ELEX írta: ↑2024.03.07., csüt. 14:08
Aszpirin írta: ↑2024.03.07., csüt. 13:54
Érdekes módon az AV-Land honlapján (már) nincs semmilyen Simaudio (Moon) termék, pedig a gyártó oldalán is az AVLand szerepel magyarországi forgalmazóként. Fura.
Nem volt egy nagy cucc a Moon. Ősrégi kivált Levinsonos csapat alapította. Aztán megragadtak azon a szinten, csak olcsósítani akartak, ami a minőség rovására ment. Majd elkezdtek lejjebb mászni. Számtalanszor próbáltam jónak hallani egy Moon rendszert. Nem sikerült. Ugyanaz a hangfal mással hajtva sokkal jobb volt.
Sajnálatos, hogy valaki egy zsák pénzzel elkezd kamion számra vásárolni egy gyártótól, akit elkezdett képviselni és azt hiszi, majd a vevők ezután tolongani fognak érte. Hát nem! A vevőkör nem két nap alatt alakul ki. Nagyon sok év megbízható működés hozza meg a bizalmat ezen a szinten. Ha valaki a kenyérpirítótól az ultra highendig mindent árul, az eleve gyanút ébreszt az igényes vevőkben. Az a vevő réteg azért erre is érzékeny.
Üdv! Meglep a véleményed, de természetesen tiszteletben tartom.
Én előtte Linn Majik dsi-t használtam, ami egy all-in-one (később ha jól emlékszem már hdmi bemenetekkel dsm-nek hívták), a végén csak mint streamer dac + előfok ment, egy külső végfokkal. Nagyon szerettem a Linn-t, de amikor előre akartam lépni, és több hangfal és erősítő kipróbálása után volt lehetőségem a Moon 390 streamer dac+előfokot meghallgatni, és otthon is hosszabban tesztelni, akkor engem meggyőzött. Meglepődtem, nem gondoltam, hogy a dsi volt a gyenge láncszem. Persze talán nem is korrekt az összehasonlítás a dsi-vel, hiszen a 390 kb egy évtizeddel frissebb, de az akkori Linn Majik DSM drágábban kevésbé tetszett. Még Naim streamerrel volt akkor lehetőségem összehasonlítani és nekem annál is jobban tetszett.
Az Ace-t egy Dynaudio Contour 20ivel hallottam. A nem könnyen hajthatónak tartott dynokat simán kezelte, bár a 20i ugye egy polcsugárzó, de nem mindegy neki milyen elektronika van mögötte.
Meglep a minőségre vonatkozó info is. Eddig bármilyen Moon cuccot láttam, elég jól megépítettnek tűnt (kivéve a 390hez is adott távirányítót

). Persze nem dizájnról beszélek, mert ugye kinek a papné, kinek a ministránsfiú…
Mivel a kanadai márka csak pár éve kezdett Észak-Amerikán kívüli piacokra is terjeszkedni, utána olvastam amerikai és kanadai fórumokon. Ott a régi szériái, mint a W sorozatú végfokok és i5 stb integráltak eléggé pozitív jelzőket kapnak, és nem olcsón forognak 10en20on évesen. A mostani/kifutóban lévő Neo és Evolution széria dac streamerei is elismertek. Az elmúlt években megjelent európai review-k is általában pozitívak (bár a magazinok objektivitásáról persze gondolom sokan vagyunk kevéssé jó véleménnyel).
Mivel én végül Moon cuccokat vásároltam, elfogulatlansággal véletlnül se vádoljon senki!
Két dolog motivált, hogy a témához hozzászóljak. 1. Aszpirin keresett valamit, és azt gondolom a Moon Ace egy lehetséges opció. 2. Mindenhol, itt a fórumon is, olyan sok a megosztott negatív vélemény, hogy ingerem volt az én pozitív véleményem megosztására, csak az egyensúly miatt

Remélem a fórumtárs megtalálja az eszközt, amivel Ő elégedett lesz. Még annyit, hogy kérlek, 4000€ qurva sok pénz, nehogy már úgy vegyél ennyiért berendezést, hogy meg sem hallgatod előtte!