Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

fapaci írta:
2024.03.05., kedd 16:54
ANDS írta:
2024.03.05., kedd 15:06
Bocsánat, nem tudtam, hogy ha ez itt egy hifis fórum, akkor a pénz nem számít.
Rendben, számít a pénz, csak hát pont a streaming a legolcsóbb legális zenehallgatási lehetőség. Nem győzködni akarlak, sem terelgetni (megteszik azt mások), csak az érvelésedre reagáltam. ….
…..
Érdekesen számolsz. Miért olcsóbb?

Ha eddig elköltöttem “x” forintnyi összeget lemezek megvásárlására (legálisan, elvből csak eredeti lemezeim vannak, szeretem a jogtiszta utat járni), akkor azokat életem végéig hallgathatom.

Ha előfizetek egy szolgáltatóra, az “y” forint (havonta, 12 “y” évente).
Szerintem, ha az eddig elköltött pénzhez hozzájön egy előfizetés (x+y), akkor az több, mint az eddig elköltött pénz (x).

Én is csak az érvelésedre reagálok.

zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: zenta »

pärt és Aszpirin kérdésére válaszolva, saját tapasztalat alapján:

1. 10 éve vásároltam egy Devialet 120 erősítőt. Ebben streamer nem volt, csak DAC. A stream-et (lemezjátszó és CD futómű mellett) egy Mac Mini biztosította (kezdetben Adirvana, majd Roon, ill. Qobuz és Tidal). A Devialet akkoriban streamer nélkül is "egyberendszernek" számított. Kezdetben nagyon tetszett a hangja, a külleméről, méretéről nem is beszélve. Aztán, ahogy telt az idő, valahogy mégsem. Nem könnyű leírni, hogy miért nem, talán nekem túl "klinikai" hang volt. Azt gondoltam, hogy a hangsugárzó az oka, próbáltam hármat is, de nem, akkor sem. Válás lett a vége, jelentős bukással adtam el itt a fórumon. Ezzel együtt kitűnő készüléknek tartom most is és biztos van akinek bejön.

2. A hálószobámban jó ideje egy Naim Mu-so Qb (első generáció) "mindenegybe" készülék szól, későesti zenehallatáshoz kitűnő, szeretem a hangját. Ráadásul könnyen mozgatható, pl. kiteszem kertbe, ott is jó szolgálatot tesz. Tudom, hogy Ti nem ilyen egydobozos megoldást kerestek, csak azért írom, mert szerintem a Naim Uniti vonal érdekes lehet (erről személyes tapasztalatom csak Hifi Show-ról van, ez azért nem mérvadó, még ha tetszett is). De megfelelő körülmények közötti személyes meghallgatásra mindenképpen érdemes.

3. Ha egyberendszer, akkor szóba jöhet egy aktív megoldás is. Személyes tapasztalatom egy KEF LSX, ami a nyaralónk 16 m2-es "nappalijában" zenél. Tud szinte mindent, a két aktív egység WIFI-n kommunikál egy mással. Telefonról vezérelhető, Tidalt és még sok minden alapból kezel, én Roon ARC-kal használom, AirPlay-n keresztül. Meglepően jó hangja van ennek a kis rendszernek, valószínű egy hozzá illő mélynyomó még tudna dobni rajta. Nagyobb szobába viszont szerintem már nem igazán való. Arra ott van a KEF LS50 Wireless, azt is érdemes lenne megfülelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zenta 2024.03.05., kedd 22:26-kor.
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4306

Hozzászólás Szerző: juliush »

Ülök a kanapén a sweet spot-ban, ölemben a vezérlésért felelős iPad Pro-m, közben az éppen hallgatott lemez nagyfelbontású scan-jei között lapozgatok a Retina kijelzőnek köszönhetően messze jobb minőségben, mint az erősen kifogásolható minőségű nyomat az LP-verziómon...hmmm, tetszik a dobos játéka, milyen felvételeken szerepel még a gyűjteményemben, vagy épp a Tidalon?...elálmosodok, hosszú volt a nap, észrevétlenül csusszanok egyfajta félálomba...közben a lemez véget ér, de a rendszer tovább játszik, a bódulatból fel-feleszmélve rémlik, hogy klassz, amit hallok, de egyelőre passzívan lebegek...hirtelen tér vissza az éberség, "nem is volt rossz, mik is szóltak?"...lássuk a history-t!...á, ez volt az, hallgassuk csak meg az egész lemezt!...hú, milyen stílus ez?...dark ambient? nem is hallottam róla...semmi gond, itt van pár összeállított lejátszási lista a műfajból, berakom, hogy tovább ismerkedhessek vele, a legjobbnak tartott művelőivel...ok, itt a Dr. House soundtrack lemez, tök jó számokra emlékszem a sorozatból!...csak ennyi?...jé, ez a srác összerakott egy playlistet az összes számmal!...és itt a "Ready Player One" is...királyság...egyébként mit hallgatnak éppen a haverok?...
...és ez az öreg faszi még csak a felszínt kapargatja...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1562

