Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

All-In-One eszközök

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Re: All-In-One eszközök

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Dirac-nak szerintetek mennyire lehet hinni? Mert kissé hihetetlen számomra, amit "mond":

A 13 méréses filterkészítést végeztem el, a fő hallgatási pozíció elég vacakul néz ki szerintem:
Screenshot 2024-03-11 at 22.25.48.png
Aztán az összes mérés elvégzése után ezt a frekvenciamenetet kapom:
Screenshot 2024-03-11 at 22.21.27.png
A korrekció után pedig szerinte:
Screenshot 2024-03-11 at 22.34.15.png
.
...ami számomra elég hihetetlen (vagy tényleg lehetséges ez? Esetleg még jobb is?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1313

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Aszpirin írta:
2024.03.11., hétf. 17:37

Na, köszönöm mindenkinek a sok-sok segítséget, a néhány napos keresgélés eredménye ma megszületett: NAD M33
Na, gratula, örülök, hogy összeállt a cucc. :tutiok:
Elárulod, milyen szempontok alapján választottad ezt a típust ?
Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet, de nem rémlik, hogy a sok segítség során bárki ajánlotta volna... :D
Így vakon nem tűnik rossz választásnak, a NAD mindig tudott valamit a hangról. :drum:
Van egy megegyező komponens a szobánkban, a MALM komód... :kapdelm:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Na, köszönöm mindenkinek a sok-sok segítséget, a néhány napos keresgélés eredménye ma megszületett: NAD M33
Hangja alapján nekem instant get volt, bár nem tudtam meghallgatni saját hangfalakkal, itthon is egyértelmű, hogy nem lőttem mellé, ez nagyon passzol az ízlésemhez.
Dirac-ot még nem próbáltam, talán hamarosan az következik, de ez Dirac nélkül is jól szól, még így, bejáratósan is (vadiúj, előttem lett felbontva a gyári csomagolása).
A távirányítóját sem próbáltam még, pedig az is tekintélyes darab, alumínium házzal, nem a megszokott műanyag...
De hát ott a Roon és a BluOS is miden eszközömön, ehhez egyelőre nem tudom, minek távirányító. A Roon felületét jobban szeretem, mint a BluOS-ét, szóval alighanem azzal fogom használni, mert semmiféle különbséget nem észlelek abban, hogy BuOS-el streamele, vagy a Roon Serverről küldöm a zenét (bár a Roon szerverem a ház egy távolabbi pontjában van, a munkaszobámban).
Elég fura így a hálószobában, ágyból hallgatni a zenét, de megszokom, muszáj volt meghoznom ezt a kompromisszumot, mert ennek egyetlen alternatívája volt: a semmilyen hangfalas zenehallgatás.
Picit magasabb kategória, mint amit eredetileg akartam, de hát ez van, ezt nem szabad meghallgatni :D
Szóval ez lett a korábbi nagy rendszeremből: egyetlen streamer-erősítő és egy pár hangfal. Minimalista felállás. Talán elleszek vele egy darabig.
IMG_5974.jpeg
IMG_5970.jpeg
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1366

Hozzászólás Szerző: vazze »

PS Audio Stellar Strata-ról vélemény vagy tapasztalat?
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: zenta »

Egy másik "mindenlényegesegybe": Gato Audio DIA-250S NPM.
Van valakinek tapasztalata vele?
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, Border Patrol SE DAC, Mastersound BOX, Falcon Acoustics IMF 100

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

Ez valahogy eddig elkerülte a figyelmemet...
https://www.advanceparis.com/en/produit/myconnect-250/

Megmondom őszintén, hogy nem hallottam még ilyet... nem tudom milyen minőség lehet valójában.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

violin
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2024.03.08., pén. 12:31
Nemsokára tényleg kikötünk a music centereknél
Én bemondom az All-in-t :)
Igen, nézőpont kérdése, hogy mi is pontosan az all-in one készülék... gondolkodik.gif

Forrás+erősítő (elő+vég).... vagy multiplayer (több forrás) + erősítő...
Igazi aio most talán csak az AVM lenne..... sőt, talán még az sem! Asszem tuner nincs benne....

