Egyedül a magasabbra helyezett közép és magassugárzó esetleges anomáliája amin törpölök.
Sajna meghallgatni eddig nem tudtam, és még kinézetre is tetszik.
.

Egy nagyobb, erősebb doboz ugyanazt a hangerőt valószínűleg kisebb torzítással hozza, ez lehet oka annak, hogy jobbnak hallani. (A pszichoakusztika mellett, mivel egy nagyobb, drágább doboznak eleve jobb hangot előlegez meg az ember önkéntelenül is, a Harman csinált erre vakteszteket.)
Azért a 150-est nem egy 2 literes turbóssal azonosítanám.supravox írta: ↑2024.01.26., pén. 13:29A 200as pro sokkal "csinosabb".denesdr írta: ↑2024.01.26., pén. 11:41A szoba valószínűleg többet hozna, mint maga a hangsugárzó. A megduplázott mély csak azt a célt szolgálja, hogy nagyobb maximum hangerőt tudjon a hangsugárzó. Ez 3 dB-t jelent az egy mélyhangszóróhoz képest (az ATC ez esetben ráhazudot még 1 dB-t :) ). Mélyebbre ettől még nem megy, SCM150 vs SCM300 esetén is látható, hogy ugyanúgy 25 Hz-nél van a -6 dB pontjuk. :)
Amúgy meg szerintem bűn ronda, kb mint egy elcseszett szekrény, dehát kinek a pap...![]()
De persze olyan mintha egy koporsót nézegetne az ember.
Én a 850W/ch miatt pályáztam rá.
Tudom elmebeteg egy 20m2-es szobában ekkora teljesítmény és hangerő de nem a falbontás lett volna a szándékom.
Ezt valahogy úgy érzékeltetném,hogy egészen más egy V8 5000cm3-es autóval 160al pályázni mint egy 2 literes 8 turbóssal.
Azt vallom,hogy kraftból sose elég.
Nem a teljesítmény maximális kihasználása a lényeg.
Hanem ami az egyik végfoknak már vért izzadva megy a.másik még a kisujjából kirázza.
Picit inverz a megközelítés.
Egymás után jött az 50es 100as 150es aktív.
Ugyanaz a végfok.
Mégis egyre lazábban kezelte az egyre nagyobb dobozokat /mélyeket/ az erősítő.
Megnéztem,hogy a passzív verzióban majd 6dB-vel érzékenyebb a 150es az 50es-nél.
Más magyarázat még nem ötlött fel bennem a jelenségre.

A 200as pro sokkal "csinosabb".denesdr írta: ↑2024.01.26., pén. 11:41A szoba valószínűleg többet hozna, mint maga a hangsugárzó. A megduplázott mély csak azt a célt szolgálja, hogy nagyobb maximum hangerőt tudjon a hangsugárzó. Ez 3 dB-t jelent az egy mélyhangszóróhoz képest (az ATC ez esetben ráhazudot még 1 dB-t :) ). Mélyebbre ettől még nem megy, SCM150 vs SCM300 esetén is látható, hogy ugyanúgy 25 Hz-nél van a -6 dB pontjuk. :)
Amúgy meg szerintem bűn ronda, kb mint egy elcseszett szekrény, dehát kinek a pap...![]()

200-as szeriatol kint vannak az erositok de viszont van a kissebekre is ilyen lehetoseg ha megveszed kulon a Rack-ot hozza es van szimpla vagy dual rack.asebestyen írta: ↑2024.01.26., pén. 13:13Igaz, P4-ekről van utanként hajtva.

Igaz, P4-ekről van utanként hajtva.tottyi írta: ↑2024.01.26., pén. 12:59Aktivak ezek csak jobba meg kell nezni.asebestyen írta: ↑2024.01.26., pén. 11:56És még passzív is.denesdr írta: ↑2024.01.26., pén. 11:41
A szoba valószínűleg többet hozna, mint maga a hangsugárzó. A megduplázott mély csak azt a célt szolgálja, hogy nagyobb maximum hangerőt tudjon a hangsugárzó. Ez 3 dB-t jelent az egy mélyhangszóróhoz képest (az ATC ez esetben ráhazudot még 1 dB-t :) ). Mélyebbre ettől még nem megy, SCM150 vs SCM300 esetén is látható, hogy ugyanúgy 25 Hz-nél van a -6 dB pontjuk. :)

Aktivak ezek csak jobba meg kell nezni.asebestyen írta: ↑2024.01.26., pén. 11:56És még passzív is.denesdr írta: ↑2024.01.26., pén. 11:41A szoba valószínűleg többet hozna, mint maga a hangsugárzó. A megduplázott mély csak azt a célt szolgálja, hogy nagyobb maximum hangerőt tudjon a hangsugárzó. Ez 3 dB-t jelent az egy mélyhangszóróhoz képest (az ATC ez esetben ráhazudot még 1 dB-t :) ). Mélyebbre ettől még nem megy, SCM150 vs SCM300 esetén is látható, hogy ugyanúgy 25 Hz-nél van a -6 dB pontjuk. :)

