Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

dixie-chicken írta:
2024.03.06., szer. 08:18
...ha ismerted és használtad pl a PirateBay,Rutracker oldalakat,a mai streaming ezeknek a legális változatai,csak nem letöltesz zenei anyagot,hanem "élőben megy"...
Ez így kissé sarkos. A torrentezésből az előadók és alkotók semmilyen módon nem részesültek, a streaming viszont életben tartja őket. Okay, tudom, a többség a hangminőséget kergeti, de nekem van egy olyan romantikus gondolatom is, hogy szívesen támogatom azokat, akik a szórakozásomat adják és a streaming erre lett kitalálva, csak még nem állt be a fenntartható egyensúly.

zoli73 írta:
2024.03.06., szer. 09:23
Sok pénzt, és időt pocsékoltam el arra, hogy az Lp és cd formátumot, hellyel-közel azonos hangminőségűre hozzam. Amíg ez nem jött őssze, addig folyton azt részesítettem előnyben, ami jobb hangminőséget produkált.
Ez szerintem egy kulcsgondolat. Sok vitát megspórolhatnánk, ha belátnánk, hogy sokféle szempont létezik, nem csak a szubjektív (!) hangminőség. A topik farvizén mostanában visszatérően szóbakerül - a hálózati lejátszók egyik fejlesztési irányaként - az egybekészülékek létjogosultsága, amik ellen néhányan azzal érvelnek, hogy a különálló készülékek tutira jobb hangzást adnak. Hogy ez nem logikus és nem is igaz, azon most átugranék, de maga a felvetés is rávilágít, milyen sokféle szempont szerint döntünk.

Valaki simán beáldozza az esztétikát és jól érzi magát egy műszaki raktárhoz hasonlító szobában, vagy naponta pakolgatja a nem éppen hordozásra kitalált cuccokat, csak hogy egy kicsit jobb hangot kapjon. Másoknak viszont a látvány, a rend, az egyszerű kezelhetőség és a gyors elérés hasonlóan fontos, mint a hang. Bár engem is meglep, az utóbbi csoporthoz csapódtam mostanában. Ebben szerintem közrejátszott, hogy némelyik stúdióban, vagy színpadon órákat, néha napokat töltöttem routolással, rendszerek felélesztésével, ezért ma már nagyon megbecsülöm, ha valamit bekapcsolok és működik, 8 másodperc múlva meg már szól is a muzsika.

Ez bizonyára valaki szemében igénytelenségnek minősül, pedig inkább egy másik igényt jelez. Az egybekészülékeknél ugyanúgy előny és hátrány is, hogy nem lehet velük kütyüzni, komponenseket cserélgetni. Én inkább csak használni szeretném már őket olyan hangminőséget elérve, ami nem képez akadályt a zene és a hallgató közé. Ez persze azzal is jár, hogy már nem számítok jó hifistának, pedig valójában nem én változtam meg, hanem a HiFi hobbi.

Mostanában simán lehülyézzük, elvakultnak, agymosottnak gondoljuk azt, aki a sajátunktól eltérő szempontok alapján hoz döntéseket, közben mindannyian tudjuk, hogy ez a legnagyobb hülyeség.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4306

Hozzászólás Szerző: juliush »

dixie-chicken írta:
2024.03.06., szer. 09:16
Ha Roon a kezelőszoftver, a bookleteknél lényegesen több és struktúráltabb infót kapsz.
Roon felhasználok felé egy kérdésem,a fentieket figyelembe véve..adott egy CD:

https://row.rarevinyl.com/products/mile ... 88c2768c1f

ehez van egy 148 oldalas booklet,mit hoz le a Roon ..megvan a 148 oldal ?
A Roon "tartalom" tekintetében annyit tud nyújtani, amennyit i.) a felhasználó tölt fel az adatbázisába, akár a CD-ket rippelve és a könyvecskét szkennelve, vagy mindezeket online megvásárolva (ne adj Isten egyéb "forrásokból" megszerezve :D ); ii.) az integrált streaming szolgáltatók (jelenleg ugye a Tidal, Qobuz és valami kínai szolgáltató) osztanak meg az adott albummal kapcsolatban. Nekem nincs Qobuz, úgyhogy arról nem nyilatkozhatok a konkrét lemez vonatkozásában, de a Tidal nem kínálja fel.
Ugyanakkor a Roon elképesztő adatbázissal bír meta-adatok tekintetében, így a meghajtóra felmásolt rip alapján a katalógusban már számtalan hasznos információval egészíti ki az albumot, sokszor a könyvecske tartalmát meghaladó részletességgel hozzárendeli a felvétel során szereplő zenészeken túl a produkciós gárdát, hangmérnököket, és számos más információt, melyek mindegyike potenciális link művészek, szakemberek, együttesek és más objektumok felé a katalógusban. Ha mondjuk tetszett a mastering engineer, vagy épp a csellista produkciója, egy kattintással kilistázza a saját adatbázisban és az integrált streaming szolgáltató(k)nál rendelkezésre álló felvételeket vele. Szerteágazó műfaji besorolással él, így könnyen felfedezhetem egy-egy hasonló genre képviselőit és munkásságukat. A felületbe integrálva megjeleníti a szerző, mű, művész, stb. wikipédia oldalait, valamint ahol rendelkezésre áll, a TiVo adatbázis (ha jól látom, praktikusan az allmusic.com) kritikáit az albumokról.
Magunk között szólva az ilyen speciális és azért ritka kiadványok kísérőfüzeteit azért jómagam sem feltétlenül "forgatnám" íly módon, a 3 CD-s "In a Silent Way Complete Sessions"-nél sem tettem így, a zene Roon-ból szól, de a füzetet inkább kézben nézegetem. De akár fel is tehetném, műszaki akadálya nincs. Valószínűleg, ha nagyon akarnám, valahol megtalálhatnám a szkennelt pdf-et a neten, és mivel megvan a lemez, lelkiismeretfurdalás nélkül le is tölthetném.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1554

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:

Na most ide kellene(jelenleg ott tart, hogy inkább nem, mint igen) behoznom
egy harmadik forrást(streamer), amire anyagi keretem sincs, legalábbis megfelelő minőségűre.
Ahogy lentebb írtam is, ennyire nincs szükségem egy további forrásra, hogy újra nyakamba vegyem ezt a sok nyűgöt, ami vele járna. Igen, én elsősorban nyűgnek élnem meg, mint lehetőségnek.
Ahogy látom az adás-vételi szekció kinálatát, a streamerek piacán sokaknál az útkeresés megy, ehhez semmi kedvem csatlakozni.
Azért, ha elmész egy futballmeccsre, javaslom, hogy ne kezd el mondogatni a többi nézőnek, szurkolónak, hogy ez neked mekkora nyűg lenne, ha ezt most nézned kellene, igaz, a szabályokat sem ismered, meg amúgy is az útkeresés jelenlegi állapotában nem is tudod, hogy a kékeknek, vagy a sárgáknak szurkolj. :D

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Rock60 írta:
2024.03.06., szer. 09:54
kargidje írta:
2024.03.06., szer. 00:01

Van itt pénz dögivel. :D ;peace;
Igen ellenszenves beszólás. :smile30:
Mondhatni, kinek mi köze hozzá...
Látom egyeseknek nem jött át! Ott a vicceske fejecske... :D + ;peace; = peace!

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

zoli73 írta:

Ahogy látom az adás-vételi szekció kinálatát, a streamerek piacán sokaknál az útkeresés megy, ehhez semmi kedvem csatlakozni.
Esetleg, ha mégis csatlakoznál később a streamerek világába és csak zenét szeretnél hallgatni és nem folyamatosan cserélgetni, akkor én nagyon ajánlom ezt a szürke dobozt. Abból is az első szériát.

https://lindemann-audio.de/products/lim ... k/?lang=en

5 éve szolgál itthon. Használtan a jelenlegi forint értéken nem egy vagyon. Attól ne félj, hogy az apróban mennyi eladó van.... Komolyan nem értem a hifistákat.... Olcsón jót, egyszerűen nem szeretik. :D
Kenwood KT-5020L + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Pylon Audio Opal 23 + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Birth/Libtec + Hidiamond D2/D3

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

SoundMania írta:
2024.03.06., szer. 05:59
kargidje írta:

Streaming előfizetés előnye számomra: sok olyan előadót, albumot bedobtam saját gyűjteménybe, amit amúgy nem hallgatnék, pláne nem vennék meg pár 100 Forintért sem.
Ez az előnye? Sokmindent elárul! :)
Ami tetszik, jelent valamit számomra, az megvan mind valamilyen formátumban = nem kell hozzá semmilyen streaming előfizetés, hogy hallgatni tudjam jó minőségben! ;)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1554

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kargidje írta:

Igen ellenszenves beszólás. :smile30:
Mondhatni, kinek mi köze hozzá...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10079

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

ANDS írta:
2024.03.05., kedd 21:23
Vinkler írta:
2024.03.05., kedd 15:41
ANDS írta:
2024.03.05., kedd 15:30
Korábban egy hsz- ben leírtam, hogy Naim Uniti - t vettem. És pärt aggodalmát jogosnak érzem, ezért írtam azt, amit.
Melyik Unitit vetted? Próbáltál esetleg más eszközt is ebben a szegmensben?
Mi az amiben neked nem hozza az elvárt szintet?

