Azért nem lesz nyugtalan álmom, ha mégsem tudjuk meg.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5633
Re: Alátétek, rezgéscsillapítás
Hacsak nem védette le a vákuumot, nem hiszem, hogy az alapelv vázlatos ismertetése bármilyen hátrányt okozna neki.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3442
Akkor ez nem is termék, a gyártó pedig nem is gyártó.new_dualcs5000 írta: ↑2024.01.29., hétf. 11:31Egyeztettem a gyártóval, az ő kérésére további infot nem adhatok ki a termékről. (mindenkitől elnézést)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ennek mi értelme volt?new_dualcs5000 írta: ↑2024.01.29., hétf. 11:31Egyeztettem a gyártóval, az ő kérésére további infot nem adhatok ki a termékről. (mindenkitől elnézést)
Ha, van gyártó, és nem ad ki egy képet sem, sem bármiféle infót, akkor adj egy linket ahol meg lehet keresni ezt a titkos infókat tartogató gyártót.
Ha, pedig nem hivatalos gyártó, akkor meg nem gyártó!
Bírom ezeket a beírásokat és minden bizonnyal mások is osztják ezt, mert így semmit sem tudhatunk meg az elvetett magokról.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 693
Ez meg miféle hülyeségnew_dualcs5000 írta: ↑2024.01.29., hétf. 11:31Egyeztettem a gyártóval, az ő kérésére további infot nem adhatok ki a termékről. (mindenkitől elnézést)
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Érdemes lenne az egész állványt vákuumba helyezni, hogy a környezeti léghangokat ne "mikrofonozzák" a készülékdobozok, illetve eltávolítani a trafókat az állványról, mint rezgés forrásokat.new_dualcs5000 írta: ↑2024.01.27., szomb. 20:15Vákuumban (világűr) terjed a hang? Na ugye! Szóval mikor az enterprájz surrogva, dörögve jön az humbuk. Megvan?
Ezért használok vákuumos függesztett állványokat.
Nem tudom mi lehet az időkorlát oka, nem találtam ezt a leírást meg. Viszonylag stabil anyag, nem reagens és tartja a térfogatát tartós terhelés hatására is annak ellenére, hogy könnyebb berendezések is szétnyomják egész vékonyra. Nem szárad ki.
6-8éve vettem az USA-ból, nem lehetett még itt kapni, egy darabig tartott a lelkesedés, majd a fiókba került, pár hónapja elővettem megint, 1-2hétig volt a dac alatt, aztán kidobtam a műanyagos kukába, már kissé viseltes állapotban.
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 275
Egyeztettem a gyártóval, az ő kérésére további infot nem adhatok ki a termékről. (mindenkitől elnézést)
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2925
Valami fotót, típust kérhetünk?new_dualcs5000 írta: ↑2024.01.27., szomb. 20:15Vákuumban (világűr) terjed a hang? Na ugye! Szóval mikor az enterprájz surrogva, dörögve jön az humbuk. Megvan?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 275
Vákuumban (világűr) terjed a hang? Na ugye! Szóval mikor az enterprájz surrogva, dörögve jön az humbuk. Megvan?
- zoli73
- V.I.P.

Csavartam mégegyet az alátéteken.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Azt írja valamelyik oldal - talán a Muziker-é - hogy 3, 6, vagy maximum 12 órán át használható.
Gyakorlatba Nálad ez nem jelentkezett ?
Egyébbként több más, hasonló elven működő zselés csillapító-ragacs van még az oldalon.
Igen, ezért jegyeztem meg, hogy jellemzően nem cél az elválasztãs, ehhez képest a mágnes majdnem ideális izolátor. Ez a gél működött elég jól nekem cd lejátszó és előfok alatt:xilop írta: ↑2024.01.25., csüt. 19:28Igen, ez az elmélet,
Meg kell tapasztalni ennek előnyét és hátrányát.
konok írta: ↑2024.01.25., csüt. 17:48Látványos a lebegő platform, de a tájolás miatt csak kialakul mechanikai rövidzár és ugyanúgy van 5-50Hz körül valahol sajátfrekvenciája, mint egy csillapítatlan rugónak, viszont az utóbbihoz nincs szükség oldalirányú gyámokra, egyszerű képletekkel méretezhető, nem véletlenül használják az iparban univerzálisan.
Az itt bemutatott megoldások többnyire nem választják el a készülékeket a rezgések forrásától, hanem módosítják, gerjesztik azokat, ez lehet az oka, hogy végtelen terület adódik a kísérletezésre és minden változtatás más eredményt szül, gondolom valójában nem is cél az elválasztás, mert azt elég könnyen meg lehet ezzel a módszerrel oldani.
Screenshot 2024-01-25 at 17-42-37 Figure 2 Vibration isolation systems a) Machine bolted to a rigid.png
Látom , nagyon sokfajta elcsatolás létezik még olyat is látok ami még elkerülte a figyelmemet…
Sokat kipróbáltam de már nem kísérletezek már tovább mert mindegyik más eredményt hozott de a különbség sajna egy bizonyos szint után elenyésző…ízlés és fül kérdése az egész…
Tudom van mindennél jobb

Sokat kipróbáltam de már nem kísérletezek már tovább mert mindegyik más eredményt hozott de a különbség sajna egy bizonyos szint után elenyésző…ízlés és fül kérdése az egész…
Tudom van mindennél jobb
"Az igazi barát szemből támad."
Igen, ez az elmélet,
konok írta: ↑2024.01.25., csüt. 17:48Látványos a lebegő platform, de a tájolás miatt csak kialakul mechanikai rövidzár és ugyanúgy van 5-50Hz körül valahol sajátfrekvenciája, mint egy csillapítatlan rugónak, viszont az utóbbihoz nincs szükség oldalirányú gyámokra, egyszerű képletekkel méretezhető, nem véletlenül használják az iparban univerzálisan.
Az itt bemutatott megoldások többnyire nem választják el a készülékeket a rezgések forrásától, hanem módosítják, gerjesztik azokat, ez lehet az oka, hogy végtelen terület adódik a kísérletezésre és minden változtatás más eredményt szül, gondolom valójában nem is cél az elválasztás, mert azt elég könnyen meg lehet ezzel a módszerrel oldani.
Screenshot 2024-01-25 at 17-42-37 Figure 2 Vibration isolation systems a) Machine bolted to a rigid.png
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
Ennél a megoldásnál tényleg nem akarnak, de van jobb megoldás is. Ott viszont az eltérő kivitelek mind máshogy alakítják a hangot. Nincs ingyen ebéd.xilop írta: ↑2024.01.25., csüt. 17:14A mágnesek taszító hatásából eredően nem akarnak egymás fölött maradni, a tájolócsap nélkül lelöködnek egymásról.
A dinamika nemhogy nem csökken, hanem inkább nő, az elcsatolás jobb mint egy tüskés alátámasztás, a környezet, az épület rezgéseit kiküszöböli, nem kerül kapcsolatba semmivel, a készülékállványok is rezonálnak.
Látványos a lebegő platform, de a tájolás miatt csak kialakul mechanikai rövidzár és ugyanúgy van 5-50Hz körül valahol sajátfrekvenciája, mint egy csillapítatlan rugónak, viszont az utóbbihoz nincs szükség oldalirányú gyámokra, egyszerű képletekkel méretezhető, nem véletlenül használják az iparban univerzálisan.
A mágnesek taszító hatásából eredően nem akarnak egymás fölött maradni, a tájolócsap nélkül lelöködnek egymásról.
A dinamika nemhogy nem csökken, hanem inkább nő, az elcsatolás jobb mint egy tüskés alátámasztás, a környezet, az épület rezgéseit kiküszöböli, nem kerül kapcsolatba semmivel, a készülékállványok is rezonálnak.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2925
Szerintem ez hasonló lehet mint itt, csak lényegesen olcsóbban. (@xilop ügyes jó ötlet,+1 pont én sem vagyok híve az üvegnek)
https://impressivia.hu/termek/relaxa-62 ... lekasztal/
https://impressivia.hu/termek/relaxa-62 ... lekasztal/
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- zoli73
- V.I.P.

Ez mitől tud egyenesen állni?
Mert ugye egy készülék, amit ráhelyezünk, az a legritkább esetben tökéletes súlyelosztású. Valamelyik oldala, része rendszerint súlyosabb, igy nem egyenlő súllyal nehezedik az alátétre.
Például a lemezjátszóm, 4db rugós lábon "egyensúlyoz", ezek a lábam állíthatóak, el kellett játszadoznom vele, mire sikerült vízszintbe hoznom.
Viszont a mágnesek ereje nem állítható.
Talán különböző erősségű/méretü mágneseket alkalmazol?
Ui: Nem tudom, pl. egy hangszedő mennyire tolerálja egy erős mágnes közelségét. Túlgondolom, túlaggódom?
Hát figyu most vagy elcsatolsz vagy nem. Tudod b****I is meg szűznek maradni esete...
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|GUSTARD H10|DAN CLARK NOIRE X
De a mágneskör is úgy fejti ki a hatását, hogy középen tartsa a korongot, nem ?
A fix alátámasztás megszűnésével a hang stabilítása, dinamikája nem csökken így ?
8db kell hozzá, 16eFt-ból meg van+ a két polc ami lehet tetszőleges, de a készülékes legjobb a bambusz.
p.zoli 73 írta: ↑2024.01.25., csüt. 13:42Biztos jó lehet . Mennyibe kerül a 4 darab ?xilop írta: ↑2024.01.25., csüt. 12:15A véget nem érő kockázást megunva ezt használom, független minden alátéttől.
IMG_20240125_121036.jpg
p.zoli 73 írta: ↑2024.01.24., szer. 11:33
Igen , próbáltam többféleképpen is . Fenyőkocka alul-felül , parafakocka alul-felül , ... . Végül maradt a mostani felállás . Nem nagyok a különbségek szerintem , nálam . Illetve meg lehet azért unni le-fel pakolgatni a motyókat. A tölgylap és a homokkő között 3 vagy 4 lucfenyő kocka van ( kisebb alatt 3 , nagyobb alatt 4 ) Úgy vannak rakva a rétegek , hogy a két egymás fölötti ellentéte egymásnak : elől 1 hátul 2 --- elől 2 hátul 1 . Annak érdekében , hogy pozícióba maradjanak a kockák kis , Blu Tack-kal vannak " rögzítve " .
És mi tartja felette?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N (+ Pro-Ject Tube Box DS3 B) - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q