Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Szerinetm félreértitek a kérdésem. Nem a tápegységhez csatlakozással van gondom, ez csak megadta a lökést a tápkábel cseréjéhez. Pontosítom a kérdést:
Tudtok-e javasolni tápkábel típust egy ilyen lemezjátszóhoz, ami hangban előrelépés a meglévőhöz képest?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

PgSpa írta:
2024.03.09., szomb. 13:25
Voyager írta:
2024.03.09., szomb. 13:05
PgSpa írta:
2024.03.09., szomb. 11:01
Az általad bemutatott dugóm már van, a kábel érdekelne, főleg hangra gyakorolt hatás tapasztalatokkal.
Kérdezd meg a gyártót, hogy mit javasol. :smile32:
Ezt viccenk szántad, ugye? Hol vannak már, talán a temetőben...
Én a tápegységre gondoltam.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Voyager írta:
2024.03.09., szomb. 13:05
PgSpa írta:
Az általad bemutatott dugóm már van, a kábel érdekelne, főleg hangra gyakorolt hatás tapasztalatokkal.
Ezt viccenk szántad, ugye? Hol vannak már, talán a temetőben...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1343

Hozzászólás Szerző: akvapark »

PgSpa írta:
2024.03.09., szomb. 10:08
Egy olyan kérdést tennék fel, ami akár mehetett volna a kábelezzünk topikba is, de ide írva szerintem több igazi tapasztalaton alapuló válasz érkezik:
A kb. fél éve használtan vásárolt lemezjátszómban szeretnék tápkábelt cserélni. A modell Manticore Mantra. Valaki az előző tulajdonosokból bekötött egy sima fehér háromerest, ami egyrészt nagyon csúnya, másrészt kicsit kilóg a már "bedrótozott" rendszeremből. Az igazi apropót az adja, hogy beszereztem egy Orbit 2 tápot, és az IEC lengő apát fogad, így mindenképp érdemes lesz szerelnem, mert most a levágott lapos lengő aljzatba bedugva és szigszalagozva működik a meglévő dugó.
A lemezjátszó értékéhez igazodó javaslatokat várnék.
Heed Audio, Huszti Zsolt. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2629

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

PgSpa írta:
2024.03.09., szomb. 10:08
Egy olyan kérdést tennék fel, ami akár mehetett volna a kábelezzünk topikba is, de ide írva szerintem több igazi tapasztalaton alapuló válasz érkezik:
A kb. fél éve használtan vásárolt lemezjátszómban szeretnék tápkábelt cserélni. A modell Manticore Mantra. Valaki az előző tulajdonosokból bekötött egy sima fehér háromerest, ami egyrészt nagyon csúnya, másrészt kicsit kilóg a már "bedrótozott" rendszeremből. Az igazi apropót az adja, hogy beszereztem egy Orbit 2 tápot, és az IEC lengő apát fogad, így mindenképp érdemes lesz szerelnem, mert most a levágott lapos lengő aljzatba bedugva és szigszalagozva működik a meglévő dugó.
https://www.szerszamkell.hu/iec_c14_dug ... 5891ebe52e

Conrad Electronic is árúlt ilyet régen...

vagy a számitógépeseknél veszel olyan kábelt ahol apa-anya féle változatok vannak a kábel végén,levágod az "anya" félét,és arra teszel egy normál dugvillát..

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

kadam1265
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: kadam1265 »

Köszönöm szépen a tanácsokat a Teslával kapcsolatban :) Így már bátrabban állok neki a felújításnak :)

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kadam1265 írta:
2024.03.03., vas. 09:23
Sziasztok!

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy egy Tesla NZC420 lemezlejátszóba, hogyan lehetne valami modernebb és jobb minőségű tűt és hangszedőt tenni az utángyártott kínai helyett...
Nekem is volt egy ilyen - hófehér - szettem, a gyári hangszórócskáját egy 3 utas Vidi, később Orion HS 500 - as váltott.
A gyári hangszedője három napig sem volt benne, egy Shure M95 ED - re cseréltem.
Nagyon jól működtek együtt, a futómű kisé száraz tónusát jól kiegyenlítette a teltebb, melegebb hangú pickup.
Bár az idő mindent megszépít, egy korrekt, vállalható hangú cuccnak tartom ma is.
Sok szép zenehallgatással töltött órát kívánok az öreglánnyal ! :napsut:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

kadam1265 írta:
Sziasztok!