Előre is köszi!
Naim Uniti Atom HE.
Hozza az általam elvárt szintet, azért vettem meg. De egy külső cd futóművel jobban szól. Ezért inkább a cd- ket hallgatom. Nem kizarólag, de főleg.
Meghallgattam külső streamerrel hajtva is, sokkal jobban szólt, mint a beépítettjével. Ami nem csoda, ha a streamer többe kerül, meg kap még egy külön tápot is az a streamer, meg egy jó drága swich- et is.

Meghallgattam az Auralic Vega 2.2- t is, szerintem az jobb volt, de annyival nem, amennyivel többe került volna, és 2,8 milláért is még kompromisszumot kellett volna kötni ott is, akkor már sokkal inkább 1 milka körül kötöttem kompromisszumot.

A Naim- el szemben támasztott elvárásaimat leírtam részletesen 44 hsz- el korábban, pärt- nek valaszolva, a hsz - em 6. bekezdésében. ( ha tudtam volna, hogy ekkora cunami lesz belőle, privatban írtam volna).

És vettem egy Niagara tápkondícionálót is, amit ajánlottál pár hónappal ezelőtt, köszi a tippet!
Köszi a választ!
Azért, ahogy írod is, az Uniti Atom-tól bőven van feljebb ebben a kategóriában a Naim kínálatában is a belépő szint. Sajnos ahogy más témában is megbeszéltük már, a hazai közép esetleg felső szint külföldön csak a belépő, ha az árakat nézzük. Sajnálatos, de ez van. Nekem megvan a véleményem a Naim termékekről, maradjunk annyiban, hogy nem a szívem csücske, ez vonatkozik a hangjukra is. Ellenben én pont egy ALL-IN-ONE cucc besszezésén gondolkodom. Mindig is a kompakt megoldások felé húztam, hiszem, hogy van előnye, persze hátránya is. Most úgy gondolom, hogy számomra több az előnye, mint a hátránya. Nem kell sok doboz, sok távirányító, sok összekötő és tápkábel, rövid jelutak, kompakt rendszer, és számomra van elfogadható streaming minőség is, ok, sajnos az árcédulán több millió van. Jópár éve hallgatok egy LINN all-in-one cuccot a hálószobában (Ott használom az erősítő részét is, az hajtja a hangsugárzókat), volt, hogy néha kiraktam a fő rendszerbe (csak, mint streamer) a nappaliba és úgy voltam vele, hogy évekig el tudnám hallgatni, pedig a cég belépő és koros terméke. A nappaliban aktív hangsugárzókat használok. A Front end egy macmini és van egy integrált dac-al egybeépített előfok jelenleg. Most fejlesztek egyet dac vonalon, de a következő lépésként egy erősítő nélküli streamer/előfok kombót tervezek. Később illesztenék hozzá egy lemezjátszót és kész.

Nem cunami ez, teljesen releváns a téma, nem kell szabadkoznod.

Nem tudom melyik Niagarát vetted, de gratula hozzá! Jó cucc nagyon!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3424

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

dixie-chicken írta:
2024.03.06., szer. 08:18
hanminőségileg feltehetőleg nem lenne egyenrangú partner a másik két forrás mellett
nem értem,mért kell ezeknek egyenrangú partnereknek lenni ? :D ..ha ismerted és használtad pl a PirateBay,Rutracker oldalakat,a mai streaming ezeknek a legális változatai,csak nem letöltesz zenei anyagot,hanem "élőben megy"..a 2 emlitett oldalon,sokszor a zenei anyag csak MP3-ban volt elérhető...mondjuk a Rutrackeren vannak "komoly" minőségű felvételek is,de a cél,nem szentesiti/szentesitheti az eszkőzt?...egy mai FM rádión,tisztelet a kivételnek,MP3-rol megy a zene..

:quetionmark:
Sok pénzt, és időt pocsékoltam el arra, hogy az Lp és cd formátumot, hellyel-közel azonos hangminőségűre hozzam. Amíg ez nem jött őssze, addig folyton azt részesítettem előnyben, ami jobb hangminőséget produkált.
Sok fejvakarást eredményezett mindig, hogy az aktulális "gyengébben" mit reszeljek, hogy felzárkózzak a másik mellé. Ezt a kényes egyensújt, úgy közel két éve, sok-sok év vacakolás után, végre sikerült elérnem.
Na most ide kellene(jelenleg ott tart, hogy inkább nem, mint igen) behoznom
egy harmadik forrást(streamer), amire anyagi keretem sincs, legalábbis megfelelő minőségűre.
Ahogy lentebb írtam is, ennyire nincs szükségem egy további forrásra, hogy újra nyakamba vegyem ezt a sok nyűgöt, ami vele járna. Igen, én elsősorban nyűgnek élnem meg, mint lehetőségnek.
Az általad említett internetes oldalak nekem semmit sem mondanak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2874

