Mi azon az ex catedra, amit írtam? Az, hogy NEKEM, az én rendszerem egyik készüléke alá sem vált be? Ez nem álltalános érvényű, ez csak a sajat tapasztalatom.b4xter írta: ↑2024.02.19., hétf. 18:45És valóban, jön majd, aki megdicséri :) Szerintem erős így ex cathedra kijelenteni, hogy a baMbusz ócska. Én modern IKEA vágódeszkát (Aptitlig) használok bizonyos készülékek alá (még a lemezjátszóm alatt is, ami némelyek szerint aztán végképp szentségtörés), teljesen elégedetten. Persze nekem csak sajnálatra méltó low-end, lo-fi eszközeim vannakzoli73 írta: ↑2024.02.19., hétf. 06:59Nekem a bambusszal nincsenek jó tapasztalataim, aztán más meg majd jön, és megdícséri. Talán készüléke is válogatja, de nekem sehol nem tetszett. Szerintem csak divat, mert eléggé elterjedt(a kínaiak ömlesztik ránk), kb. mindent gyártanak belőle, így hifi álványt is, de nem azért, mert olyan jó lenne.
[...]
Ui. Nekem vágódeszkának sem jön be, hamarabb kiveszi a kés élét, mit masik fák.Ettől függetlenül hallom a különbséget, a bambusz javára. Senkit rábeszélni nem akarok, szerintem ki kell próbálni, hátha bejön. Ha nem, akkor meg továbblépni/továbbadni, kész, case closed.
Fülelek kollégának valószínű lehet akár igaza is, a függőleges szálirány kérdésében, de ezt se megerősíteni, se cáfolni nem tudom... Ha megnézed a képet, a modern bambusz deszka szendvics szerkezetű, középen is szintén vízszintes szálirányú (nyilván hulladék darabokból préselt és ragasztott [oh irgalom atyja ne hagy el]) réteggel, ami réteg száliránya persze vízszintesen 180 fokkal eltér az alsó és felső rétegétől:
IMG_20240219_180808.jpg
Ezzel együtt NÁLAM bevált. Tettem a készülékek alá korábban vízszintes szálirányú tölgy deszkákat is, és nem tetszett... Hozzáteszem, ez az én rendszerem, én hallottam, szubjektív, és egyébként is (másik szentségtörés), képes vagyok a deszka alá kis keménygumi piramisokat is tenni, szóval ne vegyetek komolyan...
Miért olyan hihetetlen az, ha valakinek, valamivel teljesen más a tapasztalata, mint neked? Van két egyforma rendszer, két egyforma hallgató, két egyforma akusztika?
Még valami. Jó, ha tudod, hogy ez a "modern" Ikeás vágódeszka, csak látszatra szendvics szerkezetű, belül üreges. Kicsit olvass vissza itt a topicban, hamar kiderül.