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy egy Tesla NZC420 lemezlejátszóba, hogyan lehetne valami modernebb és jobb minőségű tűt és hangszedőt tenni az utángyártott kínai helyett. Tudom, hogy az adott lejátszó sok esetben nem ér annyit amennyibe akár egy belépőkategóriás audiotechnika vagy ortofon hangszedő kerül, viszont a lemezjátszó a családban közel 40 éve áll szolgálatban és eszmei értéket képvisel, ezért döntöttem a felújítás mellett, hogy ne jelentsen veszélyt a lemezeinkre. Mellette használatban van modernebb és jobb minőségű lejátszó is, de nem szeretném elengedni a régi Teslát a közel 40 éves emlék miatt. Remélem valaki a fórumon járt már hasonló cipőben, vagy csinált is ilyet.
Hifis pályafutásom első berendezése volt a Tesla NZC 420, a maga kis hangsugárzóival, szép emlékeim fűződnek hozzá!
Igen, pláne így, hogy eszmei érték is fűződik hozzá, megéri kicsit foglalkozni vele. Mivel a shell már olyan kialakítású rajta, hogy kb. bármilyen hangszedőt bele lehet szerelni, így azt mondom, egy Audio Technica AT95-öt vegyél bele. Ez nem túlzás egy ilyen lemezjátszóba, és egy elég tisztességes, a belépő kategória egyik legjobb hangszedője. Ezzel jó pár évig pöröghetnek a lemezek biztonságosan.
Ha már felújítást említesz, akkor a tányércsapágyat sem árt kitakarítani, és friss olajjal ellátni, valamint egy új meghajtószíj beszerzése is melegen ajánlott.
Ezek fillérekből megoldhatók, és az üzembiztosságot nagyban javítják.
Sok szép, zenében gazdag évet kívánok még az öreg Teszlával! :smile32:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

kadam1265 írta:
Sziasztok!

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy egy Tesla NZC420 lemezlejátszóba, hogyan lehetne valami modernebb és jobb minőségű tűt és hangszedőt tenni az utángyártott kínai helyett. Tudom, hogy az adott lejátszó sok esetben nem ér annyit amennyibe akár egy belépőkategóriás audiotechnika vagy ortofon hangszedő kerül, viszont a lemezjátszó a családban közel 40 éve áll szolgálatban és eszmei értéket képvisel, ezért döntöttem a felújítás mellett, hogy ne jelentsen veszélyt a lemezeinkre. Mellette használatban van modernebb és jobb minőségű lejátszó is, de nem szeretném elengedni a régi Teslát a közel 40 éves emlék miatt. Remélem valaki a fórumon járt már hasonló cipőben, vagy csinált is ilyet.
VM-AT-95e (gondolom a beszerelést és beállítást el tudod végezni)

https://www.phono.cz/en/hi-fi-systems/tesla-nzc-4203

kadam1265
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: kadam1265 »

Sziasztok!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3243

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Lehet nem olyan kifinomult, de én tisztelem, hogy ma is pörgeti a lemezeket.

youtu.be/BRqmbnucTbs
Csak a Marantz! :-D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.03.02., szomb. 08:55
Voyager írta:
2024.03.01., pén. 18:04
Rock60 írta:
2024.02.29., csüt. 00:21

Ok... Ez most honnan jött ? gondolkodik.gif
Miért baj az, hogy megosztotta ezt a gondolatot? (még ha valóban furcsa is az, hogy nem éppen témába vágó)
Dehogy baj. Csak nem tudom, hogy kinek jött a jókívánság... gondolkodik.gif
Te tudod ?
Pontosan nem. Csak sejtem, hogy a lemezjátszózás körüli nyűglődés okán írta ezt.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Voyager írta:
2024.03.01., pén. 18:04
Rock60 írta:
szfi írta:
2024.02.28., szer. 15:02
Hosszú út lesz ez. (Hangszedőnek egy AT VM 95 használtan is jó.) Sok kellemes lemezhallgatási órát!
Miért baj az, hogy megosztotta ezt a gondolatot? (még ha valóban furcsa is az, hogy nem éppen témába vágó)
Dehogy baj. Csak nem tudom, hogy kinek jött a jókívánság... gondolkodik.gif
Te tudod ?

