mishow írta: ↑2024.01.25., csüt. 18:00
supertrump írta: ↑2024.01.25., csüt. 15:56
Teljes mértékben azok közé sorolnám magam, aki kíváncsi volt rá, hogy a lemezezés nekem jó vagy sem. Még nem tudom, de eddig mindenképpen tetszik. Az a sok pöcsölés, amivel ez jár, nálam előnyként jelentik meg .....
A félreértések elkerülése érdekében, jelenleg minden megfelelő, csak kíváncsi vagyok, innen merre lehet, hova érdemes.
Ha ez így tetszik, akkor ne etesd a hifi-bogarat, hallgasd így a rendszeredet örömmel.
Ha viszont izgat a bindzsizés része, akkor vegyél egy Audio Technica AT-LP120-ast, vagy egy AT-LP5X-et használtan (itt a fórumon szoktak lenni, figyelni kell). Ezekben hagyd meg a phono fokozatot, de el tudsz játszani a meghanikai rezgésmentesítésükkel (belső bitumen lapok ide-oda), és nem kell a komplett hangszedőt sem cserélni, csak a hangszedőtűt ugyanabban a fejben, és tudod hangolni a rendszert.
Egyébként egy külső phono se vagyon, alap NAD PP-t, Cambridge phonot tudsz venni használtan szintén, nem lesznek rosszabbak, mint a Rega beépített phonoja.
Nem szeretnék használt terméket vásárolni, bármennyire is jó. Régen csináltam. Előfordult, hogy később bukott ki valami, no meg ebben az iparban sokan azt hiszik, hogy sokkal jobban tudják, mint a gyártó és tuningolják. Ha nem jó egy termék, veszek másikat, de nem barmolok bele. Ez az, amit sosem fogsz megtudni. xy termék hány embernél járt, ki mit hallgatott el a másik elől. Volt-e javítva, hogyan? Le van ütve a sarka, karcos az eszköz, stb. Értem én, hogy magasabb szintet lehet elérni használtan, de van egy ára.
Ezt már inkább
SoundMania-nak. Nem ijedtem volna meg, régen voltak rendszereim, egy ProAc tablettánál volt vége. A lemezjátszás az, ami teljesen homály. Most is csak úgy indult, hogy a TV köré kellene valami hang. A hely nem sok, és mivel film, így valami felsőbb kategóriás soundbaron gondolkoztam, vezetéknélküli hátterekkel. De tudtam, hogy folyamatosan elégedett lennék vele, így a cikázó hangok helyett sztereó lett belőle. Azt pedig nem gondoltam, hogy ez az M20 ennyi pénzért ennyire tetszeni fog és majd zenét fogok rajta hallgatni. Arra ott volt a K612. Lemezjátszót mindig is szerettem volna. Egyik este a MÜPA-ból hazaérkezve és annak hatására fellelkesülve megnéztem egy-két üzletet. Láttam, hogy ez az egybe Rega teljesen jó lesz elsőnek és valami 25%-al akciózták éppen. Ezzel a mozdulattal pedig meg is rendeltem. Nem vártam tőle örökéletet, de azt előre sejtettem, hogy jobban fog szólni, mint strandon a hangszórók és majd később eldől, hogy mennyire tetszik, életképes lesz a streaming mellett az analóg vonal? Egyszerűen nem költöttem volna el rá többet. Nem lett volna jó ötlet egy hifi üzletben beszabadulni, ismerve magamat. A vásárlást pedig nem bánom, főleg hogy fogalmam sincs milyen lenne egy másik, ez pedig tetszik és bizonyára ez a lényeg. De mint írtam, zero vinyl tapasztalatom van. Ezért is kérdeztem, pusztán kíváncsiságból, hogy milyen arányokkal lehet operálni a rendszereid elemeihez viszonyítva egy lemezjátszó árával, aminek még van vagy lehet értelme. Tudom, ez nem szimpla matek, és azt is, hogy meg kell hallgatni, pusztán egy hozzávetőleges arány érdekelt, amit érdemes célozni/tartani. És nem azért mert már most cserélni akarom.