A sznobéria kapcsán van itt némi fogalmi zavar. A sznobizmus szociológiai jelentését tekintve a felsőbb társadalmi körök életmódjának mímelése, utánzása alacsonyabb rétegekben a társadalmi előrejutás vagy megbecsültség reményében.Rock60 írta: ↑2024.02.23., pén. 14:491. Nem, nem írtál, elolvastam többször, figyelmesen.pärt írta: ↑2024.02.23., pén. 00:13
1. Kérlek, olvass figyelmesebben: még véletlenül sem írtam sznobokról, hülyékről. Egy valószínűsíthető forgatókönyvet vázoltam az analógozás jövőjéről, de senkit sem minősítettem.![]()
2. Továbbá, az idézett szöveget nem illik átszerkeszteni, a húzásokat hármasponttal illő jelezni. No offense.)
![]()
Elit klub, luxus óra manufaktúra, méregdrága, diszdoboz...
Nem kell ahhoz leírni hogy lássuk, ezek a fogalmak a sznobériához köthetők.
2. Továbbá ezt említsd meg Alex_Aston - nak is, aki pár szavamat kiragadva a szövegkörnyezetből, kellemetlenkedett egy kicsit, mégsem háborogtam. Majd, most.
Tehát attól még, hogy valaki módosabb, és megteheti, hogy több milliós Rolex karórát hordjon, vagy ad absurdum high-end hifije legyen otthon, még nem lesz sznob. Épp ellenkezőleg, az a sznob, aki erején felül költ ilyesmire, csak azért, hogy a vágyott magasabb társadalmi státushoz közelebb érezze magát. Vagy például aki elmegy egy ismert művész komolyzenei koncertjére - mert ott kell lenni - miközben nem is szereti, és nem is érti ezt a műfajt, otthon inkább Pápai Jocit hallgat.