Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
Egy kis helyesbítés az Orbithoz. PgSpa-nak Orbit2 tápegysége van amit Theta le is írt 230V a kimeneti feszültsége. Orbit1 az a 110V-os kivitel. Nem összekeverendő lesz ami nem szereti..............................
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
NEM!!!!!!
Az Orbit kimenetén 230V AC 50Hz van (33 1/3) fordulatszám esetén. Max. 3W kimenő teljesítmény mellett.
Az Orbit kimenetén 230V AC 50Hz van (33 1/3) fordulatszám esetén. Max. 3W kimenő teljesítmény mellett.
Kicsit átforgatva kérdésed: Az Orbit és a lemezjátszó közti (hálózati)kábel cseréje okoz-e valamilyen változást, jó esetben pozitív irányba?

Hisz Orbitot az ember nem csak sebességváltás okán alkalmaz.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2024.03.12., kedd 08:47-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Ok: Idézési hiba javítása
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
há' mer' csakRock60 írta: ↑2024.03.11., hétf. 18:53Szeretem legalább nagy vonalakban megérteni, mi miért történik.
Mikor álltalában a tápkábelekről volt szó, és kábel - szkeptikusok is színesítették a csapatot, talán revox fogalmazta meg találóan a választ.
A lényege zenzásítva az, hogy ugyanaz az áram megy végig a rendszeren, a villásdugótól a hangszóróterminálig, csak itt - ott kissé módosul az erősítőben.
Ok, ez tiszta sor.
Az nem áll össze nekem, hogy a lemezjátszó hangját miképpen befolyásolja a tápkábel. Miben forog másképpen a tányér a kábel függvényében ?
Nem kételkedem benne, fel is fogom turbózni, remélhetőleg meg is fogom hallani, csak érdekelne a jelenség magyarázata - ha van - azon túl, hogy " há' mer' csak "...

A gondolkodás nem megerőltető...
Szeretem legalább nagy vonalakban megérteni, mi miért történik.
Mikor álltalában a tápkábelekről volt szó, és kábel - szkeptikusok is színesítették a csapatot, talán revox fogalmazta meg találóan a választ.
A lényege zenzásítva az, hogy ugyanaz az áram megy végig a rendszeren, a villásdugótól a hangszóróterminálig, csak itt - ott kissé módosul az erősítőben.
Ok, ez tiszta sor.
Az nem áll össze nekem, hogy a lemezjátszó hangját miképpen befolyásolja a tápkábel. Miben forog másképpen a tányér a kábel függvényében ?
Nem kételkedem benne, fel is fogom turbózni, remélhetőleg meg is fogom hallani, csak érdekelne a jelenség magyarázata - ha van - azon túl, hogy " há' mer' csak "...
Ok, ez tiszta sor.
Amíg gondolkoztok a válaszon
itt a következő :
Nálam a tápegységbe fix bekötésű a gyári tápkábel, azért sem akaródzott eddig nekiesni, hogy szétforrasszam, nyilván a szkepticizmusom is közrejátszott.
Úgy áll a dolog, hogy ha be van dugva a kábel, rögtön áram alá kerül az egész betonkeverő, világítanak a fordulatszám - választó érintőkapcsolók és a Rock logó.
Ezt elkerülendő - hogy ne kelljen ki - be huzigálni a dugót - a villásdugó helyére felszereltem egy kapcsolós dugót.
Ha kicserélem a tápkábelt, azt is fixre gondolom kivitelezni, semmi IEC - aljzat.
A kérdésem az lenne, hogy ha továbbra is szeretmék egy " főkapcsolót " a rendszerre, akkor jó megoldás a kapcsolós villásdugó, vagy inkább a tápegység dobozára szereljek egy kapcsolót ?
/ Az előző egyszerűbb, a másik korrektebbnek tűnik. Persze a legegyszerűbb, legolcsóbb és legjobb a ki-be dugdosás lenne, csak az olyan izé.../
Még annyiban más egy kicsit ez a setup, hogy nálam a " tápegység " igazából csak egy trafó, semmi elektronika nincsen benne. Az onnan kimenő kábel a végén azzal a DIN dugóval megy be a lemezjátszó hátuljára felszerelt elektronikába.
Ha a 220 - as kábelt kicserélem, nyilván a törpefesz kábelt is ki kellene.
/ Még e miatt kérdeztem múltkor a DIN - dugó forrást, de még nem szántam rá magam a projektre./

Nálam a tápegységbe fix bekötésű a gyári tápkábel, azért sem akaródzott eddig nekiesni, hogy szétforrasszam, nyilván a szkepticizmusom is közrejátszott.
Úgy áll a dolog, hogy ha be van dugva a kábel, rögtön áram alá kerül az egész betonkeverő, világítanak a fordulatszám - választó érintőkapcsolók és a Rock logó.
Ezt elkerülendő - hogy ne kelljen ki - be huzigálni a dugót - a villásdugó helyére felszereltem egy kapcsolós dugót.
Ha kicserélem a tápkábelt, azt is fixre gondolom kivitelezni, semmi IEC - aljzat.
A kérdésem az lenne, hogy ha továbbra is szeretmék egy " főkapcsolót " a rendszerre, akkor jó megoldás a kapcsolós villásdugó, vagy inkább a tápegység dobozára szereljek egy kapcsolót ?
/ Az előző egyszerűbb, a másik korrektebbnek tűnik. Persze a legegyszerűbb, legolcsóbb és legjobb a ki-be dugdosás lenne, csak az olyan izé.../
Még annyiban más egy kicsit ez a setup, hogy nálam a " tápegység " igazából csak egy trafó, semmi elektronika nincsen benne. Az onnan kimenő kábel a végén azzal a DIN dugóval megy be a lemezjátszó hátuljára felszerelt elektronikába.
Ha a 220 - as kábelt kicserélem, nyilván a törpefesz kábelt is ki kellene.
/ Még e miatt kérdeztem múltkor a DIN - dugó forrást, de még nem szántam rá magam a projektre./
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Sajnos nagyon hallani...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Jártatok már úgy, hogy kisebb leállás után nem úgy szólt a lemezjátszó, ahogy korábban ?
Legalább két hétig nem ment nálam. Hétvégén bekapcsoltam, hát sehogy sem akart összeállni a hangja.
Lement vagy három lemez, mire úgy - ahogy magára talált, de úgy kapcsoltam ki este két - három óra után, hogy még mindig nem az igazi...
Legalább két hétig nem ment nálam. Hétvégén bekapcsoltam, hát sehogy sem akart összeállni a hangja.
Lement vagy három lemez, mire úgy - ahogy magára talált, de úgy kapcsoltam ki este két - három óra után, hogy még mindig nem az igazi...

- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Mégis félreértetted, a lemezjátszó kábelét akarom cserélni, nem az Orbit bejövőjét, az cserélhető, oda be tudok próbálni bármit.
Szerintem nem értette félre senki.
Az Orbit 2 tápot kell megkábelezni, nem ?
A lemezjátszó tápjának kábelcseréjétől ne várj akkora változást, mint egy dac, phono, vagy erősítő esetében.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1187
- PgSpa
- Fórumlakó
Ennyit szerintem ér a dolog. Mit javasolsz?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1187
Szerintem amivel már érdemes ilyenre foglalkozni, azok 100 ezer körül vannak használtan. Alatta annyira keveset mutatnak, hogy nem látom értelmét azokra költeni.
- PgSpa
- Fórumlakó
Szerinetm félreértitek a kérdésem. Nem a tápegységhez csatlakozással van gondom, ez csak megadta a lökést a tápkábel cseréjéhez. Pontosítom a kérdést:
Tudtok-e javasolni tápkábel típust egy ilyen lemezjátszóhoz, ami hangban előrelépés a meglévőhöz képest?
Tudtok-e javasolni tápkábel típust egy ilyen lemezjátszóhoz, ami hangban előrelépés a meglévőhöz képest?
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Én a tápegységre gondoltam.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Kérdezd meg a gyártót, hogy mit javasol.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Heed Audio, Huszti Zsolt.PgSpa írta: ↑2024.03.09., szomb. 10:08Egy olyan kérdést tennék fel, ami akár mehetett volna a kábelezzünk topikba is, de ide írva szerintem több igazi tapasztalaton alapuló válasz érkezik:
A kb. fél éve használtan vásárolt lemezjátszómban szeretnék tápkábelt cserélni. A modell Manticore Mantra. Valaki az előző tulajdonosokból bekötött egy sima fehér háromerest, ami egyrészt nagyon csúnya, másrészt kicsit kilóg a már "bedrótozott" rendszeremből. Az igazi apropót az adja, hogy beszereztem egy Orbit 2 tápot, és az IEC lengő apát fogad, így mindenképp érdemes lesz szerelnem, mert most a levágott lapos lengő aljzatba bedugva és szigszalagozva működik a meglévő dugó.
A lemezjátszó értékéhez igazodó javaslatokat várnék.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- PgSpa
- Fórumlakó
Az általad bemutatott dugóm már van, a kábel érdekelne, főleg hangra gyakorolt hatás tapasztalatokkal.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2655
https://www.szerszamkell.hu/iec_c14_dug ... 5891ebe52ePgSpa írta: ↑2024.03.09., szomb. 10:08Egy olyan kérdést tennék fel, ami akár mehetett volna a kábelezzünk topikba is, de ide írva szerintem több igazi tapasztalaton alapuló válasz érkezik:
A kb. fél éve használtan vásárolt lemezjátszómban szeretnék tápkábelt cserélni. A modell Manticore Mantra. Valaki az előző tulajdonosokból bekötött egy sima fehér háromerest, ami egyrészt nagyon csúnya, másrészt kicsit kilóg a már "bedrótozott" rendszeremből. Az igazi apropót az adja, hogy beszereztem egy Orbit 2 tápot, és az IEC lengő apát fogad, így mindenképp érdemes lesz szerelnem, mert most a levágott lapos lengő aljzatba bedugva és szigszalagozva működik a meglévő dugó.
Conrad Electronic is árúlt ilyet régen...
vagy a számitógépeseknél veszel olyan kábelt ahol apa-anya féle változatok vannak a kábel végén,levágod az "anya" félét,és arra teszel egy normál dugvillát..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- PgSpa
- Fórumlakó
Egy olyan kérdést tennék fel, ami akár mehetett volna a kábelezzünk topikba is, de ide írva szerintem több igazi tapasztalaton alapuló válasz érkezik:
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Köszönöm szépen a tanácsokat a Teslával kapcsolatban :) Így már bátrabban állok neki a felújításnak :)