Köszönöm, hogy megosztottad a történeted! Jó példája annak, mikor valaki komolyan gondolja és cselekedni is képes.
A fórumon belül visszavonultam ebbe a topikba, lépésem okait nem szellőztetném, lezártam magamban ezt a nyűglődést. A szavazással több célom is volt, pl. kíváncsi voltam, milyen aktivitást lehet elérni a fórum ezen kieső részén, azaz érdemes-e fenntartani.Annyit hozzátennék a szavazáshoz, hogy talán még reprezentatívabb tudna lenni, ha egy olyan topicban kaphatna helyet, amit még szélesebb körű zenehallgató/hifista közönség látogat. Itt ezen a helyen lehetséges, hogy eleve olyanok szavaznak, akik nyitottabbak az akusztika kérdéskörére. De gondolom itt van lehetőség a szavazást elhelyezni.
De ennél jóval fontosabb, hogy szívemen viselem az akusztika elfogadottságát, mivel a jelenlegi világ egyik legkomolyabb stresszfaktorához kapcsolódik. E fórum közönségének is komoly fejtöréseket okoz, mégha nem is mindenki veszi észre, hogy akusztikai problémákkal küzd.
Folyamatosan szondázom az emberek vélekedését a kérdésben és határozott javulást érzékelek a korábbi helyzethez képest. Sajnos a 6 évvel ezelőtti szavazás eredménye már nem látszik, de emlékeim szerint nagyjából fele-fele arányt mutattak az akusztika jelentőségét elfogadó és elutasító válaszok. A kb 15 éve végzett hasonló felmérés (aminek már a nyomai sem látszanak a fórumon) pedig kimondottan elutasító hozzáállást mutatott, az akusztika akkoriban inkább nevetség tárgya volt. A mostani szavazás csak néhány napja zajlik, de a beérkezett félszáz válasz alapján talán nem elhamarkodott kijelentés, hogy most igencsak más, sokat javult a helyzet.
Pl. senki nem tagadta a kérdés fontosságát, bár igazad lehet és ide eleve olyanok jönnek, akik már "be vannak oltva". Örvendetes, hogy a válaszadók közel fele szakember segítségével nyúlt a témához és nem követte a manapság trendi "ezermester" vonalat. Ugyanakkor négyen is azt válaszolták, hogy szeretnének, de nem tudnak javítani szobájuk akusztikáján. Én ezt szívesen firtatnám, főleg ha esetleg valaki leírná az indokait. Persze nem akarok csípőből cáfolni mindenkit, de talán sokan nem tudják, hogy a jelenlegi piaci kínálatban egészen igényes, gusztusos megoldások közül lehet válogatni. Amúgy nem is feltétlenül kell vásárolni bármit is a helyzet javításához, néha elég kicsit átgondolni és átrendezni a környezetünket.