Ez a monológod is arra bizonyíték, hogy nem, nem érted - ez szerintem így is marad.zoli73 írta: ↑2024.02.21., szer. 12:47Nem szükséges magyarázni, én értettem, hogy Rock60 mire gondolt.
Rudi Bácsi kommentje is nagyon hasonló volt, csak éppen arra akart utalni, hogy a steam nem megbízható, sőt sz@r.
Egy történet.
Úgy egy éve, látogatóban voltam egy hifis ismerősömnél, akinél csak stream a forrás. Kérte tőlem, ha megyek, készítsek egy listát(albumok, előadók, dalok), amiket szívesen hallgatnék nála, amiket jól ismerek, amikkel jól meg tudom ítélni a rendszere kvalitásait.
Mikor leültünk zenét hallgatni, elkezdtem sorolni a listámat, rögtön a második dalnál szembejött, egy silány minőségű felvétel, erre a barátom szólt, "várjj, ez nagyon sz@r, rögtön keresek egy másikat", 1-2 kattintás, és máris szólt ugyanaz a zene, kifogástalan minőségben.
Nem tudom melyik szolgáltatót használja a barátom, nem kérdeztem meg, számomra ez nem releváns infó.
Ha jól figyeltem, Fapaci is írt olyat, hogy a legtöbb albumból van alternatíva, és nem vagyunk kiszolgátatva, nem kell a rossz verzióval együtt élni.
Ez a "várjj ez sz@r verzió, rögtön előkapom a jót", lp, cd esetén is megtehető, de már plusz anyagiak ráfordításával, és több-kevesebb utánajárással.
Példának okáért, nekem sokszori(6-7×)nekifutásra sem sikerült jó minőségű felvételben megszereznem, Eric Clapton - 461 Oceans Boulvard albumát Lp-n. A barátomnál stream-ről, jó minőségben hallgattuk elsőre.
Semmi sem tökéletes, és ne feledjük, a stream még most kezdi kinőni a gyermekbetegségeit, így nem éppen korrekt sok évtizede futó, kiforrott formatumokkal szembeállítani, és azt sem szaban elfelejteni, hogy a "csata" már eldőlt, a streamé a jövő, sőt már a jelen is.
Az, hogy ilyen magamfajta, begyöpösödött hifisták ragaszkodnak a fizikai formátumokhoz, az a folyamatot nem fogja visszaforditani.
Szerintem butaság a formátumokat egymással szembe állítani, versenyeztetni, ezek csak alternatívák, amikből szabadon választhatunk.
Nincsen szembeállítás, nincsen versenyeztetés és csata, még csak nem is az a kérdés, hogy kié a jelen vagy a jövő és van - e a gyermeknek betegsége. Ja, és Rudi bácsi sem utalt olyasmire, amit minden áron bele szeretnél magyarázni, már mint, hogy s...r.