Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1426

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

asebestyen írta:
2024.02.15., csüt. 08:18

Háááááát, mindkét módszert tekintve is van még mit gyakorolnod.  :rolleyes:

Rögtön gondoltam... gondolkodik.gif

A régi módszerrel a világon semmi problémám.
Ez az új valóban feladja a leckét.  Nem tüdom kitörölni a saját hozzászólásomból az idézőjelet, egyszerűen nem engedi. Továbbugrik, és a Te nevedet kezdi törölni és akkor eltűnik a kedves mondatod. :D

Mindjárt megmutatom, ez után.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2024.02.14., szer. 21:27

Köszi az észrevételeket.

A korábbi nézet szintén elérhető, ha a "forráskód" gombra kattintasz, ekkor pontosan azt a szöveget kapod, amit a korábbi módszerrel.
Ha az neked jobban kézre állt, akkor használd azt az idézetek szerkesztésénél.

Csak kipróbáltam. Nagyon halvány, de amúgy ok... :smile53:  

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Rock60 írta:
2024.02.15., csüt. 08:09
Aszpirin írta:

Remélhetőleg a felhasználók ki is fogják használni ezt a könnyítést, és nem lesznek többet 3 - 4 szintes idézések újra és újra.  Állati idegesítő ötször elolvasni ugyanazt, meg görgetgetni, gondolom a tárhelynek sem mindegy...
Próbáltam már korábban többször is megkérni a fórumtársakat, hogy figyeljenek erre, mert ha én meg tudtam tanulni - hogy mit kell törölni, mettől meddig - akkor másnak is sikerülnie kell.  
Vagy semmi reakció, vagy az, hogy " hát én ezt nem tudom, hogy kell ".  Persze, ki vagyok én, hogy tanácsokat osztogassak, valóban közöm nincsen hozzá, de ez akkor sem jó így...
Ha belefutottam ilyen emeletes idézésekbe, és az utolsóra akartam reagálni, akkor törölni kellett az egész halmazból a korábbi lépcsőket. Nem probléma - nekem belefér az időmbe, szoktam mondani - de másnak miért nem ?    Most, hogy áttekínthetőbb lesz a procedúra, már nem mondhatja senki, hogy há nem tudom, hogy kell, már csak akarat kérdése lesz, hogy ne keletkezzenek idézés - hegyek.
Elnézést, ha egy kicsit egyenes voltam... :smile53:

Csak probaltam torolni a felesleges sorokat, hogy igy milyen es a "forraskod" is jo,hogy ott van mert valamikor tultorlod akkor beugrik az elozo irott postba.
Meg lehet szokni az ujat, szerintem is jo, hogy nemlatjak a kodokat csak a szoveget, hatha igy jobban fognak tudni idezni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7654

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:
2024.02.15., csüt. 08:09
Remélhetőleg a felhasználók ki is fogják használni ezt a könnyítést, és nem lesznek többet 3 - 4 szintes idézések újra és újra.  Állati idegesítő ötször elolvasni ugyanazt, meg görgetgetni, gondolom a tárhelynek sem mindegy...
Próbáltam már korábban többször is megkérni a fórumtársakat, hogy figyeljenek erre, mert ha én meg tudtam tanulni - hogy mit kell törölni, mettől meddig - akkor másnak is sikerülnie kell.  
Vagy semmi reakció, vagy az, hogy " hát én ezt nem tudom, hogy kell ".  Persze, ki vagyok én, hogy tanácsokat osztogassak, valóban közöm nincsen hozzá, de ez akkor sem jó így...
Ha belefutottam ilyen emeletes idézésekbe, és az utolsóra akartam reagálni, akkor törölni kellett az egész halmazból a korábbi lépcsőket. Nem probléma - nekem belefér az időmbe, szoktam mondani - de másnak miért nem ?    Most, hogy áttekínthetőbb lesz a procedúra, már nem mondhatja senki, hogy há nem tudom, hogy kell, már csak akarat kérdése lesz, hogy ne keletkezzenek idézés - hegyek.

Háááááát, mindkét módszert tekintve is van még mit gyakorolnod.  :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:

Köszi az észrevételeket.
 A cél az volt, hogy a felhasználóknak ne legyenek "feltálalva" a formázó kódok, hanem egyből úgy jelenjen meg, ahogyann látszani fog a fórumban, a "kódok" nélkül.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fererencz írta:
2024.02.14., szer. 22:26
asebestyen írta:
2024.02.14., szer. 21:23
Rock60 írta:
2024.02.14., szer. 21:10
Nem kicsit.
A hab a tortán az apró betűk és a hozzászólás megírása után külön procedúra visszakeveredni az oldalra.

Érdekes, nálam minden oké. 