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ha Roon a kezelőszoftver, a bookleteknél lényegesen több és struktúráltabb infót kapsz.
Roon felhasználok felé egy kérdésem,a fentieket figyelembe véve..adott egy CD:

https://row.rarevinyl.com/products/mile ... 88c2768c1f

ehez van egy 148 oldalas booklet,mit hoz le a Roon ..megvan a 148 oldal ?
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

pärt írta:
2024.03.06., szer. 08:03
Ezt a körbe karikázást nagyjából a végtelenségig lehet folytatni, érdekesek is az érvelések, de nézzen ki-ki magába: azért vitázik, mert valóban meg szeretne győzni másokat az igazáról, vagy önmaga számára szállít újabb érveket, hogy a saját megingathatatlan álláspontját tovább erősítse. Ne gyártsunk a másik oldalt megtestesítő, megszemélyesítő szalmabábokat. Az analóg sercegésbe szerelmes, nyolcvanas években ragadt, már beszűkült érdeklődésű figura képe, aki technikai maridiságában kizárólag valami körbeforgatott tárgy lejátszásával képes elképzelni a zenehallgatást, éppúgy hamis, egyszerűsítő, mint a másik oldal elképzelt, figyelemzavaros tömegembere, aki a szolgáltató cégek rázúdított hulladékát kattintgatja tébolyultan, öntudatlanul, a zene elmélyült élvezetét pedig a korlátlan fogyasztás lehetőségétől elkábítva, gyorsan megszerezhető, pillanatnyi dózisokra cseréli.
Igen, ezek szélsőséges klisék, amikbe egyesek megpróbálnak mindenkit beletuszkolni.
Miközben a zenehallgatás fogalma alatt sem ugyanazt érti mindenki, van akinek ez azt jelenti hogy elmélyülten végighallgat egy operát, egy Pink Floyd albumot, vagy akármit, és közben semmi mást nem csinál, csak a zenére koncentrál. Más playlisteket állít össze a kedvenc zenéiből, és ezeket hallgatja, miközben főz, dolgozik, vagy olvasgat. Én inkább az előbbit értem zenehallgatás alatt, de munka közben nálam is megy a háttérzene. Egyik felett sem törnék pálcát.
Mindezt pedig nem a forrás határozza meg, lehet elmélyülten zenét hallgatni LP-ről és streamerről is, de háttérzenélni is mindkettővel.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2874

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hanminőségileg feltehetőleg nem lenne egyenrangú partner a másik két forrás mellett
nem értem,mért kell ezeknek egyenrangú partnereknek lenni ? :D ..ha ismerted és használtad pl a PirateBay,Rutracker oldalakat,a mai streaming ezeknek a legális változatai,csak nem letöltesz zenei anyagot,hanem "élőben megy"..a 2 emlitett oldalon,sokszor a zenei anyag csak MP3-ban volt elérhető...mondjuk a Rutrackeren vannak "komoly" minőségű felvételek is,de a cél,nem szentesiti/szentesitheti az eszkőzt?...egy mai FM rádión,tisztelet a kivételnek,MP3-rol megy a zene..

:quetionmark:
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5519

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ezt a körbe karikázást nagyjából a végtelenségig lehet folytatni, érdekesek is az érvelések, de nézzen ki-ki magába: azért vitázik, mert valóban meg szeretne győzni másokat az igazáról, vagy önmaga számára szállít újabb érveket, hogy a saját megingathatatlan álláspontját tovább erősítse. Ne gyártsunk a másik oldalt megtestesítő, megszemélyesítő szalmabábokat. Az analóg sercegésbe szerelmes, nyolcvanas években ragadt, már beszűkült érdeklődésű figura képe, aki technikai maridiságában kizárólag valami körbeforgatott tárgy lejátszásával képes elképzelni a zenehallgatást, éppúgy hamis, egyszerűsítő, mint a másik oldal elképzelt, figyelemzavaros tömegembere, aki a szolgáltató cégek rázúdított hulladékát kattintgatja tébolyultan, öntudatlanul, a zene elmélyült élvezetét pedig a korlátlan fogyasztás lehetőségétől elkábítva, gyorsan megszerezhető, pillanatnyi dózisokra cseréli.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3424

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

kargidje írta:
zoli73 írta:
2024.03.05., kedd 21:13
Szép estét mindenkinek!