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Rock60 írta:
2024.03.03., vas. 20:39

Nekem a világon semmi bajom a digitális cuccokkal, egyszerűen nincsen rá szükségem. Nem azért, mert rossznak találom, hanem mert nincsen időm még egy forrással bíbelődni a TV, a Tuner és az LP mellett.
Zoli, teljesen érthető a gondolatmeneted.
Kicsit zanzásítva ezt írtam két napja. Bocs, ha túl rövid lenne... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.03.05., kedd 22:16-kor.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2874

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

alto írta:
2024.03.05., kedd 20:59
dixie-chicken írta:
2024.03.05., kedd 19:49
Azt gondolom, a CD az új Lp abban az értelemben, hogy főleg azok használják, akiknek a fizikai adathozdozó birtoklása, használata, nézegetése, bindzsizése része a hifi élménynek.
a bookletekben sokszor fontos infók találhatóak...a streaming felületeken ezek hiányoznak... ;) ..streamelek is...a kedvencek köze le vannak mentve olyan zenei anyagok,amelyek már CD-én is nehezen elérhetőek/terjedelmes zenei anyagok (6-8-10CD esetleg,egy ilyen hány LP is lenne ?...mi lenne az ára,ha lenne ?)...az LP cover art-nak is van értelme,az is "művészet",és szerves tartozéka a zenei anyagnak(sokszor) :smile32: Roger Dean rajzok egy Yes,Osibisa stb boritókon..

https://www.rogerdean.com/

...egész más vizúális élményt ad egy telefonon,tábleten,és egy dupla LP boritóján,kihajtva...

ilyen-olyan "gimicks" megoldások:Jethro Tull,Bob Marley,R.Stones,Temptations,Led Zeppelin stb boritók...

:smile49:
"a bookletekben sokszor fontos infók találhatóak...a streaming felületeken ezek hiányoznak" - Ha Roon a kezelőszoftver, a bookleteknél lényegesen több és struktúráltabb infót kapsz. A vizuális élmény meg miért is korlátozódna telefon vagy tablet méretre? Letükrözöd a kijelződ egy bazi nagy lapostévére ami sokkal nagyobb mint egy dupla LP kihajtva.
oké,mostmár TV-is van a képletben :smile32: :D.. mi van a "gimicks" féle boritóknál ? ...persze nem a boritó végett vásárolgatunk lemezeket,de sokszor szerves tartozékai egy adott LP-hez...nem mindent lehet átadni 2 dimenzióban ;) ... Roon ? ..ha tud mindent, akkor szuper :tutiok: ...
No meg azt sem szabad elfelejteni, hogy ha stream lejátszásra akarnám adni a fejem, akkor az bizony nem csak elhatározás kérdése(itt 1-2 komment pedig így állítja be), hanem több-kevesebb pénz ellocsolását is maga után vonja.
Igen, streamert már elég olcsón lehet kapni(nekem is van egy filléres vacak, az szolgáltatja a netrádiót), de ha a meglévő forrásokból(Lp,cd) már a sok év alatt elértem egy magas szintet(az én pénztárcámhoz mérten magas), akkor a streamert sem üthetem el egy egyszerű megoldással, mert akkor nagyon können a stream hangminőségét fikázók táborában találhatom magam.
én ezt nem igy közelitem meg...3 opció,3 párhuzamos vonal,soha nem találkoznak,soha nem kersztezik egymás útját,mind a 3 éli maga kis világát ;) :smile49:
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Vinkler írta:
2024.03.05., kedd 15:41
ANDS írta:
2024.03.05., kedd 15:30
Korábban egy hsz- ben leírtam, hogy Naim Uniti - t vettem. És pärt aggodalmát jogosnak érzem, ezért írtam azt, amit.
Melyik Unitit vetted? Próbáltál esetleg más eszközt is ebben a szegmensben?
Mi az amiben neked nem hozza az elvárt szintet?

Előre is köszi!
Naim Uniti Atom HE.
Hozza az általam elvárt szintet, azért vettem meg. De egy külső cd futóművel jobban szól. Ezért inkább a cd- ket hallgatom. Nem kizarólag, de főleg.
Meghallgattam külső streamerrel hajtva is, sokkal jobban szólt, mint a beépítettjével. Ami nem csoda, ha a streamer többe kerül, meg kap még egy külön tápot is az a streamer, meg egy jó drága swich- et is.

Meghallgattam az Auralic Vega 2.2- t is, szerintem az jobb volt, de annyival nem, amennyivel többe került volna, és 2,8 milláért is még kompromisszumot kellett volna kötni ott is, akkor már sokkal inkább 1 milka körül kötöttem kompromisszumot.

A Naim- el szemben támasztott elvárásaimat leírtam részletesen 44 hsz- el korábban, pärt- nek valaszolva, a hsz - em 6. bekezdésében. ( ha tudtam volna, hogy ekkora cunami lesz belőle, privatban írtam volna).

És vettem egy Niagara tápkondícionálót is, amit ajánlottál pár hónappal ezelőtt, köszi a tippet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ANDS 2024.03.05., kedd 21:40-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3425

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét mindenkinek!
Érdeklődve követem a témát(kivéve a hitvitás kommenteket), néhány hozzászólást szívesen kommenteltem volna már frissen, melegében, de az egész napos munka nem engedi meg, hogy itt írogassak, csak néha belépek, és olvasok.
Pärt kollégához nagyon hasonló, megrögzött régi vágású hifista vagyok. Alapjában véve nagyon kiváncsi, érdeklődő ember vagyok, de nekem ez a stream alapú lejátszás nagyon idegen, még nehezen elfogadható, megérthető.
A több évtized alatt összegyűjtött Lp-cd gyűjteményem bírtokában, nagyon könnyen ráfoghatnám, hogy nekem soha nem kellene streamer, minek!
Viszont ilyen kijelentést butaság volna tenni, mert nem tudjuk mit hoz a jövő.
Tegyük kicsit mérlegre a kérdést, szigorúan az én szemszögömből!
Vannak nagyon vonzó tulajdonságai a steam alapú lejátszásnak, ami bizony bolygatja a fantáziámat.
Például az, hogy számtalan eddig számomra ismeretlen előadóval, zenével ismerkedhetek meg, ami a hallgatott zenei repertoárt nagyon fel tudja frissíteni. Vagy a másik, hogy olyan zenei albumokat érhetek el 1-2 kattintással, amiket Lp-n vagy cd-n jó ideje eredménytelenűl keresgetek, vagy csak nehezen, sok utánajárással tudok beszerezni.
De be kell valljam, a stream számomra vonzó tulajdonságai itt be is fejeződtek!
A sokmillió elérhető album nekem nem érv, inkább kissé megalomán érzéseket ébreszt.
Hangminőségileg semmiféle ellenérzésem nincs, szerintem minden formátumból ugyanúgy lehet nagyonjó, és csapnivaló hangot kihozni. Aki nem így gondolja, az erősen elfogult valamelyik formátum felé.
Sokszor felmerül, hogy a stream nagyon kényelmes, mert 1-2 kattintással bármi elérhető, a fotelből sem kell felállni. Ez valóban így van, de ahhoz, hogy ez így működjön, ahhoz el is kell jutni(beállítás, telepítés, frissítés, stb), én ezt saját kútfőből megoldani nem tudnám. Megjegyzem, nekem a lemezcsere, lemezfordítás sohasem teher, vagy hátráltató tényező, amit jó volna megúszni.
Ahogy olvasom ezt a topicot, számomra kiderült, hogy egy stream alapú forrás kiépítése semmivel sem egyszerűbb feladat, mint akár egy analóg vonalé. Itt is ugyan olyan sok a változó, hozzáértés nélkül elveszek benne.
További ellenérvként kell még felhozzam, hogy nem vagyok "zenefaló" nálam nem szól folyton a zene, a lemezgyűjteményem(ami persze folyamatosan bővül) és néha netrádió, maximálisan kitölti/kielégíti a szabadidőm zenehallgatásra szánható részét, sőt. Ennél fogva kijelenthetem, hogy még egy további formátumot(stream) már nem tudnék kihasználni, nem tudnék elég időt szánni rá, hogy ne tűnjön kidobott pénznek, még az a pár ezres havidíj is.
Bevallom, sokszor nyáron hetekig be sincs kapcsolva a rendszerem, annyira lefoglal más, leginkább szabadban űzhető tevékenység. Ezt figyelembe véve is felesleges nekem egy stream előfizetés, persze, ilyenkor a lemezgyűjteményis, de az már "nem kér enni".
No meg azt sem szabad elfelejteni, hogy ha stream lejátszásra akarnám adni a fejem, akkor az bizony nem csak elhatározás kérdése(itt 1-2 komment pedig így állítja be), hanem több-kevesebb pénz ellocsolását is maga után vonja.
Igen, streamert már elég olcsón lehet kapni(nekem is van egy filléres vacak, az szolgáltatja a netrádiót), de ha a meglévő forrásokból(Lp,cd) már a sok év alatt elértem egy magas szintet(az én pénztárcámhoz mérten magas), akkor a streamert sem üthetem el egy egyszerű megoldással, mert akkor nagyon können a stream hangminőségét fikázók táborában találhatom magam.
Hogy ne így legyen, rendesen zsebbe kellene nyúljnom, figyelembe véve a másik két forrásom szintjét, alsó hangon 500e-ret kellene költsek egy streamerre. Nos, ennyi pénzem, legalábbis ilyen célra költhető nincs.
Az Lp és cd lejátszómmal is hosszú évek alatt, sok apró lépéssel sikerült a jelenlegi szintre eljutnom, ekkora pénzt egyszerre nem tudok, és nem is akarok kiadni.
Aztán van még 1-2 techikai akadály is, ami meggátol benne, hogy stream előfizetést létesítsek, de ez már egyéni szociális probléma.
Ezeket a fenti körülményeket mérlegre téve belátható, hogy bár csábító a stream alapú zenehallgatás, a világ is egyre jobban e felé tendál, de ezt nem igazán nekem találták ki. Felteszem vannak még azért páran, akik ugyan ilyen, vagy hasonló helyzetben vannak.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt az agymenést! :smile53:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 972

Hozzászólás Szerző: ELEX »

alto írta:
2024.03.05., kedd 20:59
....A vizuális élmény meg miért is korlátozódna telefon vagy tablet méretre? Letükrözöd a kijelződ egy bazi nagy lapostévére ami sokkal nagyobb mint egy dupla LP kihajtva.
A baj ott kezdődik, hogy ott az a "bazi nagy lapostévé" BEKAPCSOLVA szemben veled a hangfalak között.
Ez minden, csak nem zenehallgatás. Annyira szánalmasak azok a fotók, amiken ilyen kijelzők virítanak "zenehallgatás" közben.
Sosem használtam ilyent, de már nem is fogok. Talán egyszer még streamert talán, de az se biztos, azt is csak a saját tárolt gyűjteményem miatt.
Annyira nem vonz a "több millió" album kínálat. Minek? Csak kattintgatsz egyikről a másikra és közben eltelik az életed ezzel.
Albumon belül meg ugrálsz tíz másodpercenként egyik számról a másikra.
Na, ez se zenehallgatás.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

dixie-chicken írta:

a bookletekben sokszor fontos infók találhatóak...a streaming felületeken ezek hiányoznak... ;) ..streamelek is...a kedvencek köze le vannak mentve olyan zenei anyagok,amelyek már CD-én is nehezen elérhetőek/terjedelmes zenei anyagok (6-8-10CD esetleg,egy ilyen hány LP is lenne ?...mi lenne az ára,ha lenne ?)...az LP cover art-nak is van értelme,az is "művészet",és szerves tartozéka a zenei anyagnak(sokszor) :smile32: Roger Dean rajzok egy Yes,Osibisa stb boritókon..

...egész más vizúális élményt ad egy telefonon,tábleten,és egy dupla LP boritóján,kihajtva...

ilyen-olyan "gimicks" megoldások:Jethro Tull,Bob Marley,R.Stones,Temptations,Led Zeppelin stb boritók...

Újabban szintén streaming, bár sokkal jobban szeretem NAS-ról hallgatni, szóval amelyiket lehet, megszerzem és tárolom. Sajnos sok régebbi album már csak újrakevert verzióban van fent streamingen, még szerencse legtöbbjük itt pihen a fiókokban eredeti, 1. kiadásban.
Na igen, a lemezborítók, fűzetek, a sokak szemében lenézett keményebb metál zene, melyekhez 80-90%-ban minőségi, festőművész által készített lemezborító társul :smile53: pl. Dan Seagrave, Kristian Wahlin, Jon Zig, Wes Benscoter, Michael Whelan, Havancsák Gyula .... stb.
Éppen ezért, megvan a varázsa kézbevenni egy cd-t, lp-t, kinyitni, betenni, rátenni a lejátszóra, gyönyörködni a borítóban+belső borítókban, a komplett kiadványban, díszdobozban...stb.
Szóval akinek van több száz vagy ezer darabos cd/lp gyűjteménye, nehogy túladjon rajtuk, max ami nagyon útban van, esetleg már nagyon nem tetszik.

Ui: sokszor azon kapom magam, ha hálózatról megy a zene, egy idő után ugrálok lemezről lemezre, míg cd/lp hallgatáskor nyugodtan végighallgatom az albumot.

... és mindezt egy Hálózati audio lejátszók topikba írja, bazz, eszem megáll! :smile29:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3546
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

dixie-chicken írta:
Azt gondolom, a CD az új Lp abban az értelemben, hogy főleg azok használják, akiknek a fizikai adathozdozó birtoklása, használata, nézegetése, bindzsizése része a hifi élménynek.

