A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szevasztok !
Tudna valaki tanácsot adni, hova érdemes vinni javítani Gaggia Classic karos kávéfőzőmet ?
Olyan, mintha el lenne dugulva, valamiért nem tudja átnyomni a rendszeren a kávét.
Amennyre tudtam, szétszedtem, kitakarítottam, de a jelenség nem változott.
Köszi.
Valaki meg tudja mondani, a képen milyen kávégép van?
No meg mi kell ahhoz, hogy ilyen lefolyás legyen?
Ez egy nagyon jól elkapott kép.
A gép szerintem sem annyira fontos, sajnos nem ismerem fel milyen lehet.
Valószínűleg a kulcs a frissen pörkölt kávé, ami úgy extraktálódik mintha a Nutella lenne.
Valaki meg tudja mondani, a képen milyen kávégép van?
No meg mi kell ahhoz, hogy ilyen lefolyás legyen?
Vannak kávé típusok, amik jobban adják a cremat és a friss pörkölés is ad a dologhoz. A kávégép a legkevesebb ebben a történetben.
Ezt a napokban húztam. Egy AVX India Monsooned Malabar. Annyira nem is friss. .
A lefolyás ilyen volt.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sziasztok!
Van egy avx cg5 kávédarálónk és azt vettük észre, hogy már nem tud elég finoman kávét őrölni. Ez már kézzel is könnyen érezhető, de a legfinomabb fokozaton is csak 5 bar-ig megy fel a kávéfőző. (AVX TB1) Mi lehet a probléma? Cserélni kell a fejet? Esetleg van még beállítási lehetőség a 31 fokozaton kívül? A daráló és a kávéfőző is 2,5 éves. A darálót már többször szétszedtem, megtakarítottam mióta észleltük a hibát.
Sziasztok!
Van egy avx cg5 kávédarálónk és azt vettük észre, hogy már nem tud elég finoman kávét őrölni. Ez már kézzel is könnyen érezhető, de a legfinomabb fokozaton is csak 5 bar-ig megy fel a kávéfőző. (AVX TB1) Mi lehet a probléma? Cserélni kell a fejet? Esetleg van még beállítási lehetőség a 31 fokozaton kívül? A daráló és a kávéfőző is 2,5 éves. A darálót már többször szétszedtem, megtakarítottam mióta észleltük a hibát.
Bár ezt a típust nem ismerem, de a régi Saeco kávéfőzőm ugyanezt csinálta.
Ott az volt a probléma, hogy egy rugó által ellentartott golyónak volt a feladata megakadályozni a csöpögést, ami a felső szűrő felett helyezkedett el és idővel persze meggyengült a rúgó.
Mivel az árkategória hasonló, érdemesnek tartanám megnézni, hogy nem hasonló megoldással van-e dolgod.
Találkoztam ezzel az alkatrésszel amikor valamennyire szétszedtem és nekem is az egyik tippem az volt, hogy ez miatt is lehet a csöpögés. Keresek egy pótalkatrészt és kicserélem!
Sziasztok!
Van egy egyszerű Delonghi EC230 készülékem, ami nemrég elkezdte azt csinálni, hogy a főzés után még akár 1 percig is csöpög belőle a víz. Tisztítás megvolt. Neten látom, hogy szinte bármilyen alkatrész kapható, az a kérdésem, hogy mit szokás ilyenkor cserélni? Nem dobnám ki ha párezerért meg is tudnám javítani!
A segítséget előre is köszönöm!
Bár ezt a típust nem ismerem, de a régi Saeco kávéfőzőm ugyanezt csinálta.
Ott az volt a probléma, hogy egy rugó által ellentartott golyónak volt a feladata megakadályozni a csöpögést, ami a felső szűrő felett helyezkedett el és idővel persze meggyengült a rúgó.
Mivel az árkategória hasonló, érdemesnek tartanám megnézni, hogy nem hasonló megoldással van-e dolgod.
Sziasztok!
Van egy egyszerű Delonghi EC230 készülékem, ami nemrég elkezdte azt csinálni, hogy a főzés után még akár 1 percig is csöpög belőle a víz. Tisztítás megvolt. Neten látom, hogy szinte bármilyen alkatrész kapható, az a kérdésem, hogy mit szokás ilyenkor cserélni? Nem dobnám ki ha párezerért meg is tudnám javítani!
A segítséget előre is köszönöm!
