Ez így kissé sarkos. A torrentezésből az előadók és alkotók semmilyen módon nem részesültek, a streaming viszont életben tartja őket. Okay, tudom, a többség a hangminőséget kergeti, de nekem van egy olyan romantikus gondolatom is, hogy szívesen támogatom azokat, akik a szórakozásomat adják és a streaming erre lett kitalálva, csak még nem állt be a fenntartható egyensúly.dixie-chicken írta: ↑2024.03.06., szer. 08:18...ha ismerted és használtad pl a PirateBay,Rutracker oldalakat,a mai streaming ezeknek a legális változatai,csak nem letöltesz zenei anyagot,hanem "élőben megy"...
Ez szerintem egy kulcsgondolat. Sok vitát megspórolhatnánk, ha belátnánk, hogy sokféle szempont létezik, nem csak a szubjektív (!) hangminőség. A topik farvizén mostanában visszatérően szóbakerül - a hálózati lejátszók egyik fejlesztési irányaként - az egybekészülékek létjogosultsága, amik ellen néhányan azzal érvelnek, hogy a különálló készülékek tutira jobb hangzást adnak. Hogy ez nem logikus és nem is igaz, azon most átugranék, de maga a felvetés is rávilágít, milyen sokféle szempont szerint döntünk.
Valaki simán beáldozza az esztétikát és jól érzi magát egy műszaki raktárhoz hasonlító szobában, vagy naponta pakolgatja a nem éppen hordozásra kitalált cuccokat, csak hogy egy kicsit jobb hangot kapjon. Másoknak viszont a látvány, a rend, az egyszerű kezelhetőség és a gyors elérés hasonlóan fontos, mint a hang. Bár engem is meglep, az utóbbi csoporthoz csapódtam mostanában. Ebben szerintem közrejátszott, hogy némelyik stúdióban, vagy színpadon órákat, néha napokat töltöttem routolással, rendszerek felélesztésével, ezért ma már nagyon megbecsülöm, ha valamit bekapcsolok és működik, 8 másodperc múlva meg már szól is a muzsika.
Ez bizonyára valaki szemében igénytelenségnek minősül, pedig inkább egy másik igényt jelez. Az egybekészülékeknél ugyanúgy előny és hátrány is, hogy nem lehet velük kütyüzni, komponenseket cserélgetni. Én inkább csak használni szeretném már őket olyan hangminőséget elérve, ami nem képez akadályt a zene és a hallgató közé. Ez persze azzal is jár, hogy már nem számítok jó hifistának, pedig valójában nem én változtam meg, hanem a HiFi hobbi.
Mostanában simán lehülyézzük, elvakultnak, agymosottnak gondoljuk azt, aki a sajátunktól eltérő szempontok alapján hoz döntéseket, közben mindannyian tudjuk, hogy ez a legnagyobb hülyeség.