En fogok ott lakni, nem mindegy neked, hogy milyen ronda.denesdr írta: ↑2024.01.26., pén. 11:41A szoba valószínűleg többet hozna, mint maga a hangsugárzó. A megduplázott mély csak azt a célt szolgálja, hogy nagyobb maximum hangerőt tudjon a hangsugárzó. Ez 3 dB-t jelent az egy mélyhangszóróhoz képest (az ATC ez esetben ráhazudot még 1 dB-t :) ). Mélyebbre ettől még nem megy, SCM150 vs SCM300 esetén is látható, hogy ugyanúgy 25 Hz-nél van a -6 dB pontjuk. :)

És még passzív is.denesdr írta: ↑2024.01.26., pén. 11:41A szoba valószínűleg többet hozna, mint maga a hangsugárzó. A megduplázott mély csak azt a célt szolgálja, hogy nagyobb maximum hangerőt tudjon a hangsugárzó. Ez 3 dB-t jelent az egy mélyhangszóróhoz képest (az ATC ez esetben ráhazudot még 1 dB-t :) ). Mélyebbre ettől még nem megy, SCM150 vs SCM300 esetén is látható, hogy ugyanúgy 25 Hz-nél van a -6 dB pontjuk. :)
A szoba valószínűleg többet hozna, mint maga a hangsugárzó. A megduplázott mély csak azt a célt szolgálja, hogy nagyobb maximum hangerőt tudjon a hangsugárzó. Ez 3 dB-t jelent az egy mélyhangszóróhoz képest (az ATC ez esetben ráhazudot még 1 dB-t :) ). Mélyebbre ettől még nem megy, SCM150 vs SCM300 esetén is látható, hogy ugyanúgy 25 Hz-nél van a -6 dB pontjuk. :)

Ok!supravox írta: ↑2024.01.25., csüt. 20:03Megszenvedtem vele.
Nem volt kedvem fotózgatni.
A bitumenlap 2mm
A szivacsot is max 2cm.
Meg nem teletömtem hanem csak a deszkára.Screenshot_20240125_195728_Gallery.jpg
Ilyen a szivacs.
10mm széles öntapadós.
Nagyon össze lehet nyomni.

Megszenvedtem vele.

Csináltál róla képet?
Autohifisek használnak az ajtóba bitumenes öntapados "lemezeket"

Az milyen?
Azt hogyan?

Többször elmondtam már, h sajnos egy régi fórummotor váltásnál eltűnt egy csomó kép. Nem csak onnan, más témákból is.tottyi írta: ↑2024.01.23., kedd 14:37En vegig olvastam meg azelott mikor voltak kepek aztan megegyszer vegig akartam nezni de akkor mar nem voltak es hianyoltam, szerettem volna viszont latni es ezt a kerest eljuttattam a keszitohoz de akkor nem sikerult eredmenyt elernem ez ugyben, talan most.Vinkler írta: ↑2024.01.23., kedd 14:27Itt elolvashatsz mindent. A képek eltűntek, de majd előkerítem őket.
viewtopic.php?f=28&t=101514![]()

En vegig olvastam meg azelott mikor voltak kepek aztan megegyszer vegig akartam nezni de akkor mar nem voltak es hianyoltam, szerettem volna viszont latni es ezt a kerest eljuttattam a keszitohoz de akkor nem sikerult eredmenyt elernem ez ugyben, talan most.Vinkler írta: ↑2024.01.23., kedd 14:27Itt elolvashatsz mindent. A képek eltűntek, de majd előkerítem őket.
viewtopic.php?f=28&t=101514

Itt elolvashatsz mindent. A képek eltűntek, de majd előkerítem őket.
Pedig amiket írsz, azok nagyrésze leírható számokkal, pl egy kicsi hangsugárzó mégha mélyre is megy, jó eséllyel nagyobb torzítással (HD, IMD stb) teszi ezt, mint egy nagyobb hangsugárzó nagy membránnal és ez a különbség hallható is. Persze ez csak általánosítás, de hellyel-közzel igaz a legtöbb esetre.supravox írta: ↑2024.01.23., kedd 12:36Igazándiból nem is a számháború az érdekes.
Hanem mit hallasz még ott lent a mélyben.
Van e felbontás,pontos e,vagy csak burnyog valami elhaló hangon összekoszolva a közép és felsőtartományt.
Sok olyan lényegesen kisebb hangfalat hallgattam már mint mondjuk a 150es.
Igaz ez nem nehéz
Mindig megleptek milyen kis öblösek tudnak lenni.
Aztán pár perc alatt rájöttem,hogy a legtöbb csak bőg ott lent meg nyomja a mellkasom de,hogy mi akar lenni az a homályba vész.
Ugye a mennyiség és a minőség itt sem egy és ugyanaz.

Röviden: mindenre :) Doboz, kívül belül, hangszórók, még erősítős képek. Melyik évben lett egyébként készen, és mennyi ideig tartott eljutni addig, hogy készen legyen?
Igazándiból nem is a számháború az érdekes.denesdr írta: ↑2024.01.23., kedd 07:43Az adatlapi értékek süketszobai átvitelre vonatkoznak, normál lakószobába helyezve a hangsugárzót, a legtöbb esetben a mélysáv egy boostot kap, ezért mélyebbre fog menni az átvitel, mint amit az adatlap sugallna. A 25 Hz simán lehet nálad is olyan 0 dB-en vagy esetleg efölött, nem pedig -6-on. Bár ez azért a konkrét szobától, elhelyezéstől és hallgatási pozíciótól is függ, mint ahogy Vinkler mérésén is látszik bőven eltérés a két oldal között, 25 Hz-nél pl 8dB.