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

NJ_ írta:
2024.02.18., vas. 12:49
dgab írta:
2024.02.16., pén. 21:44
NJ_ írta:
2024.02.16., pén. 11:50

Hello,
amikor még (en) foglalkoztam vele, akkor kb. az alabbi 8 dolgot csinaltam a pattogas es serceges (es magas alapzaj) eltuntetese ill. csokkentese erdekeben: 

1. Ovatos gozoles Shark gozolovel https://images.app.goo.gl/bqJzWX4siaLK1u5T8 

2. Nitty Gritty Pure 2 tipikus alkoholos tisztito folyadekkal vakumos mosas

3. 10 csepp Dr-Wack CW1:100 szelvedomoso folyadek 
CW1:100 Insekten-Entferner Gel 
VAGY
X-O haztartasi szagtalaníto koncentratum a nedves lemezre 
X-O Concentrate – XO USA LLC 

4. Jo minosegu kefevel (pl. Osage Audio) eloszlatas, majd az eloszlatott keverek vakummos leszivasa

5. Ismetelt vakumos mosas az alkoholos (NG pure 2) folyadekkal

6. 3 X LP lejatszas

7. 3. lejatszaskor Tascam DR-100MKIII-vel SD kartyara mentettem.., onnantol legtobbszor ezt hallgattam..🫣🤣🙏

8. A fentiek 90-95%-ban jelentos javulast hoztak. De a maradek serult tovabbra is zavaroan sercego pattogo lemezeket kidobtam es ujakat vettem helyettuk.

Udv., J
>
Átfogó programnak tűnik  :smile32: Köszönöm az ajánlást.
Mennyi idő volt kb. lemezenként?
20 perc korul. A lejatszasok nelkul. Az sajnos fix lemezidoket jelent. De persze csak akkor szamit ha digit rogziteni akarod. Ez is egy tapasztalat: a tű 2x-i lejatszas utan “jarja be” a barazdaspiralt ugy, hogy a 3. lejatszas a legjobb minosegben rogzitheto. (Allando tutisztitas utan..)

U., J
>
Köszönöm! Én is úgy hallom, hogy közvetlenül mosás után nyugtalanabb a hang, mint két-három lejátszás után. Ezt érdemes fejben tartani, amikor megtetszenek az embernek az ultrahangos mosók promóképei/videói, ahol egy jó konyak elfogyasztása közben automatikusan megtisztul a lemez, és már mehet is egyből a lemezjátszóra. Bár ha tényleg jó a konyak, az valószínűleg rendbe rakja a hangot. :kapdelm:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
szfi írta:
Hosszú út lesz ez. (Hangszedőnek egy AT VM 95 használtan is jó.) Sok kellemes lemezhallgatási órát!

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: szfi »

Rock60 írta:
szfi írta:
Onnan, hogy a "lemezjátszózást" el lehet kezdeni. Abbahagyni nehéz!
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

Rock60
Őslakos
Őslakos

szfi írta:

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: szfi »

NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Rock60 írta:
2024.02.20., kedd 23:26
NJ_ írta:
2024.02.20., kedd 15:31

Amit emlitettem az eseti, bar jellemzoen elofordulo jelensege a nagyon szűk tűreseket igenylő magas töltőnyomás hasznalatanak. Ennek adekvat kovetkezmenye, hogy a páracseppek eljut(hat)nak a csúszoelemek felé. Annak ellenére is, hogy vannak megoldasok a sűrített levegő hűtésére (pl. Versa Dynamics), ezaltal a nedvesség kivonasara, az sem 100%-os. Kulonosen akkor, ha a levegő nagy távolságrol jut el a kompresszortól a karig. Szoval az igy mukodo linearis kovetesu hangkaroknak problémái szoktak lenni a kapillarisok elzáródásával, ami a kar lassulasat okozhatja.

Udv., J
>
Érdekel ez a téma.
A Versa Dynamics milyen elven működik ?
Ha hűtjük a levegőt, a levegő relatív páratartalma megnő és a felesleg a környezetén - a csó belsejében - lecsapódik.
Mi lesz a páracseppekkel ? Összegyűjti a szerkezet ?
Pontosan nem tudom, nem akarok hianyos infót adni.🙏 Meg fogom kerdezni az ismerosomet, akinek ilyen hangkarja van. Kis turelmet kerek…

U., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Rock60
Őslakos
Őslakos

NJ_ írta:
2024.02.20., kedd 15:31

Amit emlitettem az eseti, bar jellemzoen elofordulo jelensege a nagyon szűk tűreseket igenylő magas töltőnyomás hasznalatanak. Ennek adekvat kovetkezmenye, hogy a páracseppek eljut(hat)nak a csúszoelemek felé. Annak ellenére is, hogy vannak megoldasok a sűrített levegő hűtésére (pl. Versa Dynamics), ezaltal a nedvesség kivonasara, az sem 100%-os. Kulonosen akkor, ha a levegő nagy távolságrol jut el a kompresszortól a karig. Szoval az igy mukodo linearis kovetesu hangkaroknak problémái szoktak lenni a kapillarisok elzáródásával, ami a kar lassulasat okozhatja.