Hogy ne így legyen, rendesen zsebbe kellene nyúljnom, figyelembe véve a másik két forrásom szintjét, alsó hangon 500e-ret kellene költsek egy streamerre. Nos, ennyi pénzem, legalábbis ilyen célra költhető nincs.
Az Lp és cd lejátszómmal is hosszú évek alatt, sok apró lépéssel sikerült a jelenlegi szintre eljutnom, ekkora pénzt egyszerre nem tudok, és nem is akarok kiadni.
Aztán van még 1-2 techikai akadály is, ami meggátol benne, hogy stream előfizetést létesítsek, de ez már egyéni szociális probléma.
Ezeket a fenti körülményeket mérlegre téve belátható, hogy bár csábító a stream alapú zenehallgatás, a világ is egyre jobban e felé tendál, de ezt nem igazán nekem találták ki. Felteszem vannak még azért páran, akik ugyan ilyen, vagy hasonló helyzetben vannak.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt az agymenést! :smile53:
"MoFi - Funk Firm - "Palotás" phono - Audio Research - JBL - Neotech - LessLoss - WireWorld - UsaAudio"

Használtan 100-250e körül már elfogadható lejátszókat lehet kifogni, esetleg később egy pofás DAC-ot mellé szintén használtan olcsópénzért, és nem kicsit javulhat a hangzása az alapgépnek.

Streaming előfizetés előnye számomra: sok olyan előadót, albumot bedobtam saját gyűjteménybe, amit amúgy nem hallgatnék, pláne nem vennék meg pár 100 Forintért sem.
Látom sikerült kiragadnod a lényeget a mondandómból. ;)
A 80' évek végén használt Tesla NZC 420+ Pioneer CT-506 kombótól nagy hosszú, és rögös út vezetett a jelenlegi rendszeremig. Némileg megtévesztő is a felsorolás, mert ezek bár jónevű, de nagyrészt öregecske készülékek.
Azért hangminőségben még mindig hozzák a fénykorukban hozott szintet, ezért pelteszem, az általad ajánlott 100-250e árkategóriájú streamer(másnál hallottam ilyet) hanminőségileg feltehetőleg nem lenne egyenrangú partner a másik két forrás mellett, így maximum új előadók, zenék megismerésére lenne alkalmas, annak viszont elég költséges. Az elvárt hangminőség érdekében, ennél mélyebben zsebbe kellene nyúlnom, pedig már ez az említett összeg is nehezen kalkulálható volna.
Más kérdés, ha arról van szó, hogy felhagyok a fizikai formátumokkal, és mindent eladva beruházok egy komolyabb streamerre, de ez nálam elképzelhetetlen.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

kargidje írta:

Ez az előnye? Sokmindent elárul! :)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4306

Hozzászólás Szerző: juliush »

Mi lenne, ha tartanék egy Schubert-maratont? OK, dobjunk össze egy playlistet délutánra, mi legyen benne? Kezdjük valami könnyedebbel, mondjuk a Rosamunda kísérőzenéjével, a Széll György vezényelte Concertgebouw-val, aztán evezzünk komolyabb vizekre az utolsó zongoraszonátájával, Richard Goode tolmácsolásában, majd jöjjön a 9. "Nagy" szimfónia, már felraktam a "Kertész in Vienna" Decca dobozból a BD-Audio lemezről 24/96-ban a remek előadását...mivel is zárjuk? Hát persze, mi lehet más, mint a "Winterreise", Sosztakovics fórumtárs úgyis ajánlotta az Ian Bostridge/Thomas Adés verziót, sajnos nincs meg, de semmi vész, mert a Tidalon megvan, még jó, hogy az a katalógus is integrálva van a Roonban! Mehet? ...Play...
Na ezt tessék utánam csinálni!

Eközben az Elefántcsonttoronyban:
Tökre tetszik a Karajan vezényelte Brahms 3., ami itthon megvan lemezen! De juliush fórumtárs múltkor ajánlott egy korhű előadást Norringtonnal! De jó lenne meghallgatni egy ilyen korhű előadást! Oké, lássuk csak, árulnak valahol ilyen lemezt? amazon, ebay, jpc.de, cdjapan, grooves.land...mi, hogy 20 EUR????
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Redguy írta:
2024.03.05., kedd 23:18

Szerintem bele kellene számolnod "z" - t is, "z" a jövőben megásárolandó lemezek ára.
Ha stream akkor "12y" évente.
Ha nem stream akkor "z" lesz az összeg, amit a jövőben el fogsz költeni zenére (albumra) évente. (Valószínűsítem, hogy fogsz még akarni más zenét is hallgatni, mint amit eddig.)
Azt Te tudod a legjobban, hogy mennyi albumot veszel átlagosan évente (azaz, hogy mennyi "z").
Ezek alapján ki tudod számolni, hogy melyik éri meg neked jobban.
P. S. : "x" az egyenlet mindkét oldalán szerepel, így azt felesleges belekeverned, hiszen egy egyszerűsítéssel ki lehet venni a képletből, azt ígyis meg úgyis elköltötted már. ;)
Teljes mértékben igazad van.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

ELEX írta:

Jó lenne, ha az emberek vissza tudnának térni a zene elsődleges céljához, hogy a szerző gondolatát fogadják be, amit szeretne közvetíteni a hallgató felé a művén keresztül.

