A többiek a tisztítással kapcsolatban hibátlan tippeket adtak, ehhez nem is fűznék hozzá semmit. Nagyon jó irány, ha először megtanulod rendben tartani a gépedet és a lemezeidet.supertrump írta: ↑2024.01.24., szer. 20:43Úgy értem, mi a voodoo 60-80 eurós kecskeszőr kefékben?akvapark:
Szerintem a lemez,-tűtisztításban nincs helye a woodoonak.(A HiFiben sem.)
A kefét, amit írtál is néztem, csak nem említettem, mert nincs raktáron, ahogy te is írtad.
Voyager:
Jah, hogy csak ennyi?
--- és akkor most honnan is folytassuk? (már nem emlékszem a múltkori beszélgetésre)
Nagyon nem maradt félben semmi, novemberben beszélgettünk egy jót, kiokosítottatok.Igazából 2-2 topicot dobtam csak fel. Kéttőt kefékről, és két ilyen semi-upgrade opciót. És most eszembe jut még egy, a glass platter a műanyag helyett.
P1 Plus-om van. Nem biztos, hogy a P1-ben ugyanaz van, bevallom nem tudom abban mi van. Az enyémben integrálva van a phono stage, elvileg ugyanaz, mintha a P1-hez vettem volna meg a legolcsóbb Rega phono-t. A tonearm RB110 és a cartridge pedig Carbon néven fut. Utóbbi hozza a legtöbb plusz, ha cserélem, arra már jöttem, viszont ebben valamiért ez nem egyszerű, nem is nyúlnék hozzá. Az elektronika egyben van előtte, mint Q Acoustics M20, amit írtam is, de az aláíromban pont ezért minden is benne van. Egy dobozos megoldás, tehát hangsugárzó, erősítő és DAC egyben és sajnos BT is helyet kapott benne. A fal közelsége miatt pedig jó fícsörnek tűnt az EQ switch, amivel a mélyeket vissza tudom fogni és szükség is volt rá. Mindezek ellenére engem is meglepett, hogy milyen jó ez a doboz ennyiért úgy, ahogy van. Most sem választnék mást ennyiért, mert nem kell foglalkozni a szinergiával, a DAC-on használok mindent, a TV-t optikán, USB-n megy rá az iPhone (AM), analógon pedig a Rega. Én meg elkanyarodtam.![]()
zoli73: revox mintha már említette volna őket novemberben, de azt mondta nincs, így nem foglalkoztam vele. Egy privátot viszont megér. Maradok fixen a SaSuPánál, legalább ez már eldőlt.
Nos a készülék:
https://www.rega.co.uk/products/planar-1-plus
Szerintem ezen a gépen ne változtass (egyelőre) semmit se. Ez az a lemezjátszó, aminek a hangján nem hozza meg az áhított változásokat semmilyen fejlesztés. Persze egy (még ésszerűen választott) jobb hangszedő, nyilván mozdítana a hangon, de ha elégedett vagy most, akkor egyelőre ne költs rá. (ez utóbbiba egyedül ne is vágj bele)
Vegyél inkább lemezeket és próbálj hallgatni másoknál LP-t (hogy tudd mit is szeretnél hallani másképpen esetleg).