Nem tudom, kire gondoltál, de nekem például biztosan nincsen antipátiám a gazdagok fényűzésével kapcsolatban.alto írta: ↑2024.02.24., szomb. 10:10Nekem csak azzal van bajom, ha egy fogalmat az eredetitől eltérő jelentés tartalommal ruházunk fel, mert ellehetetleníti a tárgyszerű kommunikációt. Amikor itt néhány fórumtárs sznobériáról beszél, akkor valójában az antipátiáját fejezi ki a gazdagok fényűzésével szemben, ami egyátalán nem ugyanaz. Erről mindig az jut eszembe, hogy a Horthy rendszerben az illegalitásban tevékenykedő kommunisták mélyen elítélték az uralkodó osztály fényűzését, a drága hobbijaikat, mint például a vadászatot. Amikor aztán a sors szeszélye és Joszif Visszarionovics Sztálin akarata hatalomra segítette őket, az első dolguk volt a vadászpuskák beszerzése. Szóval azt gondolom, hogy a gazdagok fényűzésével szemben érzett morális felháborodás az esetek jó részében nem több mint szimpla irigység.
Az már inkább zavar, amikor eszelős tempóban randalíroznak az utakon, lásd Árpád Híd - i tragédia.
A kis rövid történelmi szösszenetedben az első csoport veleszületett természetességgel űzte hobbiját, a második csoport valóban irígységgel és gyűlölettel átitatott sznobériával majmolta korábbi ellenségeit.