Számomra ezért sem volt sohasem érték egy "best of", "hits of.." album, egy "kivonat", a stream korszakban egy "playlist".
Ezek fogyasztása egyenlő a háttérzenéléssel, aminek a célja, hogy zúgjon valami, ne legyen csend. Ezek semmiféle gondolatot nem képesek közvetíteni a hallgató felé.
Csupán hangok egymásutánisága.
Nehéz ám olyan zenékbe belemerülni, ahol nincs érzelem, nincsenek megfoghatatlan, másra nem jellemző dallamok, nincs egyedi hangszerelés, harmónia, amik teljesen kikapcsolnak és azt veszed észre, mosolyogsz és csak utazol libabőrösen lebegve a fotel felett ...

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 972

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Alex_Aston írta:
2024.03.05., kedd 22:32
ELEX írta:
2024.03.05., kedd 21:12
....Csak kattintgatsz egyikről a másikra és közben eltelik az életed ezzel.
Albumon belül meg ugrálsz tíz másodpercenként egyik számról a másikra.
Na, ez se zenehallgatás.
Megint egy önigazolas, aminek nem sok valóság alapja van....

......Hanem mondjuk arról, hogy olyan információhoz is juthat itt az ember, amihez egyedül nehezebben, vagy ötleteket, tapasztalatokat hallhat másoktól. Nemde?
Ezt az "önigazolást" nem igazán értem. Mit "önigazolok" én?

Semmi valóság alapja?
Ne már!

2007-től hallgattam streamerek sokaságát napi sok órán keresztül. Kezdve a Linn Klimax DS-sel az összes Linn-t.
Majd a LUMIN legelső magyarországi darabja az én magántulajdonom volt. Majd utána több, mint tíz évig az összes Lumin, Rose, Cocktail, Advance, egy ideig Lindeman....az integráltak közül Ayre, Aesthetix, Soulution....
Több száz streamer felhasználó szokásait nagyon közelről ismertem.
Amikor a Tidal megjelent, az elsők közt fizettem elő rá. A Qobuz-hoz is az elsők közt férhettem hozzá az országban.
Veszteséges streamet sohasem hallgattam sehol.

Hidd el, van "némi" rálátásom a streamer eszközökre, szolgáltatókra és persze a felhasználók zenehallgatói szokásaira is.

Ha Te a zenehallgatásra szánt idődet azzal töltöd, hogy leülsz a rendszered elé, felraksz egy albumot (netán egy komplett klasszikus művet) és azt végig hallgatod, akkor egy üdítő kivétel vagy.

Sajnos a valóság ettől fényévekre van.
A bőség zavara, a gyors és végtelen elérhetőség, az olcsóság nagy kihívás. Tökéletesen elértékteleníti a zenehallgatást.
Szimpla tömegtermékké és azok fogyasztóivá tesz.
Jó lenne, ha az emberek vissza tudnának térni a zene elsődleges céljához, hogy a szerző gondolatát fogadják be, amit szeretne közvetíteni a hallgató felé a művén keresztül.

Számomra ezért sem volt sohasem érték egy "best of", "hits of.." album, egy "kivonat", a stream korszakban egy "playlist".
Ezek fogyasztása egyenlő a háttérzenéléssel, aminek a célja, hogy zúgjon valami, ne legyen csend. Ezek semmiféle gondolatot nem képesek közvetíteni a hallgató felé.
Csupán hangok egymásutánisága.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

zoli73 írta:
2024.03.05., kedd 21:13
Szép estét mindenkinek!

Hogy ne így legyen, rendesen zsebbe kellene nyúljnom, figyelembe véve a másik két forrásom szintjét, alsó hangon 500e-ret kellene költsek egy streamerre. Nos, ennyi pénzem, legalábbis ilyen célra költhető nincs.
Az Lp és cd lejátszómmal is hosszú évek alatt, sok apró lépéssel sikerült a jelenlegi szintre eljutnom, ekkora pénzt egyszerre nem tudok, és nem is akarok kiadni.
Aztán van még 1-2 techikai akadály is, ami meggátol benne, hogy stream előfizetést létesítsek, de ez már egyéni szociális probléma.
Ezeket a fenti körülményeket mérlegre téve belátható, hogy bár csábító a stream alapú zenehallgatás, a világ is egyre jobban e felé tendál, de ezt nem igazán nekem találták ki. Felteszem vannak még azért páran, akik ugyan ilyen, vagy hasonló helyzetben vannak.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt az agymenést! :smile53:
"MoFi - Funk Firm - "Palotás" phono - Audio Research - JBL - Neotech - LessLoss - WireWorld - UsaAudio"

