Nos úgy került, hogy "lecsengés" ....revox írta: ↑2024.02.22., csüt. 20:46na, én ezt nem értem. hogy került az enyémhezSoundMania írta: ↑2024.02.22., csüt. 19:19
Ezt a lecsengés dolgot lehet , hogy ahányan olvassuk, annyi fele értelmezzük, így írok egy másik példát.... Hangdobozban cseréltem ellenállást. Először nagyon fura volt, hogy hova lettek a magasak? 2 - 3 hét után már tetszett a dolog, de nem hagyott nyugodni és vissza tettem a régit. Nos ekkor kiderült, hogy nem tünt el más, csak a magashangok folyamatos csengése-bongása, amik lecsillapodás nélkül folyamatosan zengettek. Legalábbis az újhoz képest. Fura volt ezt így direktben hallani, az előző pár hét ráérzése után. Most hallani újra a régi hangot még szörnyűbb volt. Ekkor szántam rá magam, az alkatrészek teljes készletének cseréjére. Ezek után érthető hogy fura volt olvasni amit erről a lecsengésről írtál....
egy zongora húrja nem cseng-bong, csak szépen elhalkul. de billentyűleütésre se. Nem jelemző a hangszerre. ami meg volt reklamálva, az nekem az ellenkezőjét jelentette, hogy a rendszer csillapítatlan és továbbzeng, mint ami a zongorahúr elhalkulása valójában lenne. de ez akkor jellemző lenne bármely zenei történésre és olyan dolgokat is elnyújtana, amit nem kell. vannak ilyen rendszerek. általába ezek előtt lehet egy jót aludni. van bennük egy kicsit eltúlzott nyugalom. Nálam ez igen erősen rúgná seggbe, hogy gyors ritmusváltásokkal, leállásokkal, megindulásokkal apelláló, kifejezetten attackos zenék képesek legyenek megszólalni, azt mutatni, amit képviselnek. Azt gondolom, van egy szint, de inkább irányzatnak mondanám, ahol ezek a dolgok már nem kérdésesek. Igazából mindkét dolog nekem kicsit idegenként hat, át kellett gondolnom, vajon most mire is gondol a költő. De menyugtatok mindenkit, se nem csillapítatlan, se nem csörgő se a CD, se az LP. De mint említettem, nem is nagyon tudom ezeket értelmezni. (de kb megértettem. nem dohányzom)
És nem terjedt ki ilyen durván máshol csak a magasaknál. Beleértve a felharmonikus hangokat. A szóhasználatod tette szerintem furává, legtöbbünknél a hosszabb, pláne hosszú lecsengés szerintem negatív jellemző. Csak erre céloztam.