószínűséggel az ő készülékükben van.
A minőségi egész estés streaming tartalmak és sorozatok korszakában, a HBO trónok harca befejező évadánál borult ki a bili.
Felhasználók ezrei panaszkodtak, hogy értetetlenek a dialógok, vagy annyira hangosak az események, hogy állandóan a hangerőszabályzót kell nyomkodni. Az éjjeli sötét jeleneteknél, ami kb. az évad fele pedig nem látnak semmit. Szóval élvezhetetlen.
A HBO pruducereinek sokak számára lenéző(milyen ismerős ugye?) válasza az volt, hogy a belüket kidolgozták a professzionális és élethű képi és hangi ábrázoláson. Mindkettő dinamikailag és minden téren rendben vannak, a stereo lekeverést is beleértve. Ami az életben halk, az a vásznon is, ami pedig sötét, az ott is épp annyira fekete. Nem ipadokra laptopokra és ócska tévékre gyártották, hanem annak szellemében, hogy adott esetben mozi körülmények között is az élvonalba tartozzon.
Tökéletesen igazuk volt és ezt az irányt szerencsére mindegyik nagy tartalomgyártó átvette.
Sokaknál annyira félrehangolt lehet a "zenei" audio rendszerük és annyira megszokták ezt az állapotot, hogy csak az olyan mindennapi"természetes" hangoknál derül ki, hogy valami nem jó, mint a normál beszéd, ajtócsapódás, motorhang, stb. amiket amúgy nem hallgatnak rajta.
A tvbe/pcbe/erősítőbe dugott jó minőségű fejhallgató szettel könnyedén felderíthető a hiba forrása.
Emögött a rendszered, lejátszód beállítási problémáját sejtem. Találkozom a hibával néhány filmnél én is, de ma már nagyon ritkán, pedig elég sok filmet fogyasztok és kizárólag sztereóban hallgatom őket. A filmhangnak sztereó kompatibilisnek kell lennie, akárhány csatornára is keverték, ez előírás. Sok filmnél van gyári sztereó hangsáv, de ha nincs, a rendszerednek tudnia kell lekeverni sztereóra az eredeti megszólalási arányok megtartása mellett.
Én sem járok moziba már, de inkább az emberek miatt.Rock60 írta: ↑2024.03.04., hétf. 13:50Amikor a mozikat kezdték átállítani a Dolby Sorrund rendszerre, óriási elvárásaink voltak a hangminőséget tekintve a beharangozás után. Nekem kb. olyan emlékeim maradtak, hogy brutális, természetellenes dinamika, fölöslegesen hangos effektek, szörnyű beszédhangok, full műanyag, erőszakos hangzás. Már akkor is volt aki elájult a gyönyörtől, én akkor kezdtem leszokni a moziról.
DSP.
Alex_Aston írta: ↑2024.03.04., hétf. 14:00
TV hangszóróból jót kb. a CRT TV-k idején láttam utoljára, mert ott volt helye a dobozban a tisztességes hangugárzóknak.
Lapos TV-k esetében érthető szöveg szinte csak ordító hangerőn lehetséges szerintem.
Nálam 2.0 a zene ugye, és a mozi is ugyanaz a hangrendszer. Sosem volt ilyen gondom.
Amúgy én pont azt tapasztaltam, hogy a magyar szinkron "rátelepszik" a hangra, és mindent háttérbe szorít. Ezért is nézek mindent eredeti nyelven, felirattal, már vagy 20 éve.
A magyar filmeket persze felirat nélkül![]()
Nem tudom, mire gondolsz, hogy miért nem érthető.Shimano írta: ↑2024.03.04., hétf. 13:53
Most néztem meg pl a Disney +-on a préda-t.Ha azon érted sztereóban a dialógusokat magyar szinkronnal normál hangerőn,akkor vagy baromi jó a hallásod,vagy nem is tudom,mert én abból egy kukkot sem értettem simán csak a tévén,de még sztereóban sem.A 3.1-es egyszerű soundbar viszont érthetővé tette,pedig ez szinte csak egy alap hangrendszer.
TV hangszóróból jót kb. a CRT TV-k idején láttam utoljára, mert ott volt helye a dobozban a tisztességes hangugárzóknak.Shimano írta: ↑2024.03.04., hétf. 13:53
Nem tudom hogyan van a streamernél a hang,de mozifilmeknél tényleg agybajt kap az ember attól hogy nem érti a szöveget,dialógust.
Most néztem meg pl a Disney +-on a préda-t.Ha azon érted sztereóban a dialógusokat magyar szinkronnal normál hangerőn,akkor vagy baromi jó a hallásod,vagy nem is tudom,mert én abból egy kukkot sem értettem simán csak a tévén,de még sztereóban sem.A 3.1-es egyszerű soundbar viszont érthetővé tette,pedig ez szinte csak egy alap hangrendszer.
Nem tudom hogyan van a streamernél a hang,de mozifilmeknél tényleg agybajt kap az ember attól hogy nem érti a szöveget,dialógust.Aszpirin írta: ↑2024.03.04., hétf. 13:23Azért azon a - tipikusa magyar szinkronoknál észlelhető - nem túl ritka jelenségen a jó center és megfelelő beállítás sem segít, hogy néha túl halkra veszik a centerben a beszédhangot, miközben körülötte minden dübörög. A jó center a beszéd érthetőségén sokat segít, de szerintem a többi csatornához képest elcseszett hangerőn sem sokat. Bár talán még nem találkoztam jó centerrel, az lehet a gond.Shimano írta: ↑2024.03.04., hétf. 13:11Nagy a különbség ebben a sztereo rendszer,és a dedikált center hangszóróval ellátott soundbarok,házimozi rendszerek közt.
Nekem a halálom az hogy az egekbe kell tolni a hangerőt ahhoz hogy értsem azt hogy mit pofáznak simán csak a tévén,vagy sztereóban valamivel mozifilmeknél,de egy jó center segít ezen,ez a feladata,és erre is találták ki.
A sztereó keverés az a legtöbb filmnél külön hangsáv, direkt sztereóra - a streamer is azt kapja szerintem a szervertől, ha csak sztereó-kiépítésben van, és nem mondjuk Atmosból mixeli vissza sztereóvá... szerintem. Én pont azt tapasztalom a "rendszeremben", hogy az eredetileg sztereóra kevert cuccoknál nem vesztődik el (a centerben sem) az emberi hang. De mint mondtam, nekem csak gagyi cuccom van![]()
Talán nem.
Azért azon a - tipikusa magyar szinkronoknál észlelhető - nem túl ritka jelenségen a jó center és megfelelő beállítás sem segít, hogy néha túl halkra veszik a centerben a beszédhangot, miközben körülötte minden dübörög. A jó center a beszéd érthetőségén sokat segít, de szerintem a többi csatornához képest elcseszett hangerőn sem sokat. Bár talán még nem találkoztam jó centerrel, az lehet a gond.Shimano írta: ↑2024.03.04., hétf. 13:11Nagy a különbség ebben a sztereo rendszer,és a dedikált center hangszóróval ellátott soundbarok,házimozi rendszerek közt.
Nekem a halálom az hogy az egekbe kell tolni a hangerőt ahhoz hogy értsem azt hogy mit pofáznak simán csak a tévén,vagy sztereóban valamivel mozifilmeknél,de egy jó center segít ezen,ez a feladata,és erre is találták ki.