Használtan 100-250e körül már elfogadható lejátszókat lehet kifogni, esetleg később egy pofás DAC-ot mellé szintén használtan olcsópénzért, és nem kicsit javulhat a hangzása az alapgépnek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ANDS írta:
2024.03.05., kedd 22:23
Ha eddig elköltöttem “x” forintnyi összeget lemezek megvásárlására (legálisan, elvből csak eredeti lemezeim vannak, szeretem a jogtiszta utat járni), akkor azokat életem végéig hallgathatom. Ha előfizetek egy szolgáltatóra, az “y” forint (havonta, 12 “y” évente). Szerintem, ha az eddig elköltött pénzhez hozzájön egy előfizetés (x+y), akkor az több, mint az eddig elköltött pénz (x).
Tehát ha van a garázsban egy Ferrarim 100 millióért és mellé veszek egy Daciat 5 millióért, akkor a Dacia a drágább, hiszen "az eddig elköltött pénzhez hozzájön" az ára? Végülis... van benne logika, bár gyanítom, nem pont ezt akartad mondani.

Miért merült fel nálad, hogy nyitsz a zenei streaming felé, ha minden eddig használt módszerrel elégedett vagy és egész életedre elegendő hallgatnivalód van? Vagy tőlünk várod el, hogy tántorítsunk el attól, amihez nincs kedved? Nyilván költői kérdések ezek, senkire nem tartozik, mit miért csinálsz, nem is kell megvitadnod senkivel, én is kellemetlenül érzem magam attól, hogy más döntéseit firtatom. Bizonyára az én logikám sem egyértelmű másoknak.

Többeknél olvasom érvként azt, hogy X megoldás "nem úgy szól", mint Y. De miért kellene ugyanúgy szólniuk? Olyan ez nekem, mintha minden nőben a gyerekkori szerelmünket keresnénk, amivel önmagunkat, meg a nőket is jól megszívatjuk.

Redguy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: Redguy »

ANDS írta:
2024.03.05., kedd 22:23
fapaci írta:
2024.03.05., kedd 16:54
ANDS írta:
2024.03.05., kedd 15:06
Bocsánat, nem tudtam, hogy ha ez itt egy hifis fórum, akkor a pénz nem számít.
Rendben, számít a pénz, csak hát pont a streaming a legolcsóbb legális zenehallgatási lehetőség. Nem győzködni akarlak, sem terelgetni (megteszik azt mások), csak az érvelésedre reagáltam. ….
…..
Érdekesen számolsz. Miért olcsóbb?

Ha eddig elköltöttem “x” forintnyi összeget lemezek megvásárlására (legálisan, elvből csak eredeti lemezeim vannak, szeretem a jogtiszta utat járni), akkor azokat életem végéig hallgathatom.

Ha előfizetek egy szolgáltatóra, az “y” forint (havonta, 12 “y” évente).
Szerintem, ha az eddig elköltött pénzhez hozzájön egy előfizetés (x+y), akkor az több, mint az eddig elköltött pénz (x).

Én is csak az érvelésedre reagálok.
Szerintem bele kellene számolnod "z" - t is, "z" a jövőben megásárolandó lemezek ára.
Ha stream akkor "12y" évente.
Ha nem stream akkor "z" lesz az összeg, amit a jövőben el fogsz költeni zenére (albumra) évente. (Valószínűsítem, hogy fogsz még akarni más zenét is hallgatni, mint amit eddig.)
Azt Te tudod a legjobban, hogy mennyi albumot veszel átlagosan évente (azaz, hogy mennyi "z").
Ezek alapján ki tudod számolni, hogy melyik éri meg neked jobban.
P. S. : "x" az egyenlet mindkét oldalán szerepel, így azt felesleges belekeverned, hiszen egy egyszerűsítéssel ki lehet venni a képletből, azt ígyis meg úgyis elköltötted már. ;)
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4189

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

ELEX írta:
2024.03.05., kedd 21:12

Annyira nem vonz a "több millió" album kínálat. Minek? Csak kattintgatsz egyikről a másikra és közben eltelik az életed ezzel.
Albumon belül meg ugrálsz tíz másodpercenként egyik számról a másikra.
Na, ez se zenehallgatás.
Megint egy önigazolas, aminek nem sok valóság alapja van.
Persze lehet ezt is csinálni, de ezt ugyanúgy CD-vel is.