"a bookletekben sokszor fontos infók találhatóak...a streaming felületeken ezek hiányoznak" - Ha Roon a kezelőszoftver, a bookleteknél lényegesen több és struktúráltabb infót kapsz. A vizuális élmény meg miért is korlátozódna telefon vagy tablet méretre? Letükrözöd a kijelződ egy bazi nagy lapostévére ami sokkal nagyobb mint egy dupla LP kihajtva.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4194

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

mishow írta:
2024.03.05., kedd 18:19
....
Erősítő + dac egy jó külön streamerrel?
Streamer + dac egy jó külön erősítővel?
Vagy rögtön fejest egy all-in-one kütyübe?
....
Én az előerősítő-DAC-streamer egybe készülékre szavazok.
Így akkor csak egy végfok kell mögé, vagy aktív dobozok, szóval így sem sok doboz és kábel, amivel ez jár.
És azért egy TV, számítógép, LP még ráköthető marad.
Ha erősítő is van benne, ez utóbbinak szerintem bőven lehetnek korlátai, no meg nem olyan szabad a hangszóró választás, mint ha tudod a végfokot cserélni.
Csak a Marantz! :-D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2874

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1552

Hozzászólás Szerző: vazze »

pärt-nek!

Nem akartam válaszként írni mert nagyon hosszú lett volna.
Szóval a folyamatos bővítgetés nálam odáig fajult, hogy a fél nappali be volt rendezve Mark Levinson-Focal Mezzo Utopia-Michell Giro-Solid Tech-el.
Jól szólt. Nagyon!
A számítógépes zenélést csak kapizsgáltam egy Mac Mini és Heed Dactilus3-al.
Aztán egy nap bepakoltam a komplett ML motyót (334, 380s, 390s ) a kocsiba és becseréltem egy Devialet D400-ba.
A különbség döbbenetes volt...a Devialet javára.
Ennek már jópár éve és azóta kipróbáltam más dolgokat is de ez volt az a pont amióta nem félek az egybekűtyűktől.
Mindegyik kompromisszum valamilyen szinten, de ezt nagyon hamar el tudják feledtetni.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Mézga Aladár írta:
2024.03.05., kedd 19:03
denesdr írta:
2024.03.05., kedd 16:38
Mézga Aladár írta:
2024.03.05., kedd 14:56

Érdekes ez a prekoncepció. Olyan apróságra nem gondolsz az, hogy kábellel van összekötve a Lumin és a dac az már hangzáseltérést okoz?
De mivel CD rip-ről van szó (legalábbis ezt írtad), így ugyanaz a jelút és kábel kell legyen mindkét esetben. Annyi, hogy egyszer a NAS-ról jön a fájl, a másik esetben meg a netről.
Úgy tűnik elbeszéltünk egymás mellett.
A cd játszó a gyári cd-vel, a Lumin a gyári cd-ről készült rippelt anyaggal volt etetve a tesztnél.
Én még nem hallottam olyan internetes streaminget (Spotify, Tidal, Youtube amiket eddig hallgattam) ami jobban szólt volna mint a helyi cd vagy rippelt anyag.
Azt hiszem innen együtt leszünk elűzve.... :)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

pärt írta:
2024.03.05., kedd 18:45
SoundMania írta:
2024.03.05., kedd 18:25
...Jó ez a digitális cucc is azoknak akiknek csak a zeneszámok mennyisége a fontos...
Szerintem ez a kulcsmondat, ami nálad alaptétel, de más nem feltétlen így látja. Próbáld azt a mások által gyakran hivatkozott szempontot - t.i. hogy több millió zenéből választhatsz - onnan közelíteni, hogy ezek közt ott vannak azok a zenék, amelyekhez máshogy nem vagy csak nagyon nehezen/drágán juthatsz hozzá. Tehát nem arról van szó, hogy aki stream-el az azzal álltatná magát, hogy több millió zenét fog meghallgatni. Egyszerűen átiratkozik egy olyan zenei könyvtárból, ahol csak pár száz/ezer album van, egy olyan zenei könyvtárba, ahol több millió album van - köztük számolatlanul sok olyan, ami érdekli, érdekelheti.
Ez így van. Akinek ez kell megteheti. Szeretem a válogatott műveket tartalmazó gyűjteményeket. De nem "sok kell" semmiből, hanem "elég". Nézd csak meg a felhalmozó állatokat is... Mennyi minden veszik kárba..... Pl az időm akkor, amikor egy jó zeneszám meghallgatása után kiderül, hogy a szerző egyetlen nekem tetsző műve... Jobb amikor az időben már eldőlt van-e annyira maradandó a lemez, hogy érdekel.... Klasszikus zenét ezért is, de azért is szeretem, mert a hossza módot adott kidolgozni, felépíteni, csúcsra járatni, majd megpihenni. Jazz és egyéb műfajokban is keresem a hosszú számokat. Ha pedig ezt fel kell adni, akkor legalább egy egész album legyen, aminek a számain ez a felépítés megy végig az albumon. Szóval a bestofok így gyakorlatilag kizárva. Nincs vágyam a 3 percnyi érzelmi váltásokra. Hosszan akarom átélni amit hallok, ebbe bele zavaró dolgok nélkül. Az már csak hab a tortán, hogy a hangminőség is érdekel és erre ezek az eszközök itt csak az Lp és CD után vannak számomra.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

denesdr írta:
2024.03.05., kedd 16:38
Mézga Aladár írta:
denesdr írta:
2024.03.05., kedd 11:21

Vagy épp tudva, hogy épp melyik szól, olyan erősen koncentrálni, míg az elménk azt mondatja velünk, bizony van különbség (most tekintsünk el az eltérő masteringtől stb). Hogyaviharba ne lenne, ha egyszer máshonnan jönnek a bitek.... :rolleyes: Természetesen nem kétségbevonva a hallgató hallási képességeit.
Érdekes ez a prekoncepció. Olyan apróságra nem gondolsz az, hogy kábellel van összekötve a Lumin és a dac az már hangzáseltérést okoz?
De mivel CD rip-ről van szó (legalábbis ezt írtad), így ugyanaz a jelút és kábel kell legyen mindkét esetben. Annyi, hogy egyszer a NAS-ról jön a fájl, a másik esetben meg a netről.
Úgy tűnik elbeszéltünk egymás mellett.
A cd játszó a gyári cd-vel, a Lumin a gyári cd-ről készült rippelt anyaggal volt etetve a tesztnél.
Én még nem hallottam olyan internetes streaminget (Spotify, Tidal, Youtube amiket eddig hallgattam) ami jobban szólt volna mint a helyi cd vagy rippelt anyag.
Mindig, mindennél van jobb!

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5531

Hozzászólás Szerző: pärt »

SoundMania írta:
2024.03.05., kedd 18:25
...Jó ez a digitális cucc is azoknak akiknek csak a zeneszámok mennyisége a fontos...
Szerintem ez a kulcsmondat, ami nálad alaptétel, de más nem feltétlen így látja. Próbáld azt a mások által gyakran hivatkozott szempontot - t.i. hogy több millió zenéből választhatsz - onnan közelíteni, hogy ezek közt ott vannak azok a zenék, amelyekhez máshogy nem vagy csak nagyon nehezen/drágán juthatsz hozzá. Tehát nem arról van szó, hogy aki stream-el az azzal álltatná magát, hogy több millió zenét fog meghallgatni. Egyszerűen átiratkozik egy olyan zenei könyvtárból, ahol csak pár száz/ezer album van, egy olyan zenei könyvtárba, ahol több millió album van - köztük számolatlanul sok olyan, ami érdekli, érdekelheti.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
2024.03.05., kedd 16:58
SoundMania írta:
2024.03.05., kedd 16:21

Nem is neked szólt az indító válaszom. És gondoltam jobb lesz figyelmeztetni, mert itt kb mindenki rá akarja majd beszélni streamerre. Ami nem csoda mert itt csak a megszállottjai vannak. Akiké a világ összes lemeze így..... :)
És még azon csodálkozom, hogy a milliárdosok miért akarnak még tovább gazdagodni.
Ha nem ott lenne akkor biztosan ide járna.... :)
Senki nem beszéli rá semmire.
Már eleve konkrét elképzeléseket írt le, és azokkal kapcsoltam kérdezett olyanoktól, akik ismerik.
És nem azokat szólította meg, akik minden áron a sátánt látják a stream zenehallgatásban, és ezt hangoztatni szeretnék minden csatornán :napsut:
Akkor te nem azokra a konkrétumokra gondolsz, hogy a lemezjátszóról és a cd-ről nem mond le, ugye?
És nem olvasod, vagy nem érted, amit írtam. Jó ez a digitális cucc is azoknak akiknek csak a zeneszámok mennyisége a fontos.
De ha neked mint látjuk más megfejtés jött ki, hát legyen igazad.... Voltár nálad "csakis maranc".... Változnak az emberek. Néha te is.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ha így tekintünk rá, akkor szerintem a CD-hez a dedikált CD lejátszó illik - minden más digitális zenehallgatásra ott a rip és a stream.
Néha fájó szívvel gondolok a fiókban punnyadó 1200 CD-re, és elfog a vágy, hogy vegyek egy CD lejátszót, de aztán mégis mindig marad a stream ...
Na, ennyit a romantikáról, lehetne folytatni a praktikus tapasztalatokkal?
Szerintetetk melyik a jobb köztes lépés a dobozok (és pláne kábelek) számának csökkentésére?
Erősítő + dac egy jó külön streamerrel?
Streamer + dac egy jó külön erősítővel?
Vagy rögtön fejest egy all-in-one kütyübe?

Kieg: Úgy látom, ez teljesen egybevág pärt időközben befutott kérdésével :smile53:

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5531

Hozzászólás Szerző: pärt »

Nem szerettem volna senki fárasztani személyes motívumokkal, de úgy tűnik, pár dolgot csak tisztába kell tegyek, mert ezt a csörtét talán részben a kérdésem indította. Nem szeretném, ha a lelkem megmentése érdekében felesleges fáradtságba hajszolná magát bárki is.

