Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem valami túlságosan drága
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 421
Re: Szerintem valami túlságosan drága
Az itthoni új árával hasonlítottam össze. A különbség 130 ezer forint. Ami nem olyan kevés.
TCL 65C728 + Pro-Ject DAC Box + Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D3.
Mire kellett volna pár hónappal ezelőtt figyelnem, ha nem így írták ki az árakat, mint most, azaz csak a teljes ár szerepelt???pali923 írta: ↑2024.02.09., pén. 00:11Figyelni kell minden apró részletre, ha az ember külföldről vásárol, akkor meg különösen, ha EU-s országból teszi ezt. Egy kicsit bonyolult a rendszer az áfa miatt. Más a helyzet, ha valaki tud cégként vásárolni, akkor megúszhatja az áfát, talán ez a legegyszerűbb. Legfeljebb majd elmagyarázod a revizornak, hogy az a streamer és erősítő nagyon kellett a vállalkozásod bevételszerző tevékenységéhez, meg azt is, hogy miért nem fizettél a termékekre EPR-díjat.![]()
Magánszemélyként viszont attól is függhet, hogy melyik országba szállítják az árut, mert egy értékhatár felett (mármint a webshop által elért bevétel számít) a vevő országában érvényes áfát kell megfizetnie a kedves vevőnek. Ez meg csak akkor derül ki, amikor beírod, hogy hova kéred a szállítást.
Ennél már csak az EU-n kívüli vásárlás nehezebb eset. Egy csomó weboldalon (Kínától az USA-ig) elkérik tőled a magyar áfát, de ez a magyar királyi postát nem zavarja abban, hogy újra kivessék rád az áfát, vámot, és a vámkezelési díjat is. Jó esetben csak a vámkezelést kell kifizetni, de azt akkor is, ha nincs rajta semmilyen más adóteher. Ha meg szerencsés vagy, akkor csak bedobják a postaládádba a csomagot (ha belefér), de azért ez nem nagyon gyakori, sajnos.
Szóval ami biztos az, hogy bármi lehetséges.![]()
![]()
![]()
Kínából való rendelésnél meg arra kell figyelni, sok esetben van EU-s raktáruk, és onnan szállítják EU-n belülre csak észre kell venni/rá kell találni a szállítási infóknál.
Az elv az, hogy a céged itthon megfizeti az áfát a külföldi eladó helyett, és mivel ezt a terméket felhasználja a saját tevékenységéhez, le is vonhatja a fizetendőből. Tehát az áfabevallásban ez úgy szerepel, mint fizetendő és levonható áfa is, az egyenleg nulla lesz.
Ha nem a vállalkozási tevékenységéhez használja a cég a megvett terméket, akkor az áfát nem lehet levonni. Viszont a külföldi helyett meg kell fizetni az áfát. Az áfáról minden cég adatot szolgáltat egy nagy közös EU-s adatbázisba, ahol látszik, hogy a külföldi cég eladott neked valamit, és az is, hogy nem fizetted be az adót. Vagyis valamelyik cég ilyenkor bajba kerülhet.
Bocsánat, kicsit bonyolult volt talán, és off is itt. A lényeg, hogy lehet olcsóbban vásárolni így, de tudni kell, hogy mit miért csinálsz.
A számlához elég, ha a cégednek van EU-s adószáma, és azt közlöd a külföldi eladóval. Ebben az esetben nem kell neki áfát fizetnie otthon. A külföldi cégnek igazolnia kell a saját adóhatósága előtt, hogy a termék elhagyta az országot, lehet, hogy ezért kértek címet is.
Az elv az, hogy a céged itthon megfizeti az áfát a külföldi eladó helyett, és mivel ezt a terméket felhasználja a saját tevékenységéhez, le is vonhatja a fizetendőből. Tehát az áfabevallásban ez úgy szerepel, mint fizetendő és levonható áfa is, az egyenleg nulla lesz.
Ha nem a vállalkozási tevékenységéhez használja a cég a megvett terméket, akkor az áfát nem lehet levonni. Viszont a külföldi helyett meg kell fizetni az áfát. Az áfáról minden cég adatot szolgáltat egy nagy közös EU-s adatbázisba, ahol látszik, hogy a külföldi cég eladott neked valamit, és az is, hogy nem fizetted be az adót. Vagyis valamelyik cég ilyenkor bajba kerülhet.
Bocsánat, kicsit bonyolult volt talán, és off is itt. A lényeg, hogy lehet olcsóbban vásárolni így, de tudni kell, hogy mit miért csinálsz.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Ez amúgy hogyan működik, valaki tudja? Az adócsalás sosem volt erősségempali923 írta: ↑2024.02.09., pén. 00:11Más a helyzet, ha valaki tud cégként vásárolni, akkor megúszhatja az áfát, talán ez a legegyszerűbb. Legfeljebb majd elmagyarázod a revizornak, hogy az a streamer és erősítő nagyon kellett a vállalkozásod bevételszerző tevékenységéhez, meg azt is, hogy miért nem fizettél a termékekre EPR-díjat.![]()
Rendeltem már saját cégre EU-n belülről, akkor EU-s adószámot kértek és nem volt ÁFA. Egyszer olyan feltétel is volt, hogy a cég címe és a szállítási cím azonos legyen, máskor ezt nem várták el. Nálam ezek tiszta ügyek voltak, tevékenységhez kellett, el lett számolva, stb.
De mi van akkor ha valaki nem teszi be a könyvelésbe? A belföldi online számla szinkron is teljes káosz, nehéz elhinni, hogy majd a revizor lekérdezi az összes eu-s országból, hogy amott állítottak-e ki számlát xy cég nevére és nézi meg, hogy itt meg bekerült-e a könyvelésbe, stb... hogy megy ez?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Magánszemélyként viszont attól is függhet, hogy melyik országba szállítják az árut, mert egy értékhatár felett (mármint a webshop által elért bevétel számít) a vevő országában érvényes áfát kell megfizetnie a kedves vevőnek. Ez meg csak akkor derül ki, amikor beírod, hogy hova kéred a szállítást.
Ennél már csak az EU-n kívüli vásárlás nehezebb eset. Egy csomó weboldalon (Kínától az USA-ig) elkérik tőled a magyar áfát, de ez a magyar királyi postát nem zavarja abban, hogy újra kivessék rád az áfát, vámot, és a vámkezelési díjat is. Jó esetben csak a vámkezelést kell kifizetni, de azt akkor is, ha nincs rajta semmilyen más adóteher. Ha meg szerencsés vagy, akkor csak bedobják a postaládádba a csomagot (ha belefér), de azért ez nem nagyon gyakori, sajnos.
Szóval ami biztos az, hogy bármi lehetséges.
Figyelni kell minden apró részletre, ha az ember külföldről vásárol, akkor meg különösen, ha EU-s országból teszi ezt. Egy kicsit bonyolult a rendszer az áfa miatt. Más a helyzet, ha valaki tud cégként vásárolni, akkor megúszhatja az áfát, talán ez a legegyszerűbb. Legfeljebb majd elmagyarázod a revizornak, hogy az a streamer és erősítő nagyon kellett a vállalkozásod bevételszerző tevékenységéhez, meg azt is, hogy miért nem fizettél a termékekre EPR-díjat.
Szóval ami biztos az, hogy bármi lehetséges.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
"Viszont eddig nem ilyen volt az oldal. Pár hónapja néztem, akkor még a teljes ár volt megadva"Alex_Aston írta: ↑2024.02.08., csüt. 20:57Először jártam az oldalon, de már a készülék alatti árnál is ott van, hogy ÁFA nélküli ár, valamint a kosár gomb felett is ott van 3 sorban az adóval nővelt és a nettó ár is...![]()
Screenshot_20240208_205326_Chrome.jpg
Screenshot_20240208_205331_Chrome.jpg
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3720
Először jártam az oldalon, de már a készülék alatti árnál is ott van, hogy ÁFA nélküli ár, valamint a kosár gomb felett is ott van 3 sorban az adóval nővelt és a nettó ár is...kargidje írta: ↑2024.02.08., csüt. 20:43Viszont eddig nem ilyen volt az oldal. Pár hónapja néztem, akkor még a teljes ár volt megadva, nem csak a kosárba tételkor derült ki.alto írta: ↑2024.02.08., csüt. 19:49Szerintem félreértettek valamit, a nettó ára 1636 Euro (kb. 635ezer Ft) - az EU-n kívüli értékesítés esetén, az Áfás ára meg 1.980 Euro - EU-n belül. Ugyanezért nem lehet az amerikai USD-ben megadott árakat közvetlenül összehasonlítani a magyarral vagy EU-s árakkal, ott mindig a nettó árakat adják meg, mert ott az Áfa különböző mértékű, attól függően hogy melyik tagállamba történik az eladás.
Csak a Marantz! :-D
Én inkább alkudnék picit magyar kereskedőnél, és lenne itthoni gari, amit nem kell oda-vissza postázni Hollandiába, ha valami gixer lenne.