Én speciel nem így hallgatom a zenét, hanem amihez épp kedvem van. Ami lehet egy album, de lehet sok egymástól független stílusú zeneszámok tömkelege is, vagy azonos stílus, különböző előadóktól, vagy ezek kombinációja. Vagy valami ajánlás alapján egy új előadó meghallgatása. Ha nem tetszik, akkor nem kellett feleslegesen megvennem, ha meg tetszik, akkor mehet a kedvencek közé, és nem kell megvennem az összes albumot.
Ha akarok, saját listát készítek egy előadó dalaiból, vagy több hasonló előadóról, stb.
Bármit meg lehet tenni.

Viszont akit ez nem érdekel, az lapozzon, nincs itt semmi látnivaló. Csak arra kérem, hogy ne akarja mindenféle kitalációval önigazolni magát, és feleslegesen írogatni, valós tartalom nélkül, mert semmi értelme, és csak parttalan vitához vezetne. Nem erről kéne szólnia az AVX-nek. Hanem mondjuk arról, hogy olyan információhoz is juthat itt az ember, amihez egyedül nehezebben, vagy ötleteket, tapasztalatokat hallhat másoktól. Nemde?
Csak a Marantz! :-D

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

fapaci írta:
2024.03.05., kedd 16:54
ANDS írta:
2024.03.05., kedd 15:06
Bocsánat, nem tudtam, hogy ha ez itt egy hifis fórum, akkor a pénz nem számít.
Rendben, számít a pénz, csak hát pont a streaming a legolcsóbb legális zenehallgatási lehetőség. Nem győzködni akarlak, sem terelgetni (megteszik azt mások), csak az érvelésedre reagáltam. ….
…..
Érdekesen számolsz. Miért olcsóbb?

Ha eddig elköltöttem “x” forintnyi összeget lemezek megvásárlására (legálisan, elvből csak eredeti lemezeim vannak, szeretem a jogtiszta utat járni), akkor azokat életem végéig hallgathatom.

Ha előfizetek egy szolgáltatóra, az “y” forint (havonta, 12 “y” évente).
Szerintem, ha az eddig elköltött pénzhez hozzájön egy előfizetés (x+y), akkor az több, mint az eddig elköltött pénz (x).

Én is csak az érvelésedre reagálok.

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: zenta »

pärt és Aszpirin kérdésére válaszolva, saját tapasztalat alapján:

1. 10 éve vásároltam egy Devialet 120 erősítőt. Ebben streamer nem volt, csak DAC. A stream-et (lemezjátszó és CD futómű mellett) egy Mac Mini biztosította (kezdetben Adirvana, majd Roon, ill. Qobuz és Tidal). A Devialet akkoriban streamer nélkül is "egyberendszernek" számított. Kezdetben nagyon tetszett a hangja, a külleméről, méretéről nem is beszélve. Aztán, ahogy telt az idő, valahogy mégsem. Nem könnyű leírni, hogy miért nem, talán nekem túl "klinikai" hang volt. Azt gondoltam, hogy a hangsugárzó az oka, próbáltam hármat is, de nem, akkor sem. Válás lett a vége, jelentős bukással adtam el itt a fórumon. Ezzel együtt kitűnő készüléknek tartom most is és biztos van akinek bejön.

2. A hálószobámban jó ideje egy Naim Mu-so Qb (első generáció) "mindenegybe" készülék szól, későesti zenehallatáshoz kitűnő, szeretem a hangját. Ráadásul könnyen mozgatható, pl. kiteszem kertbe, ott is jó szolgálatot tesz. Tudom, hogy Ti nem ilyen egydobozos megoldást kerestek, csak azért írom, mert szerintem a Naim Uniti vonal érdekes lehet (erről személyes tapasztalatom csak Hifi Show-ról van, ez azért nem mérvadó, még ha tetszett is). De megfelelő körülmények közötti személyes meghallgatásra mindenképpen érdemes.

3. Ha egyberendszer, akkor szóba jöhet egy aktív megoldás is. Személyes tapasztalatom egy KEF LSX, ami a nyaralónk 16 m2-es "nappalijában" zenél. Tud szinte mindent, a két aktív egység WIFI-n kommunikál egy mással. Telefonról vezérelhető, Tidalt és még sok minden alapból kezel, én Roon ARC-kal használom, AirPlay-n keresztül. Meglepően jó hangja van ennek a kis rendszernek, valószínű egy hozzá illő mélynyomó még tudna dobni rajta. Nagyobb szobába viszont szerintem már nem igazán való. Arra ott van a KEF LS50 Wireless, azt is érdemes lenne megfülelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zenta 2024.03.05., kedd 22:26-kor.
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”