Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 750

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Nem sikerült neki, mert megtudta, hogy vak.
;)

De ha Ő az egyik szereplő, belekukkantok. :D
suvi-hartlin-jakoi-suru-uutisen-instagramissa.jpg
suvi-hartlin-jakoi-suru-uutisen-instagramissa.jpg (33.71 KiB) Megtekintve 1201 alkalommal
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Egy zuhanás anatómiája - Drámának jó, mégis egy megúszós nyitva hagyással zárul, ami olcsóvá és öncélúvá teszi, amellett, hogy lehetett előre sejteni ezt a megúszást. Ne keverjük össze a rendezői-művészi lebegtetéssel, ami hozzáadna a tárgyalt részhez, mert nem teszi. Jöhetne új trend ebben.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
2024.03.05., kedd 17:21
mert az univerzumban lenne potenciál...
Bocs, ezt nem értem hogy jött hirtelen, mikor elemeiben meg lehúzod, jogosan. Mellesleg miért szenvedsz ezekkel a szarokkal amikor annyi másféle szart is ont még a filmipar? Időnként nem szarokat is.

Momoa abszolút közönséges példája az üres maszkulinitásnak, szomorú, ha ez bárhol is tartópillér tud lenni.

Szegény Párák - megint egy a közönség művészfilmjei közül, egy ideje valakik szerint bizonyára sikerrel egyesítették a popcorn mozit és a művészfilm-gyártást, mert ettől a ponttól gyártássá lett ez is. Előnytelenségek ötvöződnek, az alacsonyabb helyiérték nyer, vagyis sokat nem kell várni tőle, de egynek megteszi. Emma Tombstone számos jövőbeli szerepében érdekesen fogja kivenni magát, van egy ilyen halovány jóslatom.

Tombstone - A halott város (1993) - újranézni meg.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Aquaman és az elveszett királyság
(Aquaman and the Lost Kingdom)

Gondoltam, befejezem a James Gunn előtti DC érát.
Az vitathatatlan, hogy az Agymenőkben Rajesh Koothrappali-nak igaza volt, Aquaman (önmagában) gáz.
A sztori említést sem érdemel.
Ugyanakkor, valamiért vannak szimpatikus melákok, akik elvisznek a hátukon egy filmet, ilyen Momoa is.
Patrick Wilson színészileg felülmúlta önmagát, Orm és Aquaman párosa jó volt, helyenként Thor-t és Loki-t idézték egy "párhuzamos moziverzumból".

Egyáltalán nem jó film (mint az MCU és DCEU legtöbb opusza), de kategóriájában még a nézhetőbbek közé tartozik.

Obi-Wan Kenobi

Próbálom megérteni, az SW sorozatokat, de nem megy.
Mintha lenne valami algoritmus, mesterséges intelligencia, ami gyártja az egykaptafára készült retteneteket.
Folyamatos önismetlés: "szúrjunk át valakit fénykarddal, aki azt túléli", "hagyjuk magára a legyőzöttet, úgyis meghal, ja, mégsem".

Számomra mégcsak nem is a korához képest túl okos, majdnem mindenkit lefutok kislány volt az idegesítő.
Hanem, ami mindig is baja volt az SW-ének, de itt nagyon kijött: teljesen random, hogy ki mikor milyen erős és kit győz le.
Meg az ilyen baromságok, mint a sivatagban eltemetett fénykard, vagy egy egész osztag előtt beszélget Reva és Obi-Wan.
Meg az utólagos belemagyarázás, ahogy próbálják menti a menthetetlent és utólag koplexebbé tenni Anakin/Vader jellemét.
És Obi-Wan miért szólítja Darth-nak?
(Ezt vajon miért nem javította Lucas az Ep.IV.-ben?)
Amikor nemcsak a nézők, a jedi lovag karakter is tudja, hogy a Darth nem név, hanem egy titulus?

Eh, ez az egész franchise egyre elfuseráltabb, egy reboot nagyon ráférne, mert az univerzumban lenne potenciál...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3332

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot

https://m.imdb.com/title/tt13328824/

Súlyos film, és nagyon helyre teszi az ember értékrendjét. Szeretem az ilyen műveket. Nálam ilyen egy kiváló, 10 pont közeli alkotás.

