Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2660

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

revox írta:
2024.01.25., csüt. 15:08
dixie-chicken írta:
2024.01.25., csüt. 13:53

OMA : "kopogó" zongorahang,bögőnek csak a vékony húrjain játszanak,nincs igazán jól differenciálva a dobkészlet a dobszolónál,túl van feszitve az egész hang,semmi köze az élő zenéhez ,sztem ,max akkor ha minden zenészt egy dobermann zavar,és menekülni kell :D :smile30: ....és a lemezpréselési hibákat is jobban a felszinre hozza...

rusnya mint a bűn ,ingyé sem engedném a házam közelébe,nemhogy a rendszerembe 360.000 dodóért... :smile30:

angyal
nálam HP asztali PC és valami kukázott, "Philips SBC HP200" fejhallgató megy.
megnéztem újra, amiket írtál, én ezzel hallom a bőgőnek a mélyebb húrjait is és a zongora is fémesen csillog, nem kopog (bár a tonális balansz elég könnyen tolható ide-oda). volt bennem is némi ambivalencia, hogy kicsit szikár és száraz, lehetne színesebb(nem színezett) de itt legalább érezhető a rendezettség és nincs torzítása és egyben van a zene. A másik lemezjátszón nagyon érezni lehet a stabilizer hiányát,így a teteje grízes, néha csörög, az alja mackós, de ami a lényeg, egy energiákban szegény előadásmód, ahol a hangszerek közötti kapcsolt se az igazi (kicsit CD-s íze is van). nincs egyben az egész produkció, nem komplex. hiába hat élethűnek egy-egy hangszer, ha a köztük lévő kapcsolat csúszik, illetve nincs levegője. ez a lemezjátszó garantáltan nem ilyen szerintem, de ez a felvétel/install nem annyira sikerült jól. én nem látom benne a magic-et, ami odaültet elé, pedig most nagyon jónak akartam hallani :rolleyes: :smile53:

pedig ezek már az oszlop vége... de, ha ennyire nem egyformának látjuk őket,akkor még van tovább :D
@revi:ha megnézed a videót,a TechDas-on világit a "lock" gomb=aktiválva van a vakuumos leszivás,lejátszás közben...ember nincs aki leveszi ilyenkor a tányérrol a lemezt,még Schwarzenegger sem amikor jobb formában volt....amikor én ilyeneket megnézek,transzferálom magam hogy ,ugyan, David Bowie "Ziggy Stardust",Jefferson Airplane "Volunteers",Grateful Dead "Live/Dead" -menne-e neki vagy sem :D ...de tovább tolom a bringámat,sárga lapom van már 1x...

csőőő :kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

mishow írta:
2024.01.25., csüt. 13:24
supertrump írta:
2024.01.24., szer. 20:43
P1 Plus-om van. Nem biztos, hogy a P1-ben ugyanaz van, bevallom nem tudom abban mi van. Az enyémben integrálva van a phono stage, elvileg ugyanaz, mintha a P1-hez vettem volna meg a legolcsóbb Rega phono-t. A tonearm RB110 és a cartridge pedig Carbon néven fut. Utóbbi hozza a legtöbb plusz, ha cserélem ....
Ahogy előttem többen helyesen leírták, a Rega P1 Plus azoknak készült, akik megtalálták a szekrény aljában a 30 (inkább 40) éve elveszettnek hitt LP lemezeiket, és nosztalgiából újrahallgatnák őket, VAGY azoknak, akik most ismerkednek az LP-vel, inkább divatból, mint hifizésből. A hangszedője az ősöreg elpusztíthatatlan Audio Technica AT3600, valamikor minden hiftorony lemezjátszóba ezt tették (vagy valami olcsó Ortofont). Kúpos hangszedő, kibírta a kopott lemezeket, kibírta, ha a buliban piásan ráejtették a lemezre és alkalmas volt a lemezen található zenei tartalom felismerésére. Megjegyzem, ebben a műfajban valóban a mai napig az egyik legjobb, de ha az LP-re mint hifi produktumra tekintesz, akkor a P1 csak addig alternatíva, amíg eldöntöd: OK, ez a lemezezés-dolog tetszik neked.
Fejleszteni, rákölteni :ohnoohnoohno:
Mint írtam, nem erre való, nem is erre találták ki. Ha tűje tönkremegy, marokszám találsz hozzá AT feliratos eredetit, meg fillérekért ki tudja milyen származék utángyártottad. 8-10eFt-ért szuperkefe? Az egész hangszedőt megveszed ennyiért ...
Szóval, ha beszippantott a fekete lemez, akkor P1 elenged, és innen a határ a csillagos ég! ;)
Tökéletesen megértettem mindent. Teljes mértékben azok közé sorolnám magam, aki kíváncsi volt rá, hogy a lemezezés nekem jó vagy sem. Még nem tudom, de eddig mindenképpen tetszik. Az a sok pöcsölés, amivel ez jár, nálam előnyként jelentik meg. :D A lemezek ára nyilván kevésbé (főleg a komolyabb nyomások, amik valami speciális eljárás alapján készültek; nem a box-set, vagy az aláírt limitált darabokra gondolok). De ezt majd az idő kifaragja, és hogy hogyan és milyen ütemben bővül a kollekció.