Szóval streamer+CD futómű+phono+HDMI+elő-végfok... ja és pre-out, ha esetleg nem lennél elégedett a beépített végfokkal.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Nemsokára tényleg kikötünk a music centereknél
Én bemondom az All-in-t :)
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Alex_Aston írta:
2024.03.08., pén. 11:49
Ha nincs benne végfok, csak előfok, na az jó kérdés, melyik kategória. Az talán "csak" egy komplett streamer lenne....? gondolkodik.gif
Kicsit több is lehet a körülményektől függően. Nálam van aktív doboz is, azok elé egy streamer, dac, preamp kombó eszköz komplett megoldás, miután végfok van a dobozokban.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Alex_Aston írta:
2024.03.08., pén. 11:49
Ha de valaki alli-in-one készülékről beszél, az olyan, hogy csak hangszórót kell rákötni (esetleg BT, brrrr), és kész, nem?
Én is azt gondolom, hogy akkor van értelme egy ilyen gépnek, ha csak egy doboz van a polcon. Esetleg kuriózumként ott lehet elvetemülteknél a lemezjátszó, ha már megvan. Minden más forrás meg amúgy is digitális, legyen kezelhető egy gépben. Szerintem.
Úgy indult itt a dolog, hogy az egybegépekkel meg lehet spórolni egy csomó helyet és kábelt, egyebet, mi értelme akkor, ha mégis több a cucc?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4947

Hozzászólás Szerző: pärt »

A tényleg minden egyben készülékek egy átmeneti kor gyermekei. Beépített cd játszó, phono el fog tűnni, esetleg egy-egy cégnél rétegmodellként marad. Szerintem a streamer/dac/erősítő összeállítás lesz alapértelmezett azoknak, akik kicsit továbblépnének a számítógépre kötött csinn-bumm aktív hangfalról. Nagyon kevesen fognak komponensekkel molyolni, patkányfészek-szerű drótgubancokat elviselni. Aki természetes módon beleszocializálódott kamaszként (a most keresőképessé váló korosztály zöme), hogy a zenehallgatás magától értetődő eszköze a telefon plusz fülhallgató kombó, az nagyon nem tud mit kezdeni az öregek sok fekete doboz fétisével.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2024.03.08., pén. 12:02-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

pali923 írta:
2024.03.08., pén. 11:07
Persze, hogy meg lehet oldani. Csak ez a topic a hálózati audio lejátszós topicból nőtt ki, de mindenki döntse el, szüksége van-e az egybegépében a streamerre.
Szerintem az AIO eszközök streamer + DAC + előfom + végfok minimum. És még lehet benne CD is bizonyos modelleknél.
Egy erősítő, amiben van DAC is, nem új keletű, a 80-as években is voltak ilyenek, de szerintem az nem komplett csomag, mivel nem lehet forrás nélkül hallgatni. Max a táp búgását :rolleyes:

Ha nincs benne végfok, csak előfok, na az jó kérdés, melyik kategória. Az talán "csak" egy komplett streamer lenne....? gondolkodik.gif

Ha de valaki alli-in-one készülékről beszél, az olyan, hogy csak hangszórót kell rákötni (esetleg BT, brrrr), és kész, nem?
Csak a Marantz! :-D

pali923
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2024.03.08., pén. 10:55
+laptop/tablet és voila..
Persze, hogy meg lehet oldani. Csak ez a topic a hálózati audio lejátszós topicból nőtt ki, de mindenki döntse el, szüksége van-e az egybegépében a streamerre.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2627

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

pali923 írta:
2024.03.08., pén. 10:17
dixie-chicken írta:
2024.03.08., pén. 09:31
Leak Stereo 230
Tényleg érdekes a dizájn, csak nincs benne hálózati csatlakozó, csak BT. Mennyire minősül ez all-in -one készüléknek? Inkább "csak" erősítő, annak akár jó is lehet.
+laptop/tablet és voila.. :smile32: ...de ha 100% ban ragaszkodunk a "one box" fogalomhoz,akkor nem... :kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

pali923
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Leak Stereo 230
Tényleg érdekes a dizájn, csak nincs benne hálózati csatlakozó, csak BT. Mennyire minősül ez all-in -one készüléknek? Inkább "csak" erősítő, annak akár jó is lehet.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

violin írta:
2024.03.08., pén. 10:02
dixie-chicken írta:
Leak Stereo 230

https://www.leak-hifi.co.uk/stereo230/

vele kapcsolatban esetleg vlkinek valós tapasztalata ?...nekem szimpi a retro dizájrna hajazása...

:kiss:
Nem ismerem, de elég bizalomgerjesztő a belseje. Ja, és nem D-osztályú erősítésű... :rolleyes:
LEAK_Stereo_230_innen.jpg
elég jó kritikát kapott,de mint tudjuk,minden relativ..

https://www.stereophile.com/content/lea ... -amplifier
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

pali923
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2024.03.08., pén. 08:31
Hátöööö ... all-in készüléknek nehezen nevezném :rolleyes:
Hát igen. Nem biztos, hogy jó következtetéseket vonok le ebből, de ez az MF Encore pont az a készülék lett volna, amiről itt beszélgetünk. Egy jónak mondott erősítőt építettek körbe azokkal a truvájokkal, amik kellenek manapság. Aztán valószínűleg nem lett sikertermék, mert a vonalat nem vitték tovább abban a formában, méghozzá elég hamar leállították.