Én egy középkorú, fatengelyes, kőbaltás zenebarát vagyok, nem komoly, de azért szabad szemmel is látható LP és CD gyűjteménnyel, mellette még rádió a forrás. Egy megyeszékhelyen élek, ami gyakorlatilag azonos azzal, mintha fent a hegyekben, egy barlangban laknék. A város utolsó előtti hifi kereskedője kb. tizenöt éve halhatott éhen, az utolsó, amelyik egy-két évig működött itt, jópár éve tette át székhelyét Budapestre. Ennek megfelelően az utolsó hanghordozót helyben szintén kb. 15 éve vehettem. Zenei antikvárium nincs - bár könyves sem nagyon. Szülővárosomba - szintén megyeszékhely, de nagyobb - pár hetente, hétvégéken hazajárok édesanyámhoz, ahol - ha időm engedte - alkalmi CD beszerzésekkel tudtam új zenékhez jutni, de mára nagyjából ez a lehetőség is kifújt. Ugyan a zenéim lehetővé teszik, hogy ha minden nap mást hallgatok, akkor is évekig tart, míg körbe érek, de én azért csak vágynék nyitásra. Nem szeretném az életemet egy zenei panoptikum kulcsra zárt ajtaja mögött leélni, viszont sem időt, sem pénzt nem fogok arra elégetni, hogy albumokat rendelgessek. Röviden: új zenékre vágyom, ezért magától értetődően bejött a stream lehetősége.

És egy fontos szempont: semmilyen szinten nem érdekel a formátumok háborúja. Magasról teszek rá, hogy adott album stream-ről, LP-ről, CD-ről, NAS-ről, gramofonról, esetleg fonográf viaszhengeréről szól-e jobban. Egy stream segítségével hallgatott album számomra mindenképpen jobban fog szólni egy sehogyan sem hallgatott albumnál.

És hogy miért egybekütyü? Semmiféle fájl alapú zenével nincs tapasztalatom, és sokáig ha csak benéztem ezekbe a topikokba (leginkább a számítógépesbe, de itt is), öt perc múlva menekültem, mert elborzasztott a számomra érthetetlen hunglish tech-hablaty. Gyakorlatilag azt éreztem, hogy ez az egész másról sem szól, minthogy IT-s kockák birkóznak a még nagyon gyerekcipős technológiákkal, pattintott kőkorszakbeli szoftverek akadnak össze, szóval csupa olyasmi, ami az ezt munka szinten használó geek-eknek remek játszótér, nekem a személyes poklom. Na ez látszik változni az utóbbi időben, amennyiben az új készülékekkel a hozzám hasonló anti-geek-ek is odaférnek a homokozóhoz. Viszont aggasztott, hogy itt is állandóan belefutottam abba a problémába, hogy ezekkel a jószágokkal is száz új változó jött be: saját táp, esetleg külső? Ha külső, az milyen? Hozzá milyen kábel? Külön DAC vagy belső? Ha külső... Nem folytatnám. Biztos voltam benne, hogy ha stream, akkor nekem olyan kell, amivel nem szükséges ezt a szutymákolást végigcsinálni, legyen kombi készülék, de természetesen üssön meg egy szintet. Aztán szembesültem vele, hogy létezik komolyabb előerősítős verzió. Sőt, akár phono-val. Sőt, akár végfokkal. Mivel régi vágyam, hogy a doboztengeremet redukáljam, komolyan elgondolkoztatott a lehetőség. Lemezjátszó+ a tápja, CD, tuner, előerősítő, végfok, a fejhallgatóm Stax, annak külön meghajtása van, ami nálam egy elő/végfok+trafó trió, és persze mindezek kábelei, meg egy irdatlan nagy, hatszintes állvány. Nyilván van, aki imádja az ilyesmit, nekem egyre terhesebb ez a megcsúszott hifi kamaszkor, a böhöm relikviákkal.
Na de a lényeg: kérdés, tud-e számomra egy ilyen minden egyben rendszer olyan hangminőséget nyújtani, amit nem élek meg visszalépésnek. Nem vagyok maximalista, számomra az elég jó hang jobb, mint a legjobb hang. Sajnos a fent vázolt körülmények miatt lakóhelyemen esélytelen bármit is kipróbálni, ezért rendkívül értékes számomra minden, általatok adott információ, ha valóban személyes tapasztalaton alapszik. Viszont a melyik médium szól jobban kérdése - bár maga helyén nyilván nagyon izgalmas téma lehet - számomra, itt, most nem releváns. Mint írtam, nem fogom felszámolni a fizikai hordozókat. Egyrészt, baromi lusta vagyok; ha szeretnék is túladni rajtuk, teljességgel kizárt, hogy elkezdjem lemosni, egyenként értékelni őket, táblázatba bepötyögni az adatokat, hirdetgetni, egyesével/kettesével postázgatni. Másrészt a szobámhoz, harmadrészt az életemhez tartoznak. Persze benne van a pakliban, hogy rájuk sem nézek majd, bár csak a tegnap esti hanglemezhallgatás élménye alapján is ezt kizárnám.
Szóval a nagy kérdes, hogy az integráltságban meddig érdemes elmerészkedni. Persze, tudom, kinek mi az igénye, mi a viszonyítási alap, ami alapján meg kéne ítélni - esetemben túlzott elvárások nincsenek, nem vezérel csodavárás. Egy Naim Uniti, Rose, Devialet, AVM, Lindemann meg még pár másik elég bizalomgerjesztően megbízhatónak tűnik. Számomra a legnagyobb kérdés, hogy mennyire konzisztens a beléjük szuszakolt egységek minősége, nem lóg-e ki valami nagyon lefelé, illetve a rohamos fejlődéssel nem válik-e pár év alatt a hardver korlátjai miatt gyönyörű polcdísszé. Viszont az, hogy esetleg két év múlva a gyártó az új verziót kvantumugrásként írja le, az nem zavar, nem az értékvesztéstől tartok, hosszú-hosszú évekre tervezek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2024.03.05., kedd 18:29-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4194

