revox írta: ↑2024.02.23., pén. 20:32
revox írta: ↑2024.02.23., pén. 19:33
keresek egy fülest. nekem nincs ilyenre alkalmas berendezésem, csak a telefon. vagy a munkahelyi asztali PC. de nem szokott problémát okozni :) most épp egy audio note rendszert próbálunk beállítani, youtubra feltett videók alapján. 250km-re van, próbálkozunk cyberinstallal

de haladunk lassacskán. eddig javult

mindjárt rámegyek
Ehhez el se kellett menni a zongoráig, sőt!!! Az elsó pillanatban, amikor megszólal a bevezetó bárázdából dgy másodperc, már ott elcsattant az "azttak@rva"
Valójában nagyon top rendszer.
Egyetlen dolgot próbálnék még ki, final lab daruna alátétet az erősítők alá. De borzalmasan jó. Igen, ezek a
kattant japók...
Úgy 20-25 éve találkoztam a Goto Unit hangszórókkal, persze google. Naivan azt hittem, de nem

borzalmasan drága, idő és térigényes játék. 8-10méteres tölcséreket èpítenek ki hozzá, ami kertből indul és be van falazva a kürtöje és a hifiszobában végződik
Csodálkoztam volna, ha más a véleményed.
(De nem kattant japóé, hanem momentán koreaié az érdem. És leginkább a Klangfilm-EL34 párosé.)
A hallható felvételek is mind nagyon jók, olyan “tényfeltárók”.
Mondj légysz. a Darumak-ról többet. Mik ők, mit várnál itt tőlük?
>
>
P. S.:
nem vagyok a Horthy rendszer megbuvo kommunista leszarmazottainak ujgazdag, sznob, de talan jobb szoval ripacs leszarmazottja. Verszerinti arisztokrata csaladfam sincs. Nagybirtokos kulakok voltak a nagyszuleim, akiket kicsinaltak a kommunizmus es/vagy szocializmus idejen. Apam gepeszmernok, anyam vegyeszmernok volt, amig aktívan dolgoztak. En villamosmernok lettem, majd hirtelen fordulattal (keves volt a mernoki palyamban a penz, tobbre vagytam) es eros politikai ismeretseg leven a nemzetkozi diplomacia fele fordultam. Sokfele jartam, sokfele eltem… sokat lattam, sokat tapasztaltam.
50%-ban zenemanias, 50%-ban technofil/ technomanias vagyok. Igen, hogyne, vallaltan, dedikaltan. Megvan az intellektusom, annak pedig olyan emocionalis megnyilvanulasa amibe a zene tokeletes tars, tokeletesen elragag, elragadtat. Megvan a mernoki venan is, ami toleletessegre torekszik, legyen az a hallott tapasztalt hanghuseg, legyen az a latott, ismert technikai technologiai minoseg. Az elozoekbol kovetkezoen rajongok a tradiciokert, a hifi tortenelem idoszakos nagyjaiert, ertsd. pl. orosz magyar kettos allampolgarkent az orosz Vladimir Lamm munkassagaert. A japan analog zsenialitasert. A jenki JBL/ Greg Timmbers hangsugarzo fejleszteseiert. A kompromisszum mentes analog rendszerepitesert. Dr. Floyd Toole es tarsai akusztikai iranymutatasaiért. A BS mentes, olcso igenytelen bovli mentes, kivul is belul is erteket kepviselo hifi berendezesekert. Es ahogy korabban mar irtam szinte mindenfele zenei mufajt hallgatok, tobb ezres LP/EP/SP es RBCD/SACD/DCDA/DCDV/Blu-ray gyujtemennyel. Az ehhez szukseges penzt pedig hosszu evek soran teremtettem elo. Nem arosztokratakent, nem dzsentrikent, hanem kemeny es bevallalos “meloskent”. Tinikent igen, en is szerettem az italo-t, sot meg diszkokat is tartottam (pl. Scotch, Ken Laszlo, Laura Branigan/RIP, Rofo, Michael Cretu, Sandra, stb. idejen.) Majd az ugymond igenyesebb zenekbe merultem. Rengeteg koncertre jartam. Mindenfelere ami erdekelt. Senki sem eroltette, senkit sem majmoltam. Csak erdekelt. Latni, hallani akartam. Ott akartam lenni. Eloben. Pop, rock, jazz, blues, komolyzene. De mar csak alig alig. Eleg volt. Innentol mar inkabb csak az otthoni zenehallgatas es rendszerfinomitas maradt. Jaaa es utalom a tokeleteshez kozeli pontossagu de dedikalt bovli kvarcorakat, ezert inkabb Rolexet hordok, tovabba gyulolom az elektromos autokat/rollerekt is, ezert inkabb V6-os nemet autot vezetek. Nem csak A-bol B-be kozlekedek, hanem imadok vezetni, foleg ejjel, es nagyon gyorsan. Sokszor orszagokat ativelve. Ebben kozben a zene? Ott es akkor is tokeletes tars. Ahogy most eppen Carlo Bergonzi es Fiorenza Cossotto duettjet hallgatom Mascagni paradsztbecsuletebol (“Ah, lo vedi, Che hai tu detto”) az autoban, tavolra utazva az ejszakaba…)
Megkerdezem: a fentiek tukreben itt, ezen a forum ertekrendjeben, kinek minek minosulok en? Ebbol fakadoan nekem itt mit szabad es mit nem? Keruljuk el a felreerteseket…
Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith