Vegezetul kerhetnenk a hatuljarol is kepet?
Csatolom, hogy nalam hogy jottek be a kepek.
Moderátor: Luxor Audio

Egy rugóra jár az agyunk, én is kedvelem az azonos szín különböző árnyalatainak együttesét lakberendezésben és öltözködésben is.rTom írta: ↑2024.03.12., kedd 21:13Szerintem ha a gyártást nem bonyolítja túl, akkor a kétszínű fényezés nagyon elegáns. Különösen a klasszikus színekben. Ezek kombinációja egymással és az antracit szűrkével v. feketével esetleg kevés arannyal v. pirossal örök divat. Jól mutat egy modern, technicista és klasszikus enteriőrben is.
Mély navy blue, vöröses árnyalatú cognac.
Viszont fehérből csak a törtfehér színt választanám, mert a magasfényű már teljesen elcsépelt mint az ezüstmetál amikor rákerült a suzukira...

Szerintem ha a gyártást nem bonyolítja túl, akkor a kétszínű fényezés nagyon elegáns. Különösen a klasszikus színekben. Ezek kombinációja egymással és az antracit szűrkével v. feketével esetleg kevés arannyal v. pirossal örök divat. Jól mutat egy modern, technicista és klasszikus enteriőrben is.Luxor Audio írta: ↑2024.03.12., kedd 09:56
Szerintetek van igény a szokásos fekete/fehér/szürke világon túlmutató hangdobozokra? Én egész életemben sivár, ipari kinézetű készülékeket nézegettem, talán ezért is megbecsülöm, ha valaminek van színe. No de mit gondoltok ti? Korábban mutattam néhány látványtervet, amik közé bátran betettem egy piros dobozt is, hátha valaki megszólja.![]()

Az első széria nagy része nem rendelésre, hanem bemutató célokra készül, ezért kellett a saját fejünket törni a színek miatt.

Igen, a mélyhangszóró bekötésénél általában elég, ha stimmel a polaritás, tehát ha a megfelelő irányba mozdul ki a membrán. De bármilyen triviális a dolog, a dobozokat összeszerelő - sokszor nem is szakképzett - munkások képesek elrontani.istvan01 írta: ↑2024.03.09., szomb. 11:33Basszus hangszóró polaritását egyszerű mérni, elég hozzá egy 1,5V-os elem. De, csak akkor, ha a hangváltó nincs agyon bonyolítva és a basszus + polaritással van bekötve hangváltó szerint is.zoli73 írta: ↑2024.03.09., szomb. 09:26... Fapaci elmondta, hogy itt valami nagyon nem stimmel, de egyértelműen nem az akusztika itt a fő probléma. A gyanúját alátámasztandó, végzett néhány közeltéri mérést a hangsugárzókról, és egyértelműen kiderült, hogy mindkét hangsugárzóban forditott polaritással van bekötve a mélysugárzó! Kérte, hozzak egy csavarhúzót és egy forrasztópákát, kiszereltük a hangszórót, megfordítottuk a polaritást, majd újra mért. A görbe már sokkal jobban hasonlított az elvárthoz...
De mi van a közép és főleg magas sugárzó helyes polaritás ellenőrzésével? Ehhez már szükség lehet a mikrofonos mérésre, a hangváltó kapcsolás ismeretére. Mérni kellene a hangszóró sávokat külön-külön impulzus és SPL görbére. Azután a hangszórókat együtt is impulzusra és SPL-re. De ezekből sem mindig egyértelmű, melyik polaritás változat fog kiegyenlítettebb hangzást adni. Persze, azt tudjuk, helyesebb polaritásban váltás közelében nincs, vagy kevés a púp/gödör. De mi van a váltástól távolabbi frekinél, főleg magas sugárzóval? Ott mennyit számít a polaritás?
fpacitól várok erre véleményt.

Igen, valahogy így képzelem el. Sokkal hatékonyabb és emberközelibb megoldásnak gondolom ezt, mint sivár bemutatótermekben unatkozó kereskedőkre bízni a történetet. Nem is várható el tőlük, hogy egy ilyen komplex eszközt érdemben be tudjanak mutatni. Elkezdtem írni a használati útmutatókat, de úgy érzem, soha nem fogok a végére érni.

Ha nem üzletek ill. kiállítóterek lesznek a fix helyeszínek, akkor lakások v. hangstúdiók amolyan szeánsz jelleggel látogathatóan?fapaci írta: ↑2024.03.01., pén. 20:50Bemutatókat áprilistól tartunk majd az ország több pontján. Néhol lesznek fixen telepített helyszínek is, de ha egy környékről, településről több érdeklődő is jelentkezik, ott szívesen tartunk majd egyedi termékbemutatót, ez vélhetően rám hárul majd.
Egyelőre nem szerződünk viszonteladókkal (alsó hangon is 40-50 %-os áremeléssel járna), a hangdobozok kizárólag tőlünk vásárolhatók majd meg. Ezt amúgy sem tudnánk/akarnánk másként csinálni, mivel a helyszíni telepítés és beállítás a technikai koncepciónk fontos része.

Bemutatókat áprilistól tartunk majd az ország több pontján. Néhol lesznek fixen telepített helyszínek is, de ha egy környékről, településről több érdeklődő is jelentkezik, ott szívesen tartunk majd egyedi termékbemutatót, ez vélhetően rám hárul majd.

Nyitot kapukon kopogtatsz, technikai koncepciónk része mindkét szolgáltatás és lesz Sub Out is. Ezért is vágtunk bele saját DSP programozásba, hogy ne legyenek merev korlátok előttünk.rTom írta:Köszi. Egy HPF és egy delay talán beleférhetne a monitornál egy szub integrációhoz. A kimenetet már nem is merem forszírozni ugyanezért.

Jó kérdés, magam is rágódom rajta hetek óta. Az elvi hozzáférési lehetőség adott, de meglehetősen bonyolult lesz a DSP felépítése, működése, nem csak a szokványos EQ és crossover lesz benne, az alkalmazott professzionális szoftver is szakembereknek készült, laikus felhasználó könnyen eltévedhet a sok paraméter között, emiatt hajlok rá, hogy a problémák elkerülésére otthoni felhasználásnál letiltjuk a hozzáférés egy részét (miként teszik azt más gyártók is). Aki nagyon akar matatni, az nyilván megtalálja rá a lehetőséget, de ennek kihatása lesz a garanciára.

Még nem tartunk ott, de semmi sem lesz titok. A prototípusokat nem mutogatnám, mert kissé viseltesek és karikás a szemük.

Örülök, hogy tetszik a látvány. Én már annyit nézegettem őket, hogy nem tudom megítélni, meg hát nem is nekem kell, hogy tetszen.tottyi írta: ↑2024.02.22., csüt. 11:09Nagyon impozansak a hangfalak es a szinek is jok. Vegre valakik magyarorszagon is gyart aktiv hangfalakat mert ha jol tudom Kalmi mar nem elerheto de ezek nekem jobban tetszenek. :)
Meg annyit, hogy miert ketto kisebb melyhangszoro mint pl egy vagy ketto nagyobb, pl 30-40 centis? Bar igy pl mint nalam a helyszuke miatt jobban elhelyezheto mint egy szelesebb hangfalat. Az alja ha jol sejtem az a sub resz? Vagy majd mindent a maga idejeben.

Sok ötlet van, de nem indulhatunk túl nagy kínálattal, mert az garantált bukás. Elsőre 2-3 típus lesz, aztán meglátjuk, mire van igény. Most leginkább az állódobozra van érdeklődés, sőt már rendelés is, de moduláris rendszert építettünk, amiből sokféle verziót lehet készíteni. Tanácsokat szívesen fogadok.

Én erre gondoltam, nem az állóra:

Azt látod. Hivatalos nevén: LuXor X4