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:

Nem is neked szólt az indító válaszom. És gondoltam jobb lesz figyelmeztetni, mert itt kb mindenki rá akarja majd beszélni streamerre. Ami nem csoda mert itt csak a megszállottjai vannak. Akiké a világ összes lemeze így..... :)
És még azon csodálkozom, hogy a milliárdosok miért akarnak még tovább gazdagodni.
Senki nem beszéli rá semmire.
Már eleve konkrét elképzeléseket írt le, és azokkal kapcsoltam kérdezett olyanoktól, akik ismerik.
És nem azokat szólította meg, akik minden áron a sátánt látják a stream zenehallgatásban, és ezt hangoztatni szeretnék minden csatornán :napsut:
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ANDS írta:
2024.03.05., kedd 15:06
Bocsánat, nem tudtam, hogy ha ez itt egy hifis fórum, akkor a pénz nem számít.
Rendben, számít a pénz, csak hát pont a streaming a legolcsóbb legális zenehallgatási lehetőség. Nem győzködni akarlak, sem terelgetni (megteszik azt mások), csak az érvelésedre reagáltam. De már megint kezdünk elmerülni a hitvitában.

SoundMania írta:
... itt csak a megszállottjai vannak...
Pikáns.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2024.03.05., kedd 16:59-kor.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1122

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Mézga Aladár írta:
denesdr írta:
2024.03.05., kedd 11:21
Mézga Aladár írta:
2024.03.05., kedd 11:06

A testvérem elkötelezte magát a streaming mellett is.
Audio Research CD9 és Lumin U2 a két forrás készülék. (A Lumin a CD9 DAC-ját használja) Csináltam neki a saját CD-ből rippet a NAS-ra.
Természetesen nem szól ugyan úgy de nagyon-nagyon fülelni kell, hogy meghald a különbséget.
Vagy épp tudva, hogy épp melyik szól, olyan erősen koncentrálni, míg az elménk azt mondatja velünk, bizony van különbség (most tekintsünk el az eltérő masteringtől stb). Hogyaviharba ne lenne, ha egyszer máshonnan jönnek a bitek.... :rolleyes: Természetesen nem kétségbevonva a hallgató hallási képességeit.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
2024.03.05., kedd 14:26
SoundMania írta:
2024.03.05., kedd 13:33

Már eddig is sokat "fejlődtek". Már millíókat is lehet fizetni azért a streamer hangért, amihez elég egy jóval olcsóbb lemezjátszó. De hát igen, akinek szüksége van arra hogy 30 millió "lemeze legyen" annak jó alternaríva. Lesz olyan nap amikor zenét is hallgat? Vagy mindig csak folyamatosan ugrál a számok között? Nem vagyunk egyformák. És holnapra is már változunk!
Nekem nincs lemezjátszóm, viszont nem is megyek a lemezjátszó topikba hittérítés, vagy hüledezés céllal oda beirkállni, hogy micsoda hülyeség már, hogy folyton pucolni kell a lemezt, meg fél úton megfordítani, vadászni a kiadványokra, ahelyett, hogy fotelből 2 gomb nyomással bármit el tudjak indítani.
Mert tudom, és elfogadom, hogy aki ezt teszi, annak jó oka van rá.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: violin »

Vinkler írta:
2024.03.05., kedd 15:41

Korábban egy hsz- ben leírtam, hogy Naim Uniti - t vettem.
Melyik Unitit vetted? Próbáltál esetleg más eszközt is ebben a szegmensben?
Mi az amiben neked nem hozza az elvárt szintet?

Előre is köszi!
[/quote]

Ez engem is érdekelne.... nagyon szemezek az Uniti Star-al.... :rolleyes:
A Lyngdorfban nincs CD..... mondjuk az Unitiban meg phono.... gondolkodik.gif
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”