Egy, a betegsége miatt kerekesszékbe került emberről szól, aki ráadásul a látását is elvesztette ugyanezen okból. Mégis vidám maradt, de persze szenved, és vágyik a szeretetre. Talál egy lelki társat, akivel sosem látták egymást, de napi szinten órákat beszélnek. És mi sülhet ki ebből? Ezt mutatja be a film, egy nagyon egyedi látásmódban, ami segít átélni, hogy milyen az élete egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben lévő embernek.

Á, én asszem napokig fogok ezen kattogni. Zseniális alkotás ez a film.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A Föld hangjai (Earthsounds) - lebilincselő természetfilm-sorozat az AppleTV+-on. Természetfilm-kedvelőknek nagyon ajánlom, ée nem utolsósorban ez egy egész sorozatnyi Atmos-demó, vagyis elképesztően jók a természethangok benne, ami nem véletlen, hisz' erről szól :D

(az azért nagyon meglepett, hogy egy megtermett hím bőgőmajom bőgésének hangereje eléri a 140(!!!) decibelt, és 5 km távolságból is hallszik a dzsungelben. Durva.)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Dűne 2. rész moziban nézve. Őszinte leszek, nem voltam nagy Dűne rajongó, az első 1984-es film nagyon nem fogott meg, a könyvet nem olvastam, a sztori nagyon nem hozott lázba. A 2021(?)-es újra feldolgozott verziót sem láttam moziban csak később itthon, viszont ez már tetszett. Ezen felbuzdulva ma megnéztük a 2. részt moziban. Nagyon hosszú (nekem a 2.5 óra egy seggel már sok) de megérte. A szereplők, a ruhák, a snittek, vágások, a képi világ, látvány és ehhez a zene, hanghatások nagyon el vannak találva. Sajnálom hogy az elő részt nem néztem meg moziban, szerintem ez oda való, ott tud nagyot ütni.
Megkockáztatom, hogy egyediségével új mérföldkő már-már egyfajta művészfilm, vagy. műalkotás a maga nemében. (Számomra egyetlen negatívum a sztoriban volt, nincs lezárva, nincs nagy happy end, de ez már az én bajom)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Na ajánljatok még többet, titkos befutókat, mindent, ami tetszett.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

venomer írta:
2024.02.28., szer. 10:42
...
Hogy sikerül elkülöníteni az új kiadást a szubjektív tényezőtől? Lehet, hogy a remake már kívül esik a lelki tartományodon, emiatt jellegtelennek is hat, de egyébként jó, jó annak, aki ma annyi idős, mint te anno. Sok fércmű van, nem állítom, hogy nem, de mindig élni kell a feltételezéssel.
Valahogy azért sikerül. ;)

Pl. attól, hogy a Kevin Sullivan-féle Anne of Green Gables egy nagyon jó és sikeres adaptáció, amit régóta ismerek, nem akadályozott meg abban, hogy élvezni tudjam a Netflix verziót, aminek pl. remek a szereposztása (Gilbert-et leszámítva, de Sullivan verziójában sem tetszett) és nem újrázott, hanem tényleg variáció egy témára.

A sógunnak is kíváncsian álltam neki, de, legalábbis, az 1. részben sem kiemelkedőt, sem izgalmasat nem találtam.
Egyedül talán Jabu-t (Yabushige) alakító színész (Tadanobu Asano) emelkedik ki a középszerből.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2047

Hozzászólás Szerző: wittao »

Beteg, de nekem tetszett, sot neha nagyot rohogtem rajta. Mostanaban ez nagy szo…
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: kargidje »

!csak erős idegzetűeknek!
The Wrong Missy 2020
https://port.hu/adatlap/film/tv/a-masik ... vie-219040
https://www.imdb.com/title/tt9619798/