Lehet, hogy mégsem annyira komoly ez az all-in-one felé menő tendencia, mint amiről itt merengünk?

Az is lehet, hogy a ma felnövő nemzedéknek elég lenne a stream és az erősítő, a cd és a phono az öregek játszótere. Akkor viszont ez az MF Stream különösen érthetetlen ebben a formában.

violin
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Leak Stereo 230

vele kapcsolatban esetleg vlkinek valós tapasztalata ?...nekem szimpi a retro dizájrna hajazása...

Nem ismerem, de elég bizalomgerjesztő a belseje. Ja, és nem D-osztályú erősítésű... :rolleyes:
LEAK_Stereo_230_innen.jpg

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Leak Stereo 230

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

pali923 írta:
2024.03.07., csüt. 13:19
violin írta:
2024.03.07., csüt. 12:09
MF Encore pl AB osztályú, a ritka kivételek egyike.
Ha jól látom, ez kifutott termék. Van helyette M6si Stream, ahhoz meg mellékelnek egy Wiim Pro-t, hogy legyen stream is, de a cd eltűnt. :D Itt meg az erősítő a lényeg, az maradt meg.
Igen, és még a digitális részét sem hozták fel annyira, hogy legalább névlegesen "Stream"-nek lehessen nevezni.
Maradt az egy szál 24/96-os USB bemenet és slussz. Még annyit sem tettek meg, hogy "átmentették" volna ide az Encore digitális egységét, a bemenetekkel, vagy legalább a cd lejátszóból átvették volna a korábban láthatóan tudatosan oda integrált, külső dacként használgató digitális egységet gondolkodik.gif
Egyszerűen odabiggyesztettek mellé egy alap streamert, amit ráadásul az MF nem is fogad a Wiim semelyik digit kimenetéről, csak analógról - ami pedig a PRO-nak nem erős oldala. Mintha azt mondanánk, hogy egy prémium autóhoz a gyártó nem készült még el a masszázs ülésfunckió fejlesztésével, de addig ad helyette autósboltos golyós ülésbetétet. Hátöööö ... all-in készüléknek nehezen nevezném :rolleyes:

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 71
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hildgyorgy »

zenta írta:
2024.03.07., csüt. 14:49
Egy készülék, amiben valóban minden van és nem kínai (német): AVM INSPIRATION CS 2.3
Streamer (Roon Ready, Tidal, Qobuz, Highresaudio, Spotify, AirPlay2, UPnP), dac, erősítő, CD, MM/MC phono.
Nem hallottam, semmi tapasztalatom nincs vele, azért írom, hogy teljesebb legyen a kép.
Nekem pont ilyen van! Mit mondjak: nagyon szeretem. Az élményt úgysem tudom leírni it...:) Egyébként a saját applikációja eléggé közepes, de azt már csak a szoftverfrissítéskor meg a Tirana Jazz rádió hallgatásakor használom. Egyébként Roon, Spotify, Tidal, saját appjaival.
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T

violin
V.I.P.
V.I.P.

zenta írta:
2024.03.07., csüt. 14:49
Egy készülék, amiben valóban minden van és nem kínai (német): AVM INSPIRATION CS 2.3
Streamer (Roon Ready, Tidal, Qobuz, Highresaudio, Spotify, AirPlay2, UPnP), dac, erősítő, CD, MM/MC phono.
Nem hallottam, semmi tapasztalatom nincs vele, azért írom, hogy teljesebb legyen a kép.
Ennek az újabb verziója a CS 30.3 .... kicsit olcsóbban, azonos tudással.
Én voltam az AVM nyílt napon , de az ott hallottakból nem vonnék le semmilyen következtetést... :rolleyes:

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: zenta »

Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, Border Patrol SE DAC, Mastersound BOX, Falcon Acoustics IMF 100

pali923
V.I.P.
V.I.P.

violin írta:
2024.03.07., csüt. 12:09
MF Encore pl AB osztályú, a ritka kivételek egyike.
Ha jól látom, ez kifutott termék. Van helyette M6si Stream, ahhoz meg mellékelnek egy Wiim Pro-t, hogy legyen stream is, de a cd eltűnt. :D Itt meg az erősítő a lényeg, az maradt meg.

violin
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2024.03.07., csüt. 11:59
Az az AVM tetszik nekem, csak a D-osztály zavar kicsit. Lehet ám, hogy csak konzervatív vagyok, meg kéne hallgatni. Van egyáltalán, amelyikben nem ilyen az erősítő?
Talán néhányban nem az.... MF Encore pl AB osztályú, a ritka kivételek egyike. Én A-osztályon szocializálódtam, nehezen emésztem a D-osztályt...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”