Udv., J
>
Érdekel ez a téma.
A Versa Dynamics milyen elven működik ?
Ha hűtjük a levegőt, a levegő relatív páratartalma megnő és a felesleg a környezetén - a csó belsejében - lecsapódik.
Mi lesz a páracseppekkel ? Összegyűjti a szerkezet ?

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Rock60 írta:
2024.02.19., hétf. 20:30
NJ_ írta:
2024.02.19., hétf. 12:42

Szeretem oket. Szeretem a hangjukat. Szeretem a technologiajukat. Szeretem a latvanyukat.
Viszont nem szeretem pl. a suritett levegovel torteno macerat, foleg a szobaban. Es a nyomas valtozas a belso surubb barazdakban szinte mindegyik ilyen konstrukciot erintette.

Az SME altalam tapasztalt problemai: egy viszonylag magas eredendo karrezonancia, egy gyarilag nem tul jo karkabelezes, es egy, a korai konstrukcioikra jellemzo “azimuth roll” jelenseg. (A kes-el csapagyozas nem volt jol osszehangolva a headshell-el, ennek volt hatasa az azimuth-ra, ami el tudott mozdulni lejatszas kozben.) Viszont jo hir, hogy ezeket a gyarto zommel korrigalta vagy upgradelte.

Nálam olyan SMEV jart, amelyik mar atesett a facelift-en es kivaloan teljesitett bizonyos hangszedokkel. Ertsd. a fix headshell konstrukcioja miatt nem minden - szamomra fontos - hangszedovel lehet/ tudtam hasznalni, kiprobalni.

Mikori gyartasu volt a tied?

Udv., J
>
Az biztos, hogy a Tangent nem túl felhasználóbarát szerkezet.
A kompresszor természetesen egy másik helyiségben van, ott zöröghet, ahogyan jól esik... :D
A befutóbarázda fölé helyezés viszont nagyon kényelmes, csak a külső cső pozicióját kell figyelni leeresztés előtt...
A nyomásváltozás ? Nem tudom, mire gondolsz, milyen problémára a belső barázdában. gondolkodik.gif Engem pont az ott nyújtott teljesítménye nyűgöz le...

Nekem az SME V. nagyon - nagyon tetszett, meg nem mondom már, miért nem azt tartottam meg a Rock - ra...
Ja, de tudom.
Egyrészről az akkori tesztek - legalább is, amikhez én jutottam hozzá - nem voltak olyan szinten elájulva tőle, mint amennyire manapság az userek jónak tartják és keresik ezt a ritka és használtan is veszett drága kart.
Másrészről beleszerettem a Tangent - ba, a szívnek meg nem lehet parancsolni, mint tudjuk. :D

A korabeli tesztekkel kapcsolatban van egy saját elméletem - lehet, hogy hülyeség :
Szerintem az akkori - '85 körüli - közép és feső-közép kategóriás lemezjátszók jóval színezettebb hangú gépek voltak, mint a manapság gyártott rokonaik.
Én az V - öst nagyon naturális tónusú karnak tartottam, és az érezhetően felszínre hozta a színezett hangú futóművek hangját.
Én azt gondolom, hogy amikor az V - öt kritizálták valami miatt, az alárakott futómű hangja volt valójában a kritika oka/tárgya.
De, ez csak egy sejtés, Neked nagyságrenddel nagyobb tapasztalatod van e téren, kíváncsi vagyok a véleményedre.
Mikori is ? gondolkodik.gif
Azt tudom, hogy a Roxan Xerxes az idő tájt született, az itthon eladott első példánnyal egy időben vettem rá az SME - t.
Az általad felsorolt hibákat én nem érzékeltem, messze az volt addig a legjobb karom, de nem is volt túl sok idő a kitapasztalására, kb. másfél évig volt csak meg...
Ohhh nem, nem kell problemat keresni ott, ahol nincs. Nincs annal jobb amikor elegedett vagy a rendszereddel. Ahogy mondtam ezen a szinten nuanszokon mulik a kulonbozoseg. Mindketto nagyon jo hangkar a maga kategoriajaban.👍

2 rovid muszaki eszrvetel:
1. Az SME maga korszerusitette az altalam felrott nuanszokat. A karrezonancia kerdes pedig valoszinuleg azert merult fel nalam kritikusabban, mert pont a legizgagabbb “legziggibb” hangszedovel futtattam, a Zyx Universe-vel. (De pl. a Colibri GC Elite is ilyen volt.) Ő pedig rengeteg vibracios energiat kozvetit a hangkar fele. Ezt tobb hangkar csak kulon csillapito karcső burkolattal (pl. Warren Gehl) tudta kezelni. Pl. az FR64s. Az Ikeda IT345 ilyen szempontbol (is) szofisztikaltabb konstrukcio volt. Csakhogy egyazon tervezonel maradjak..🙏