- Alex_Aston
- V.I.P.

2 hónapos, de már a 2. tulaj árulja, és nincs rá magyar gari. Mindez új itthoni árhoz képest 20% kedvezménnyel.s4tch írta: ↑2024.02.08., csüt. 20:33A hirdetett példány pedig ~700, és az egyetlen eladó példány itthon. Egyetlen reális alternatívája az, hogy megveszed a magnahifitől (audiophonicstól, eversolo.de-ről) vagy itthonról, lényegesen drágábban. Hacsak nem tud valaki áfával játszani, szerintem nem drága, annyira semmiképp, hogy ebben a topikban kössön ki.
Én inkább alkudnék picit magyar kereskedőnél, és lenne itthoni gari, amit nem kell oda-vissza postázni Hollandiába, ha valami gixer lenne.
Viszont eddig nem ilyen volt az oldal. Pár hónapja néztem, akkor még a teljes ár volt megadva, nem csak a kosárba tételkor derült ki.alto írta: ↑2024.02.08., csüt. 19:49Szerintem félreértettek valamit, a nettó ára 1636 Euro (kb. 635ezer Ft) - az EU-n kívüli értékesítés esetén, az Áfás ára meg 1.980 Euro - EU-n belül. Ugyanezért nem lehet az amerikai USD-ben megadott árakat közvetlenül összehasonlítani a magyarral vagy EU-s árakkal, ott mindig a nettó árakat adják meg, mert ott az Áfa különböző mértékű, attól függően hogy melyik tagállamba történik az eladás.
A hirdetett példány pedig ~700, és az egyetlen eladó példány itthon. Egyetlen reális alternatívája az, hogy megveszed a magnahifitől (audiophonicstól, eversolo.de-ről) vagy itthonról, lényegesen drágábban. Hacsak nem tud valaki áfával játszani, szerintem nem drága, annyira semmiképp, hogy ebben a topikban kössön ki.
mi meg szépen sz.punk 14éve... 
[/quote]
Azt hogy számoltad ki,hogy 14 éve sz.psz?
[/quote]
Azt hogy számoltad ki,hogy 14 éve sz.psz?
- Gulka.
- Fórumlakó

Jó valóban ezt benéztem. Viszont az akkor is csak 770 ezer és mégsem 900 ezer.
TCL 65C728 + Pro-Ject DAC Box + Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D3.
Szerintem félreértettek valamit, a nettó ára 1636 Euro (kb. 635ezer Ft) - az EU-n kívüli értékesítés esetén, az Áfás ára meg 1.980 Euro - EU-n belül. Ugyanezért nem lehet az amerikai USD-ben megadott árakat közvetlenül összehasonlítani a magyarral vagy EU-s árakkal, ott mindig a nettó árakat adják meg, mert ott az Áfa különböző mértékű, attól függően hogy melyik tagállamba történik az eladás.kargidje írta: ↑2024.02.08., csüt. 19:22Ha bedobod a kosárba már 1980€ lesz, érzékeli, hogy a gazdagabb, keleti felén vagyok az EU-nak. Csóringer hollandok csak pislognak... mi meg szépen szopunk 14éve...Gulka. írta: ↑2024.02.08., csüt. 17:46Ja itthon 900 ezer!Alex_Aston írta: ↑2024.02.08., csüt. 08:32Nem csoda, hogy csak alkudozók keresték, ha 900e az új, bolti ára a terméknek...
Ez meg már legalább második tulaj, és nem derül ki, mennyi idős a készülék.
viewtopic.php?f=31&t=199782
Hanyatló Nyugaton meg 635 ezer forint. Hollandiából szállítva!
https://magnahifi.com/eversolo-dmp-a8-u ... -ak4191eq/![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Ha bedobod a kosárba már 1980€ lesz, érzékeli, hogy a gazdagabb, keleti felén vagyok az EU-nak. Csóringer hollandok csak pislognak... mi meg szépen sz.punk 14éve...Gulka. írta: ↑2024.02.08., csüt. 17:46Ja itthon 900 ezer!Alex_Aston írta: ↑2024.02.08., csüt. 08:32Nem csoda, hogy csak alkudozók keresték, ha 900e az új, bolti ára a terméknek...
https://magnahifi.com/eversolo-dmp-a8-u ... -ak4191eq/
- Alex_Aston
- V.I.P.

- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6467
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Vappali
- Fórumlakó

- Értékelés: 154
Igen "hanyatló" a szerencsétlen hollandok már úgy elszegényedtek, hogy nem is tudják úgy megvenni, olyan áron mint mi. Kénytelenek olcsóbban árulni a boltok is. Mi van ott?!,!?Gulka. írta: ↑2024.02.08., csüt. 17:46Ja itthon 900 ezer!Alex_Aston írta: ↑2024.02.08., csüt. 08:32Nem csoda, hogy csak alkudozók keresték, ha 900e az új, bolti ára a terméknek...
- Gulka.
- Fórumlakó

Ja itthon 900 ezer!Alex_Aston írta: ↑2024.02.08., csüt. 08:32Nem csoda, hogy csak alkudozók keresték, ha 900e az új, bolti ára a terméknek...
K.va régi nem lehet, mivel pár hónapja jelent meg a boltokban ...Alex_Aston írta: ↑2024.02.08., csüt. 08:32Nem csoda, hogy csak alkudozók keresték, ha 900e az új, bolti ára a terméknek...
Nem itthoni vásárlás, az ára is ezt mutatja, amúgy a fapaci által hirdetett készülék. Nem volt nehéz rájönni.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nem csoda, hogy csak alkudozók keresték, ha 900e az új, bolti ára a terméknek...
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 46
A Hifiman HE-R9 a fiamnál landolt. Borzalmasan sok a mélye, a közép és a magas kissé mosott.aladin66 írta: ↑2024.01.08., hétf. 15:41Köszi az infót! Szerintem rendelek egyet, és gondolom az enyém is a fiamnál landol.
Ezzel van vmi tapasztalat?: https://store.hifiman.com/index.php/re800-silver.html
Az RE800 silvernek még több a basszusa.
Re: Denon AVR-X3600H, garanciális
Meg ne haragudj a megjegyzésért, de lehet, hogy sokáig fogsz uppolni.
Ha körbenézel a fórumon, az utódját majdnem 100e pénzért olcsóbban kínálják.
üdv
Ha körbenézel a fórumon, az utódját majdnem 100e pénzért olcsóbban kínálják.
üdv
Akkor az elmúlt 20évben folyamatosan emelkedett az ára, tehát kb. ott voltál pl. 2002-ben egy új vs 4-5éves használt árával, mint kb. most egy új vs 4-5éves gitáréval.s4tch írta: ↑2024.01.19., pén. 14:02Nem.kargidje írta: ↑2024.01.19., pén. 10:22Teljesen más, amikor egy mostanra közkedvelt + ritka termék használt ára emelkedik, pontosan emiatt, és más amikor pusztán haszonszerzés céljából 2-3havonta jóval többért van hirdetve ugyan az az egyszerű termék.
Amit írsz gitár is pl. az első 7 húros Ibanez volt, valószínű emiatt is kezdték el hypeolni és emelni az árát.
Azért emelkedik az ára, mert a helyettesítő termékek ára is emelkedik. Nincs hype, és a jelenség nem csak az említett típusokra volt igaz. Egyszerű közgazdaságtan: ha emelkedik a marhahús ára, akkor logikusan a csirke után nagyobb lesz a kereslet, annak is emelkedni fog az ára. (Asszem hasonló példa van a Samuelson-Nordhaus klasszikusban is, bár már rég volt a kezemben.)
Mondjuk aki ezt a 15-20éves gitárt készül megvenni 1000-1500€ áron =
Mivel ennyiért újat kapsz, ami nem is a belépő, gagyi kat.
Időközben egyre több gyártónál megjelentek a 7húrosak, tehát a választék k. nagyot nőtt.
Hozzáállás, szemlélet kérdése. Részemről ez a használt adás-vétel egy nagy piac. Fiatal koromban egy keleti megyeszéhely KGST piacán edződtem. Én most is alkudozom, nem azért, hogy letörjem az árat, csupán abból a megfontolásból, hogy én is úgy hirdetek, hogy legyen "tartalék" az árban. Mindkét fél jó szájízzel van túl az adás-vételen. Egyikőjük abban a tudatban van, hogy olcsóbban jutott hozzá, a másik eladta a terméket, kb azon az áron, melyen szerette volna. Ki, hogyan áll hozzá, ez már általában egy privi üzenetváltásból kiderül. Ha valamit valóban meg akarok venni, azt úgyis megveszem. Pusztán azért írtam e néhány sort, hogy aki esetleg merevebb nézőpontot képvisel, annak felmerüljön, nem biztos, hogy haszonleső az, aki alkuval kezdi