A formátum megváltozott idézésnél, talán erre utalt Rock60 (apró betű). 
A másik az nem új probléma, elég sok duplikált hsz született már. Küldéskor megfagy, mintha töltődne valami, közben többször is elküldheted ugyan azt. Részemről Android.
Ha valaki nem idéz, az nem tudhasssa.  :rolleyes:

Az apró betűket hamarosan kijavítom, és az idézet háttérszíne is világosabb lesz. Ezeknek megvan a megoldása.
A nagyobb probléma az idézésnél/szrkesztésnél automatikusan hozzáadott plusz üres sorok, ezeknek még nem találtam meg az okát, de keresem :)

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 886

Hozzászólás Szerző: fererencz »

asebestyen írta:
2024.02.14., szer. 21:23
Rock60 írta:
Nem kicsit.
A hab a tortán az apró betűk és a hozzászólás megírása után külön procedúra visszakeveredni az oldalra.

A formátum megváltozott idézésnél, talán erre utalt Rock60 (apró betű). 
A másik az nem új probléma, elég sok duplikált hsz született már. Küldéskor megfagy, mintha töltődne valami, közben többször is elküldheted ugyan azt. Részemről Android.
Ha valaki nem idéz, az nem tudhasssa.  :rolleyes:

Nem szotkam hibázni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2024.02.14., szer. 20:51
Szia !

Köszönjük az erőfeszítéseket a gördülékenyebb idézési procedúra érdekében. 
Nekem lét észrevételem lenne, az előző változathoz képest.

Ha idézek valakit, sokkal kisebb betűméretben látom a szöveget, az idézetett és a sajátomat is, mint amit én használok normál esetben. / Most is./
Az idézet befejezésekor a topicban már a megszokott néretben jelennek meg a betűk.
/ Kissé felnagyítva nézem az oldalt, mert egy kicsit vaksi vagyok, de ez eddig nem volt probléma./
Ha írás előtt nagyobb betűméretet használok, kb. akkorát, mint korábban, akkor a topicban már túl nagy méretben jelenik meg.

Az idézett hozzászólás indokolatlanul sötét háttér előtt látszik, de csak az utolsó, az előző lépcsők mögött fehér a háttér, ami szerintem jó.

Legutóbb háromszor szaladtam neki egy idézésnek, csak nem lett jó.
Vagy eltűnt az idézendő szöveg, csak annyi maradt, hogy " ferencz mondta " , vagy, ha ki szerettem volna hagyni egy érdektelenebbnek tűnő lépcsőt, a szöveg kitörölhető volt, de a felület, amit korábban a szöveg elfoglalt, ott maradt üresen...

Szóval, a korábbival szemben nekem nagyon nem működik jól, de lehet, hogy csak én vagyok szerencsétlen.

Azt tovabbra is jónak tartanám - most meg pláne -  ha lenne lehetőség x időn belül nem csak szerkeszteni, hanem  törölni is a hozzászólást. Így nem csak a tartalom alapvető meggondolására adna lehetőséget, de a technikai okokból elbénázott hozzászólások, idézetek  sikertelen " eredményét " is el lehetne  tüntetni.

Köszi.

Köszi az észrevételeket.
Nem csak az idézés változott, hanem figyelmedbe ajánlom a szerkesztés közben a szerkesztőmező fölött jobboldalt megjelenő balra mutató görbe nyilat, amivel az esetlegesen elrontott szerkesztést vissza lehet vonni. A cél az volt, hogy a felhasználóknak ne legyenek "feltálalva" a formázó kódok, hanem egyből úgy jelenjen meg, ahogyann látszani fog a fórumban, a "kódok" nélkül.

A korábbi nézet szintén elérhető, ha a "forráskód" gombra kattintasz, ekkor pontosan azt a szöveget kapod, amit a korábbi módszerrel.
Ha az neked jobban kézre állt, akkor használd azt az idézetek szerkesztésénél.

Sajnos ez így még nem teljesen bugmentes, tekintsük béta verziónak. Engem pl. sokkal jobban zavar az, hogy valahogy mindig hozzákerül automatikusan egy üres sor a szöveghez.... ennek próbálom most kinyomozni az okát.

Ami a színeket illeti, azt is megpróbálom átállítani jobbra, és megnézem, mi történhet a betűméretekkel...

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7654

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:
Nem kicsit.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Nem kicsit.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 886

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Bocsi!
Látom nyomát valami fejlesztésnek az idézésnél, kicsit BUG-os még valami. 
Nem szotkam hibázni.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Szia !

Köszönjük az erőfeszítéseket a gördülékenyebb idézési procedúra érdekében. 
Nekem lét észrevételem lenne, az előző változathoz képest.

Ha idézek valakit, sokkal kisebb betűméretben látom a szöveget, az idézetett és a sajátomat is, mint amit én használok normál esetben. / Most is./
Az idézet befejezésekor a topicban már a megszokott néretben jelennek meg a betűk.
/ Kissé felnagyítva nézem az oldalt, mert egy kicsit vaksi vagyok, de ez eddig nem volt probléma./
Ha írás előtt nagyobb betűméretet használok, kb. akkorát, mint korábban, akkor a topicban már túl nagy méretben jelenik meg.

Az idézett hozzászólás indokolatlanul sötét háttér előtt látszik, de csak az utolsó, az előző lépcsők mögött fehér a háttér, ami szerintem jó.

Legutóbb háromszor szaladtam neki egy idézésnek, csak nem lett jó.
Vagy eltűnt az idézendő szöveg, csak annyi maradt, hogy " ferencz mondta " , vagy, ha ki szerettem volna hagyni egy érdektelenebbnek tűnő lépcsőt, a szöveg kitörölhető volt, de a felület, amit korábban a szöveg elfoglalt, ott maradt üresen...

Szóval, a korábbival szemben nekem nagyon nem működik jól, de lehet, hogy csak én vagyok szerencsétlen.

Azt tovabbra is jónak tartanám - most meg pláne -  ha lenne lehetőség x időn belül nem csak szerkeszteni, hanem  törölni is a hozzászólást. Így nem csak a tartalom alapvető meggondolására adna lehetőséget, de a technikai okokból elbénázott hozzászólások, idézetek  sikertelen " eredményét " is el lehetne  tüntetni.

Köszi.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Amnt már jónéhányan tapasztalhattátok, végre megvalósult egyik régebbi tervünk: az ún. WYSIWYG-hozzászólásszerkesztő. Ez a fura betűkombináció “what you see is what you get” rövidítése, azaz ha a szerkesztőmező fölötti gombokat használod, most már látni is fogod az eredményt azonnal, nem a BBcode-okat. Kivételt ez alól egyelőre a azok a téma neve alatti kék gombok képeznek kivételt, amelyek még körülbelül úgy viselkednek, mint régen.

Remélhetöleg most már a legtöbbeteknek egyáltalán nem kell BB-kódokkal bajlódnotok, és tetszeni fog.  Fogadjátok szeretettel, és az esetleges hibák iránti megértéssel.

Mivel a szerkesztőn további fejlesztések várhatóak (amint és amennyire az időm engedi), ezért szívesen látunk itt minden észrevételt, véleményt. Nem tudom megígérni, hogy minden megvalósul/kijavul, és főleg azt nem, hogy gyorsan, de a visszajelzések nagyon segítenek.

PS. Akinél még a régi szerkesztő jelenik meg, annak csak várnia kell, mert a böngészője gyorsítótárazta az ún. stíluslapokat, szóval előbb-utóbb frissül a tár, és  használhatóvá válik mindenkinél. Aki a folyamatot siettetné, esetleg ürítheti a böngészője gyorsítótárát annak beállításai között, ha ezt a böngésző felajánlja.

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 183
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: csandaz »

white-tiger írta:
2024.02.12., hétf. 01:50
white-tiger írta:
2024.02.09., pén. 14:59
Tul írta:
2024.02.09., pén. 14:19
Használtam pár percig, egyelőre jónak tűnik! Legalábbis nem léptetett ki még :smile53:
Hosszabb távon hétvégén tudom tesztelni, de tényleg biztató.

"Tegnap este csandaz felnyitotta a Fórum motorháztetejét és némi finomhangolással próbált kedvezni az almás mobil eszközökkel fórumozóknak, talán nem fogja kiléptetni őket olyan gyakran ezután a rendszer. :smile53: Kérném azokat, akik eddig küzdöttek a problémával, hogy itt: viewtopic.php?f=100&t=24402 jelezzék, ha van változás. Köszönöm!"
Ennek örömére most az Android-os dobál ki folyamatosan...
Bocs, módosítok: azóta engedi hogy bejelentkezzek, majd amikor sikerül és megnéznék valamit, kivág, mint azt a bizonyos macskát... Aztán bejön, valami új link, ott ezt a bejelentkezést még egyszer eljátszom és láss csodát, akkor már műkszik...🤔
Figyelj oda, hogy az avxforum.hu-n indulj el. Böngészőt nem érdekli, hogy különböző címeken van ugyanaz az oldal. Ha különböző cím akkor nem fogja odaadni a bejelentkezési adatokat amikkel már bejelentkeztél.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

white-tiger írta:
2024.02.09., pén. 14:59
Tul írta:
Használtam pár percig, egyelőre jónak tűnik! Legalábbis nem léptetett ki még :smile53:

"Tegnap este csandaz felnyitotta a Fórum motorháztetejét és némi finomhangolással próbált kedvezni az almás mobil eszközökkel fórumozóknak, talán nem fogja kiléptetni őket olyan gyakran ezután a rendszer. :smile53: Kérném azokat, akik eddig küzdöttek a problémával, hogy itt: viewtopic.php?f=100&t=24402 jelezzék, ha van változás. Köszönöm!"
Bocs, módosítok: azóta engedi hogy bejelentkezzek, majd amikor sikerül és megnéznék valamit, kivág, mint azt a bizonyos macskát... Aztán bejön, valami új link, ott ezt a bejelentkezést még egyszer eljátszom és láss csodát, akkor már műkszik...🤔

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hatarozottan jobb lett iPhone-on. Azota nem kellett bejelentkeznem. Koszonom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Kriszbet
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Kriszbet »

Köszönöm a munkátokat, úgy néz ki hogy jobb lett. Ebben a két napban vagy 2-3x dobott ki ezt előtte 5 perc alatt megtette leborulok.gif

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Engem is
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Tul írta:

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

Hozzászólás Szerző: Tul »

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Fyi
Ma reggel egy ilyet produkalt, Android telefonon
Csatolmányok
Screenshot_2024-02-03-09-02-29-992_com.android.chrome.jpg
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 327

Hozzászólás Szerző: pjm »

Szeretném nyilvánosan megköszönni a fórumon dolgozó teljes személyzetnek azt, hogy ezt a számomra érdekes és nagyon sok információt tartalmazó, ezáltal tanulságos beszélgetést nem hagyták szűk mesgyén mozogni!
Jó olvasni a Hálózati lejátszók kapcsán hogy moog a piac, merre tart, mik a lehetőségek. Szerinem ez segít sok dolgot megérteni, hogy mit miért, és mennyiért.

Azt gondolom bizonyos keretek között ez egy jó irány, még ha néha érdekek/vélemények is ütköznek, így a tagok olyan dolgokat írnak le, amit másképp nehéz lenne feltalálni bármilyen formában.

Köszönet. leborulok.gif

viewtopic.php?f=4&p=2852386#p2852386

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Tul írta:
2024.01.31., szer. 06:05
Abban segítsen nekem valaki légyszi, hogy mit kell tegyek az iOS-en, hogy ne variálja az IP-t.
Még egy tipp: Lehet a wifiről átváltogat mobilnetre.

https://support.apple.com/hu-hu/102228
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

Hozzászólás Szerző: Tul »

A napi kidobálás okés. Itt arról van szó, hogy mostmár gyakorlatilag instant kidob. Sőt, legtöbbször már bejelentkezni sem enged, csak sokadszorra, erről szúrtam be screenshotot korábban.
viewtopic.php?p=2845693#p2845693
Aztán, ha végre sikerül és elkezdek írni mondjuk egy üzenetet, azt elküldeni már biztosan nem tudom, mert mire rányomok a küldésre 10mp-cel később, már újra kint vagyok. És kezdhetem elölről az írást. Már szinte megszoktam, hogy mindent vágólapra teszek küldés előtt :smile29:

Abban segítsen nekem valaki légyszi, hogy mit kell tegyek az iOS-en, hogy ne variálja az IP-t. Említve volt, hogy adjam hozzá a kivételekhez az oldalt. Ezt sajnos fogalmam sincs hogyan kell, lehet-e egyáltalán.

Előre is köszönök minden segítséget!

ZolaBA írta:
2024.01.31., szer. 05:50
Én is napi többször kell belépjek, de mindig tudom az okát, ami két dolog lehet. Egyik, hogy az adott eszközön 24 órája nem voltál aktív, a másik pedig az új IP cím. Az első feltétel adatvédelmi cookie nyavaja, a másodig pedig egyszerű biztonsági ok.

Aki szenved és nem érti a javaslatom a következő: belépsz avx-re majd külön ablakban nyisd meg a https://whatismyipaddress.com/ -ot és hagyd nyitva háttérben (így nem kell leírni papírra :D ) Amikor legközelebb 24 órán belül kéri a belépést válts át, nézd meg a régi ip-t, frissítsd az oldalt és látni fogod, hogy van-e új IP...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Én is napi többször kell belépjek, de mindig tudom az okát, ami két dolog lehet. Egyik, hogy az adott eszközön 24 órája nem voltál aktív, a másik pedig az új IP cím. Az első feltétel adatvédelmi cookie nyavaja, a másodig pedig egyszerű biztonsági ok.

Aki szenved és nem érti a javaslatom a következő: belépsz avx-re majd külön ablakban nyisd meg a https://whatismyipaddress.com/ -ot és hagyd nyitva háttérben (így nem kell leírni papírra :D ) Amikor legközelebb 24 órán belül kéri a belépést válts át, nézd meg a régi ip-t, frissítsd az oldalt és látni fogod, hogy van-e új IP...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”