Na most, ha már ez a helyzet a P1-el, akkor mit lehet tenni a jövőben, ha nem tervezek hangsugárzót cserélni? Mármint megtehetném, csak vannak egyéb célok. Vegyük úgy, hogy ez az egy dobozos rendszer nagyjából úgy áll össze, hogy a hangsugárzó kitesz belőle 120 ezret, az erősítő 65-t, a DAC 30-t és a BT meg 5-t. P1-ről P2-re szinte senki nem megy, de a P3 330k, hangszedő 50-100k között, a phono pedig minmum 60k, ami így már 500 ezer. Teljesen értelmetlennek látom ilyen dobozokhoz, de mivel ez nekem teljesen új és semmi tapasztalatom nincs, így itt lehet hogy az arányok máshogy működnek és nem teljesen baromság.

A félreértések elkerülése érdekében, jelenleg minden megfelelő, csak kíváncsi vagyok, innen merre lehet, hova érdemes.
Source: Mac mini M2 + Roon + TIDAL
Main: Topping E70 Velvet | NAD C 316BEE V2 | ELAC DBR62 | Dynaudio Stand 20 | Supra
Headphone: iFi Zen DAC 3 | iFi Zen CAN 3 | Sennheiser HD600 | Supra
ATV 4K -> LG OLED evo C4 65"

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

NJ_ írta:
2024.01.25., csüt. 14:49
Idezgetes nelkul, Isten latja lelkem, nem kotozkodni akartam. Tenyleg. Ezt le is irtam. De engem sajnos nem a rega P1 erdekel. Igy csak beszelgettem volna arrol, ki hogy kozeliti meg az ultra high-end kategoriat; ha mar be lett mutatva egy video.
Igazan csak az gondolkodtat el, hogy mit kezdjek az ilyen megfogalmazokkal a lemezjatszo topikban:

“a tehnológiai részletek engem személyszerint nem érdekelnek,ki mit,mikor,minek segitségével,és hogyan ér el...

melyik lemezjátszóra raknám fel szivesebben vlmelyik kedvenc lemezemet,én igy értelmeztem az egészet...”

En a szemelyes velemenyedet csak tiszteletben tarthatom.🙏

Ugyanakkor amikor ilyen penzugyi vonatkozasokrol beszelunk (tobb szazer dollar komponens szinten), az erdeklodok nem csak a varazslatokat keresik, hanem ennyi penzert a muszaki megoldasokat is.

Megegyszer, nem en linkeltem a videot.

Udv., J
>
minden okés,én linkeltem,igaz,szmájlival ! :D ...gondoltam ,a végeredmény,érdekes lehet...én személyszerint a végeredményekre vagyok kiváncsi,mindig,mindenben ...a többit meghagyom másoknak... :smile53:

amit boldoltam,és kérdezel...hmmm,engedélyt kérek meghunyászkodni :smile53:

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

dixie-chicken írta:

OMA : "kopogó" zongorahang,bögőnek csak a vékony húrjain játszanak,nincs igazán jól differenciálva a dobkészlet a dobszolónál,túl van feszitve az egész hang,semmi köze az élő zenéhez ,sztem ,max akkor ha minden zenészt egy dobermann zavar,és menekülni kell :D :smile30: ....és a lemezpréselési hibákat is jobban a felszinre hozza...

rusnya mint a bűn ,ingyé sem engedném a házam közelébe,nemhogy a rendszerembe 360.000 dodóért... :smile30:

angyal
nálam HP asztali PC és valami kukázott, "Philips SBC HP200" fejhallgató megy.
megnéztem újra, amiket írtál, én ezzel hallom a bőgőnek a mélyebb húrjait is és a zongora is fémesen csillog, nem kopog (bár a tonális balansz elég könnyen tolható ide-oda). volt bennem is némi ambivalencia, hogy kicsit szikár és száraz, lehetne színesebb(nem színezett) de itt legalább érezhető a rendezettség és nincs torzítása és egyben van a zene. A másik lemezjátszón nagyon érezni lehet a stabilizer hiányát,így a teteje grízes, néha csörög, az alja mackós, de ami a lényeg, egy energiákban szegény előadásmód, ahol a hangszerek közötti kapcsolt se az igazi (kicsit CD-s íze is van). nincs egyben az egész produkció, nem komplex. hiába hat élethűnek egy-egy hangszer, ha a köztük lévő kapcsolat csúszik, illetve nincs levegője. ez a lemezjátszó garantáltan nem ilyen szerintem, de ez a felvétel/install nem annyira sikerült jól. én nem látom benne a magic-et, ami odaültet elé, pedig most nagyon jónak akartam hallani :rolleyes: :smile53:

pedig ezek már az oszlop vége... de, ha ennyire nem egyformának látjuk őket,akkor még van tovább :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2489

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2024.01.25., csüt. 14:29
supravox írta:
2024.01.25., csüt. 14:10

A YT megítélésre az jutott eszembe mikor a Framer a Technics 1200G-t ugrasztotta össze a Continuum Caliburn-el vagy mifenével.
Biztos rosszul írtam.
Az hallatszott,hogy a CC konkrétan nyávogott a G-hez képest.
Na de valószínűleg a CC tulajok emiatt még nem adták oda a vasas ciganyoknak a GYALUT😁😁
Ja.
Azt meg is beszéltük akkor, hogy a Technics reklámban a vicces fiúk bűn görbe lemezt raktak a CC - re, majd' ledobta magáról a kart. / Azt' mégis nyávogott... :D /
Belinkeled azt a videot ahol a CC ledobja a kart?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Idezgetes nelkul, Isten latja lelkem, nem kotozkodni akartam. Tenyleg. Ezt le is irtam. De engem sajnos nem a rega P1 erdekel. Igy csak beszelgettem volna arrol, ki hogy kozeliti meg az ultra high-end kategoriat; ha mar be lett mutatva egy video.
Igazan csak az gondolkodtat el, hogy mit kezdjek az ilyen megfogalmazokkal a lemezjatszo topikban:

“a tehnológiai részletek engem személyszerint nem érdekelnek,ki mit,mikor,minek segitségével,és hogyan ér el...

melyik lemezjátszóra raknám fel szivesebben vlmelyik kedvenc lemezemet,én igy értelmeztem az egészet...”

En a szemelyes velemenyedet csak tiszteletben tarthatom.🙏

Ugyanakkor amikor ilyen penzugyi vonatkozasokrol beszelunk (tobb szazer dollar komponens szinten), az erdeklodok nem csak a varazslatokat keresik, hanem ennyi penzert a muszaki megoldasokat is.

Megegyszer, nem en linkeltem a videot.

Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
dixie-chicken írta:

angyal
Ezzel aztán tökéletesen egyet tudok érteni😁
A YT megítélésre az jutott eszembe mikor a Framer a Technics 1200G-t ugrasztotta össze a Continuum Caliburn-el vagy mifenével.
Biztos rosszul írtam.
Na de valószínűleg a CC tulajok emiatt még nem adták oda a vasas ciganyoknak a GYALUT😁😁
Fremer emlékeim szerint megtartotta magának az OMA-t,mint saját referencia lemezjátszója...értem hogy vlmilyen szuper modern tehnológia alkalmazásával amely nemrég lett csak elérhető végezték a palalapok (?) vágását,a DD motornál is volt vlmi extrázás...de a kivitelezés szuperlatívuszai,nem biztos hogy mindenkinél,ugyanazon értelmezésben csapódnak le...

úgy elképzeltem rajta Herbie Hancock "Hang up Your hang ups"-ját (Man child),és hidegrázásom van...

:kiss:

youtu.be/FgBrPQCSdW4

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1329

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

supravox írta:

Biztos rosszul írtam.
Ja.
Azt meg is beszéltük akkor, hogy a Technics reklámban a vicces fiúk bűn görbe lemezt raktak a CC - re, majd' ledobta magáról a kart. / Azt' mégis nyávogott... :D /

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2489

Hozzászólás Szerző: supravox »

dixie-chicken írta:

angyal
Ezzel aztán tökéletesen egyet tudok érteni😁
Biztos rosszul írtam.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.01.25., csüt. 13:38
dixie-chicken írta:
2024.01.25., csüt. 08:07

számomra az,hogy a TechDas,AirForce III választanám,ha választanom kéne,és lenne rá lehetőségem, az OMA MK3-al szemben....

:smile49:
Ha csak a laptopon hallottak alapján lehetne döntenem, én is a TechDas-t választanám.
Számomra nem is az a része érdekes, hogy melyiket hallottam jobbnak, hanem, hogy egyáltalán mekkora különbségek jöttek át.
Mint ha nem is ugyan avval az eszközzel rögzítették volna a két hangot.
Az OMA nálam valamivel harsányabb, keményebb és két dimenziósabb.

angyal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2024.01.25., csüt. 12:41
UI:annyi segitségem elismerem volt,hogy ilyennel találkoztam egy pár felfévtel erejéig élőben is,és volt némi támpontom,amikor "szavaztam"...
NEM AKARTAM BELESZÓLNI ÉS MÁR VAGY ÖTSZÖR KITÖRÖLTEM, AMIT ÍRNI AKARTAM, DE (bocs capslock) xal biztos,sokat jelent,hogy élőben hallgattál egyet,ami ott és akkor jól múzikolt. ennyit írtam le,majd töröltem,de eltettem,hátha, mégis,egyszer :rolleyes:

"a másodikon nincs stabilizer. ha lenne, sokkal fogottabb lenne, a most kicsit erőtlennek ható előadás (az energiák nem tűntetnek). nemigazán érezhető a nagy tányértömeg így. Első blikkre én az elsőre szavazok,de a szemem kifolyik azoktól a pöttyöktől a tényér palástján. nekem a második erőtlen és lassú"

a bunyóba nem akarok beszállni, de a vidijó alapján ez jött le. de ennek ezer oka lehet. kizártnak tartom,hogy az a bazi nagy tank nem tud energiákat és valós tömeget közvetíteni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:

számomra az,hogy a TechDas,AirForce III választanám,ha választanom kéne,és lenne rá lehetőségem, az OMA MK3-al szemben....

Ha csak a laptopon hallottak alapján lehetne döntenem, én is a TechDas-t választanám.
Számomra nem is az a része érdekes, hogy melyiket hallottam jobbnak, hanem, hogy egyáltalán mekkora különbségek jöttek át.
Mint ha nem is ugyan avval az eszközzel rögzítették volna a két hangot.
Az OMA nálam valamivel harsányabb, keményebb és két dimenziósabb.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

supertrump írta:
P1 Plus-om van. Nem biztos, hogy a P1-ben ugyanaz van, bevallom nem tudom abban mi van. Az enyémben integrálva van a phono stage, elvileg ugyanaz, mintha a P1-hez vettem volna meg a legolcsóbb Rega phono-t. A tonearm RB110 és a cartridge pedig Carbon néven fut. Utóbbi hozza a legtöbb plusz, ha cserélem ....
Ahogy előttem többen helyesen leírták, a Rega P1 Plus azoknak készült, akik megtalálták a szekrény aljában a 30 (inkább 40) éve elveszettnek hitt LP lemezeiket, és nosztalgiából újrahallgatnák őket, VAGY azoknak, akik most ismerkednek az LP-vel, inkább divatból, mint hifizésből. A hangszedője az ősöreg elpusztíthatatlan Audio Technica AT3600, valamikor minden hiftorony lemezjátszóba ezt tették (vagy valami olcsó Ortofont). Kúpos hangszedő, kibírta a kopott lemezeket, kibírta, ha a buliban piásan ráejtették a lemezre és alkalmas volt a lemezen található zenei tartalom felismerésére. Megjegyzem, ebben a műfajban valóban a mai napig az egyik legjobb, de ha az LP-re mint hifi produktumra tekintesz, akkor a P1 csak addig alternatíva, amíg eldöntöd: OK, ez a lemezezés-dolog tetszik neked.
Fejleszteni, rákölteni :ohnoohnoohno:
Mint írtam, nem erre való, nem is erre találták ki. Ha tűje tönkremegy, marokszám találsz hozzá AT feliratos eredetit, meg fillérekért ki tudja milyen származék utángyártottad. 8-10eFt-ért szuperkefe? Az egész hangszedőt megveszed ennyiért ...
Szóval, ha beszippantott a fekete lemez, akkor P1 elenged, és innen a határ a csillagos ég! ;)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

NJ_ írta:
2024.01.25., csüt. 10:55
dixie-chicken írta:
NJ_ írta:
2024.01.24., szer. 23:26

Csak iPhone-rol tudom az ilyen videokat “meghallgatni”. Annak mi a relevanciaja..? LP-n CD-n kivul nincs mas rendszerem. Az pedig, hogy Fremer mit mond, engem (ha oszinte lehetek) nem erdekel. A “miert” az egy kicst hosszabb tema es nem csak 1szemelyben neki szol, hanem ugy amblokk a szakíroknak. A problema feltarasat Clark Johnsen es Roy Gregory kezdte (Polarity).

A TechDast az AFIII-ig jol ismerem. De nekem hangban sem egy jol osszerakott RX-5000-nel (AFII, AFIII) sem az SX-8000/II-nel nem volt jobb (AF1, AF0). Az OMA eseten a Saskia-t ismerem, a K3-at nem.

Szoval mi a video konkluzioja?

Udv., J
>

Kicsit bovebben? Megkerdezhetem, hogy miert?

Egyebkent tanulmanyoztad a 2 felvonultatott technologiat is? Vagy csak ahogy te hallgattad a Youtube felvetelt siman atjott az ami alapjan dontenel?

A lemezjatszo keszites ezen szintjen ($$$) a sebessegproblema es az alacsony zajszint kuzd egymassal. Szamomra a kerdes az, hogy ~250k$ szintten😳🙏 felfuggesztes nelkuli extra merev vazban, legcsapagy nelkul, legfilm nelkul stb., ezt hogyan sikerult megoldani?

Udv., J
>
meghallgattam a 2 opciót és döntöttem,személyes preferenciáim alapján ...a tehnológiai részletek engem személyszerint nem érdekelnek,ki mit,mikor,minek segitségével,és hogyan ér el...

melyik lemezjátszóra raknám fel szivesebben vlmelyik kedvenc lemezemet,én igy értelmeztem az egészet...

ugorjúk át a további kérdéseket,hogy mit lehet,és mit nem lehet egy YT felvétel alapján egy laptopon,füles segitségével detektálni ilyenkor...

köszönöm :smile53:

UI:annyi segitségem elismerem volt,hogy ilyennel találkoztam egy pár felfévtel erejéig élőben is,és volt némi támpontom,amikor "szavaztam"...
Csatolmányok
20221227_152422.jpg
20221227_152422.jpg (124.13 KiB) Megtekintve 951 alkalommal
20221227_152415.jpg
20221227_152415.jpg (143.92 KiB) Megtekintve 951 alkalommal

Rock60
Őslakos
Őslakos

NJ_ írta:
2024.01.25., csüt. 10:55

A lemezjatszo keszites ezen szintjen ($$$) a sebessegproblema es az alacsony zajszint kuzd egymassal. Szamomra a kerdes az, hogy ~250k$ szintten😳🙏 felfuggesztes nelkuli extra merev vazban, legcsapagy nelkul, legfilm nelkul stb., ezt hogyan sikerult megoldani?

Udv., J
>
Arra utalsz, hogy a sebességprobléma leküzdése és az alacsony zajszint elérése egymásnak ellentétes technikai megoldásokat feltételezne ?

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
NJ_ írta:
dixie-chicken írta:
2024.01.24., szer. 11:48

semmi külömbséget nem érzel a 2 futómű hangja között ?
Csak iPhone-rol tudom az ilyen videokat “meghallgatni”. Annak mi a relevanciaja..? LP-n CD-n kivul nincs mas rendszerem. Az pedig, hogy Fremer mit mond, engem (ha oszinte lehetek) nem erdekel. A “miert” az egy kicst hosszabb tema es nem csak 1szemelyben neki szol, hanem ugy amblokk a szakíroknak. A problema feltarasat Clark Johnsen es Roy Gregory kezdte (Polarity).

A TechDast az AFIII-ig jol ismerem. De nekem hangban sem egy jol osszerakott RX-5000-nel (AFII, AFIII) sem az SX-8000/II-nel nem volt jobb (AF1, AF0). Az OMA eseten a Saskia-t ismerem, a K3-at nem.

Udv., J
>

Kicsit bovebben? Megkerdezhetem, hogy miert?

Egyebkent tanulmanyoztad a 2 felvonultatott technologiat is? Vagy csak ahogy te hallgattad a Youtube felvetelt siman atjott az ami alapjan dontenel?

Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

akvapark írta:
2024.01.25., csüt. 08:32
A Rega P1-et nem hogy nem szabad, hanem nem lehet állítgatni. Annyira erre a hangszedőre van minden FIXEN beállítva, hogy minden hangszedőcsere eltévelyedés.
Egyéb tuning meg akor minek?
(Sajnos a "nagy" gyártók legolcsóbb modelljei mind fix beállításúak a tünyomóerő és az antiskating vonalán.)
A rega p1 az eltévelyedés! :(

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

A Rega P1-et nem hogy nem szabad, hanem nem lehet állítgatni. Annyira erre a hangszedőre van minden FIXEN beállítva, hogy minden hangszedőcsere eltévelyedés.
Egyéb tuning meg akor minek?
(Sajnos a "nagy" gyártók legolcsóbb modelljei mind fix beállításúak a tünyomóerő és az antiskating vonalán.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

NJ_ írta:
dixie-chicken írta:
NJ_ írta:
2024.01.24., szer. 10:29

Hello, ennek a videonak mi az “uzenete”? Tenyleg, ironia nelkul, mit szerettel volna ezzel mutatni?

U., J
>

Udv., J
>

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Az elozo hsz-emet nem tudtam idoben szerkeszteni.🙏 Ez hianyzik a vegerol, a TechDast respektalva:

Termeszetesen itt belep a kepbe az új termékek és az elérhető regi/vintage termekek viszonya. Hiaba jo a Micro Seiki, ha mar ritkan ill. hibasan, problemasan elerheto. Nem mindenkinek megoldas a felujitgatas.🙏

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supertrump írta:
2024.01.24., szer. 19:23

A másik a tű tisztító kefe. Revox javasolt egy japán oldalt. SaSuPa 5 ezerért és 8 ezer szállítással jönne el hozzám. Ha ez a kefe évekig jó lehet, akkor lenyelem a békát,
ne egyél békát, biztos nem finom. de itt van budapesten Kürty Tominák (analog audio) és axxem 12ezer. most vettem pár hete, akkor még volt. megtalálod a kereskedők rovatban. ott is ráírhatsz, de a telszáma ha kell, várj... lusta vagyok, de kiszedem valahonnan :D
30/595-57-19. hivatkozhatsz rám

a kecske az kecske. nem tudom, van e difi. nekem csak loricraftom volt még, de szerintem ott kipengeted a Garrard felárat is holtbiztos. de passzolok
halfnote.hu

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
NJ_ írta:
2024.01.24., szer. 10:29
dixie-chicken írta:
2024.01.23., kedd 13:31
az élet nem olyan egyszerű,magasabb szinten sem,a lemezjátszóknál :D

OMA Mk3 cca 18:14-tol
Air Force III cca 24:18-tol

youtu.be/gt8ETgU4wEo
Hello, ennek a videonak mi az “uzenete”? Tenyleg, ironia nelkul, mit szerettel volna ezzel mutatni?

U., J
>

Udv., J
>

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

supertrump írta:
akvapark:
Szerintem a lemez,-tűtisztításban nincs helye a woodoonak.(A HiFiben sem.)
Úgy értem, mi a voodoo 60-80 eurós kecskeszőr kefékben? :D
A kefét, amit írtál is néztem, csak nem említettem, mert nincs raktáron, ahogy te is írtad.
Voyager:
Jah, hogy csak ennyi? 🤣
--- és akkor most honnan is folytassuk? (már nem emlékszem a múltkori beszélgetésre)
:D
Nagyon nem maradt félben semmi, novemberben beszélgettünk egy jót, kiokosítottatok. :smile29: Igazából 2-2 topicot dobtam csak fel. Kéttőt kefékről, és két ilyen semi-upgrade opciót. És most eszembe jut még egy, a glass platter a műanyag helyett.

P1 Plus-om van. Nem biztos, hogy a P1-ben ugyanaz van, bevallom nem tudom abban mi van. Az enyémben integrálva van a phono stage, elvileg ugyanaz, mintha a P1-hez vettem volna meg a legolcsóbb Rega phono-t. A tonearm RB110 és a cartridge pedig Carbon néven fut. Utóbbi hozza a legtöbb plusz, ha cserélem, arra már jöttem, viszont ebben valamiért ez nem egyszerű, nem is nyúlnék hozzá. Az elektronika egyben van előtte, mint Q Acoustics M20, amit írtam is, de az aláíromban pont ezért minden is benne van. Egy dobozos megoldás, tehát hangsugárzó, erősítő és DAC egyben és sajnos BT is helyet kapott benne. A fal közelsége miatt pedig jó fícsörnek tűnt az EQ switch, amivel a mélyeket vissza tudom fogni és szükség is volt rá. Mindezek ellenére engem is meglepett, hogy milyen jó ez a doboz ennyiért úgy, ahogy van. Most sem választnék mást ennyiért, mert nem kell foglalkozni a szinergiával, a DAC-on használok mindent, a TV-t optikán, USB-n megy rá az iPhone (AM), analógon pedig a Rega. Én meg elkanyarodtam. :D

zoli73: revox mintha már említette volna őket novemberben, de azt mondta nincs, így nem foglalkoztam vele. Egy privátot viszont megér. Maradok fixen a SaSuPánál, legalább ez már eldőlt.
A többiek a tisztítással kapcsolatban hibátlan tippeket adtak, ehhez nem is fűznék hozzá semmit. Nagyon jó irány, ha először megtanulod rendben tartani a gépedet és a lemezeidet.

Nos a készülék:
https://www.rega.co.uk/products/planar-1-plus

Szerintem ezen a gépen ne változtass (egyelőre) semmit se. Ez az a lemezjátszó, aminek a hangján nem hozza meg az áhított változásokat semmilyen fejlesztés. Persze egy (még ésszerűen választott) jobb hangszedő, nyilván mozdítana a hangon, de ha elégedett vagy most, akkor egyelőre ne költs rá. (ez utóbbiba egyedül ne is vágj bele)

Vegyél inkább lemezeket és próbálj hallgatni másoknál LP-t (hogy tudd mit is szeretnél hallani másképpen esetleg).

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

akvapark:
Szerintem a lemez,-tűtisztításban nincs helye a woodoonak.(A HiFiben sem.)
Úgy értem, mi a voodoo 60-80 eurós kecskeszőr kefékben? :D
A kefét, amit írtál is néztem, csak nem említettem, mert nincs raktáron, ahogy te is írtad.
Voyager:
Jah, hogy csak ennyi? 🤣
--- és akkor most honnan is folytassuk? (már nem emlékszem a múltkori beszélgetésre)
:D
Nagyon nem maradt félben semmi, novemberben beszélgettünk egy jót, kiokosítottatok. :smile29: Igazából 2-2 topicot dobtam csak fel. Kéttőt kefékről, és két ilyen semi-upgrade opciót. És most eszembe jut még egy, a glass platter a műanyag helyett.

P1 Plus-om van. Nem biztos, hogy a P1-ben ugyanaz van, bevallom nem tudom abban mi van. Az enyémben integrálva van a phono stage, elvileg ugyanaz, mintha a P1-hez vettem volna meg a legolcsóbb Rega phono-t. A tonearm RB110 és a cartridge pedig Carbon néven fut. Utóbbi hozza a legtöbb plusz, ha cserélem, arra már jöttem, viszont ebben valamiért ez nem egyszerű, nem is nyúlnék hozzá. Az elektronika egyben van előtte, mint Q Acoustics M20, amit írtam is, de az aláíromban pont ezért minden is benne van. Egy dobozos megoldás, tehát hangsugárzó, erősítő és DAC egyben és sajnos BT is helyet kapott benne. A fal közelsége miatt pedig jó fícsörnek tűnt az EQ switch, amivel a mélyeket vissza tudom fogni és szükség is volt rá. Mindezek ellenére engem is meglepett, hogy milyen jó ez a doboz ennyiért úgy, ahogy van. Most sem választnék mást ennyiért, mert nem kell foglalkozni a szinergiával, a DAC-on használok mindent, a TV-t optikán, USB-n megy rá az iPhone (AM), analógon pedig a Rega. Én meg elkanyarodtam. :D

zoli73: revox mintha már említette volna őket novemberben, de azt mondta nincs, így nem foglalkoztam vele. Egy privátot viszont megér. Maradok fixen a SaSuPánál, legalább ez már eldőlt.
Source: Mac mini M2 + Roon + TIDAL
Main: Topping E70 Velvet | NAD C 316BEE V2 | ELAC DBR62 | Dynaudio Stand 20 | Supra
Headphone: iFi Zen DAC 3 | iFi Zen CAN 3 | Sennheiser HD600 | Supra
ATV 4K -> LG OLED evo C4 65"

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

supertrump írta:
2024.01.24., szer. 19:23
Kicsit hátramaradtam az elmúlt 1-2 hónapban. Viszont most már lassan tényleg megvenném az alapvető lemez ápolási kellékeket. Miközben felmerült egy-két kérdés egy-két probléma miatt.

A száraz kecskeszőr kefe a Loricraft-tól sehol nincs, csak a német Fast Audio-nál, de nem látom, hogy volna webshopja. Mármint, hogy opció híján nem tudom kosárba helyezni a terméket. Ráadásul 65 EUR a kefe és erre jönne még rá a szállítás, ami fogalmam sincs mennyi lenne. Nem kicsit sokallom, ráadásul azt olvastam valahol, hogy a kefét 1-2 évente cserélni érdemes. Ha elmenne legalább 5 évig... Nyilván felhasználás mennyiségétől is függ. Mivel csak a kommerszebb hifi üzleteket ismerem itthon, elvétve egy-két high-end-et, nem igazán találtam kecskés alternatívát, csak ezt a Dynavox ZB110-est. Streamaudio-nál van, csak nem a bambusz és az sem raktáron, szóval német Amazon-ról valahogyan ingyen szállítják hasonló áron (5-6 ezer). Szerintetek ez milyen lehet? Nem akarok spórolni olyanon, amin nem kellene, tényleg kapja meg a lemez, amit megkíván. Nem ragaszkodom ehhez, csak ezt találtam, ami talán jó lenne. Ha ezt valamiért ne, vagy tudtok jobbat, itthon elérhetőt, vagy akár EU-ból, ahol a szállítás nem kétésfélszerezi meg a termék árát, akkor az is jöhet. Mellékesen az alábbi oldalon találtam egy Analog Relax nevű kefét, az is 70 dollár. Nem értem, persze mert nem értek hozzá. Miért van 5 ezerért kecskeszőr kefe és miért van 30 ezerért? Értem én, hogy két cipő között is van különbség, de itt mi a voodoo?

A másik a tű tisztító kefe. Revox javasolt egy japán oldalt. SaSuPa 5 ezerért és 8 ezer szállítással jönne el hozzám. Ha ez a kefe évekig jó lehet, akkor lenyelem a békát, ellenben a fenti Dynavox-nak van az NC6-os, ami szénszálas 4-5 ezerből kijön. A szénszál, mint anyag az itt megfelelő? Nem ragaszkodom a gyártóhoz, jót szeretnék. Ha vegyem a SaSuPa-t a Fidelixtől inkább, megemésztem és megveszem azt a világ másik végéről.

Két másik dolog új dolog. Gyári Rega lemez játszó aláltét cseréje valami másra bármi, de főleg a por miatt hasznos lehet? Ha igen, itt milyen anyag javasolt? Vagy ezt engedjem el, jó a gyári? P1 Plus szinten vagyunk.

A hozzászólás utolsó eleme lenne a lemez leszorító. Szinte mindenki használja, de a szórás óriási. Mit érdemes és mit kell figyelembe venni itt?

Mosót nem veszek egyelőre, jó egyelőre. Majd a bp-i utak során elviszem a lemezkuckóba lemosatni a meglévőket. Illetve meghallgatni sem fogom őket új állapotban, első hallgatás előtt majd lemosatom velük.

Q Acoustics M20 hangsugárzók mellé teljesen értelmetlen lenne egy Rega P3? Nem gondolkozom most ezen, csak mint kíváncsiság és mert azt mondják P1-ről nem érdemes a P2-re menni, hanem a 3-ast érdemes megcéloznia annak, aki feljebb szeretne lépni.
Tűtisztításra én is a SaSuPa-t ajánlom egyértelműen, több éve használom elégedetten.
Szerencsére nem kell a világ másik feléről rendelni, itt lehet kapni:viewtopic.php?f=82&t=102662
Keresd a topicgazdát, nagyon segítőkész, az enyém is innen származik. :smile32:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”