PgSpa írta: ↑2024.01.25., csüt. 12:24
Egyben válaszolok:
A lemezjátszó Manticore Mantra, Isokinetik SA 750D karral (úgy tudom, hogy Ear-é volt), Jelco karkábel, Heed Elixir (a phono is), Epos M5i (Akvaparké volt valaha

). Most AT VM 740 ML van, próbáltam 750SH tűvel, és egy Benz Micro MC20E2-vel is.
Az össze jó, torzításmentes hangot ad a következő esetben: új, kifogástalan, rock, jazz lemezek. Ami az SH-n és a Benz Micro-n kifog, pedig én főleg ezt fogyasztom: barokk kantáták, az LP korszak végóráiból, akár 30perces oldalankénti programmal.
Az ML sima, mint a baba posija, a belső barázdákon itt-ott érezni, hogy a határon van, de nem torzít be. A többiek igen.
A beállításokat legjobb tudásom szerint elvégzem, de mérőlemezem, oszcilloszkópom nincsen.
Alapvetően elégedett vagyok az ML-el, de kicsit testetlen, szóval az ő utódját keresem igazán.
Az MC vonalon a magas kimenetű lenne jó, mert sokat riogattak a trafókkal, előerősítőkkel kapcsolatban. Ez az Elixir megoldás egy kábel, "plug and play" nagyon biztosnak tűnik.
Sokáig én is MC-ztem, de úgy egy éve MM-re tértem át. Hangsúlyozom át, és nem vissza!
Én is amondó vagyok, hogy inkább MM vonalon maradj, nekem egyértelmű sikertörténet.
Az MC-vel rengeteg változót hoznál a képbe, sok fejtörést, gondot okoznál magadnak ahelyett, hogy hátradőlve zenét hallgatnál.
Semmi esetre sem szeretnélek elrettenteni, lebeszélni az MC vonalról, de sok pénzt elégethetsz miatta, és mégsem biztos, hogy elégedett leszel vele.
Nyilván való, hogy egy bizonyos szint felett, már csak MC hangszedők jöhetnek számításba, de ahogy leírtad a lehetőségeidet, nem feltétlen ez a Te utad.
Csatlakozva Alto ajánlásához, én is a MoFi MasterTrackert ajánlom, főként azért, mert én is e mellett tettem le a voksom. Az előtte használt, azonos árú MC hangszedőmet, mindenben felülmúlta.
Tudom, ez azért drágább hangszedő, mint amiket birtokolsz, vagy kinéztél, de bizton állíthatom, ez az árketógiája kimagasló modellje, sőt megkockáztatom, hogy a legjobb, függetlenűl MM vagy MC. A futóműved és karod indokolná ilyen szintig feljebblépni.
Pár gondolat a beállításról.
Ennél a hangszedőnél nekem is szembesülnöm kellett vele, hogy az ML tű miatt, bizony fokozott figyelmet igényel a beállítása. Bevallom, nekem is csak harmadik nekifutásra sikerült tisztességesen beállítani, de akkor nagyon életre kelt!
Shibata tűvel nem volt még dolgom, de mindenkitől azt hallottam, hogy nagy szívás tud lenni, még a komoly gyakorlattal rendelkezőknek is csak jobb napokon sikerül korrektűl beállítaniuk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech