Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1505

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

alto írta:
2024.02.24., szomb. 10:10
Nekem csak azzal van bajom, ha egy fogalmat az eredetitől eltérő jelentés tartalommal ruházunk fel, mert ellehetetleníti a tárgyszerű kommunikációt. Amikor itt néhány fórumtárs sznobériáról beszél, akkor valójában az antipátiáját fejezi ki a gazdagok fényűzésével szemben, ami egyátalán nem ugyanaz. Erről mindig az jut eszembe, hogy a Horthy rendszerben az illegalitásban tevékenykedő kommunisták mélyen elítélték az uralkodó osztály fényűzését, a drága hobbijaikat, mint például a vadászatot. Amikor aztán a sors szeszélye és Joszif Visszarionovics Sztálin akarata hatalomra segítette őket, az első dolguk volt a vadászpuskák beszerzése. Szóval azt gondolom, hogy a gazdagok fényűzésével szemben érzett morális felháborodás az esetek jó részében nem több mint szimpla irigység.
Nem tudom, kire gondoltál, de nekem például biztosan nincsen antipátiám a gazdagok fényűzésével kapcsolatban.
Az már inkább zavar, amikor eszelős tempóban randalíroznak az utakon, lásd Árpád Híd - i tragédia. sad.gif Szerencse, hogy hifiben ritkán okoz halált a hülyeség...

A kis rövid történelmi szösszenetedben az első csoport veleszületett természetességgel űzte hobbiját, a második csoport valóban irígységgel és gyűlölettel átitatott sznobériával majmolta korábbi ellenségeit. :smile33:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

chord_ írta:
2024.02.24., szomb. 09:25

'Sine nobilitate' - nemességgel nem rendelkező, vagyis olyan helyre született be pl. hifiileg, ahol a nagyfater nem menő gramofonokat hallgatott, vagy nem volt a kastélyában saját zenekara.
De elmegy egy komolyzenei koncertre, akkor is, ha per pillanat nem annyira szereti, mert úgy lehet megszeretni, ha meghallgatjuk, vagy tévednék?...

És, némileg most ellenkezek báró Evola tanaival, a szellemi arisztokrácia valóban egy komoly dolog, gyakorlatilag összetartja a civilizációt, de a vér-keveredés / szennyeződés ma már igen erős, gyakorlatilag követhetetlen, óriási összevisszaság lett, olyannyira, hogy a kiüresedett, de ab ovo igazi szellemi nemességgel szemben a fenti 'kívülről' fejlődő koncertjáró / hifista feltétlen partiba kerülhet. Nyilván akkor, ha az igazi értékek mentén mozog. Ahová a Rolex óra is beletartozik, akkor is, ha pontosságban a svájci kronométer-szabványnak épp' hogy eleget tesz, ami amúgy a mai femtosec világban egyszerűen nevetséges. De 'szellemi' értékről van szó, amely egy sokkal tágabb horizont, mint a filléres kvarcórák meghökkentő pontossága.
Sokszor nem értünk egyet, de ezek zseniális gondolatok. :smile32: :napsut:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3379
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Nekem csak azzal van bajom, ha egy fogalmat az eredetitől eltérő jelentés tartalommal ruházunk fel, mert ellehetetleníti a tárgyszerű kommunikációt. Amikor itt néhány fórumtárs sznobériáról beszél, akkor valójában az antipátiáját fejezi ki a gazdagok fényűzésével szemben, ami egyátalán nem ugyanaz. Erről mindig az jut eszembe, hogy a Horthy rendszerben az illegalitásban tevékenykedő kommunisták mélyen elítélték az uralkodó osztály fényűzését, a drága hobbijaikat, mint például a vadászatot. Amikor aztán a sors szeszélye és Joszif Visszarionovics Sztálin akarata hatalomra segítette őket, az első dolguk volt a vadászpuskák beszerzése. Szóval azt gondolom, hogy a gazdagok fényűzésével szemben érzett morális felháborodás az esetek jó részében nem több mint szimpla irigység.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1103

Hozzászólás Szerző: chord_ »

alto írta:
2024.02.23., pén. 18:03

A sznobéria kapcsán van itt némi fogalmi zavar. A sznobizmus szociológiai jelentését tekintve a felsőbb társadalmi körök életmódjának mímelése, utánzása alacsonyabb rétegekben a társadalmi előrejutás vagy megbecsültség reményében.

Tehát attól még, hogy valaki módosabb, és megteheti, hogy több milliós Rolex karórát hordjon, vagy ad absurdum high-end hifije legyen otthon, még nem lesz sznob. Épp ellenkezőleg, az a sznob, aki erején felül költ ilyesmire, csak azért, hogy a vágyott magasabb társadalmi státushoz közelebb érezze magát. Vagy például aki elmegy egy ismert művész komolyzenei koncertjére - mert ott kell lenni - miközben nem is szereti, és nem is érti ezt a műfajt, otthon inkább Pápai Jocit hallgat.
Nem tudom, mi a bajotok a sznobériával. Én pl. az vagyok.
'Sine nobilitate' - nemességgel nem rendelkező, vagyis olyan helyre született be pl. hifiileg, ahol a nagyfater nem menő gramofonokat hallgatott, vagy nem volt a kastélyában saját zenekara.
De elmegy egy komolyzenei koncertre, akkor is, ha per pillanat nem annyira szereti, mert úgy lehet megszeretni, ha meghallgatjuk, vagy tévednék?, vagy valaki egyszer megmutatta a kedvenc szerzőnket, nem?, és igen, azért, mert másoknak tetszik, sőt, áradoznak róla, de ő otthon per pillanat pl. még Brothersinarms-ot hallgat főként csakis.

És, némileg most ellenkezek báró Evola tanaival, a szellemi arisztokrácia valóban egy komoly dolog, gyakorlatilag összetartja a civilizációt, de a vér-keveredés / szennyeződés ma már igen erős, gyakorlatilag követhetetlen, óriási összevisszaság lett, olyannyira, hogy a kiüresedett, de ab ovo igazi szellemi nemességgel szemben a fenti 'kívülről' fejlődő koncertjáró / hifista feltétlen partiba kerülhet. Nyilván akkor, ha az igazi értékek mentén mozog. Ahová a Rolex óra is beletartozik, akkor is, ha pontosságban a svájci kronométer-szabványnak épp' hogy eleget tesz, ami amúgy a mai femtosec világban egyszerűen nevetséges. De 'szellemi' értékről van szó, amely egy sokkal tágabb horizont, mint a filléres kvarcórák meghökkentő pontossága.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

pici off
AltGr a = ä
Altgr j = í AltGr i =Í
nagy on

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

alto írta:

A sznobéria kapcsán van itt némi fogalmi zavar. A sznobizmus szociológiai jelentését tekintve a felsőbb társadalmi körök életmódjának mímelése, utánzása alacsonyabb rétegekben a társadalmi előrejutás vagy megbecsültség reményében.

Tehát attól még, hogy valaki módosabb, és megteheti, hogy több milliós Rolex karórát hordjon, vagy ad absurdum high-end hifije legyen otthon, még nem lesz sznob. Épp ellenkezőleg, az a sznob, aki erején felül költ ilyesmire, csak azért, hogy a vágyott magasabb társadalmi státushoz közelebb érezze magát. Vagy például aki elmegy egy ismert művész komolyzenei koncertjére - mert ott kell lenni - miközben nem is szereti, és nem is érti ezt a műfajt, otthon inkább Pápai Jocit hallgat.
Hát fogalomzavar az van. Ott kezdődik, hogy az órák alapvetően időmérő eszközök. Legalábbis a 15-16. sz-ig kizárólag azt a célt szolgálták. Nemesebb körökben elő sem illett venni. Míg nem a legfelső uralkodói rétegek (pl. I. Erzsébet) számára eljött a túlzott jóvilág. Onnantól indult az aranyozás, drágakövezés. Persze a plebsnek is egyből kellett, mert ott már státuszszimbólumként funkcionált. Tehát kőkemény sznobizmusról beszélünk. Nem összetévesztendő az eszmei értékekkel! Ugyanolyan szánalmasan mutatott a mindenüket elkártyázó dzsentrik oldalán fityegő aranyóra, mint manapság a kicicomázott tömegbrókerek és cégvezetők kezén a mostani rolexek.

És mivel az "ad absurdum high-end" sem egy hobby ahogy azt sokan képzelik, hanem csak a zenehallgatás egyik eszköze. Ezért ugyanazok az analógiák vonatkoznak rá mint az aranyórára, milliós horgászfelszerelésre, luxusautózásra és minden olyan esetre, ahol a modern "ember" generált technofil-konzumidiotista addikciói miatt előbbre valóbb lesz az eszköz a célnál.

Pontosan ez valósul meg akkor is, mikor a huszonévesek lemezjátszózási hajlamairól írsz. Ők a kihasználatlan apple termékek, durrogó "sportautók" és milliós rongyok mellett így sznobkodnak. Ez az ő 68-uk, hogy vesznek egy designer lemezjátszót és pörgetik a lemezt bluetoothon. A feeling kell nem a zene, hiszen azt sokkal jobb minőségben, könnyebben is megkaphatnák.
Ugyanez érvényes a milliós kábelekkel, csövekkel, lemezekkel, bitekkel babráló hifisznobokra is.(1-es csoport) Akik a végletekig elmennek akár az ellentétes úton, mert a céljuk soha nem az elérhető legalacsonyabb áron történő kompromisszummentes zenehallgatás volt.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pärt írta:
2024.02.23., pén. 20:23
alto írta:

A sznobéria kapcsán van itt némi fogalmi zavar. A sznobizmus szociológiai jelentését tekintve a felsőbb társadalmi körök életmódjának mímelése, utánzása alacsonyabb rétegekben a társadalmi előrejutás vagy megbecsültség reményében...
Ez igaz, de Rock60 kolléga védelmében hozzátenném, hogy számos kifejezésünk mindennapi használatán kicsorbul a szemantika, mivel olyan széles körben rögzült a tulajdonképp hibás használat, hogy a többség szemében az azokat helyesenen használó személy lesz csodabogár. Brutális, tempós, bombasztikus, dilettáns stb... bőséges a felhozatal, a jelentésmódosulást sokszor nehéz időben, térben pontosan elcsípni, gyakran a kifejezés az országhatárt átlépve kap új jelentést. Szerintem egy pont után tömegesen beégnek a megváltozott konnotácikók, bajos ellene kapálózni - ha amúgy igaza is van a helyrerakó személynek. Én például úgy oldom meg, hogy kerülöm ezek használatát.
Ok, akkor tisztázzunk valamit, ha már megvédenél, de köszi, nem szükséges... :napsut:

Nem egyszer fordul már elő, hogy egyesek és kettesek rendszeresen ráhúzzák a vizes lepedőt a másikra vagy azért, mert mondott valamit, vagy azért, mert nem mondta ugyan, de nyilván gondolta, csak " olvasni kell a sorok között ". Ismerős ? Ez sajnos visszatérő gyakorlat.

Természetesen tökéletesen tisztába vagyok a sznobéria fogalmával.

Abba a hibába estem, hogy part kolléga hozzászólásában a " kikopó középréteg " eszelős beruházásai mögé valamiért - ezek szerint hibásan - sznobéria vízionálását feltételeztem.
Szóval, ha ez nem volt megalapozott, elnézést kérek és azért is, hogy a klaviatúrámon nincsen umlaut " a " betű... :D
:cheers1:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4566
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

revox írta:
2024.02.23., pén. 19:33
NJ_ írta:
2024.02.23., pén. 18:30

pl. Eurodyn, Marantz, Micro Seiki, Ortofon a videon
@revox, hallgassd a zongorat 2:44-tol. Atjon, ha meg tudod hallgatni a rendszereden…

https://youtu.be/KMtkhDX7z0k?si=TShaDkmahc-4yxo4

Udv., J
>
keresek egy fülest. nekem nincs ilyenre alkalmas berendezésem, csak a telefon. vagy a munkahelyi asztali PC. de nem szokott problémát okozni :) most épp egy audio note rendszert próbálunk beállítani, youtubra feltett videók alapján. 250km-re van, próbálkozunk cyberinstallal :D de haladunk lassacskán. eddig javult :D mindjárt rámegyek :tutiok:
Ehhez el se kellett menni a zongoráig, sőt!!! Az elsó pillanatban, amikor megszólal a bevezetó bárázdából dgy másodperc, már ott elcsattant az "azttak@rva" :tutiok:
Valójában nagyon top rendszer. Egyetlen dolgot próbálnék még ki, final lab daruna alátétet az erősítők alá. De borzalmasan jó. Igen, ezek a kattant japók...
Úgy 20-25 éve találkoztam a Goto Unit hangszórókkal, persze google. Naivan azt hittem, de nem :D borzalmasan drága, idő és térigényes játék. 8-10méteres tölcséreket èpítenek ki hozzá, ami kertből indul és be van falazva a kürtöje és a hifiszobában végződik :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5257

Hozzászólás Szerző: pärt »

alto írta:

A sznobéria kapcsán van itt némi fogalmi zavar. A sznobizmus szociológiai jelentését tekintve a felsőbb társadalmi körök életmódjának mímelése, utánzása alacsonyabb rétegekben a társadalmi előrejutás vagy megbecsültség reményében...
Ez igaz, de Rock60 kolléga védelmében hozzátenném, hogy számos kifejezésünk mindennapi használatán kicsorbul a szemantika, mivel olyan széles körben rögzült a tulajdonképp hibás használat, hogy a többség szemében az azokat helyesenen használó személy lesz csodabogár. Brutális, tempós, bombasztikus, dilettáns stb... bőséges a felhozatal, a jelentésmódosulást sokszor nehéz időben, térben pontosan elcsípni, gyakran a kifejezés az országhatárt átlépve kap új jelentést. Szerintem egy pont után tömegesen beégnek a megváltozott konnotációk, bajos ellenük küzdeni - ha amúgy igaza is van a helyrerakó személynek. Én például úgy oldom meg, hogy kerülöm ezek használatát.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2024.02.23., pén. 20:33-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
2024.02.23., pén. 17:36
Hát, nem is tudom, lassan három évtizedes emlék, 95-98 között egy Harman-Kardon AVI200-as AV-erősítővel éltem egy fedél alatt, a frontok Mission 753-asok voltak, hátul egy pár 760i és a center egy B&W CC3. Kellemes élményekre emlékszem, kifejezetten vállalható hangú rendszer volt sztereóban is, illetve arra, hogy mikor 98-ban végül egy Musical Fidelity X-A1-re tértem át, bár a minőségbeli ugrás érezhető volt, de közel sem olyan "ég és föld" nagyságrendű. Kíváncsi lennék, vajon hogyan értékelném most a hangját, illetve hogyan viszonyulna egy mai "milliós csúcs" AV megoldáshoz, hol helyezkedne el a mai "audio-térképen"! gondolkodik.gif
(Van egy tippem, de az nem túl hízelgő a modern masinákra vonatkozóan! :D )
a 953-as mission legendásan jól együtt tudott működni mindenel :tutiok:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

NJ_ írta:
2024.02.23., pén. 18:30

@revox, hallgassd a zongorat 2:44-tol. Atjon, ha meg tudod hallgatni a rendszereden…

Udv., J
>
keresek egy fülest. nekem nincs ilyenre alkalmas berendezésem, csak a telefon. vagy a munkahelyi asztali PC. de nem szokott problémát okozni :) most épp egy audio note rendszert próbálunk beállítani, youtubra feltett videók alapján. 250km-re van, próbálkozunk cyberinstallal :D de haladunk lassacskán. eddig javult :D mindjárt rámegyek :tutiok:
halfnote.hu

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

juliush írta:
2024.02.23., pén. 13:33
Japán...meg generációk...hirtelen beugrott egy régebbi emlék :D

youtu.be/LV0Ov6FI32Y
MTM, Kinoshita😍

“They started by loving music, but they have fallen into the gear rabbit hole. I know because I kinda have too.”

Jó hozzászólás a videó alatt.👍 Hmmm… tudom, mert én is beleestem…🤭😅

De nemcsak a japanok, hanem ugy amblokk az azsiaiak (majdnem ferdeszemueket mondtam…🫣🙏) nagyon belemasztak az “audiofil mániaba”, es még benne is maradnak egy darabig. Ha megertik a “fiatal audiofilek”, ha nem… ez vica versa igaz;

Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3379
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rock60 írta:
2024.02.23., pén. 14:49
pärt írta:
2024.02.23., pén. 00:13

1. Kérlek, olvass figyelmesebben: még véletlenül sem írtam sznobokról, hülyékről. Egy valószínűsíthető forgatókönyvet vázoltam az analógozás jövőjéről, de senkit sem minősítettem. :rolleyes:
2. Továbbá, az idézett szöveget nem illik átszerkeszteni, a húzásokat hármasponttal illő jelezni. No offense. :smile53: )
1. Nem, nem írtál, elolvastam többször, figyelmesen. :smile53:
Elit klub, luxus óra manufaktúra, méregdrága, diszdoboz...
Nem kell ahhoz leírni hogy lássuk, ezek a fogalmak a sznobériához köthetők.

2. Továbbá ezt említsd meg Alex_Aston - nak is, aki pár szavamat kiragadva a szövegkörnyezetből, kellemetlenkedett egy kicsit, mégsem háborogtam. Majd, most.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

Hát, nem is tudom, lassan három évtizedes emlék, 95-98 között egy Harman-Kardon AVI200-as AV-erősítővel éltem egy fedél alatt, a frontok Mission 753-asok voltak, hátul egy pár 760i és a center egy B&W CC3. Kellemes élményekre emlékszem, kifejezetten vállalható hangú rendszer volt sztereóban is, illetve arra, hogy mikor 98-ban végül egy Musical Fidelity X-A1-re tértem át, bár a minőségbeli ugrás érezhető volt, de közel sem olyan "ég és föld" nagyságrendű. Kíváncsi lennék, vajon hogyan értékelném most a hangját, illetve hogyan viszonyulna egy mai "milliós csúcs" AV megoldáshoz, hol helyezkedne el a mai "audio-térképen"! gondolkodik.gif
(Van egy tippem, de az nem túl hízelgő a modern masinákra vonatkozóan! :D )
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

pärt
Őslakos
Őslakos

Ez így már sokkal több információ. Mindenesetre az itt olvasgató tagok közt kevés olyan akad, aki csodát várna egy egymillió körüli 5.1 hm erősítő sztereózásra használt két csatornájától.
Már amennyiben erősítőről van szó. Azért komoly bátorságra vall, hogy meghallgatás nélkül vállalta be.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

GTomi írta:
2024.02.23., pén. 10:31
cables írta:
2024.02.23., pén. 09:11
fererencz írta:
2024.02.23., pén. 08:53

Röviden, 50 év alatt eljutottunk onnan, hogy egy belépő hifi szett majd' egy éves francia fizetés volt, oda, hogy most egy havi sincs, és még talán közelebb is áll a "high fidelity" fogalomhoz.
Nem gondolnám, hogy közelebb áll. Nemrég hallottam egy méltán nagynevű angol gyártó nagyon drága sztereo-ra és házimozira egyaránt ajánlott millió feletti csúcs újdonságát és pocsék hangja volt. Nemcsak szerintem, a tulaj szerint is.
Akkor tulaj egy mazochista, és miért nem változtat, vagy vesz másikat, miért kínozza magát?
Jó kérdés, én is megkérdeztem. Azt mondta, hogy a forgalmazó azzal adta oda, hogy beszámítja az eggyel előbbit.

És mi van akusztikával, a kábelezéssel, vagy akár a woodoos dolgokkal? Nem segít rajta?
Nem, semmi nem segített. Ilyet még én se láttam, hallottam. Aztán beszéltem egy sok rendszert hallott emberrel, aki azt mondta, ha már házimozi, akkor bármennyibe kerül az sohase jó sztereó.

És mihez képest volt pocsék hangja, mivel volt összehasonlítva, és mik voltak a perifériák?
Na most fogtok mókusok elé vetni, eljött értem a tag kocsival és nálam hallgattunk egy jó jazzt. A perifériák szintén egész új cuccok voltak, de ezt nem tudom pontosan típusra

Beirtam bold-al a posztodba.

pärt
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:
2024.02.23., pén. 14:49

2. Továbbá ezt említsd meg Alex_Aston - nak is, aki pár szavamat kiragadva a szövegkörnyezetből, kellemetlenkedett egy kicsit, mégsem háborogtam. Majd, most.
1. Én elfogadom, hogy az általam jellemzett csoport nálad automatikusan a sznobságot, hülyeséget implikálja, de nem volt szándékom ilyesmit sejttetni. Hogy valaki miért vesz drága autót, órát, hifit, arról - pár fontos kitétel mellett - csakis önmagának tartozik elszámolással. Ha nincs kárára ezzel környezetének, nem von meg szeretteitől a saját nünükéje miatt fontos dolgokat, nem másokat tudatosan hergelve, pusztán az egója napoztatása miatt teszi, akkor lelke rajta, csak igyekezzen kontrollálni, de ismétlem, ez csak rá és a lelkiismeretére tartozik. A szememben sokkal inkább megáll egy ilyen gazdagabb hobbista, mint mondjuk az a kevésbé tehetős, aki nem megy el nyaralni a családjával, mert vagyoni helyzetéhez képest túlzott költségbe verte magát a hobbijával.

2. Nem említem meg, nem vagyok egy óvónő hajlamú. Ezt légyszi meccseljétek le egymás közt. :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pärt írta:
2024.02.23., pén. 00:13

1. Kérlek, olvass figyelmesebben: még véletlenül sem írtam sznobokról, hülyékről. Egy valószínűsíthető forgatókönyvet vázoltam az analógozás jövőjéről, de senkit sem minősítettem. :rolleyes:
2. Továbbá, az idézett szöveget nem illik átszerkeszteni, a húzásokat hármasponttal illő jelezni. No offense. :smile53: )

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2024.02.23., pén. 10:57
cables írta:
2024.02.23., pén. 09:11

Nem gondolnám, hogy közelebb áll. Nemrég hallottam egy méltán nagynevű angol gyártó nagyon drága sztereo-ra és házimozira egyaránt ajánlott millió feletti csúcs újdonságát és pocsék hangja volt. Nemcsak szerintem, a tulaj szerint is.
Cablesről amit itt láttam,hagyománytisztelő és egyetlen dolog érdekli, a hang minősége. Ha ide olyan út vezet, hogy zenehallgatás előtt háromszor kell a kertet felásni, megteszi. Ez engem a japán hifisvilág attitűdjére emlékeztet (ahol egyébként valószínűleg utoljára halnak ki az analóg szamurájok), ami egy igen finoman cizellált világ. Lehet vele nem egyetérteni, de lehet ezt finomabban is csinálni. Nekem teljesen érthető volt a hozzászólása, ami nem is konkrektizált, csak egy, vagy akár több trendre felhívta a figyelmet. 1, ugye az egybeépítés, egyszerúsítés, mint szeteró és házimozi, 2, hogy nem annyira finom. és ez nekem hihető is. Megtévesztő lehet a milliós ár emlegetése, de lássuk, hogy ez 2 in 1 :smile53:

edit: most nézem ez millió feletti csúcs újdonság volt... Hááát, a csúcs azért ma nem itt kezdődik és főleg nem itt végződik... sajnos... innen a géposztályt be lehet lőni, hogy bár neves gyártó, nemigazán a top garászok közüli lesz, mert ott ennyiért lassan drótot se adnak. Ez inkább a konfekcióipari szint, ahol ez teljesen hihető.
Nyilván, hogy érthető, persze, lehet úgy tenni, hogy nem...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

fapaci írta:
2024.02.23., pén. 13:51
revox írta:
Cablesről ...
Nekem teljesen érthető volt a hozzászólása, ami nem is konkrektizált, csak egy, vagy akár több trendre felhívta a figyelmet.
Igazat adnék neked, ha ez nem a sokadik, minden konkrétumot nélkülöző esettanulmány lenne részéről, ami inkább tűnik habosításnak, mint megalapozott érvelésnek, tehát csak a lövészárkok mélyítésére és a köd sűrítésére alkalmas.
szerintem Ő így kommunikál. a kijelentésekben van egy kis rejtvény is, de a stílust maga a hazai hififórumozás eleve megadja. Értem, mit mondasz, én csak pár hozzászólását láttam, de nekem az jön le, hogy a mondanivaló kicsit burkolt, de ott van és mellé van benne egy kis hivalkodás, ami csak a figyelemfelkeltésnek szól.

na,szegényt jól kiveséztük. de én értem. szerintem érdemes odafigyelni arra, amit mond és látni kell, hogy nincs semmi rosszindulat, vagy kivagyiság benne. Ha tévedtem, előre elnézést :smile53:
halfnote.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11241
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

revox írta:
Cablesről ...
Nekem teljesen érthető volt a hozzászólása, ami nem is konkrektizált, csak egy, vagy akár több trendre felhívta a figyelmet.
Igazat adnék neked, ha ez nem a sokadik, minden konkrétumot nélkülöző esettanulmány lenne részéről, ami inkább tűnik habosításnak, mint megalapozott érvelésnek, tehát csak a lövészárkok mélyítésére és a köd sűrítésére alkalmas.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
2024.02.23., pén. 13:33
nekem meg ez ugrott be... 2016-ban kerestünk valami olcsó hifit Kürthy Tominak, a méregdrága japók mellé, mint alternatíva. Email Sibának (a japán elosztó), mi kellene. Van... és jött 3 ilyen valami :D Elő, végfok és phono. A vicc, baromi jól szólt, de ebből idehaza nem lett termék :D
edit: a kis két szürke gyufásdoboz az érdekes. a 47Lab Midnight Blue ehhez képest monumentális :D
DSC05008.JPG
halfnote.hu

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

youtu.be/LV0Ov6FI32Y
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

NJ_ írta:
2024.02.23., pén. 12:24
revox írta:
2024.02.22., csüt. 20:54
NJ_ írta:
2024.02.22., csüt. 17:11
@revox, Fuzesabony…🤭🤣)

Udv., J
>
feladtad a leckét... de már félek előre, ez mi lehet :D báár, tudtomal még sose jártam ott... :D
Az a „mi folyik itt Gyongyoson?” kezdokerdesed nem egy elhiresult Youtube-os orokzold csokor resze?!🤣 Mert ha igen akkor a Fuzesabonyi univerzalis balhet is ismerned kellene…🤣

Ha nem, akkor bocsanat!

Ha igen, es igy ertheto a vicc, akkor pedig nehogy valaki is szemelyeskedesnek vegye, csak szohasznalatomma valt a „ne nevetsegessitsuk el” mém, es fekaptam a fejem a hsz-ed lattan a Gyongyosire..🙏

Egyebkent a japan szamurajok analogiadra reagalva, pont azon gondolkodtam, hogy a jovokepet, kepletesen, ugy latom, mint Tokio. Tomeges, mindent athato csillogo kulso, a pofadba tolt „full of high-tech digital”, es a diaszporakba visszahuzodott, itt ott fellelheto analog, de legalabbis kezzelfoghato hanghordozok..

Udv., J
>
A "gyöngyös" még megvolt, "füzesabony" már nem :) Polgár Jenő környékén kiszálltam, gyöngyös is csak azért, mert sokan emlegették és rákerestem ;peace;

sokszor egyébként rejtek el a mondataimban olyan utalásokat, ami nem biztos, hogy felszínre kerül, de a szamuráj is egy ilyen szójáték: gondoljuk el, mit kezdene 20 feldühödött szamuráj, akár-csak 3, Kalasnyikovval felfegyverzett, modern harcos ellen :smile46: miként érvényesülnének a művészi, tradicionális értékek a modernkorral szemben.

a többi is pipa,csak kivettem,hogy ne teljen meg olyan gyorsan az avx tárhely :napsut:
halfnote.hu

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

revox írta:
2024.02.22., csüt. 20:54
NJ_ írta:
2024.02.22., csüt. 17:11
@revox, Fuzesabony…🤭🤣)

Udv., J
>
feladtad a leckét... de már félek előre, ez mi lehet :D báár, tudtomal még sose jártam ott... :D
Az a „mi folyik itt Gyongyoson?” kezdokerdesed nem egy elhiresult Youtube-os orokzold csokor resze?!🤣 Mert ha igen akkor a Fuzesabonyi univerzalis balhet is ismerned kellene…🤣

Ha nem, akkor bocsanat!

Ha igen, es igy ertheto a vicc, akkor pedig nehogy valaki is szemelyeskedesnek vegye, csak szohasznalatomma valt a „ne nevetsegessitsuk el” mém, es fekaptam a fejem a hsz-ed lattan a Gyongyosire..🙏

Egyebkent a japan szamurajok analogiadra reagalva, pont azon gondolkodtam, hogy a jovokepet, kepletesen, ugy latom, mint Tokio. Tomeges, mindent athato csillogo kulso, a pofadba tolt „full of high-tech digital”, es a diaszporakba visszahuzodott, itt ott fellelheto analog, de legalabbis kezzelfoghato hanghordozok..

Ahogy Azariah megtolti a Bp. Arenat tinikkel akar 5x, vagy Taylor Swift a Forbes szerint a legtobb $$$-t haknizo trendi csajszi.., nem sok mindent lehet ellene tenni. Es nem is kell.
Maximum nem hallgatni, nem megvenni.

Még 1 eszrevetel: az analog fronton en szemelyszerint erdeklodve figyelem a kozepkategoria erosodeset. Ertheto is. Ma az alsokategorias analog bovli nem rughat labdaba a mostani fiatalok igenyeire sokkal tobb valaszt ado digitalissal. Muszaj volt alacsonyabb arom elerhetove tennie a gyartoknak a magasabb hangminoseget nyujto technikat a fiatalabb korosztalynak. Pl. Rega RP8/RP10/RB3000, Technics SL-1200-as sorozat, stb.
Persze, tudom, ezek is dragak magyar viszonylatban… de ez a szint alatt sajnos nem megy a dolog. (A vintage sem lesz a fiatalok palyaja..)

Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”