Netflix elém rakta az előzetest, nem tudom honnan vette, de ám legyen.
Első 10-15perc utáni benyomás, hátezkészba...eg :nonononono:
Aztán kezdett annyira morbid lenni, hogy azon kaptam magam vigyorgok, sőt röhögök egy-egy fullbatolt jeleneten.
Lauren Lapkus lazán és hihetően hozza a totál hibbant, ámde mégis szerethető karaktert, David Spade meg kb. csak úgy van mellette, nem sok vizet zavar. Szóval Lauren elviszi a hátán az egészet szó szerint. A legvégére kicsit visszavesz a lendületből az alpári ordenáréság, de megbocsájtható. :D
Szóval csak azoknak, akik nagyon-nagyon nyitottak.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
2024.02.27., kedd 23:05
Itt az új, 2024-es kiadás.
(...)
az alapművet nagyjából követi, vannak vitatható vagy épp érdekes módosítások, de az egész egy teljesen jellegtelen, érdektelen iparosmunka, karizma nélküli színészekkel, jellegtelen zenékkel.
Hogy sikerül elkülöníteni az új kiadást a szubjektív tényezőtől? Lehet, hogy a remake már kívül esik a lelki tartományodon, emiatt jellegtelennek is hat, de egyébként jó, jó annak, aki ma annyi idős, mint te anno. Sok fércmű van, nem állítom, hogy nem, de mindig élni kell a feltételezéssel.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2024.02.27., kedd 18:57
A korábbi sorozat az egyik kedvencem volt már nagyon régen.
Shogun --- 1980-ból.
A könyvet is rongyosra olvastam. James Clavell írta.

Egyelőre két rész elérhető.
...
Hasonlóképpen.

Így, bár általában több éves lemaradásban vagyok filmekkel, sorozatokkal, ennek az 1. részét még ma megnéztem.

Félelemmel vegyes kíváncsisággal kezdtem neki.
A jó hír: annyira nem rossz, azaz nem nézhetetlen.
A rossz hír: annyira nem is jó.

Tulajdonképpen a Netflix-féle Sandman-hez tudom hasonlítani: az alapművet nagyjából követi, vannak vitatható vagy épp érdekes módosítások, de az egész egy teljesen jellegtelen, érdektelen iparosmunka, karizma nélküli színészekkel, jellegtelen zenékkel.

Azért, a könyv miatt mindenképpen nézni fogom...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Micsoda katyvasz lett ez a hsz.
Szerintem!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Masters of Air első három része is tetszett, főleg, hogy pl. ahogy bemutatták a kudarcot is az első bevetésen. Amennyire el tudom dönteni, egész realisztikus az ábrázolás.
Most behozom a következő 3 rész lemaradást. :D

Masters of Airből a hatodik részen vagyunk túl. Vannak belőle jobban sikerült részek és vannak átlagosak. Jó sorozat, de számomra elmarad az előző két sorozattól.

És ha már Tom Hanks, akkor - a GreyHound-ból kiindulva - szerintem izgalmasabb sorozatot lehetett volna csinálni a tengeri hadviselésből.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2024.02.27., kedd 19:03
DeLorean írta:
Shogun --- 1980-ból.

:tutiok:

shogun.jpg
Imdb jelenleg 9,4 pont, ami igen biztató.
https://m.imdb.com/title/tt2788316/

Bár lejjebb fog menni.

Nekem 3 hét garanciális javítás után most jött vissza a TV. Van mit behozni. :rolleyes:

Még előtte néztem a Beekeepert. Szerintem semmi baj sincs vele, nem rosszabb, mint anno a Stallone, vagy Arnold filmek. Helyén kezelve teljesen élvezhető.

Masters of Air első három része is tetszett, főleg, hogy pl. ahogy bemutatták a kudarcot is az első bevetésen. Amennyire el tudom dönteni, egész realisztikus az ábrázolás.
Masters of Airből a hatodik részen vagyunk túl. Vannak belőle jobban sikerült részek és vannak átlagosak. Jó sorozat, de számomra elmarad az előző két sorozattól.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
Shogun --- 1980-ból.

:tutiok:

shogun.jpg
Imdb jelenleg 9,4 pont, ami igen biztató.
https://m.imdb.com/title/tt2788316/

Bár lejjebb fog menni.

Nekem 3 hét garanciális javítás után most jött vissza a TV. Van mit behozni. :rolleyes:

Még előtte néztem a Beekeepert. Szerintem semmi baj sincs vele, nem rosszabb, mint anno a Stallone, vagy Arnold filmek. Helyén kezelve teljesen élvezhető.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Den írta:
2024.02.27., kedd 14:10
Badland hunters: a koreai Piedone 3. filmje. Rendőrként az első 2 filmje jobban tetszett, de ezt is megnéztem.

The Abyss: a kifinomult, részletgazdag hangokat kedvelők számára kihagyhatatlan, a térhatásmániákusoknak kifejezetten ajánlott film. Aki a jég rianást szereti térhatásként hallgatni pl: a Holnaputánban, vagy a Jurassic utolsó részében, az a földrengést- kőomlást- bányaomlást imádni fogja.
Az Abyss jó film, jó hangokkal, látvánnyal. Ha a színes szélesvásznú eszméletvesztésen most túlemelkedünk egy kicsit, látunk benne lázadó nyugati tinédzsereket (LMBTQ is természetesen), abszolút hülye városvezetést, mivel a város egy puskaporos hordón ül, megggyújtott zsinórral, de mindenki éli a mindennapi életét. A történet jól kiszámítható. Valószínű ezért csak annyi pont amennyi. (Kiruna egyébként létező svéd város, igen közel az északi határhoz...)

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Az 5.3 igen sértő, a jogos a 7.3 pontszám, akinek nincs hangrendszere. Akinek van, minimum 8.3- at adna.

Abszolút nézhető a svéd film angol nyelven, látványos jelenetekkel, a térhatású hangja lenyűgöző.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Den írta:
2024.02.27., kedd 14:10
...
The Abyss: a kifinomult, részletgazdag hangokat kedvelők számára kihagyhatatlan, a térhatásmániákusoknak kifejezetten ajánlott film. Aki a jég rianást szereti térhatásként hallgatni pl: a Holnaputánban, vagy a Jurassic utolsó részében, az a földrengést- kőomlást- bányaomlást imádni fogja.
És aki csak egy jó filmet akar látni?

Engem az 5,3 imdb igencsak óvatosságra int.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Badland hunters: a koreai Piedone 3. filmje. Rendőrként az első 2 filmje jobban tetszett, de ezt is megnéztem.

Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2024.02.26., hétf. 15:06
jött ez ki? Csak kíváncsiságból.
10-11..?

Colony - sorozat. 60-as IQ-val talán nem fáj, afölött kerülje mindenki, bele sem kezdek a részletezésbe, a nézésébe sajnos sikerült, most már végig kell vinni.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2024.02.26., hétf. 10:20
zx07 írta:
2024.02.23., pén. 22:36
.jpg
Tudom, hogy gondjaitok voltak anyuval.
Mennyi idős gyerek szájából jött ez ki? Csak kíváncsiságból.
Szerintem!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

venomer írta:
2024.02.26., hétf. 10:20
zx07 írta:
2024.02.23., pén. 22:36
.jpg
Köszi az ajánlást, bele is kezdtem, egyvalamit viszont biztosan nem bírok elviselni: mikor gyerekek szájába adnak felnőtt közhelyeket. Tudom, hogy gondjaitok voltak anyuval. Ne már. Az amerikai konzumidiotizmuson túl klasszikus példája ez annak is, mikor korai demenciától, de inkább álszentségtől vezérelve a szülők elfelejtik saját gyerekkorukat, aztán jön a meghökkenés-értetlenkedés-hápogás, ha leműveli ugyanazt az utód, mint amit ők is. Még ha érzékeli is egy ilyen korú gyerek a szülei közti szakadékot sem tudja összerakni így verbálisan, főleg nem felnőtt nyelven fog fogalmazni egy ilyen mélyre ható érzelmi ügyben. Ettől függetlenül is sok a szomorú kutyaképe a kislánynak, nem egy túl kiművelt ábrázolás. Ilyenkor van az, hogy sikítanom kell.
Egyetértek, de ezen elegánsan (és egy kicsit ásítozva) továbblépek... :) örülök, hogy én és a gyerekeim sem így nőttek fel...

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Den írta:
2024.02.26., hétf. 10:55
a látomások érthetetlenek a számomra- ezek nélkül 9 pontot adnék, így csak 7- et.
Egyértelmű pedig az ok.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”