Hosszas tanakodás után úgy döntöttem, hogy gépet váltok. Jelenleg egy LMLM masinán készítem a kávékat. Örökös gép, nagyon elégedetten használom évek óta. De egy ideje már izgat a nyomás-profilozás, erre ugye a Linea Mini sajnos alkalmatlan. Megrendeltem az AVX-től egy VBM Domobar Super Eletronic-ot. A gép rá egy napra meg is érkezett. Kemény munkával (33 kg) elhelyeztem a kávéspultomon, hát ekkor ért a hideg zuhany - nem gondoltam arra, hogy a Linea Mini víztartálya alul-elől van, a VBM-é felül-hátul. És sajnos a felső szekrény miatt csak gyűszűvel tudnám a tartályt töltögetni (vezetékes víz a konyha másik oldalán, a falvésés válással járt volna). Visszajeleztem az AVX-nek, hogy sajnos vissza kell küldenem a gépet. Igen korrekt módon azonnal jeleztek, hogy persze... - majd felhívott Gajdán úr, a tulajdonos, és felajánlotta, hogy nyugodtan próbálgassam akár egy hétig a gépet, mielőtt vissza küldeném. Csak lestem - persze azt gondoltam, hogy az a korrekt, ha minél előbb visszajuttatom a gépet, ezért megköszöntem a felajánlást, de nem éltem vele. Azonban, ha már itt volt a gép, néhány kávét (El Salvador, közepes pörkölés) lefőztem vele, egyféle profilt beállítva: 6 mp előáztatás 3 Bar, 14 mp 8 Bar, majd a lefolyás végéig 5 Bar. Több helyen írják hogy ennyi előáztatás után kevésbé fordul elő csatornásodás, lehet finomabb az őrlemény. Erre szükség is volt, az első lefolyás túl gyors 22 mp volt. Az eredmény nagyon izgalmas lett: egy testes, krémes, nagyon finom, élvezhető ristretto. Simán versenyben volt a LMLM főzetével. Úgy gondolom, hogy rengeteg lehetőség lett volna még a VMB-ben, sokat lehetett volna még kísérletezni a különféle profilokkal. Csak hát az a hátsó víztartály... Örülök, hogy kipróbálhattam a gépet, nagyon benne van a technika, a programozása sem macerás. Az AVX viselkedése példaszerű volt. Marad a Linea Mini, de ez a történet nagy élmény volt nekem. Azt sajnálom, hogy nem volt itthon világosabb pörkölésem, hozzáértők szerint ott mutatkozik meg leginkább a változó nyomás előnye.
Megjött Szegedről az AVX Cafétól az új őrlő, (bámulatosan gyorsan teljesítik a megrendeléseket, ezúton is köszönet) néhány kávét már készítettem vele. 1Zpresso J-max, a darálás minőségével maximálisan meg vagyok elégedve, apró megjegyzés, hogy zsenge kis kezű fehérnép kezébe nem való, mert nem könnyű fogni és tekerni, igaz, nagyon gyorsan végez a 15/20 grammal.
Megjött Szegedről az AVX Cafétól az új őrlő, (bámulatosan gyorsan teljesítik a megrendeléseket, ezúton is köszönet) néhány kávét már készítettem vele. 1Zpresso J-max, a darálás minőségével maximálisan meg vagyok elégedve, apró megjegyzés, hogy zsenge kis kezű fehérnép kezébe nem való, mert nem könnyű fogni és tekerni, igaz, nagyon gyorsan végez a 15/20 grammal.
Nincs semmi szükség 1-es kifolyóra. A Lelit féle lekerekített 2-es kifolyó annyira szűk, hogy bármelyik csészéhez jó. Én is ilyet használok más géphez.
Igen, mióta megvettem tőletek (3-4 éve) így használom, egy csészébe engedve a kávét, de egyessel jobban tetszene! Szóval létezik hozzá egyes kifolyó? Vagy ne is keressek...
Köszi a választ, várok a K4-re, addig meg kínlódom a 6 éves Graef őrlővel, aminek nem az őrlőműve, hanem a műanyag alkatrészei koptak el, és darálás közben elállítódik az őrlés finomság. Ha meglesz a kézi őrlő, ki fogom hajítani a Graefot
Ma pörköltem először Ethiopia Guji Banti Nenkát próbaképp (francia+), de még 1 napot várni kell, hogy pihenjen a hűtőben, az afrikai kávék kényesek erre. Bezzeg az AVX Gold pörkölés után hat órával már finom...
Nagyon jó ötlet kis kiszerelésben is árulni az újdonságokat
Meg fogom várni a Kingrid 4-est, (6-ost?) most ezek tűnnek számomra a legjobb választásnak.
De nem kaptam még választ egy előző kérdésemre:
Hol helyezkedik el egy minőségi 1Z vagy hasonló) kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? Eszpresszó készítés a szempont, nem más.
Az 1Z Presso JE PLUS szerintem jobb őrleményt biztosít, mint egy 64mm-es síktárcsás késes Eureka/Mazzer, ami kb 3-szor drágább. A K4-esetén ez az arány még rosszabb. A K4 lesz az igazi neked. Ha nem tudsz várni, akkor pedig JE.
Meg fogom várni a Kingrid 4-est, (6-ost?) most ezek tűnnek számomra a legjobb választásnak.
De nem kaptam még választ egy előző kérdésemre:
Hol helyezkedik el egy minőségi 1Z vagy hasonló) kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? Eszpresszó készítés a szempont, nem más.
Nincs semmi szükség 1-es kifolyóra. A Lelit féle lekerekített 2-es kifolyó annyira szűk, hogy bármelyik csészéhez jó. Én is ilyet használok más géphez.
Igen, mióta megvettem tőletek (3-4 éve) így használom, egy csészébe engedve a kávét, de egyessel jobban tetszene! Szóval létezik hozzá egyes kifolyó? Vagy ne is keressek...
Sziasztok!
Lelit Victoria-hoz szeretnék 1-es kifolyót vásárolni. Az AVX webshopban nem találtam. Létezik ilyen egyátalán? Esetleg más karé is jó lehet hozzá (végül is menet kérdése...)?
Előre is kösz a választ! Laci
Akár 0,5g eltérés is számít. Meg kell nézni a FB oldalunkon azt a sok filmet, amit készítettem.
Azt hiszem ez Dorian-nak ment...
Kár, pedig én is Bélától várnám a megoldást!
Nincs semmi szükség 1-es kifolyóra. A Lelit féle lekerekített 2-es kifolyó annyira szűk, hogy bármelyik csészéhez jó. Én is ilyet használok más géphez.
Csatolmányok
_vyrn_10885.jpg (51.59 KiB) Megtekintve 19279 alkalommal