2. Az Airtangent. Amit emlitettem az eseti, bar jellemzoen elofordulo jelensege a nagyon szűk tűreseket igenylő magas töltőnyomás hasznalatanak. Ennek adekvat kovetkezmenye, hogy a páracseppek eljut(hat)nak a csúszoelemek felé. Annak ellenére is, hogy vannak megoldasok a sűrített levegő hűtésére (pl. Versa Dynamics), ezaltal a nedvesség kivonasara, az sem 100%-os. Kulonosen akkor, ha a levegő nagy távolságrol jut el a kompresszortól a karig. Szoval az igy mukodo linearis kovetesu hangkaroknak problémái szoktak lenni a kapillarisok elzáródásával, ami a kar lassulasat okozhatja.

Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Rock60
Őslakos
Őslakos

NJ_ írta:
2024.02.19., hétf. 12:42

Szeretem oket. Szeretem a hangjukat. Szeretem a technologiajukat. Szeretem a latvanyukat.
Viszont nem szeretem pl. a suritett levegovel torteno macerat, foleg a szobaban. Es a nyomas valtozas a belso surubb barazdakban szinte mindegyik ilyen konstrukciot erintette.

Az SME altalam tapasztalt problemai: egy viszonylag magas eredendo karrezonancia, egy gyarilag nem tul jo karkabelezes, es egy, a korai konstrukcioikra jellemzo “azimuth roll” jelenseg. (A kes-el csapagyozas nem volt jol osszehangolva a headshell-el, ennek volt hatasa az azimuth-ra, ami el tudott mozdulni lejatszas kozben.) Viszont jo hir, hogy ezeket a gyarto zommel korrigalta vagy upgradelte.

Nálam olyan SMEV jart, amelyik mar atesett a facelift-en es kivaloan teljesitett bizonyos hangszedokkel. Ertsd. a fix headshell konstrukcioja miatt nem minden - szamomra fontos - hangszedovel lehet/ tudtam hasznalni, kiprobalni.

Mikori gyartasu volt a tied?

Udv., J
>
Az biztos, hogy a Tangent nem túl felhasználóbarát szerkezet.
A kompresszor természetesen egy másik helyiségben van, ott zöröghet, ahogyan jól esik... :D
A befutóbarázda fölé helyezés viszont nagyon kényelmes, csak a külső cső pozicióját kell figyelni leeresztés előtt...
A nyomásváltozás ? Nem tudom, mire gondolsz, milyen problémára a belső barázdában. gondolkodik.gif Engem pont az ott nyújtott teljesítménye nyűgöz le...

Nekem az SME V. nagyon - nagyon tetszett, meg nem mondom már, miért nem azt tartottam meg a Rock - ra...
Ja, de tudom.
Egyrészről az akkori tesztek - legalább is, amikhez én jutottam hozzá - nem voltak olyan szinten elájulva tőle, mint amennyire manapság az userek jónak tartják és keresik ezt a ritka és használtan is veszett drága kart.
Másrészről beleszerettem a Tangent - ba, a szívnek meg nem lehet parancsolni, mint tudjuk. :D

A korabeli tesztekkel kapcsolatban van egy saját elméletem - lehet, hogy hülyeség :
Szerintem az akkori - '85 körüli - közép és feső-közép kategóriás lemezjátszók jóval színezettebb hangú gépek voltak, mint a manapság gyártott rokonaik.
Én az V - öst nagyon naturális tónusú karnak tartottam, és az érezhetően felszínre hozta a színezett hangú futóművek hangját.
Én azt gondolom, hogy amikor az V - öt kritizálták valami miatt, az alárakott futómű hangja volt valójában a kritika oka/tárgya.
De, ez csak egy sejtés, Neked nagyságrenddel nagyobb tapasztalatod van e téren, kíváncsi vagyok a véleményedre.
Mikori is ? gondolkodik.gif
Azt tudom, hogy a Roxan Xerxes az idő tájt született, az itthon eladott első példánnyal egy időben vettem rá az SME - t.
Az általad felsorolt hibákat én nem érzékeltem, messze az volt addig a legjobb karom, de nem is volt túl sok idő a kitapasztalására, kb. másfél évig volt csak meg...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”